Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Serbia: 300 laitonta maahanmuuttajaa löydetty metsästä lähellä Unkarin rajaa – poliisi takavarikoi 13 ampuma-asetta ja ampumatarvikkeita

Poliisiauto lähellä Unkarin ja Serbian raja-aitaa. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Bőr Benedek.

Poliisi löysi maahanmuuttajaryhmän mukana yhdeksän automaattikivääriä, metsästyskiväärin, kolme pistoolia ja satoja patruunoita.

Serbian viranomaiset ovat löytäneet noin 300 laitonta maahanmuuttajaa, joilla oli hallussaan suuri asekätkö metsäalueelta lähellä Unkarin pohjoisrajaa.

Laajamittainen poliisioperaatio, johon osallistui 820 viranomaista, pyrki paikallistamaan ja pidättämään ryhmän. Viranomaisten epäilyjen mukaan ryhmässä oli useita salakuljettajia, jotka kuljettivat laittomia maahanmuuttajia Euroopan unioniin.

Operaatioon osallistuivat serbialaisen The Telegraf -sanomalehden mukaan terrorisminvastaisen erikoisyksikön, santarmin, poliisin interventioyksikön, poliisiprikaatin, rajavartiolaitoksen, rikospoliisihallinnon, teknisen hallinnon, terrorisminvastaisen ryhmän ja Subotican poliisihallinnon jäsenet.

Yhteensä 13 henkilöä pidätettiin, ja 27:ää vastaan nostettiin syytteet rikkomuksista.

Etsinnän aikana poliisi löysi yhdeksän automaattikivääriä, metsästyskiväärin tähtäimellä ja kolme pistoolia sekä 841 patruunaa.

Jäljelle jäänyt maahanmuuttajaryhmä on kuljetettu eri puolilla maata sijaitseviin vastaanottokeskuksiin asian käsittelyä varten.

”Vastustamme määrätietoisesti laitonta maahanmuuttoa emmekä anna salakuljettajaryhmien uhata kansalaistemme turvallisuutta”, sanoi sisäministeri Bratislav Gasic.

”Poliisin tämänpäiväinen operaatio on vain yksi niistä, jotka osoittavat tämän määrätietoisuuden lujuuden. Kansalaistemme turvallisuus on meille etusijalla”, hän painotti.

Ministeri lisäsi, että vaikka maa noudattaa jatkossakin kansainvälisiä sopimuksia ja kunnioittaa maahanmuuttajia, hallitus vaatii, että uudet tulijat kunnioittavat Serbian lakeja ja tapoja eivätkä käytä niitä väärin.

Valtaosa maahanmuuttajista käyttää Serbiaa kauttakulkumaana ja kulkee Balkanin maan kautta matkallaan Euroopan unioniin. Viime vuonna maan kautta kulki noin 90 000 siirtolaista.

Tämän vuoksi Unkari on viime vuosina lisännyt rajaturvallisuuttaan Serbian kanssa rakentamalla vaikuttavan rajamuurin ja lähettämällä tuhansia rajaviranomaisia valvomaan rajaa ja suojelemaan Unkarin kansallista turvallisuutta.

Lähde: Remix

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Se joka ylittää suvereenin valtion rajan aseiden kanssa on hyökkääjä, ja tällöin asiaa ei pitäisi enää käsitellä pelkästään pakolaisten laittomana rajanylityksenä. Mihin ” työnhaussa ” oleva pakolainen tarvitsee aseita, ei käsittääkseni mihinkään, joten he ovat sotilasyksikkö mikä voitaisiin hoitaa pois päiviltä saman tien.

John Quiman

Mine halua turvamiestöö ja ottin mukkan työkalu.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Sine ola vääräsä paikasa, tyo löyttyä Syyria, ISIS ole yha hyväsä voimisa. pekka ei saanu kaikia pois, innokaita jäi yha paikkale.

Toni Lajos

Murjaaneilta aseiden takavarikointi rikkoo räikeästi KV-sopimuksia, kunhan aseet on asianmukaisesti rasvattu, lippaat täytetty, sekä käyty lähimmän maauimalan altaaassa p-skalla, voipi valloitusretki alkaa suht huolettomasti.

Marko Kristian

”turvapaikkaa” tullaan hakemaan laittomasti ja aseiden kanssa, mutta niinhän nuokin vaan vastaanottokeskukseen päätyi, niiden ”kansainvälisten sopimusten” takia.

Ilkka Manttari

Poliitikkojen vika. Ei niitä kaikkia ”kansainvölisiä sopimuksia” ole pakko allekirjoittaa mutta kun ”olen typerys” – signalointi on niin kovassa huudossa.

John Quiman

Suvakkien mielestä tuo kaikki meni ihan väärin. Tulijoilta on väärin ottaa pois aseita, koska he voivat tarvita niitä puolustautuakseen rasismia vastaan. Raja-aidat ovat myös väärin, koska ne estävät maahantuloa ja haittaavat ihmisoikeuksia.

Espanjassa vasemmisto nosti metelin siitä, että Ceutassa, Afrikan puolella olevalla Espanjan alueella, oli laitettu piikkilankaa raja-aidan yläosaan. Heidän mielestään se on maahantulijoille vaarallinen ja maahantulijat voivat saada ikäviä haavoja saapuesaan.

ilkka

Halonen kielsi maamiinat, vetoamalla siihen että ne voivat vahingoittaa toisen maan kansalaisia ja ovat epäinhimillisiä. Miina ei hyökkää mihinkään, se pysyy paikallaan, mutta se joka siihen jalkansa tallaa on laittomasti toisten alueella.

John Quiman

Maamiinojen haittana on ollut, että ne sitten räjähtelevät sodan jälkeen ja siviilit vammautuvat tai kuolevat. Tämä ongelma on koskenut etenkin monia kehitysmaita, missä niitä laitellaan miten sattuu pitkin poikin.

Suomessa on aina tehty kartta siitä, että mitä on laitettu ja minne, jotta ne voitaisiin poimia pois turvallisesti. Tätä ei Halonen arvostanut miksikään, vaan jossain poliittisessa hyvesignaloinnissaan halusi kieltää ne perustellen sillä mitä vastuuton käyttö on haittaa tuottanut.

Ovat toki epäinhimillisiä, kuten sota yleensäkin, mutta koska Venäjä ei siihen sopimukseen mennyt, ei Suomenkaan olisi pitänyt. Jos Venäjä olisi myös kieltänyt ne, olisi se säilyttänyt niitä varastoissaan joka tapauksessa sille varalle, että niitä käytettäisiin. Vaan se ei kieltänyt, joten sillä on varastot pullollaan niitä käyttöä varten. Suomen olisi pitänyt varastoida miinansa mahdolista tarvetta varten, sillä kun toinen osapuoli ei ole niitä kieltänyt, ei kielto voi velvoittaa Suomea yksipuolisesti.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Halosen märkä päiväuni helposti valloitettavasta suomesta voisi kokea kolauksen jos hänelle valkenisi, että tuota miinakieltoa uhmattiin heti. Tukistölle hommattiin niin sanotut kuorma-ammukset. Siis sirotemiinoja kylvävät tekeleet. Se onkin sitten kokonaan toinen juttu kuka tietää missä miinat lopulta ovat, kun ammus levittää ne ilmasta ympäristöön. Niistä ei ole olemassa miinakarttoja kenelläkään. Mutta yhäkin sanon että jos veli itäinen yrittää talloa rajan yli kuvitellen ettei mitään tapahdu, kun olemme ratifioineet Ottawan miinasopimuksen, niin kylläpäs tapahtuu.

Tavja sai ahaa elämyksen siitä kun prinsessa Diana käväisi kauko-idässä, ja tapasi puolijalkaisia ihmisiä. Diana vetosi heti että Englanti ( saarivaltio siis ) luopuu maamiinoista. Se olikin varmaan hieno temppu sillä maamiinat toimii huonosti merellä, mutta tavja ei hoksannut tuotakaan eroa, ja päätti että kyllä meidän tulee YYA:n hengessä ylläpitää vapaata kauttakulkua venäläisille, muuten he voivat suuttua. No nyt putte on suuttunut vaikka ei ole miinojakaan, ja tavjan suuri haave punalipusta pridelipun vieressä kärsi inflaation. Turha kaiketi sanoa, mutta hänen puolueensa + kaikki vihersosialistit allekirjoittivat suurella kiirellä nato hakemuksen. Hyvä niin, piste siitä heille vaikka muuten ovatkin alle arvostelun menevää porukkaa.

John Quiman

Halosen presidenttiys oli oikein kirsikkana suomettumiskakun päällä.

Ilkka Manttari

Tässä näkyy Halosen, ja punavihreiden suhteellisuudentajun puute. Muistakaa tuo seuraavissa presidentinvaaleissa. No on meillä ainakin yksi kansainvälisiin asioihin perehtynyt ihminen, puhuu Venäjää, Ukrainaa ja muutamaa muutakin kieltä. Se on valtti. Hän ei ole Haavisto. Yleisesti ottaen en äänestäisi presidentiksi ihmistä joka ministeriaikanaan syyllistyy rikokseen, etenkin rikokseen johon Haavisto on syyllistynyt.Aikamoinen röyhkeys mutta niinhän se aina menee. Vihreässä ajattelussa tarkoitus pyhittää keinot, laista ei niin väliä.

John Quiman

Tämä vasemman siiven lakien kunnioitus näkyy nyt räikeänä amerikoissa. Bidenin jengi tekee mitä tahansa ja jos korkein oikeus kieltää, tekevät kuitenkin.

Vihervassuille laki on ideologian väline ja jos laki ei toimi ideologian välineenä, on virhe laissa, joten se täytyy sivuuttaa.

Ilkka Manttari

Olen kiinnittänyt samaan huomiota. Sitten vielä tuosta kielitaidosta. Arvostan sitä suuresti. On automaattisia kääntäjiä, mutta mikään ei korvaa sitä henkilökohtaista tunnetta kun esim. presidentti tulee vierailulle ja puhuu asianomaisen maan kieltä. Jo se kaataa monia aitoja.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Ilkka Manttari
ilkka

Trumpia syytetään nyt yrityksestä väärentää vaalitulosta, mutta Bidenia ei, vaikka tyhmätkin tietää miten heidän voittonsa rakennettiin. Niistä on olemassa jopa videoita, mutta sillähän ei ole väliä koska trump on saatava linnaan, hän voisi nimittäin ottaa valtikkansa takaisin jo ensi vaaleissa. Mikä onkaan parempi tapa vauhdittaa kommunismia kuin ottaa kommunistiset keinot käyttöön.

Ja sen verran liitän asian myöskin Suomeen, että jos ja kun Halla-aho on lähdössä mukaan Presidentivaaliin, ja hän sattuisi voittamaan, huutaisi koko vihervasemmisto vaalitulosta väärennetyksi. Eihän hallituskaan saisi olla se minkä kansa on valinnut, sinne pitäisi nyt saada SDP vaikka millä vilpillä. Jonkin verran ihmettelen sitä ettei Orpo ole nyt jo sanonut sen verran tiukasti niille määkijöille, että se loputon maalittaminen tyssäisi. Opposition ei ole tehnyt mitään muuta kuin mankunut milloin kenenkin kirjoituksista, ja aina kun on saatu yksi pyytelemään enteeksi olemattomia asioita, vaihtuu kohde ja maalitus jatkuu. Heidän tehtävänsä on toki kritisoida, mutta ei terrorisoida hallitusta. YLE:n rahoitus nollaan niin alkaa toinen ääni kellossa, sitä tässä jo toivoisi.

John Quiman

Ja Iltalehti kirjoittaa vielä nyt, että Trump yritti vallankaappausta ja tiesi, että vaaleja ei oltu peukaloitu. On paljon videoita vaalien väärinkäytöksistä, jopa elokuva, mutta demoraattien hallitsema oikeuslaitos ei ota mitään vastuuta.

Eikä kai sitäkään kerrottu Suomessa, että tammikuun 6. päivä -komitea joutui vapauttamaan ainakin yhden, kun Tucker Carlssonin julkaisema viedo osoitti, että tuomio oli annettu täysin valheellisin perustein. Oli tuomittu väkivaltaisuudesta ja paikkojen rikkomisesta, vaikka heillä oli videomateriaali osoittamassa, että kyseinen viikinkihattumies käveli siellä kuin turisti, jolle poliisit näyttivät paikkoja. Oli siis todella raakaa valehtelua tuomita mies pitkään vankeustuomioon täysin valheellisin perustein. Kun videosta tuli julkinen, joutuivat vapauttamaan kyseisen miehen.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa