Kotimaa Politiikka

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja valtakunnansyyttäjän hampaissa

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru pitämässä linjapuhetta puoluekokouksessa 21.08.2022. Kuva: Nina Metsälä

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru sai 26.09. yhteydenoton poliisilta, jossa hänen kerrottiin olevan epäiltynä rikoksesta. Lounais-Suomen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin mukaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen oli tehnyt rikosilmoituksen vuonna 2020 julkaistusta twiitistä, joka hänen mukaansa kiihotti kansanryhmää vastaan.

Tutkinnan aloittaneessa twiitissä otettiin kantaa KD:n kansanedustaja Antero Laukkasen väitteeseen, jonka mukaan ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kriminalisointi johtaisi juutalaisuuden kriminalisointiin. Kuru jakoi aiheesta käydyn keskustelun todeten, että ”juutalaisuuden kriminalisointi kuulostaa itse asiassa aika hyvältä!”, viitaten ontuvaan perusteluun, jonka mukaan muukalaiskansojen vieraat uskonnolliset tavat toimisivat minkäänlaisena perusteluna poikalasten turhalle silpomiselle.

Nyttemmin jo eläköitynyt valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on aiemminkin harjoittanut poliittista aktivismia kansallismielisiä ja konservatiivisia poliitikkoja kohtaan. Yleisradion vuoden 2022 haastattelussa (https://yle.fi/uutiset/3-12494169) todetaan, että Valtakunnansyyttäjä Toiviainen on nostanut määrätietoisesti vihapuheeseen, solvaamiseen, vainoamiseen ja kansanryhmää vastaan kiihottamiseen liittyviä syytteitä. Toiviaisen rasismin ja perhearvojen vastaisen ristiretken tunnetuin uhri on kansanedustaja Päivi Räsänen, jota valtakunnansyyttäjä yritti saada toistuvasti tuomituksi Raamatun tekstien jakamisesta sekä homokriittisistä kannanotoistaan.

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru ei irtisanoudu twiitissä esitetyistä näkemyksistään, vaan korostaa näkemyksensä esiintyvän myös puolueensa terveyspoliittisessa ohjelmassa. Yksittäisen, jo pari vuotta vanhan twiitin nostamisen tutkinnan kohteeksi Kuru kuittaa kuivalla huumorilla: pitihän Raijan jättää joku läksiäislahja meidänkin liikkeelle, Kuru myhäilee.

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilmari

Twitter on pari vuotta vanha. Toiviainen on siis pannut asian vireille vielä virassa ollessaan

Peter Kreisler

Niinpä, mutta se ei ole asian ydin, Toiviainen on jo aikaisemmillaan toimillaan osoittanut olevansa lakia ja oikeutta halveksiva paskiainen. Nyt vielä tämä poliittinen syyte, jonka todellinen peruste on valtavirrasta eriävän mielipiteen vaientaminen ja mielipiteestä rankaiseminen.

Rudi

Ei taida noin ohut syyte tulla menestymään, mutta harmia ja ajanhukkaa tulee monelle taholle.

Sari Saarela

Kyllä mahtaa olla valtakunnanvainoajalla ankeat eläkepäivät, kun ei enää pääse vetelemään porukkaa syytteeseen kansanryhmää vastaan kiihoitteluista. Lempiaiheestaan.

juha II

OHO!

”Kuin salama kirkkaalta taivaalta!!!”

Kohta ollaan Suomessa, joka ”on ahdas kuin paarman pimppi”!!

ike

Ehkä tuon Toiviaisen voisi jo jättää rauhaan, tuollainen egoisti kun on. Saattaisi olla suurin pettymys hänelle kun häntä ei enää näissä kuvioissa muistettaisi, typerys kun on, eläke paras paikka. On jo saanut liian paljon pahaa aikaan.

Ilkka Forsten

Mutta kun Toiviainen ei jätä muita rauhaan, se tässä on ongelma.

ike

Unohdus on tuollaisille ihmisille kaikkein pahinta.

Juttu on ihan tuore!

Jutun alussahan kerrotaan, että valtakunnan mielenterveyspotilas Toiviainen on homman takana, siis eläkkeelläkin ollessaan.

Ilkka Forsten

Millä perusteella eläköitynyt valtakunnansyyttäjä voi nostaa mitään kanteita tai vaatia aloittamaan tutkintoja yksityisiä kansalaisia vastaan ? Tässä järjestelmässä on korjaamisen varaa vähän enemmänkin, kuin se mitä mieltä joku on kipapäistä tai heidän tavoistaan. Toiviaisella ei ole enää toimivaltaa eikä hän ei ole virkaa tekevä henkilö. Hän on tavis siinä kuin kuka tahansa muukin. Sitä paitsi hän on koko virkauransa ajan rikkonut tasa-arvoon liittyvää sääntöä jahtaamalla vain yhden ajatustavan ihmisiä.

Kata

Jopa Perustuslakia rikkoen.Mutta nykyään se ei haittaa mittään jos oikeasta vasemmasta suunnasta rikotaan.

Kuinka katkera tuo ihminen oikein on?Eikö ole muuta elämää kuin kiihoitusten hakeminen?

Merkistö

Se tulee kyseeseen että ”millä perustella” jos kerran henkilö on jo päässyt eläkkeelle. Jokainen näistä kuten poliisijohtajistakin haluaa kruunun muistolleen, se on selvä. Mutta kyllä tämä twiitti täyttää rasismin merkistön. Siitä ei ole kahta sanaa. Ja sakkotuomio siitä tulee. Sekin on varma.

Oiskohan näin

Varmaan homma käynnistetty jo aiemmin, mutta kirje Tuukalle tuli vasta nyt.

Ilkka Forsten

Posti kulkee vain jos kusti polkee. 😉

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Ilkka Forsten

Poliisien kohdalla on kuitenkin ollut havaittavissa järkiintymistä kun eläke-ikä on saavutettu ja päästy pois oravanpyörästä. Toiviaisen kohdalla tätä ei taida tapahtua koskaan. Paaterokin vaihtoi suvakistisen konsensuksen järkimiesten puheeksi. Virassa ollessaan kaikki mikä liittyi matuhin, piti nähdä vihapuheena vailla totuutta, mutta kun koitti eläke niin sanavalintaankin tuli muutoksia. Enää ei Helsingin kadut olleetkaan niin turvallisia. Josta saan taas aiheen kertoa että jälleen on tapahtunut puukotus pääkaupunkimme illassa, ja tekijän ihonväri osattiin kertoa heti. ” valkoihoinen ” puukotti uhriaan useaan kertaan, motiivista ei tietoa.

Olisiko tiedostus ihan näin avointa kun Abdullah tai Omar olisi heilunut kauhavalaisen kanssa illan hämyssä ? Nyt ei siis etsitä valkoisia NIKE lenkkareita vaan jauhonaamaista tyyppiä, joka epäilemättä löytyykin pian koska meitä alkaa olemaan vähemmistö.

Aatu H.

Valtakunnankiihottuja jää nyt syyskuussa eläkkeelle, oli tämä kuukausi aikaa. Hyvin ehti vielä viime hetkillä ja pinnistäen viimeisillä voimillaan kiihottumaan Tuukka Kurusta.

Tuumailija

Jättää perinnökseen aimo tukun vireille saatettavia juttuja seuraajalleen, saa nähdä keitä vielä on listoilla.
Tuota kummeksun, kun Tavio (joka on aika hyvin osannut asettaa sanansa muissa asioissa) puolustelee kipapäitten silpomistavan sallimista, jos se vain tehdään lääkäreiden toimesta ts. suunta on sama kuin amerikoissa jossa eräs lääkäri kehuu silponeensa lapsia lisääntymiskyvyttömäksi.

Ilkka Forsten

Kaikkensa antaneena Isänmaan hyväksi, rastui tavarists..

Fyi fittan

NAIS syyttäjä, olisihan se pitänyt taas arvata.. 🤦🏻‍♂️

otto suni

Muistakaa aina, että Toiviainen on Sauli Niinistön valinta ja nimittämä virkaansa! Sellainen renki kuin isäntä!Valtakunnansyyttäjän virasto on jäänne kommunistisesta maailmasta.

Sensuroimaton Totuus

Tarkoitatko sauli ”koko kansan kummisetä” niinistöä?

Sale on koko kansan gummisetä

Gummisetä se on. Pelkkä jenkkisiiönistien kumileimasin.

Bellatrix

Esittelijänä virkaan oli oikeusministerimä häärännyt Antti Häkkänen ,kokoomus.