Kotimaa Maahanmuutto

Vastaanottokeskuksen asukkaiden kantelu ei johda toimenpiteisiin

Valtakatu, Valkeakoski. Kuva: Wikimedia Commons

Ryhmä Valkeakosken vastaanottokeskuksen asukkaita teki viime lokakuussa kantelun, jossa he valittivat vastaanottokeskuksena toimivan kerrostalon asuntojen huonosta kunnosta ja asumisen ahtaudesta. Maahanmuuttovirasto toteaa ratkaisussaan, ettei kantelu anna aihetta toimenpiteisiin.

Kantelun tekijät kokivat lisäksi, että vastaanottokeskus kohtelee heitä epäoikeudenmukaisesti ja syrjivästi.

Maahanmuuttovirasto toteaa ratkaisussaan, että Valkeakosken vastaanottokeskuksen asunnot täyttävät toiminnalle asetetut kriteerit. Eri asunnoissa majoittuvien asukkaiden määrä riippuu suoraan vuokra-asunnon koosta, eikä kaikille voida tarjota samankokoisia asuntoja tai identtisiä majoitusjärjestelyjä.

Kantelun ovat tehneet vastaanottokeskuksessa asuvat ukrainalaiset, jotka ovat huolissaan kehnoista asumisoloista ja rakennuksen huonosta kunnosta sekä vastaanottokeskusta ylläpitävän Kotokunta oy:n haluttomuudesta kuunnella heitä.

Asiasta uutisoi Aamulehti.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
jotmek

Noi Ukrainalaiset on helvetin röyhkeää porukkaa, Riihimäelläkin erääseen rauhalliseen taloyhtiöön muutti Ukrainalaisporukka ja yllätys yllätys asukkaiden häkkikomeroihin murtauduttiin ja vietiin kaikki vähänkin arvokas ja olen itse nähnyt kun kävelevät porukalla rinnakkain ja vastaantullut Suomalaismummo rollaattorilla joutui väistämään kävelytien sivuun, ja viime syksynä valittivat Patastenmäen kaupunginosassa lutikoista ja ennen Ukrainaisia ei mitään lutikkaongelmaa ole ollutkaan, kenenköhän mukana ne sinne on tullut! Sitten ovat ruvenneet vaatimaan luksusoloja, olisivat p- tyytyväisiä että ovat päässeet turvaan. Ai niin unohdinpa mainita että ovellani kävi muuan Ukrainalaisnainen hiljattain kerjäämässä lapun kanssa rahaa, naisella oli muotilasit päässä ja oli siististi meikattu ja päällä oli muotivaatteet ja kalliin näköiset kengät ja kimmaltavat korut.

Kauko Aalto

Näiden loisien röyhkeys on kerta kaikkiaan käsittämätöntä, meillä ei ole mitään moraalista velvollisuutta tarjota heille heidän mieleistänsä asumista sen enempää kuin toimeentulokaan. Jos 50-vuotta sitten ihmisille olisi kerrottu, että puolenvuosisadan kulutta tänne otetaan ympäri maailmaa elättejä jotka ovat täällä vain lisääntymässä ja tehtailemassa rikoksia, tällaisen puhuja olisi kiikutettu hourulaan.