Eurooppa Muu maailma Politiikka

Unkari kiistää tiedot, joiden mukaan sitä varoitettiin Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Unkari on kiistänyt mediatiedot, joiden mukaan Venäjä olisi varoittanut sitä suunnitellusta hyökkäyksestä Ukrainaan.

 

Paikalliset ukrainalaiset tiedotusvälineet olivat jakaneet Kiovassa toimivan korkean virkamiehen väitteitä, joiden mukaan Budapest olisi ollut tietoinen tulevasta sodasta.

Ukrainan kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Oleksiy Danilovin kerrottiin myös todenneen, että Unkari olisi suunnitellut ottavan haltuunsa osan naapurimaansa alueesta.

Unkarin pääministerin Viktor Orbanin tiedottaja on kuitenkin torjunut väitteet valeuutisina.

Unkarin julkisesta diplomatiasta ja suhteista vastaava valtiosihteeri Zoltán Kovács kiisti myös, että Budapestilla olisi aikeita liittää alueeseensa Transkarpaatia, jossa asuu arviolta 140 000 etnistä unkarilaista.

Kovács sanoi Twitterissä, että syytökset ovat kosto siitä, että Unkari on kieltäytynyt toimittamasta Ukrainalle aseita.

”Vaikka ymmärrämme, että Ukraina ei ole tyytyväinen päätökseemme, valeuutisten levittäminen ja valheiden keksiminen eivät muuta kantaamme”, hän lisäsi.

 

Lähde: Euronews

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Eipä tuota varmaan kellään ollut niin vaikeaa etukäteen tietää että Venäjä hyökkää. Jos se vei rajan pintaan 200000 sotilasta kalustoineen niin tuskin se niitä sinne ulkoilu mielessään roudasi. Olisi kai se yllättyneelle presidentillemmekin auennut jos olisi pysähtynyt funtsimaan että kyllä se Vennää sinne mennöö jos ei sen vaatimuksille muuta tehä kuin nauretaan keikkanaurua. Tässä kävi vähän samaan tapaan kuin ennen talvisotaamme kun Jartsev kävi kertomassa Suomelle vaatimuksiaan Leningradin turvahuolista, mutta niille ei täällä paljon arvoa annettu, tunnetuin seurauksin. Olisipa mukava olla horroksesta herännyt kärpänen katossa kuuntelemassa että millaisia viestin tuojia tällä hetkellä vierailee päättäjiemme juttusilla, ja että kuinka heidän juttuihinsa suhtaudutaan. Joskus historian kirjat niistäkin ehkä kertovat.

Runtiti-pou

Rosvojen vaatimujsiin ei olisi pitänyt ikinä suostua. Lännen olisi pitänyt vain uhata sodalla, jos Ukrainaan kosketaan. Olisi Putte joutunut hakemaan muuta saalista

Mika

Josapa Unkari onkin kaiken takana, siinähän olisikin hyvä syyllinen eu-globalisteille, Unkarihan hangoittelee vastaan joka asiassa. Pannaanpa Unkari saartoon ja maailmanlaajuiseen boikottiin samantien, suomi tietysti etunenässä. Unkari pitää erottaa natosta samalla kun suomi liittyy siihen, tämä on ehdoton vaatimus.

Erka

Voishan tuonne hyökätäkkin. Suomi voi lähettää naispataljoonan, kuuluu olevan paljon tappohaluisa naisia tätänykyä suomessa, peräti 1/3.

Jupi

NATOn heikoin lenkki on se fakta, että yhden jäsenmaan huolista tulee automaattisesti kaikkien huoli. En jaksa uskoa että unkari tukee NATOn laajentumista itään. Orbanin hyvät välit Putinin perustuu kauppasuhteiden avulla rakennettuun luottamukseen ja molempien puolien kunnioituksen. Mies kerää arvokkaita pisteitä olemalla eri mieltä lännen eliitin kanssa.

Puolueeton

Oliko Venäjän invaasio edes yllätys? Ei ollut ainakaan Ukrainalle, jos siellä oli joku älykkö hallituksessa. Monethan levittivät tietoa Venäjän suurten sotaharjoitusten olevan vihje hyökkäyksen valmistelusta. Kun sotaharjoitukset eivät johtaneet muutoksiin Ukrainan politiikassa, invaasio oli varma.
Ei kaikkea sanota selvin sanoin kahden välisessä keskustelussa. Suuri osa viestinnästä tapahtuu elekielellä. Toivottavasti Suomen hallinnossa on joitakin älyllisiä, jotka ymmärtävät elekieltä, jonka päätepisteenä olivat aikoinaan Mainilan laukaukset. Ne tuskin toistuvat, mutta vihje mahdollisesta Venäjän invaasiosta Suomeen on havaittavissa ennekolta. Talvisodan aikaan oli viisas Mannerheim, joka aavisti tapahtumat. Hänen ansiostaan oli valmius torjua silloinen invaasio. Hänellä ei ollut oikeutta aloittaa liikekannalepanoa, joten hän keksii nimen kokoontumisharjoitukset.

Runtiti-pou

Miksi Ukraina ei mobilisoinut vai tekikö se sen salaa? Miksi ei ansoittanut teitä ja tukkinut aknnasta? Varautunut maihinnousuihin? Saksa ja Ranskako vaativat olemaan ”provosoimatta”?

Jupi

Tuskin on venäjä päättänyt sotilaallisesta interventiosta hirveästi etukäteen, tilanne donbassissa eskaloitui nopeasti kun Ukrainassa annettiin käsky vallata asein donbassin alueet sekä Krimin. Venäjän vaihtoehdot olivat vähissä, kun itäukrainassa teloitettiin etnisiä venäläisiä. Samasta syystä saksalaiset joukot marssivat Puolaan, jossa oli nationalistien toimesta puhdistettu 20 tuhatta etnistä saksalaista.

Jegros vekkuli

Puolusteletko muuten toisissa ryhmissä noita somaliraiskaajia? Ei nekään suunnitellut sitä etukateen mutta juuri kun oltiin joukolla kokoonnuttu pimeälle metsätielle rupattelemaan tuli kolme ja neljätoista vuotias tyttö riisuuntumaan ryhmän eteen ja vaatimaan seksiä joka laukaisi kaikilla seksuaalinen hätätilan vaikka yrittivätkin kieltäytyä ja ei ollut muuta vaihtoehtoa kun tuhota natseja pikkutyttöjen pimpistä väkivalloin koska tytöt vaativat kovia otteita ja väkivaltaa?
Vähän huono toi sun loppu tuossa kun et vissiin tiedä, että muut kuin venäläiset tietää totuuden tuosta saksalaisten propagandasta, paljastit tässä itsesi täysin muuten ja venäjä käyttää täsmälleen samaa skeidapuhetta kuin stalin käytti jollaista käytti myös saksa ja siksihän teille ei ole sitä voitu opettaa..

Jegros vekkuli

Kiitos, että myönsit venäjän valehtelun hyökkäyksen perusteista.

Slava korruptzie

Mitä?! Naapurimaan vastainen valeuutinen Ukrainasta? Kerrassaan mahdotonta, ennenkuulumatonta, ei koskaan!!! Tai sitten yksittäistapaus, joo yksittäistapaus varmaan.

Kata

Kyllä herää kysymys tokko lainkaan ja jos niin missä määrin…Ukraina on kunnon maa…kenen tahdosta nämä väitteet?Kuka nostattaa tätä vihamielisyyttä?

Tai kyllähän tahoja riittää Euroopassa ja USAssakin…Unkari on se pahis kun ei ollut vaeltajien vastaanottaja…

Miksi Unkari hyökkäisi Ukrainaan?Ihan tolkutonta ja yhä vain pahenee.Ja taas menee täydestä joillekin tahoille.

Ihan kuin Suomi lähtisi valloittamaan Ruotsia ko siellä on niin hiivatisti etnisiä suomalaisia…?Täh?

Tuumailija

Juuri näin. Eikä Transkarpatiassa elävillä unkarilaisilla ole hädän päivää.

