Kotimaa Rikos

Törkeä vapaudenriisto ja törkeä ryöstö Outokummussa eteni syyteharkintaan

Poliisin esitutkinta Outokummussa viime lokakuussa, ulkovarastosta hakattuna ja sidottuna löydetyn miehen tapauksesta on valmistunut. Teoista epäillään neljää henkilöä, joista kolme on edellen vangittuina.

Lokakuussa Outokummussa paljastuneen törkeän vapaudenriiston ja törkeän ryöstön uhri oli paikkakuntalainen mies.

Esitutkinnan perusteella uhri valittiin tekojen kohteeksi asianosaisten aiempien erimielisyyksien vuoksi. Uhri oli entuudestaan tuttu osalle epäillyistä tekijöistä. Rikosepäilyihin johtaneisiin tapahtumiin on liittynyt päihteiden, kuten huumausaineiden, käyttöä.

Tapahtumat tulivat poliisin tietoon ensimmäisen kerran keskiviikkona 13. lokakuuta 2021. Tuolloin, hätäkeskukseen tulleen puhelun mukaan, miestä pidettiin vasten tahtoaan sidottuna yksityisen kiinteistön ulkovarastossa Outokummussa. Poliisipartiot löysivät yksityisasunnon pihapiiriin kuuluvasta ulkovarastosta käsistään ja jaloistaan sidotun miehen. Mies kertoi heti tuoreeltaan poliisille, että häntä oli eri tavoin hakattu ympäri kehoa edellispäivästä lähtien, ja kuljetettu auton tavaratilassa sidottuna ulkovarastoon, missä pahoinpitelyä oli jatkettu. Ulkoisten vammojen perusteella mies oli joutunut rajun väkivallan kohteeksi.

Poliisi otti lokakuun puolivälin tienoilla, teoista epäiltyinä kiinni yhteensä viisi henkilöä, jotka kaikki vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksillä. Esitutkinnan edistyttyä kaksi vangituista voitiin vapauttaa. Heistä toista epäillään yhä osallisuudesta törkeään vapaudenriistoon.

Esitutkinta on saatu valmiiksi asianosaisten antamine loppulausuntoineen ja se on siirretty syyteharkintaan syyttäjälaitokseen Itä-Suomen syyttäjäalueen Joensuun toimipisteeseen. Syytteet asiassa on nostettava 28. helmikuuta mennessä.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruupo Kustaa

Suomessa näiden juttujen kanssa ollaan siinä tilanteessa, että jos tämmöinen meno ei lopu niin se saa jatkua. Täältä tullaan oi te muut banaani valtiot