Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksa: Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin äänestää ”äärioikeistoa”

Maahanmuuttajia Köln-Bonnin lentokentällä, (Saksa). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Raymond Spekking.

Ranskalainen uutiskanava Europe 1 kertoi kasvavasta maahanmuuttovastaisuudesta Saksassa.

”Vuoden 2023 alusta lähtien Saksassa on jätetty yli 100 000 turvapaikkahakemusta, mikä on 78 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Massiivinen maahanmuuttajien virtaus lisää maahanmuuttovastaisia tunteita koko Saksassa”, kuten ranskalainen Europe 1 -uutiskanava kertoo.

Europe 1:n kuvausryhmä vieraili lähellä Ranskan rajaa sijaitsevassa Kehlin kaupungissa, jossa asuu tällä hetkellä 1 200 turvapaikanhakijaa, mikä on kaksinkertaistunut vuodessa. Siellä paikalliset ovat yhä levottomampia kaupunkiin saapuvien maahanmuuttajien uuden aallon vuoksi, mikä on rasittanut sosiaalipalveluja ja täyttänyt rakennuksen vastaanottotilat.

Yksi tärkeimmistä kiistakysymyksistä on kuitenkin Saksan kasvava asuntokriisi.

Irina, joka on asunut Kehlissä 40 vuotta, auttaa pakolaisia asettumaan kaupunkiin, mutta sanoo, että se on aiheuttanut vakavia ongelmia.

”Ymmärrän, että tilasta on pulaa. Kahden huoneen asunto maksaa nyt 900 euroa kuukaudessa, jopa paikallisilla on vaikeuksia löytää asuntoa”, hän harmitteli Europe 1:lle. Asuntopulan lievittämiseksi pormestari Wolfram Britz on käynnistänyt 50 asunnon rakentamisen pakolaisille.

Esivalmistettujen asuntojen avulla voidaan vapauttaa liikuntasaleja, jotka ovat edelleen ukrainalaisten käytössä.

”Olemme päättäneet väliaikaisesti asentaa kontteja rauhoittaaksemme jännitteitä väestön kanssa, joka ei voi enää harrastaa urheilua kouluissa eikä urheiluseuroissa”, pormestari sanoo.

Pakolaistulvan vuoksi vuokrat ovat nousseet 5 prosenttia, koska maa kamppailee uusien asuntojen rakentamisen kanssa.

Televisiokanava kertoo, että Saksan hallitus ilmoitti tiukentavansa maahanmuuttajien maahantulon valvontaa. Kritisoijat kuitenkin sanovat, että tällaisia lupauksia on annettu aiemminkin, erityisesti vuoden 2016 siirtolaiskriisin aikana. Siirtolaisvirta jatkuu kuitenkin taukoamatta. Tilanne on saanut kaikki 16 Saksan osavaltiota vaatimaan kriisitoimenpiteiden toteuttamista siirtolaisvirran pysäyttämiseksi.

Viha kriisistä on syvällä. Saksalaisten enemmistö on lukuisissa mielipidekyselyissä sitä mieltä, että maan on pysäytettävä maahanmuuttajien vastaanottaminen. Europe 1 puhui Alfonzin, entisen sosiaalidemokraattien äänestäjän kanssa. ”Äärioikeisto on sitä, mitä meillä oli 70 vuotta sitten. Kukaan ei halua sitä, mutta nykyinen politiikka ei jätä meille vaihtoehtoja”, hän sanoo.

Vaihtoehto Saksalle (AfD) sanoo, ettei sillä ole mitään tekemistä äärioikeiston kanssa. AfD:n ääniosuus on noussut viime vuoden aikana 17 prosenttiin, mikä on viiden vuoden huippu ja nostaa sen äänestysprosentin vihreiden edelle.

Lähde: Remix

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tuliko maksetuksi korkea sähkölasku. Se ei saisi olla enempää kuin 18 senttiä /kWh

https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1661013593075376130

John Quiman
Ilkka

Pää tulossa vetävän käteen, eikä saksa ole ainoa paikka jossa ihmisten mitta täyttyy. Tämän on jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tiennyt aikoja sitten, mutta poliitikot ei, koska heillä ei ole aivoja on vain poliittinen agenda joka luottaa siihen ettei kantaväestö koskaan kyllästy. Ihan yksinkertaistaen, onko mahdoton yhtälö käsittää että kun maksut maksatetaan kantaväestöllä, haitat pakotetaan sietämään ja päälle sanotaan ettei vihapuhetta suvaita, on vihapuhe se mihin päädytään.

John Quiman

Kun kansa kypsyy tarpeeksi, äänestää kansa valtaan rajunkin tyypin, jolla on pokkaa laittaa stoppi nykymenolle. Jos se tapahtuu Saksassa, tapahtuu se helpommin Suomessakin. Loppuu elättiarmeijan ylläpito. Siitä kyllä nousee kamala poru.

Ilkka

Johan se poru nousi nyt kun RKP:n Henriksson olisi halunnut korottaa pakolaiskiintiötä ja kehitysmaihin suunnattuja kuluja. Vaikka Mauri Peltokankaan vit****u henrikssonille oli asiatonta, oli siinä asiaakin. Peltokangashan sanoi kuvainnollisesti niin, että lilliputti rannikkohurrilauma taas yrittää päteä suomalaisten kustannuksella kuten aina on tapana ollut. Henriksson oli vetänyt herneen nenään, mutta niinhän käy aina kun osutaan kipeään kohtaan. Eva Biaudet on jo vuosia ollut ärsyttävä nillittäjä RKP:n riveissä, sillä mikä tahansa puhe joka ei ylistä ” työhullujen ” pääsyä suomeen on aina vihapuhetta. Biaudet vinkuu ihmisoikeuksien perään, mutta ei koskaan nosta esille sitä, että myöskin kantaväestöllä on ihmisoikeudet joita loukataan paljon pahemmin kuin pelkkä huutelu tai nimittely. Hän ( biaudet ) on myöskin kerta toisensa jälkeen puhunut naisten oikeuksista, mutta jos sanoo ettei suomalaisten teinien raiskaaminen taida olla kovin naisia arvostavaa, hän haluaa sanojan vastuuseen niin silmittömästä muukalaisvihasta joka toiseuttaa tulijat.

Se rannikohurrien mitätön lauma omaa liian suuren vallan, siitä olen samaa mieltä peltokankaan kanssa. Ja jotenkin tuntuu etten ole ihan yksin tämän ajatukseni kanssa.

John Quiman

Nuo ovat kuin ideologisen hurmoksen hypnoosissa. Ei mitään tolkkua.

Ilkka Manttari

Ei RKP koskaan ole ollut demokratian ystävä kun ajattelee miten pienellä kannatuksella se on aina kammennut politiikkaa suomessa. Alkaa jo tuntua että olisiko vähemmistöhallitus parempi vaihtoehto ja RKP ulos, toimii ainakin muissa pohjoismaissa nämä vähemmistöhallituksetkin.

Ilkka

Niin typerältä kuin se voi nyt kuulostaakin, niin PS:n siirtyminen oppositioon voisi olla jopa parempi vaihtoehto kuin hallitukseen pyrkiminen. Tämä siis edellyttää että syntyisi oikeistolainen vähemmistöhallitus. PS on niin paljon kokoomuksen ja KD:n kanssa samoilla linjoilla, että se pystyisi oppositiosta antamaan täyden tuen hallituksen esityksille. Jos PS:n lisäksi oppositiossa olisi vielä keskusta, niin kaikki esitykset joita hallitus toisi julki menisi läpi. Vihreät ja vasemmistoliitto sekä harkimon yhden miehen puolue ei voisi tyrmätä mitään. Moni ei taida tajuta tätä vaihtoehtoa. Mikäli joku oppositiossa olevista, esimerkiksi vihreät vaatisi omia juttujaan ja ilmoittaisi että se ei tue hallituksen linjausta, heidän vaatimuksillaan ei olisi mitään merkitystä. PS:n ja keskustan tuki riittäisi viemään esitykset laeiksi asti. Kun opposition joka takuuvarmasti vastustaa kaikkea mitä uusi hallitus ehdottaa, koostuu ainoastaan Liike Nyt, Vihreistä ja Vasemmistoliitosta ilman että PS ja Keskusta olisi samaa mieltä, sillä porukalla olisi hyvin vähän valtaa mihinkään suuntaan. Edes SDP:n tuoma lisävoima ei riittäisi kumoamaan ehdotuksia.

Ilkka Manttari

Puit sanoiksi.Vähän tuohon suuntaan ajattelin. 😊.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Ilkka

Toki toivon PS:n menoa hallituksen ihan sitäkin syystä, ettei suomen kansa joka antoi vahvan mandaatin pettyisi, tai kokisi tulleensa petetyksi. Kuten sanoin, oppositiossa olisi kyllä hyvät mahdollisuudet auttaa hallitusta, mutta tajuaako PS:n äänestäjät tätä. En tarkoita että heitä äänestäneet olisivat tyhmiä, moni ei vaan osaa ajatella tilannetta miltään muulta kannalta kuin hallitukseen menolla.

Opposio on huono vaihtoehto silloin jos sieltä ei voi juurikaan vaikuttaa päätöksiin. Se miten paljon esimerkiksi keskustaa vietiin edellisessä hallituksessa kuin pässiä narussa, on aivan varmasti keskustalaisten mielessä. He jos ketkä olisivat varmasti puoltamassa päätöksiä vaikkapa maatalouteen tai metsien käyttöön liittyen jos kyse on yksityisestä omistuksesta. Marinin hallitushan yritti jo sosialisoida EU:n mieliksi yksityisten metsät, ja se tuotti silloin hetkeksi hallituskriisin. Tämän varmaan moni muistaa. Parhaiten sen muistaa keskusta.

PS saisi siis hyvän tukijan vaikka olisi oppositiopuolueen asemassa. Vihreät, vasemmistoliitto ja liike nyt, on kokonaismäärältään niin pieni koaliittio, kuten kirjoitin, ettei edes SDP pystyisi avustamaan näiden pyrkimyksiä, ja toisaalta, onko vihreillä ja vasemmistoliitolla niin suurta haluakaan enää totella SDP:n toiveita. Heiltä meni paljon ääniä ihan sen takia, että marin antoi ymmärtää olevansa varma voittaja ja kehotti edellisiä äänestämään demareita. Li Andersson on muuten tästäkin jo huomauttanut, eli kyllä sinne hampaankoloon jäi ikävät muistot vaaleista. Ja se olikin totta, demarit uunotti kaksi muuta puoltamaan itseään ja kun tuli takkiin, ei oltukaan enää kavereita. Marinista tuli joku tyhjänpäiväinen sankaritan EU:n kulisseihin, ja muut jäivät lehdellä soittelemaan.

Ilkka Manttari

RKP ei halua antaa Persuille hallituksessa sitä painoarvoa joka sille vaalituloksen mukaan kuuluisi, koska ihmisoikeudet, ilmasto ym. Siis tuollaisessa ”erikoistilanteessa” voi kuvailemasi tilannekin syntyä. On kuitenkin hyvä tietää että oppositiossakin voi vaikuttaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
Ilkka