Suomen pitäisi vallata/miehittää affenanmaa, koska siellä kantaväestön osa on ”huonommassa” asemassa kuin paikalliset, sitten vasta ruotsi kun sillanpääasema on vakautettu. Pääsisi suomikin maistamaan colognialismia oikeasti. ;D

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Runtiti-pou

Venäjä on saattanut luvata Transkarpatian Unkarille vastneena liittolaisuudesta. UNkari kai tietää, että Venäjä olisi tylympi isäntä siellä ja olisi muuten tukenut Ukrainaa

Tuumailija

Unkari tietää kuinka tyly vieras isäntä on, historian kautta. Kun jättää toisen valtion kansalaiset rauhaan, ei tarvitse pelätä tai aiheuttaa mitään konfliktia, sitä kutsutaan diplomatiaksi.
Tällainen taito on tehokkaasti unohdettu konfliktien ehkäisemisen välineenä, koska se vaatii useamman ihmisen älyä ja vaivaa sekä yhteistyökykyä, koska konfliktit ovat mahdollisuus hallita ihmismassoja, näiden ajattelua ja hyvä busines monella taholla.

Runtiti-pou

Ahaa. Venäjä on aina oikeamielinen ja hyvä ja mitään ei tapahdu, kunhan Venäjää miellytetään. Kaikenlainen varautuminen on tas uhkaa ja oikeutettu syy Venäjälle sotaan mielestäsi

John Quiman

Venäjä käyttääkin ahkerasti konflikteja välineenään, kun haluaa määräillä naapureidensa kaapin paikkaa.

Kata

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/21/unkarin-kansannousu-1956-tukahdutettiin-vakivaltaisesti

Ei unkarilaiset tätä enää halua…oli muuten lapsenkin maailmassa kovia aikoja,suurlakko Suomessa ja Unkarin kansannousu.Pelon kyllä lapsetkin tajusi.Tätä näkyä harrastaa tuo naapuri…myohemmin sitten Tsekkoslovakia..jne jne…eikö ole maata tarpeeksi?Äänisen aalloista Tyyneen valtamereen ja kaikki siltä väliltä!
Nyt sitten Ukrainan ja Unkarin välejä hierretään?

Nationalisti

Vaikea uskoa väitettä, kun miettii sitä tosiasiaa, että varsinkin EU pyrkii jatkuvasti mustamaalaamaan Unkaria johtuen kansallismielisestä politiikasta ja Ukrainan globalistihallinto on täysin korruptoitunut ja tottunut valehtelemaan.

finne igen

Unkaria vihaa presidenttimme ja koko hallitus sillä Orban edustaa vielä länsimaista demokratiaa ja eurooppalaisia todellisia arvoja. Ukraina on todellinen roistovaltio ja jo se, että muut puolueet paitsi Zelenskyn oma ovat kaikki kiellettyjä. Ukrainan tapaista demokratian vastaista valtiota haluaa Suomen kansa puolustaa ja tämä tahtotila on saatu aikaan saman massamedian avulla kuten rokotuskampanja.
Ottamalla piikki niin et saa koronaa, ottamalla toinen piikki olet vahvempi, ottamalla kolmas piikki niin tulet autuaaksi ja neljäs onkin eutanasia! Rahaa kilahtaa jälleen ”juutinraumalaisen” Borlan johtaman yhtiön Pfeizer tilille! Lampaita on helppo johdattaa teuraaksi, ne katsovat vain kauniisti ja odottavat veistä! Puolustamalla valehtelijoiden klubia Ukrainassa, niin hyvin menee, saadaan sota!
finne igen

Runtiti-pou

Venäjä valehtelee kyllä enemmän potsenssiin 10 kuin mikään Ukrainan johto

finne igen

Kerropa meille uteliaille mistä tuutista seuraat Venäjän valheita kun Sputnik news ja Rt news ovat meiltä suljettuja. Katselet ilmeisesti Ukrainan kanavia kuten Reutersia ja CNN:ää! Yle ja muut Suomen mediat ovat vahvasti USA:n maksamia ja levittävät ainoastaan Ukrainan propagandaa!
Näillä mennään ja velehtelijoiden klubi on jälleen tänään eduskunnassa!
finne igen

Runtiti-pou

MV-lehti ja Venäjän ulostulot ja sen renkien vuodatukset