Eurooppa Maahanmuutto

Valko-Venäjän rajalta tulleet laittomat siirtolaiset otettiin kiinni Kantalahdessa

Raja-Joosepin raja-asema. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / kallerna.

Kolme iranilaista tuli laittomasti Venäjälle Smolenskin alueelle, ja heidät otettiin kiinni myöhemmin Kantalahdessa.

Venäjän laki kieltää kolmansien maiden kansalaisten pääsyn Valko-Venäjältä muualta kuin virallisten tarkastuspisteiden kautta, mutta koska rajavalvontaa ei käytännössä ole, rajan ylittävien asiakirjoja tarkastetaan vain satunnaisesti.

Venäjän rajavalvonnasta vastaavan turvallisuuspalvelu FSB pidätti kolme iranilaista Kantalahdessa. joulukuuta. Iranilaisia syytetään Venäjän rikoslain perusteella laittomasta maahantulosta ilman voimassa olevia asiakirjoja. Tuomioistuimen päätöksellä iranilaiset pidetään vangittuina kahden kuukauden ajan. kertoo Kantalahden piirituomioistuin lehdistötiedotteessa.

Suomeen ja Norjaan Venäjän kautta pyrkineitä turvapaikanhakijoita on aiemmin kulkenut Kantalahden kautta. Kantalahti sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Suomen rajasta.

Tänä syksynä tuhannet siirtolaiset ovat yrittäneet päästä Valko-Venäjän ja Puolan rajan yli. Euroopan Unioni on syyttänyt diktaattori Aleksandr Lukašenkoa kriisin järjestämisestä kostoksi hänen maahansa kohdistuvista pakotteista.

Valko-Venäjän matkatoimistot järjestivät tilausmatkoja useista Lähi-idän maista Minskiin, josta viranomaiset kuljettivat ihmisiä kohti Puolan ja Liettuan rajaa.

Valko-Venäjältä Eurooppaan pyrkineitä siirtolaisia on ollut useita, jotka ovat myöhemmin tulleet laittomasti Venäjälle, kun heidät on työnnetty takaisin Puolan vastaiselta rajalta. Smolenskin alueella pidätettiin elokuussa kaksi ryhmää Syyriasta ja Egyptistä tulleita siirtolaisia, kertoi Komsomolskaja Pravda.

Venäläiset auttoivat siirtolaisia Valko-Venäjän ja Venäjän välisen rajan yli, kertoo Sever.Realii -uutisverkkouutinen.

Valko-Venäjän rautatiet liikennöivät 15. joulukuuta alkaen viikoittain junalla Minskistä Murmanskiin.

Syksyllä 2015 yli 5 500 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa laittomia siirtolaisia, saapui Norjaan Storskogin tarkastuspisteen läpi kuljettuaan niin sanottua arktista siirtolaisreittiä Venäjän Kuolan niemimaan kautta. Norjaan suuntautuva virta pysähtyi kokonaan 30. marraskuuta, jolloin laittomat siirtolaiset vaihtoivat suuntaa kohti Suomen pohjoisrajaa Raja-Joosepin ja Sallan kohdalla. Muutamaa kuukautta myöhemmin FSB:n rajavartiosto päätti estää siirtolaisia pääsemästä Venäjän pohjoisrajoilta Schengen-Eurooppaan.

Lähde: The Independent Barents Observer

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Suomen vihervasemmisto on varmaan hyvin pettynyt tapahtuneeseen, sillä nyt mahdollisesti vuohipaimenen, kamelikuskin ja lentävien mattojen kauppiaan työpaikat jäivät täyttämättä.

Myös vokkibisnes suree menetettyjä tuloja kertomalla uudessa mainoslaulussaan jokaisen ihmisen olevan vokin arvoinen ja jokaisen euron olevan tärkeä.

Ei kannattaisi kantaa

Kohtapuoleen taitaa itärajan yli soljua Tornio-luokan kemudumppi.
Jokos vastuulliset piccolojääkärit on valittu ?

Tuumailija

Frontex toivottaa ystävällisesti tervetulleeksi.

Ilkka Forsten

Voisiko joku selittää mikä sota tai vaino on nyt niin akuutti IRANISSA, että sieltä pitää pakolla päästä pois ? Kuka siellä uhkaa ja ketä, vai onko ainoa uhka se ettei saa lapiotartuntaa mikä luokitellaan tätä nykyä suuremmaksi uhaksi kuin maailmanloppu.

Onko kyseessä ilmastopakolaiset, joiden syyksi on laskettava että heidän kotimaansa asenneilmasto on joka tavalla poskellaan, ja on ollut sitä aina.

Ilkka Manttari

Jos haluaa Islamin, saa Islamin. Ei oikeastaan kuulu meille.Eläköön rakentamassaan yhteiskunnassa.

