Kotimaa Rikos

Suomeen tuotiin laittomasti useita kissanpentuja – yksi epäillyistä vangittu

Kuvituskuva: Pixabay

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana useista rikoksista koostuva rikoskokonaisuus, jossa pariskunnan epäillään tuoneen Suomeen laittomasti useita kissanpentuja myyntitarkoituksessa. Epäilty pariskunta otettiin kiinni keskiviikkona 1.6.

– Kissanpennuista nuorimmat ovat olleet vain kolmen viikon ikäisiä. Kissanpennut ovat olleet ikänsä ja kohtelunsa vuoksi hyvin huonossa kunnossa ja osa niistä on jouduttu sen vuoksi lopettamaan eläinlääkärin toimesta. Eläimet on tuotu Suomeen rokottamattomina ja niillä on todettu tauteja, mistä saattaa aiheutua riskejä niin ihmisille kuin toisille eläimille. Eläimet on lisäksi myyty väärillä asiakirjoilla, kertoo komisario Paavo Ritari.

Rikoskokonaisuuden tutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä valvontaeläinlääkärin kanssa. Poliisi epäilee myös, että pariskunta on toistuvasti laiminlyönyt sairaiden eläinten toimittamista eläinlääkärin hoitoon.

– Eläinrikosten tutkintaan ja siten eläinrikostutkijan palkkaamiseen on poliisilaitoksellemme saatu lisärahoitusta ja tämä tapaus on nyt malliesimerkki siitä, että se tuottaa tulosta, Ritari jatkaa.

Tekoihin epäilty mies vangittiin perjantaina 3.6.2022 Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä petokseen, salakuljetukseen sekä eläinsuojelurikokseen.

– Tapauksen tutkintaa jatketaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa, summaa Ritari.

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ansku

Kolmeviikkoisia, järkyttävää! Oikea ikä erottaa emosta on kaksitoista viikkoa!

juha II

Hyvä, että kuvituskuvan haavoittuvainen jengi saatiin haaviin heti!

Siinä oli monelta ihmisparalta raavittu silmät päästä. Puhumattakaan ihmisiltä uhkaamalla anastetuilta lankakeriltä ja hanhenmaksa palleroilta!!!!

Erityiskiitokset Poliisin karhu-ryhmälle kaikkine haarniskoineen ja hämänäkö laitteineen!!!

ike

😊 Noinhan se menee. On kai kohdallaan tuo tärkeysjärjestys. Sitten joku vielä sanoo että suomessa ei poliiseja riitä. Riittää ainakin nopeusvalvontaan, se kun tuo tuloja hallitukselle, muusta en niin oikein tiedä. Täytyy kai sitten nostaa määrärahioja. Onko kukaan tutkinut mitä se poliisi sitten todella tekee vai onko sekin sisäministeriön salaista tietoa.

Lieväasteinen

Ulkomailta tuotujen kissanpentujen ongelmana on se, että ne eivät osaa naukua ”asylum”.

Tuumailija

Mitenkäs nuo ukrainalaisten pakolaisten lemmikit, olivatko karanteenissa? Taisi jonkin verran vuotaa tämäkin kontrolli, mutta ei sen niin väliä vaikka luonnonmarjat menevät syömäkelvottomiksi loiseläinten vuoksi.

Paljon tuodaan maahan lemmikkejä kepulikonstein, aivan kuin huumeitakin, kaikkea ei pystytä (resurssien kohdentaminen) tai haluta pysäyttää.

eetee

Ei saa ihannoida väkivaltaa? No sanotaan sitten nän että olisi kovasti ikävää jos näille henkilöille kävisi jokin neliraajahalvauttava vahinko.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa