Eurooppa Terveys ja hyvinvointi

Ruotsissa ylipainoisilta naisilta evätään vakuutus: ”Painoindeksi on liian korkea”

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Ruotsalaista vakuutusyhtiö Bliwaa on arvosteltu siitä, että se kieltäytyy tarjoamasta sairaus- ja tapaturmavakuutusta naisille, joilla on korkea painoindeksi, kertoo SVT.

30-vuotias nainen Tukholmassa pahoitti mielensä saatuaan kirjeen, jossa sanottiin hänen olevan liian lihava.

”Kun minulle sanotaan suoraan päin naamaa, että olen liian lihava vakuutukseen, se tuntui melkein surrealistiselta”, nainen kertoi SVT:lle.

Vakuutusyhtiön mukaan on kuitenkin järkevää, ettei lihavia ihmisiä vakuuteta.

”Kuten monet muutkin alan toimijat, käytämme BMI:tä osana arviointia. Mutta tarkastelemme myös muita parametreja. On tietenkin poikkeustapauksia, joissa BMI ei anna riittävän hyvää kokonaiskuvaa. Siksi annamme asiakkaillemme mahdollisuuden esittää lisätietoja”, kirjoittaa yhtiön lehdistöyhteyshenkilö Daniel Olemyr SVT:lle lähettämässään sähköpostivastauksessa.

Lähde: SVTFria Tider

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Bukkake

Rasismia olis jos nainen olisi läskin lisäksi n–keri

Peter Kreisler

Miten olisi vakuutus kilohinnalla?

Bukkake

Jotkut lentoyhtiöt ovat pohtineet mallia.

John Quiman

Tulevaisuuden lentolippu sisältää 80 kg elopainoa 🙂 Yli menevät kilot maksavat saman kuin lentorahti per kilo.

Marko Kristian

Monesti ”köyhät” on lihavia.
Ei varmaan siksi että olisi syönyt itsensä köyhäksi, vaan koska syö epäsäännöllisesti kaikkea moskaa mitä sattuu olemaan, ja siihen tietysti vähäinen liikkuminen sieltä sohvan pohjalta.
Nyt tietysti vuosia on ollut muotia ”kehopositiivisuus” eli on positiivista (naisilla) olla sairaalloisen lihava, vaikka sillä olisi mitä terveydellisiä vaikutuksia.

John Quiman

On helpompaa hakea hyväksyntää toisilta omalle läskiydelle, josta ei itsekään pidä, kuin päästä siitä eroon.

Helppo kikka on tosin, jos syö enintään 50 g hiilihydraatteja päivässä. Lihaa, läskiä ja muuta hiilihydraatitonta, kuten munia ja monia kasviksia, voi sitten vetää napaansa ihan sen mitä haluaa.

Jussi Jakonen

Aikamoinen yleistys, että köyhät ovat lihavia, kun katsotaan vaikka ylimpien johtajien haastatteluja, niin monet ovat ylipainoisia.

Marko Kristian

Voi ehkä olla yleistystä, niin kun nyt kaikessa muussakin.
Mutta niin se silti vaan on.
Katsomalla vaikka sitä rikkaat ja rahattomat ohjelmaa niin kaikki rahattomat on lihavia ja rikkaat taas normaalipainoisia.
Ei se johdu syömisen määrästä vaan mitä syö ja mitä kuluttaa.
Aika köyhä on itsekin ja joutuu syömään monesti halvinta kökköä mitä löytyy, sitten kun jää vielä liikunta vähille niin saattaa lihota lähes 10 kiloa hetkessä.
se onneksi myös lähtee aika nopeasti kun alkaa liikkumaan.

Marko Kristian

Ja pieni lisäys: Pelkästään kävely reipasta vauhtia, kävele 2-3 tuntia päivässä reipasta vauhtia (yhdellä lenkillä) niin ei liho vaikka söisikin lihottavaa ruokaa paljon.
Sen sijaan nämä täysin järjettömät suositukset että 30min kävelyä päivässä riittää, mitä ne luulee että tekee sen 23,5 tuntia?

John Quiman

Reipas ylipaino on tietysti itse luotu terveysriski ja riski on korkeampi kuin vähemmän lihavilla. Vakuutusyhtiö laskee riskejä realistisesti ja jos ei laske, on se pian entinen vakuutusyhtiö. Valitettavasti vakuutusyhtiöt myös kiemurtelevat kaikin keinoin irti kaikesta maksuvastuusta, kun joku tarvitsisi vakuutuksen tarjoamia korvauksia.

Peter Kreisler

Vakuutusta ottaessa IF ja korvausta kysyttäessä BUT.