Tuumailija

Siinäpä se dilemma onkin. Kukaan paitsi asianosaiset eivät tiedä mistä maasta he alkujaansa ovat edes lähteneet, ilman papereita luonnollisesti. Voivat sanoa että mediaseksikkäästä Iranista, Syyriasta, Afganistanista, ässänä hihassa että on kurdi (peittoaa kaikki edelliset).
Tämä on myös jonkinlainen tae siitä,ettei heitä myöskään voida palauttaa, koska välttämättä eivät ole ilmoittamansa maan kirjoissa koskaan olleetkaan tahi ovat sen luokan kriminaaleja että maa on tyytyväinen päästessään heistä eroon.

Entinen työkaveri on naimisssa Iranilaisen naisen kanssa ja näin joutunut viettämään maassa huomattaviakin aikoja. Ei mitään ihmeellistä, hyvin tulevat toimeen, tekevät kukin omaa duuniaan etc. leivässä pysyvät ja autoilla ajelevat. Koulutusta saa niin paljon kuin halua riittää. Vaimonsa isäkin on professori titteliltään ja tehnyt paljon töitä Iranin ulkopuolella, ei ole tullut sanktioita. Ainoa mikä ihmisiä hieman närästää on talouspakotteet esim. tiettyihin autoihin ei saa varaosia yms. pientä mitä kiinasta ei saa.
Mainitsi toki esimerkillä että hieman skitsofreeninen maa, toisaalta vapaamielinen ja toisaalla uskonnollinen poliisi, talon yhdellä seinällä on oikeasti iso M-B:n mainos ja kulman takana samasa talossa uskonnollisten johtajien potretti iskulauseella länsimaisesta hapatuksesta.
Viimeisin sota oli Irakia vastaan ja senkin manipuloi amerikkalaiset kun nostivat Saddam Husseinin valtaan liberaalina ehdokkaana pientä ehtoa vastaan.

Otetaan vertauskohdaksi vaikka Ukraina; maa on aivan kuralla taloudellisesti, sisällissota kytee koko ajan, inflaatio aivan tapissa, venäjä on aikonut hyökätä sinne harva se kuukausi v.2014 lähtien (median mukaan) yms. kurjuutta. Ei ole pakolaisaaltoja lähtenyt vyörymään sieltä eurooppaa kohti vaikka välissä ei ole kuin Romanian raja?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
Ilkka Forsten

Ukrainalaiset ovat sukujuuriltaan saksalaisia, Mahtaisiko siinä olla jotain taikaa kun ei olla heti juoksemassa karkuun vaikka huomattavasti suurempi uhka kuin työnpelko kyttää rajalla ?

Tuumailija

Hyvin pieni osa kuitenkin tänä päivänä, eikä se aikoinaan ollut juuri suurempi, koska saksalaisilla oli vain siirtokuntia ukrainassa. Molotov-Ribbentrop sopimuksellahan evakuoitiin suurin osa saksalaisista. Jopa Volgan saksalaisten yhdyskunta oli määrältään suurempi kuin Ukrainassa olevien, Katariinahan aikoinaan kutsui nämä kehittämään maanviljelystä yms. venäjälle, hieman kuin venäjän vastine amerikoiden uudisraivaajille.

Sodan jälkeen Stalin aika tehokkaasti vaihtoi porukkaa tällä alueella, osa ukrainalaisista jopa asutettiin silloiseen ”tyhjään” Karjalaan muiden ”siirtolaisten” mukana ja ukrainaa uudisasutettiin venäläisillä vastavuoroisesti (venäjän vilja-aitta, mustan mullan vyöhyke yms.).

Tarkemmin en tiedä nykyisen valtaväestön genetiikkaa ja alkuperää, tummahkoja vereltään (Turkki, Iran). Mutta ukrainalaisilla oli ihan oma kielensäkin (silloin kun ukraina tunnettiin Ruteniana) vaikkei sitä enää puhu kuin 2/3 väestöstä.
Erään kaverin vaimo on kotoisin ukrainasta (vanhaa sukua), hän puhuu ukrainan ja venäjän sekoitetta.

Puolueeton

”Valko-Venäjän matkatoimistot järjestivät tilausmatkoja useista Lähi-idän maista Minskiin, josta viranomaiset kuljettivat ihmisiä kohti Puolan ja Liettuan rajaa.”
Tuossa lienee taas perusteetonta russofobiaa, jota lause ”Smolenskin alueella pidätettiin elokuussa kaksi ryhmää Syyriasta ja Egyptistä tulleita siirtolaisia, kertoi Komsomolskaja Pravda.” ei onneksi lisää.
Reittihän oli tavattoman edullinen migranteille. Sai itse ostaa lentolipun ja ostaa Valko-Venäjällä kuljetuksen rajalle, ehkä salakuljettajilta leikkiviltä viranomaisilta. Pääsi satasilla, kun normaalit salkuljettavat kiskovat tuhansia.

jakob

Onko mv lehti kaadettu

Tuumailija

Huoltotoimenpiteitä ilmoittaa, mutta välillä tulee tuo cloudflare. Onko joku päässyt sotkemaan sinne, mene ja tiedä, vai onko vain huollosta kyse?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Tuumailija
Puolueeton

Ilman muuta UMV-lehden kimppuun on käyty ja vika ei korjaantunut helposti huoltotoimenpiteillä. Samaa vikaa on ilmastofoorumilehdessä, jonne tunkee venäjän kieltä käyttäviä. Yrittävät estää ilmastonmuutoskritiikkiä ja lisätä russofobiaa.

