Eurooppa Maahanmuutto Rikos Talous

Ruotsi: Rikollisjengit pyörittävät terveyskeskuksia ja asuntoloita ”ilman huoltajaa tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille”

Kuvituskuva. Kuva: Flickr / CC BY 2.0 DEED / Jernej Furman.

Maahanmuuttajien rikollisjengit saavat yhä pienemmän osan tuloistaan huumekaupasta. Sen sijaan ne sijoittautuvat Ruotsin talousrikosviranomaisen mukaan yhä enemmän niin sanotulle hyvinvointialalle.

Miksi tienata pennosia huumeilla, kun verorahoitteisena ”yrittäjänä” voi tehdä todella paljon rahaa?

Yhä useammat jengirikolliset näyttävät kysyvän itseltään tätä kysymystä. Ruotsin talousrikosviranomaisen Sara Perssonin mukaan on havaittu, että rikollisjengit ovat osana toimintaansa alkaneet siirtyä terveydenhuoltoalalle pitämällä terveyskeskuksia ja rokotusklinikoita.

”Tässä on erittäin tärkeää, että emme päästä näitä ihmisiä terveydenhuoltojärjestelmään”, Sara Persson sanoo Ruotsin radiolle.

Hän huomauttaa, että rikolliset toimijat ovat ”monirikollisia”, jotka harjoittavat eri rikollisuuden muotoja, kuten huumekauppaa, yksityishenkilöihin ja yrityksiin kohdistuvia petoksia ja talousrikollisuutta.

Pahamaineisen Foxtrot-jengin aktiivisia jengirikollisia vastaan käydyissä oikeudenkäynneissä heitä on syytetty paitsi huumekaupasta myös esimerkiksi verorikoksista yrityksissä, jotka hoitivat ”ilman huoltajaa olevia alaikäisiä turvapaikanhakijoita”.

Hallitus on myös puuttunut jengien taloudelliseen toimintaan, sillä vain pieni osa jengin tuloista tulee nykyään huumekaupasta, ja sen sijaan jengi käyttää yrityksiä rikollisten voittojen hankkimiseen erityisesti petosten ja talousrikosten kautta.

Viranomaiset pyrkivät tehostamaan toimiaan jengien rahavirtojen pysäyttämiseksi, muun muassa estämällä niiden pääsyn terveydenhuoltoalalle. Syyskuussa esitetyssä etuustutkimuksessa ehdotettiin toimenpiteitä, kuten etuuksien ylärajaa ja säänneltyjä vastuita viranomaisille, kuten sosiaalivakuutusvirastolle ja CSN:lle, rikollisuuden ehkäisemiseksi.

Etuustutkimuksessa todettiin, että vuosittain väärin perustein maksetuista 14,6 miljardista kruunusta suuri osa menee järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Lähde: Fria Tider

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Amerikoissa mafia alkoi jo vuosikymmeniä sitten siirtyä yritysten käyttöön, jotta olisi laillinen julkisivu, tai ainakin siltä vaikuttava.

S. “seant” A

Ainakin irto rahaa heillä on HS:ssä oli juttu tavarataloista, Tukholman NK joutui lopettamaan käteisen käytön, kun nämä ostivat valtavan kalliita koruja ja muita tuotteita käteisellä.

Vappu Simanen

> alkaneet siirtyä terveydenhuoltoalalle pitämällä
> terveyskeskuksia ja rokotusklinikoita

      Selkeästi he ovat alkaneet kilpailemaan poliitikkojen pyörittämän bisneksen kanssa. — Siis jo pelkästään tästä syystä ovat rikollisia ja heidät pitää saada pois näiltä erittäin tuottoisilta markkinoilta.
      Itse asiassa se, että terveydenhuolto on poliittisesti järjestetty (palvelemaan puolueiden etuja) on syy siihen, että ala vetää rikollisuutta. Ainoa syy miksi poliitikot ovat «vähemmän rikollisia» kuin maahanmuuttajat, on se, että poliitikot ovat «meidän miehiä», valkoisen ylivallan etujoukko.

Toni Lajos

Maasta karkottaminen ei taida kuulua vaihtoehtoihin niille rikollisille jotka alati laajentavat laitonta toimintaa, vai?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa