Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Ruotsalaispataljoona Latviaan

Kuva: Flickr.

Ruotsi ei vielä ole Naton jäsen, mutta osallistuu jo sotilasliiton Baltian puolustukseen. Etelä-Skoonen rykmentin 800-miehinen pataljoona lähtee Kanadan johtamaan monikansalliseen osastoon Latviaan. Pataljoona on Baltiassa aikaisintaan vuonna 2025. Asiaa on valmisteltu viime vuodesta lähtien.

”Meillä on ainutlaatuisia vahvuuksia”, sanoo Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson. ”Ilmassa ja veden alla, tiedustelussa sekä talvisotaan koulutettuja sotilaita. Me osallistumme Naton puolustamiseen sekä pelotteeseen. Tunnemme olosuhteet (Naton) uudella sisämerellä”.

Ruotsi aikoo myös lisätä puolustusbudjettiaan 27 miljardilla kruunulla (noin 2,4 miljardia euroa).

”Puolustusmenot tuplataan kaudella 2020-204”, pääministeri Kristersson kertoo. ”Suuret summat tuovat vastuun käyttää ne tehokkaasti”.

Lähde SVT

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

En hehkuttaisi ruotsalaisten mukaan tuloa noin vahvasti. Håkanit ja Börjet käy ensin työehtosopimukset läpi huolellisesti, ja vasta kun voidaan mennä takuuseen ettei pullakahvit ja hiusverkot ole kiellettyjä, kevyttä päivämekkiä unohtamatta, voi olla että jatketaan mukana oloa. Ruotsin armeija on vitsi. Maa joka ei ole käynyt yhtään sotaa sitten Kustaa Waasan, ei ole mikään ammattimiesten ryhmittymä. Jos heidän armeijallaan olisi muitakin meriitejä kuin pridelipun heiluttaminen tasa-arvon nimissä, voisin harkita muutosta näkökantaani. En sano tätä edes vitsinä, ne on nössöjä ja tulevat aina olemaan.

John Quiman

27 miljardia kruunua on noin 2,4 miljardia euroa. Ruotsi onkin laiminlyönyt puolustuksen ylläpitoa pitkään kutistamalla sitä, joten aika paljon saavat siihen rahaa laittaa.