Jaco Jäännös

Kyseisen sivuston jutut muuttuivat Janitskinin (RIP) jälkeen valitettavan täsmäfiktiivisiksi.

Ilkka Forsten

Janitskinin jälkeen lehti ei ollut enää se mitä minäkin rakastin. Siitä tuli poukkoileva, välillä täysin nolasummapelillä toimiva, ja yhtenään kaatumisvaarassa.. Iljalle suuri kiitos siitä mitä hän teki ja tuotti. Tuolloin en saanut kertaakaan bumerangia kirjoituksiastani, joka oli ainakin itselleni näyttö siitä, että lehden linja piti vapaana ilmaisukanavaa jota todella haluttiin.

Sanottakoon nyt saman tien etten tee mitään vertailevaa jakoa Kansalaisen ja alkuperäisen MV:n suhteen. Kansalainen on hyvä julkaisu, ja toivon sille myöskin jatkuvuutta. Partisaani on niin ikään mainio ja asiapitoinen, mutta on kommenttiosioltaan valitettavan suppea. En pidä kirjoitustavasta joka muistuttaa kännykkäviestin naputtelua, siis näin. ” Olen samaa mieltä kanssanne, hyvin menee.” Siinä kun ei tule sanotuksi yhtään mitään.

Tuumailija

Aivan samaa mieltä. Onhan tuo nykyinen MV osiltaan tuulella käyvä (muutamat artikkelit karahtanet epäloogisuuteen) ja ei voi odottaakkaan samankaltaista ulosantia kuin Janitskinin aikana. Widell kuitenkin osaa tuottaa hyvää tekstiä ihan lähteiden kera ja korona asioita tuonut kiitettävästi esille.

Lieväasteinen

Mikäli nykymeno jatkuu, ei kovin kauaa mene siihen, kun täältä lähdetään siirtolaisiksi Siperiaan.

Ilkka Forsten

Ja minä kun luulin että siperiasta tullaan tänne, sillä ilmastohätätila kuulemma sulattaa ikiroudan ennätysvauhtia eikä siihen auta yhtään se, että suomi lupaa olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kiinalaiset on päättäneet kertoilla satuja koskien huolestumista ilmaston tilasta, ja samaan aikaan on päätetty rakentaa varmaan sata uutta hiilivoimalaa. Vihreät siunaavat syvän kumarruksen kanssa kommunistiveljien suuret suunnitelmat parantaa ilmastoa, siinä vuoden 2085 tienoilla. Todella pian, ajatella mikä saavutus.

Lieväasteinen

Vihersiirtymät ja väestönvaihdot siirtävät meidät täältä Siperiaan ja/tai Volgan mutkaan takaisin, ellemme pane globalismille stoppia.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Tuumailija

Tässä se tuli taasen osoitettua, kun suomella oli sopimus venäjän kanssa 2015, etteivät he päästä näitä turisteja suomeen, he myös pitivät sen. Muuta rajat vuosivat (annettiin vuotaa sopimuksella) ruotsin eniten ja norja, koska he eivät olleet tehneet sopimusta rajanaapurinsa kanssa.
Jotenkin tuntuu että tämän kaltainen sopimus oli kertaluonteinen, vaikkei sitä erikseen mainittu, ja nyt venäjästä on tehty itselle tahallaan niin suuri uhka (Nato, F-35 ,Frontex) ettei edes haluta neuvotella uudestaan.

Diplomaattinen keskustelkutaito on mennyt alle 0:n, on totuttu odottamaan vain mitä askelmerkkejä muut sanelevat ja seurataan niitä suoraan miinakentälle sen kummempia ajattelematta.

Rullattu

Ryssä on pääarkkitehti Puolaa kohtaan tehdyssä hyökkäyksessä, luuletko tosissasi että valkoneukku alkaisi tuohon jos ei isoveli olisi takana ohjaksissa.
Tuon on todennut jo kaikki puolan siodajohdossa kuten myös unkarissa ja monesa muussakin maassa, ryssän sana on kuin kadun ojassa oleva koiran jätös

Rullattu

Toivon että joka ikinen laiton menee venäjälle, ei Kantalahteen, se on ikuisesti Suomea ei ikinä ole tuo ryssien maata sama mitä väittävät, neukku saisi tuhoutua täysin siitä hyvästä mitä suomelle on tehnyt.

Teppo

Jos raja alkaa vähääkään vuotamaan, niin nykyinen kännykkä ja some-aika kyllä informoi tulijoita ja kusessa ollaan. Toivottavasti tulee kylmä talvi…