RKP on kuin Vihreät. Kannatusluvuissa aina siellä jonon hännillä, mutta ihmeen paljon pystytään sanelemaan miten maan asioita pitää hoitaa. Jos katsotaan edellistä hallitusta, kuka oikeasti saneli lähes kaikesta ? Vihreät, Neljä vuotta pelkkää ilmastohätätilaa, lajikatoa jne jne. Aina kansalle maksuja jostain mikä ei ole meidän syytämme, jopa kolonialismi laitettiin suomalaisten harteille, vaikka kaikki tietävät että me olemme olleet se siirtomaa mitä kupattiin niin ruotsin kuin venäjänkin toimesta. Saamelaisten oikeuksia on muka toistuvasti uhattu kuin intiaaneja ikään, ja sitten viimeiseimpänä väitteenä oli että meidän aiheuttamamme ilmastonmuutos vie ” joikhaajilta ” elinmahdollisuudet ja oikeuden oman kulttuuriin. Neljäntuulen hattu on niin arvokas tekele, ettei sitä saa käyttää kuin aito saamelainen sanoo Emmi Nuorgam, mutta hän käyttää farkkuja ja T- paitaa, jotka EI OLE saamelaisten perinneasuja.

Jo vuosia sitten Henriksson teki itsestään täyden pellen kun hän koitti valkopestä somalien tekemiä rikoksia ohittamalla ne, ja kertomalla miten thaimaalaiset prostituoidut ovat helsingissä suurin uhka yöaikaan. Turha kait sanoa että sama henriksson oli ensimmäisenä kieltämässä prostituution, mutta ei puhunut sanaakaan siitä miten paljon raiskauksia tapahtuu maahan tulleiden kehareiden tuottamana. Kumpi on varallisempaa, se että aikuinen ihminen maksaa jostain aikuiselle ihmiselle yhteisellä sopimuksella, kuin se että kymmenen somalia raiskaa teinin joka ei koskaan tule henkisesti paranemaan, ja jää pahimmassa tapauksessa yksin koska yhteiskunta syytää häntä eikä raiskaajia ?

Tämä maa on ollut niin kauan täysi avoviemäri poliittisesti, että nyt olisi aika laittaa madonluvut pöytään ja kertoa ilman kiertelyä kuka ja mikä aiheuttaa ongelmia, mutta kas kummaa, jälleen miniatyyripuolue RKP vaatii toimimaan heidän tavallaan. Lisää välimeren ylittäneitä, lisää rahaa afrikkaan ja vihapuhe pois. Jos ei tehdä heidän vaatimustensa mukaan, uhataan kaataa tuleva hallitus. Onkohan kaikki asiat nyt ihan niin kuin ” demokratiassa ” pitäisi olla, vai onko järjestelmä sittenkin vähemmistön sanelema diktatuuri ?

John Quiman

Millähän tavalla Henrikssonin mielestä thaimaalainen prostituoitu on uhka yöaikaan? Onko hän käyttänyt palvelua, jättänyt maksamatta ja pelkää nyt perintätoimia?

RKP on niin sairas, että ei luulisi sitä enää monen äänestävän, edes ruotsinkielisistä, joista suuri osa on vähän heikoilla ruotsin kanssa ja osaavat paremmin suomea.

Kuikas paljon näitä somaleja ym. asuu RKP:n äänestäjien hienostoalueilla? Moniko parempiosainen RKP:n äänestäjä on edes tavannut näåitä paapottuja ”hädänalaisia”? Onko heillä mitään käsirtystä siitä millaista vahinkoa Suomelle heidän äänensä RKP:lle aiheuttaa?

Onko tämä RKP:n asenne tarkoituksellista suomalaisten elämän hankaloittamista?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Anna Maja Henriksson:n kenties älyttömin ulostulo kuultiin silloin kun hän sanoi olevansa ymmällään siitä miksi suomalaiset ei halua ” pakolaisia ” naapureikseen. Vertailukohtana hän käytti omaa naapuriaan joka on Amerikkalainen diplomaatti. Henrikssonin sanoma oli että ” hänellä ei ole koskaan ollut mitään valittamista naapurinsa suhteen, hyvin on toimeen tultu.” No ihan varmaan, minäkin uskon että jos varsisuolla asuisi pelkästään diplomaatteja länsimaista, tai Espoon yöelämään sijoittuisi suurempikin ryhmä amerikkalaisia diplomaatteja vaikka vaan juttelemaan, niin tuskin kukaan valittaisi. Mutta kun siellä on puikulapäitä joiden koko anti suomelle on sosiaaliturvan varassa notkuminen, lapsilisillä eläminen. ( pitäähän jalkavaimotkin elättää ) ja toistuva rikollisuus eikä yritystäkään integroitua suomeen eikä suomalaisuuteen, niin soraääniä kuuluu. Ja saa kuuluakin.

Eihän siinä vertauksessa jota henriksson käytti ollut minkäänlaista älyllistä pointtia. Yksikään amerikkalainen diplomaatti ei ole soutanut välimeren yli, hukannut jokaista tarpeellista proopuskaa, eikä ole tullut vaatimaan kunnioitusta ja kelakorvauksia, saati raiskaamaan ala-ikäisiä. Heidän ( amerikkalaisten ) kotimassa oleva ” klaani ei pakota lähettämään rahaa islamilaisille terroristijärjestöille kuten Al -Shabaab. He eivät koko ajan kitise rasismista, toiseuttamisesta eikä etnisestä profiloinnista, joten mikähän ero siinä sitten on kun se toinen ryhmä haluaa kaiken ja sekään ei riitä. Henriksson voisi varmaaan vastata tähän mutta ei vastaa, sillä hän ei halua olla kaltaiseni ” rasistin ” kanssa missään tekemisissä. Onneksi tunne on molemminpuolinen, en minäkään halua rannikkohurria naapurikseni, meillä ei olisi mitään yhteistä puhuttavaa.

John Quiman

Mitä amerikkalaisiin ylipäätänsä tulee, eihän niistä ole kukaan valittanutkaan. Yhdysvalloista tai Euroopasta tulevista ei ole valitettu, eikä edes vietnamilaisista tai thaimaalaisista. Vaan näillä Henrikssonin tasoisilla valepukeilla kaikki maahan saapuneet ovat yhtä ja samaa puheissa. Jos hänen naapurikseen tulisi joukko islaminuskoisia, ei olisi puhunut mitään, koska ei olisi kyennyt sanomaan, että voi kamala mitä porukkaa.

Vastaava typeryys tuli Stubbilta 2014, kun hän sanoi puolustellakseen sosiaaliturvapaikanhakijoiden virtaa, että hänen vaimonsakin on maahanmuuttaja.

Hänen vaimonsa on englantilainen ja korkeasti koulutettu. Ei kovin verrannollinen. Mietin silloin, että tarkoittaako hän, että hänen korkeasti koulutettu englantilainen vaimonsa on kyvyiltään samaa tasoa kuin lukutaidottomat muslimit? Eipä paljoa vaimoaan arvosta.

Lisäksi hän sanoi, että ”monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta”. Joko hän on täysi torvelo, tai tietoisesti valehteleva idiootti.

Missähän on osoitettu, että monikulttuurisuus on rikkaus? Ei missään, paitsi jossain määrin USA:ssa silloin, kun haalivat huippuosaajia amerikoihin töihin. Ei sinne mitään sossutapauksia tai kyvyttömiä otettu lainkaan. Muualla monikulttuurisuus on johtanut epävakauteen.

Suomi toteutti nousun köyhyydestä sotien jälkeen vaurauteen ja nousi elintasokin nousi maaiman mittakaavassa korkealle Se tehtiin puhtaasti suomalaisten omalla työllä. Yhteiskunnasta kehittyi vauras ja vakaa.. Tämä oli maailman mittakaavassa varsin poikkeuksellinen suoritus. Ja maa oli hyvin homogeenisesti juurikin suomalainen. Tästä menestystarinasta eivät suvakit puhu, vaan väittävät, että Suomea pitää rikastaa sosiaalipummeilla. Vittaavat vielä geeneihinkin, että niitä pitää parantaa tuomalla uusia geenejä epäonnistuneista yhteiskunnista. Siis kyvyttömyydellä pitää rikastaa kyvykkyyttä?

Kehitysmaalaisten invaasion aikaan puhuivat vielä monet miten Fazerkin oli maahanmuuttaja. Tosin eiväåt kertoneet, että Fazer oli aika oppinut ja tuli omilla rahoillaan aloittamaan bisnestä Suomessa. Hän antoi Suomelle jotain merkittävää. Näistä turvapaikkashoppailijoista tiedettiin etukäteen, että sieltä tulee kyvytöntä ja mitään osaamatonta ongelmajoukkoa. Poliitikot ja suvak9it koettivat kyllä selittää, että sieltä tulee korkeasti koulutettujen armeija rikastamaan Suomea. Mahtoisko joukossa olla yhtään korkeasti koulutettua. Sen sijaan oli suuret määrät lukutaidottomia ja heikosti koulutettuja, joilla ei ollut mitään annettavaa. Tämä oli tiedossa kelle vaan, joka halusi tietää. Varmaan poliitikotkin tiesivät, mutta he tietoisesti huijasivat kansaa. Kumma, että kansa äänestää ne valehtelijat valtaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Anni Sinnemäki teki saman ” Stubb:n ” kertomalla ilme kirkkaana että hänelläkin on ulkolainen aviomies. Niin on. Italialainen muusikko. Miksi anni ei ottanut kameleilta haisevaa Abdullahia tai kalasnikovilla aadeninlahdella kalastanutta Ibrahimia puolisokseen on yhä arvoitus. Sinnemäki heitti toisenkin aivopie****n julistaessaan kannattavansa suurmoskeijaan helsingin keskustaan. Hän sanoi että ei siitä koidu haittaa jos minareettikutsu kuuluu läpi kaupungin, soitetaanhan kirkonkellojakin… Niin soitetaan, mutta ei joka päivä neljää kertaa läpi vuoden. Ja hän ei ilmeisesti tiedä että jos suurmoskeijalle annetaan paikka jostain, muslimit katsovat sen olevan pyhää maata joka kuuluu heille ikuisesti. Kirkon voi purkaa, tai siirtää ilman että suomalaiset huutavat kitarisat lepattaen jumalanpilkkaa, mutta siirräpäs moskeija niin jihadia pukkaa. Kun on henkisesti lahjaton, ja sitoutunut vain vihreisiin arvoihin on tuloksena tällaista idiotismia.

John Quiman

Paljonko maksoit sähkölaskua? Ei saa maksaa enempää kuin 18 senttiä per kWh.
https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1661013593075376130

Tuo lakimies voitti asiakkaansa jutun oikeudessa ja sähköyhtiö antoi periksi.

John Quiman

17 prosenttia ei vaan pitkälle riitä. Pitäisi olla 35 prosenttia tai enemmän, jotta alkaisi olla painava tekijä.

Ruotsissa oli vielä 70-luvulla sossujen kannatus vaaleissa reippaat 40 prosenttia ja sillä sossut hallitsivat Ruotsia kuten halusivat. Eivät hallitse enää.

Noin muuten: Ruotsissa sossut mielellään leimaavat Sverigedemokraatit natseiksi tms. mutta mitäpä sossujen oma historia kertoo: https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs
Valitettavasti tuohon ei ole vieläkään tullut suomenkielisiä tekstejä, mutta englanniksi saa tekstit.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
S. “seant” A

Kyllä saa suomi tekstin, ensin valitaan ratas kuva, sitten tekstitykset ja sen jälkeen automaattinen käännös, valitaan suomi. Ainakin jos on kirjautunut google tilille.

John Quiman

Jaa, pitääpä kokeilla. Jos toimii, se olikin hyvä neuvo.

No kokeilinpa heti. Käännös suomeksi on aika hyvä. Erikoista oli, että automaattinen kääntäjä voi jättää pieniä aukkoja käännökseen, ei mitään olennaista, mutta pistinpä merkille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman