Kotimaa Rikos

Tulli tutki matkatavaroiden joukkoon kätkettyä käteisrahakuljetusta

Kuva: Tullin mediatiedote 29.12.2022.

Tiedote 29.12.2022
Tulli

Tulli on tutkinut lentoaseman turvatarkastuksessa paljastunutta käteisrahan salakuljetusyritystä. Matkatavaroihin oli kätketty noin 300 000 euron arvosta käteistä, jonka epäillään olevan rikollisesta toiminnasta peräisin. Tapausta on tutkittu törkeänä rahanpesurikoksena.

Keväällä 2021 lentoaseman turvatarkastuksen työntekijät havaitsivat ruumaan meneviä matkatavaroita läpivalaistessaan pahvilaatikoissa pölynimurin ja kodinkoneen, joiden sisälle oli kätketty useita rahanippuja. Niitä oltiin viemässä Iraniin.

Kuva: Tullin mediatiedote 29.12.2022.

Havainnon jälkeen turvatarkastajat ottivat yhteyttä Tulliin. Lainsäädäntö edellyttää, että Euroopan unionin ulkopuolelle vietävistä vähintään 10 000 euron käteisvaroista on ilmoitettava Tullille. Kyseisestä rahaerästä ei ollut tehty vaadittavaa käteisrahailmoitusta.

Esitutkinnan perusteella matkatavaroiden joukkoon kätkettyjen rahojen epäillään olevan rikollisesta toiminnasta peräisin.

– Rahanpesurikoksiin liittyen haaste esitutkinnassa on osoittaa riittävällä tarkkuudella se, mistä epäillystä rikoksesta laiton varallisuus on peräisin. Tässä tapauksessa selvitimme näiden noin 300 000 euron taustoja, toteaa talousrikostutkintayksikön päällikkö Petteri Nevalainen.

Kuva: Tullin mediatiedote 29.12.2022.

Tapausta tutkittiin törkeänä rahanpesuna. Eurojen lisäksi mukana oli myös noin 4000 euron arvosta ulkomaista valuuttaa. Epäiltynä on pääkaupunkiseudulla asuvan keski-ikäinen mies. Tapaus siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Yhteyshenkilöt:

talousrikostutkintayksikön päällikkö Petteri Nevalainen, yhteydenotot Tullin mediapäivystyksen kautta: p. 0295 527 150, viestinta@tulli.fi

Tulli

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Voi sentään, nyt meni Ahmedin kovalla työllään ansaitsemat fyrkat sittenkin valtiolle. On tässä tehty yrittäminen vaikeaksi, kaikki tuohet on saatu kuskaamalla appeita vanhuksille ja sairaille iltapuhteina.

Peter Kreisler

Salakuljetuksen ”ammattimaisuus” viittaa tiettyyn porukkaan.

Ja N EEKERI

Ansku mä arvaan, kenen huumerahoja…

Nipa

Minne se matkustaja oli matkalla, se paljastaisi jo paljon tekijästä. Luxenburgiin, Man-saarille, vai Mogadishuun tai Kabuliin?

Hasu

Kaikki paitsi suvakit tietää minne KELA:sta mamuille avokätisesti jaettu raha päätyy.

Raksu

” Valtavan työvoimapulan paikkaajat” lähettää KELA:sta saatuja rahoja oikeaan kotimaahansa, suomihan on vain kuppauskohde, ei mikän koti.

murre riepunen

Kelan ja sosiaalitukien tunnollinen säästö antaa tallaisen mahdollisuuden, rahat palautettakoon ko. miehelle, samoin imuri ja ostetaan valtion varoista menolippu kotimaahan.

Ilkka Forsten

Oikea rangaistus olisi antaa pölynimuri takaisin, mutta ilman letkua ja pölypussia. Sen lisäksi henkilölle elinelikäinen velvoite imuroida Espoon lähiöiden rappukäytävät kyseisellä imurilla kolmesti päivässä. Tulosta on synnyttävä, muuten lähtee imurikin takavarikkoon.