Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksan liittokansleri vaatii laittomien maahanmuuttajien joukkokarkotuksia, kun liberaalikoalitio menettää asemiaan suosittuja oikeistopuolueita vastaan

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Help Refugee Society.

Saksassa nähtiin viime syyskuussa ennätysmäärä uusia laittomia maahanmuuttajia sitten vuoden 2016.

Liittokansleri Olaf Scholz on vaatinut, että Saksan on ryhdyttävä karkottamaan laittomia maahanmuuttajia paljon säännöllisemmin ja tehokkaammin, kun laiton maahanmuutto on lisääntynyt dramaattisesti.

Liberaalisen liittovaltiokoalition johtaja omaksui radikaalimman linjan saksalaisen Der Spiegel -uutissivuston haastattelussa, sillä hänen sosiaalidemokraattinen puolueensa (SPD) on viimeisimmissä mielipidetiedusteluissa yhä heikommassa asemassa ja jää kolmanneksi keskustaoikeistolaisen Kristillisdemokraattisen liiton (CDU) ja oikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) jälkeen.

”Meidän on viimeinkin karkotettava suuria määriä ihmisiä, joilla ei ole oikeutta olla Saksassa”, Scholz totesi sivustolle.

Saksan liittokansleri toisti kuitenkin puolustaneensa jämäkästi maan tarvetta lailliseen joukkomuuttoon vedoten Saksan ikääntyvään työvoimareserviin.

Saksan poliisin mukaan yli 21 000 ihmistä saapui maahan laittomasti viime kuussa, mikä on korkein luku sitten helmikuun 2016, jolloin edellinen suuri siirtolaiskriisi päättyi, kertoi Deutsche Welle.

Laittomasti maahan tulleiden kuukausittainen kokonaismäärä oli kasvanut tasaisesti koko vuoden ajan. Tähän mennessä Saksaan on saapunut vuoden 2023 aikana yhteensä 92 000 laitonta maahanmuuttajaa. Näistä henkilöistä viranomaiset ovat tietoisia. Ei ole epätodennäköistä, että tämä luku ylittää vuonna 2016 maahan saapuneiden 112 000 laittoman maahanmuuttajan määrän.

Saksan politiikassa on puhuttu paljon laittoman maahanmuuton ja sen monista sosiaalisista ja taloudellisista näkökohdista. Tämän aallon harjalla ratsastavan AfD:n lisäksi muutkin puolueet, myös Saksan vasemmistolaiset hallituspuolueet ovat nyt alkaneet käsitellä asiaa, jotka ovat aiemmin pitkään kannattaneet vapaampaa maahanmuuttoa.

Saksan liittokansleri sanoi, että tilanteen parantamiseksi on ryhdyttävä useisiin toimenpiteisiin, kuten EU:n ulkorajojen, myös Saksan omien rajojen parempaan suojeluun. Saksa on jo alkanut ottaa uudelleen käyttöön rajatarkastuksia Itävallan, Tšekin, Puolan ja Sveitsin kanssa kasvavien maahanmuuttajamäärien vuoksi.

Myös oppositiossa oleva CDU on puuttumassa tähän asiaan: Puoluejohtaja Friedrich Merz on laatinut 26-kohtaisen vaatimusluettelon, johon sisältyy laillisen maahanmuuton enimmäisraja 200 000 henkilöä vuodessa.

”Jos haluamme säilyttää sosiaalisen yhteenkuuluvuuden maassa, meidän on ratkaistava tämä ongelma nyt”, Merz sanoi. CDU:n puheenjohtaja vaati siksi ”Saksan maahanmuuttosopimusta” laittoman maahanmuuton rajoittamiseksi.

Lähde: Der Spiegel, Deutsche Welle, Remix

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka Manttari

Vaikka ei suoraan liity asiaan laitan linkin kuitenkin tänne kun noista säästöistä aina puhutaan.Rahaa tuntuu olevan kun sitä menee aivan toivottomaan hömppään. https://www.youtube.com/watch?v=GT3NznwD9XM

John Quiman

Hyvä video, joka osoittaa miten käsittämättömän älyvapaasti jaellaan rahaa täydelliseen roskaan.

Vappu Simanen

      Liittokansleri höpäjää. Ei Saksalla ole sanomista tulijoihin tai menijöihin. Miehittäjän sanelema «sääntö» määrää politiikan askelkuviot eikä niitä kansalta kysellä.
      Voisiko ajatella, että laittomat oleskelijat lähetetään EU:n ulkopuolelle Ukrainaan? — Mikä muu maa ylipäätään voisi tulla kysymykseen nykyisillä lähtöarvoilla?
      No jos ei sitten Ukrainaan, niin voisimmehan aloittaa sodan Venäjää vastaan ja lähettää pakolaiset rintamalle taistelemaan puolestamme. Sitten olisi kiva kotisohvalla katsella telkkarista miten «meidän pojat» pärjää.

John Quiman

Näin ne poliittiset tuulet muuttuvat, kuten aina ennenkin. Jospa tulisi niin suuri muutos, että kaikki erinäisin epämääräisin syin maahan änkeytyneet pummit saisivat pikaisen kotimatkan.

Marko Kristian

Ei liity asiaan mitenkään.
Nyt kun on vartijat syytteessä , niin se syytteessä vain koska uhrit on maahanmuuttakia.
Minut pahoinpiteli poliisit. yritin tehdä siitä tutkintaa, mutta tehtiin selväki että parempi pitää turpa kiinni.

Marko Kristian

Meilläkin on tuhansia ihmisiä laittomasti maassa, ja vaikka ne on laittomasti täällä niin silti ne nauttii kaikista palveluista.
Ne pääsee lääkäriin toisin kuin suomalaiset.
600e saavat kuukaudessa rahaa sossusta jne..

Marko Kristian

Ja 600 euroahan on tässä maailmassa ihan mitätön raha, mutta minkä takia suomalaisen veronmaksajan pitää sekin rahoittaa?

John Quiman

Muutamalla tuhannella kerrottuna 600 € on jo aika suuri raha, etenkin, kun se annetaan joka kuukausi. Vuodessa yksi saa 7200 € ja se kerrottuna vaikka vain viidellä tuhannella on jo 36 miljoonaa. Kaikki lampsijat yhteenlaskettuna maksavat suomalaisille miljardeja.

Marko Kristian

Joo kyllä mä osaan laskea, kaikesta näistä kertyy se järkyttävä summa mitä ollaa velkaa

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa