Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Skotlannin pääministeri haluaa sijoittaa miljoona palestiinalaista uudelleen EU:hun

Skotlannin pääministeri Humza Yousaf, 2021. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / Scottish Government.

Humza Yousaf, jonka vaimon perhe asuu Gazan alueella, sanoi Skotlannin olevan valmis ottamaan oman osuutensa pakolaisista.

Skotlannin pääministeri Humza Yousaf on vakuuttanut, että hänen maansa on valmis ottamaan vastaan oman osuutensa palestiinalaispakolaisista, ja kehottanut muuta Euroopan unionia tekemään samoin.

Skotlannin johtaja esitti huomautuksensa sosialistisen Skotlannin kansallispuolueen (SNP) puoluetilaisuudessa torstaina, jossa hän kehotti kansainvälistä yhteisöä ”sitoutumaan pakolaisohjelmaan Gazan kansalle”.

”Tällä hetkellä Gazassa on miljoona siirtymään joutunutta ihmistä”, hän sanoi puolueen jäsenille ja lisäsi, että nämä ihmiset tarvitsevat ”turvallisuutta ja turvapaikan”.

Yousaf on ensimmäinen muslimipoliitikko, joka johtaa yhtä Britannian suurimmista puolueista, ja ensimmäinen muslimi, joka on Länsi-Euroopan valtion hallituksen päämies. Hän on ollut SNP:n johtajana maaliskuusta lähtien, jolloin hänet asetettiin tehtävään Nicola Sturgeonin eron jälkeen. Häntä, kuten Britannian pääministeriä Rishi Sunakia, ei äänestetty tehtäväänsä.

”Uudelleensijoittamissuunnitelma Gazan asukkaille”

Puheessaan, joka keskeytettiin toistuvasti suosionosoituksilla, 38-vuotias vaati Britannian hallitukselta ”kiireellisiä toimia” ja sanoi, että ”sen pitäisi välittömästi laatia uudelleensijoittamissuunnitelma Gazan kansalle”. Hän sanoi, että niiden, ”jotka haluavat lähteä alueelta, pitäisi voida tehdä niin, ja kehotti länsimaiden hallituksia helpottamaan pakolaisten humanitaarisia kulkureittejä”.

”Skotlanti on ensimmäinen maa Britanniassa, joka tarjoaa turvaa ja turvapaikkaa näille ihmisille, jotka kärsivät hirvittävistä hyökkäyksistä”, hän lisäsi.

Gazan aluetta hallitsevan, kielletyn terroristijärjestön Hamasin kannattajat osoittavat parhaillaan mieltään eri puolilla Eurooppaa, muun muassa Lontoossa, Berliinissä ja Pariisissa, ja jotkut mielenosoitukset ovat yltyneet avoimiksi taisteluiksi poliisin kanssa.

Pakistanista kotoisin oleva Yousaf on naimisissa arabinaisen kanssa, jonka vanhemmat asuvat Gazan alueella.

Hänen appivanhempansa ovat joutuneet nykyisen konfliktin kohteeksi Israelin kanssa, eivätkä he ole voineet lähteä alueelta, jota Israelin ilmaiskut piirittävät.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta:

Skotlannin uusi muslimijohtaja on sananvapauden vastainen vasemmistoseparatisti, joka haluaa vähemmän valkoisia korkeisiin virkoihin

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Miljoona muslimiukkoa tarkoittaa tilastojen mukaan noin 200 000 raiskattua suomalaislasta.
Pitäskö nyt kuitenkin poliitikkojen ajatella suomalaisia.

Marko Kristian

Ristiriitaistahan tässä on se, että ne Israelista lähteneet samaa uskoa edustavathan juuri koittaa koko maailmaa täyttää ihmisillä jotka vihaavat heitä itseään. Soros näin etunenässä.

pekka räsänen

Ählämeillä on näköjään täytetty kaikki tärkeimmät virat !

Vappu Simanen

      Tämä lausunto kertoo politiikan syvimmän tarkoituksen: Oma ja läheisten etu kansan kustannuksella.
      Nykyään politiikkaan mennään rutiköyhänä ja sieltä tullaan upporikkaana. Loppupelissä tämäkään poliitikko ei ole valmis käyttämään senttiäkään omaa rahaa pelastaakseen omaisensa ahdingosta.

John Quiman

Näitä palestiinalaisiksi kutusttuja Palestiinan arabeja eivät huoli, eivätkä laske maahansa Egypti, Jordania tai muutkaan arabimaat, kuten ei Saudi-Arabiakaan. Bahrainilainen ministeri totesi aiempien konfliktien aikaan, että heitä ei lasketa maahan, koska he ovat ongelmallisia.

Näitäkö sitten pitäisi laskea Eurooppaan ongelmaksi? Niillä on perusteellinen vihakoulutus jo lapsesta pitäen, alkaen leikkikoulusta.

Hamasin johtajan poika kasvoi Gazassa ja näki kaiken ja sai tietysti sopivaan henkeen koulutuksen, mutta hän ei mennyt siihen lankaan, vaan alkoi ajatella toisin. Hän kertoo videolla elämästään ja siitä mitä Hamas todella on:
https://www.youtube.com/watch?v=_v738Wogza0

Mielenkiintoinen video, missä asian sisäpiirissä kasvanut kertoo kokemuksistaan ja ajatuksistaan.

ilkka Manttari

Hyvä video. Olisi kiva nähdä tuo vaikka TV-1:ssä, tai tuon kirjan arvostelu jossakin TV:n kirjanurkkauksessa tai mitä niitä nyt onkaan. No tuskin on mahdollista, menisi melko lailla uusiksi koko aiheen uutisointi jo vuosien ajalta. No aina voi unelmoida.

Toni Lajos

Eurooppa on hölmöyksissään suvainnut näitä kyttyröitä alueelleen joiden seuraukset näkyvät karmealla tavalla kaikille tavallisille kantaväkeen kuuluvilla. Vauraat muslimimaat ottakoot omansa, heitelkööt kiviä siellä omiensa keskuudessa, tänne näitä murjaaneja ei tarvita.

ilkka Manttari

Taas esimerkki siitä miten vaarallista on päästää muslimeita julkisiin tehtäviin, vaaleilla valittuna, tai ilman.

Marko Kristian

Siinä on kaikki maat ympärillä niitä muslimimaita, miksi pitäisi tuoda eurooppaan jonne eivät sopeudu?
Siellä kun hyökkääjistäkin oli iso osa siviileitä, ja sitten raahasivat kidutettuja tai jopa tapettuja panttivankeja sinne gazaan, niin kaikki lapsesta mummoon juhlivat siellä kadulla, ja kävivät esim kepeillä lyömässä panttivankeja, naisia lapsia ja vanhuksia..
Miksi tänne haluttaisiin miljoona mahdollista terroristia?

John Quiman

Egypti ei halua niitä, eikä Jordankaan, jossa asuu samaa kansaa. Mitään palestiinan kansaahan ei ole olemassa, on vain Palestiinan arabeja, joita Arafat aikoinaan alkoi kutsua kansaksi. Lähialueen sukulaismaat eivät laske niitä omiin maihinsa. Miksi tästäkään ei uutisissa koskaan kerrota, että eivät edes sukulaiskansat kestä niitä.