Kotimaa Rikos

Törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja salakatseluista vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tänään tuominnut 60-vuotiaan Arto Halmelan kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja neljästä salakatselusta yhteiseen 2 vuoden 9 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus on hylännyt syytteet vuosina 2003 – 2005 tapahtuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä vuonna 2019 tehdystä salakatselusta vanhentuneina. Lisäksi Halmela on velvoitettu korvaamaan kymmenelle eri asianomistajalle vahingonkorvauksia 800 – 10.000 euron väliltä sekä oikeudenkäyntikuluja.

Halmelan syyksi luetuissa teoissa osa asianomistajista on ollut tekohetkillä alaikäisiä lapsia ja osa täysi-ikäisiä. Nuorin lapsista on ollut tekohetkellä 3-vuotias. Törkeissä lapsen seksuaalisissa hyväksikäytöissä tekotapana on ollut vähäpukeisten tai alastomien lasten kuvaaminen niin, että merkittävä osa kuvaamisesta on kohdentunut lapsen genitaalialueelle. Lisäksi menettelyyn on sisältynyt seksuaalisesti olennaisena pidettävää koskettelua, joka ei ole kuitenkaan kohdistunut lapsen sukupuolielimen alueelle.

Törkeissä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavissa lasta esittävissä kuvan levittämisissä on ollut kysymys siitä materiaalista, jota Halmela on asianomistajista törkeiden lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen yhteydessä valmistanut.

Salakatseluissa on ollut kysymys siitä, että Halmela on oikeudettomasti teknisellä laitteella kuvannut asianomistajia pääosin tilanteissa, joissa nämä ovat olleet riisuutumassa.

Halmela on syytteisiin vastatessaan osittain myöntänyt syytteiden teonkuvauksen menettelyn, mutta törkeiden lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen asemesta Halmela on katsonut syyllistyneensä perusmuotoisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin kiistäen syytteen teonkuvausten mukaisen törkeysarvostelun. Salakatseluita koskevat syytteet Halmela on myöntänyt oikeiksi.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaitsu

Kyseinen mallikansalainen saanee sen asiaankuuluvan ja kovuudeltaan ansaitsemansa rangaistuksen vankilan muilta asukeilta, rehellisiltä rosvoilta.

juha II

Vankilan laki on oikeampi kuin demlan laki.

Kata

Miten nämä törkeät jutut voi ikinä vanhentua?3-vuotias!!!Yäk mikä sika hyi helevata sentään!Oksettavaa!