Eurooppa Muu maailma Politiikka Tiede ja teknologia Uutiset

Venäjä ja USA yhteistyössä avaruudessa

Kuvituskuva. Pixabay, CC0.

Euroopassa käytävä Ukrainan sota ei ulotu ilmakehän ulkopuolelle. Venäjä ja USA tekevät yhteistyötä Maata kiertävällä kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä. Avaruusasema on Yhdysvaltain, Venäjän, Japanin, Euroopan Unionin sekä Kanadan yhteinen hanke.

Venäjän hallinnoimasta Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanissa ammuttiin avaruuteen kaksi venäläistä kosmonauttia ja amerikkalainen astronautti. Avaruuslentäjät lähetettiin kohti ISS-asemaa venäläisellä raketilla.

Astronautti Loral O´Hara viettää suunnitelmien mukaan avaruudessa puoli vuotta. Kosmonautit Oleg Kononenko ja Nikolai Tshub aikovat olla avaruudessa jopa vuoden.

Mikäli Oleg Kononenko viettää täyden vuoden kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä, hänestä NASA:n mukaan tulee eniten avaruudessa ollut ihminen. Hän on lentänyt ISS-asemalle neljä kertaa aiemmin, ja on vuoden kuluttua viettänyt avaruudessa yli 1 000 päivää. Avaruuslento oli Nikolai Tshubille ja Lorel O´Haralle ensimmäinen.

Kansainvälinen avaruusasema ISS on tieteellinen tutkimusasema, joka tutkii erityisesti biolääketiedettä. Pitkän avaruudessa oleskelun vaikutukset fysiologiset vaikutukset ihmiskehoon ovat yksi tutkinnan kohde. Asema on ollut miehitetty vuodesta 2000, ja sen rahoitus jatkuu ainakin 2020-luvun puoliväliin.

Lähde SVT txt-tv

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

”maan päällä” käytävät sodat on muutenkin näille vain bisnestä.
Ikävä kyllä niin se on, muuten olisi Ukrainassakin tullut rauha jo puolitoistavuotta sitten.

Ilkka Manttari

Kuulun ehkä, siihen vähemistöön joka ajattelee että tuota vastakkainasettelua ei todellisuudessa koskaan ollut. Avaruustutkimus on niin kallista ja aikaa vievää touhua että eivät siinä paljon poliitikot (jotka valitaan muutamaksi vuodeksi) paljoa paina.Vai voitteko kuvitella Yhdysvaltojen ja Venäjän parhaiden tiedemiesten kinaavan siitä kenestä tulee kyseisen maan seuraava presidentti. Antaa lasten kinata.

Peter Kreisler

Valitettavasti poliitikko kinaajat puolestaan päättävät missä seuraava sota alkaa ja ketkä ovat sodan pahiksia sekä tietenkin lopuksi kirjoittavat valheellisen uuden historian. Eläköön edustuksellinen demokratia, vai eikö sittenkään?

Ilkka Manttari

Pienet sodat ei tässä paina. Ne ovat sisäpolitiikkaa ja halpoja kun puhutaan isoista asioista.

Marko Kristian

Ihminen luulee olevansa kovinkin viisas, todellisuudessa ihminen ei tiedä mistään mitään.
Jos joku luulee että maailmankaikkeudessa ei ole muuta älyllistä elämää kuin ihminen, niin huonosti menee maailmankaikkeudella.
Voi toki olla että ne ”alienit” vaikka olisi meitä viisaampia niin ovat alkukantaisia, eli syövät meidät käyttävät ravinnoksi. Niinhän luonto on määrännyt, jokainen on jonkun ravintoa.

Ilkka

Mutta kaikille rittää kaikkea kun vaan uskomme niin.. Ituvihreän ja rengasnenäisen sokkelipensselin toteamus kuinka hoitaa maailman asiat. Sen hän jätti kuitenkin sanomatta, ettei kaikille riitä kaikkea ellei valkoiset yhteiskunnat tee töitä, mustien työllä kun ei ole mitään jaettavaa syntynytkään.

Ilkka Manttari

No kun olen mieleltäni vaeltaja, asia ei ehkä ole noin yksioikoinen. On ihmisiä jotka tulevat toimeen uskomattoman vähällä perinteisellä ravinnolla. Ravintoa voi ottaa esim suoraan auringosta. Jos vähän selailee sellaista asiaa kuin ”sun gazing” voi löytää yllättäviä asioita. Taitaa mennä ”kovan” politiikan tuolle puolen, mutta on asioita joita ei aina ensikuulemalla kannata sivuuttaa, on kuitenkin hyvä olla utelias.

Ilkka

Tuli tässä ihan muutama päivä sitten vastaan uutinen joka samaan aikaan nauratti, ja ärsytti. Meillehän on ravintoterapeutit julistaneet vuosien ajan kuinka prosessoitu ruoka, etenkin liha on äärimmmäisen vaarallista, ja sitten he ylistävät uutta keksintöä jossa liha tuotetaan prosessoidusti laboratoriossa. Tämä tapa ei siis haittaa mitään, eli koeputkessa kasvatettu alkio joka läpikäy miljoonat prosessit ennen kuin on lautasella, parantaa meidät, mutta luomuna kasvanut lehmä joka päätyy säilykepurkkiin on kuolettava uhdistelmä. Ihanko totta ! Eettistä näkökulmaakin haluttiin korostaa kertomalla että uuden teknologian avulla ei tarvitse kajota tuotantoeläimen elämänlankaan, se saa olla pellolla viimeiseen hengenvetoon asti..

Tämän uuden ja ” mullistavan ” menetelmän avulla pystymme ruokkimaan yhä suuremman väestömäärän maapallolla, mutta jostain syystä kukaan ei tunnu olevan huolissaan siitä ettei lisääntyvä väestömäärä tuota mitään, ja mitä sekin tarvitsee on vesi. Miten sitä aletaan prosessoimaan ja mistä. Tänä soijanakkien luvattuna aikana, palkokasvien ylistyksen, ja verotuksellisesti vahvoja alkoholijuomia suosivan yhteiskuntamme ilmastohätätilaan siis vastataan tuomalla keinotekoinen liha pöytään, ja lisätään populaation määrää vaikka kaikki tietää että siinä tulee pää vetävän käteen. Koeputkessa kasvatettu halal lammas saa tuskin suurta suosiota tietyissä maissa, koska on vaikeaa päätellä onko lautasella oleva kökkäre profeetan tahtoa noudattava. Miten riistää henki valmiilta lihanpalalta, ja piehtaroida asian ympärillä hurmoksellisesti kuten niillä etnisyyksillä on tapana. Vaikeaksi menee, tai sitten tässä onkin taas tarkoituksena kajota vain valkoisten elämäntapaan, mihin sivumennen sanottuna nojautuu myöskin aavikkoheimojen mahdollisuudet elää ylipäätään minkäänlaista elämää. Itse ne ei kykene mihinkään, mutta valmista ja kallista halutaan loputtomasti.

Ilkka Manttari

Väestöräjähdys ei koeputkilla lopu, tarvitaa paljon tehokkaimpia toimia, Jos ihminen ei sitä lopeta, luonto lopettaa.

Ilkka

Luonto olisikin jo lopettanut sen, ellei hyysääjät olisi saaneet aina tahtoaan läpi ja luoneet jonkinlaista harhaluuloa siitä, ettei tolkuttomasti lisääntyvillä kansoilla ole vastuuta tekemisistään. Ilman valkoisten apua Afrikka olisi jo näivettynyt. Niin sen olisi pitänyt antaa tapahtuakin, mutta kun käsite jakamattomat ihmisoikeudet käpälöitiin muotoon ettei valkoisilla ole ihmisoikeuksia, koska olemme ” etuoikeutettuja,” tultiin tilanteeseen jossa väestöräjähdys on koko ihmiskunnan tuhoon johtava tie. Tässä joutuu pakostakin kysymään, miksi kaikki vastuu aina lankeaa valkoisten kannettavaksi ja miksi meidän pitää elättää toisten penskoja, jos niiden tekijöillä ei älli riitä sanomaan että rajat tulee vastaan viimeistään siinä vaiheessa kun mustien osuus maailman populaatiosta kasvaa niin suureksi, ettei valkoisten yhteiskuntien tuotto riitä enää ylläpitämään tarjottuja etuja. Se on varsin typerää ja lyhytnäköistä politiikan tekoa kun julistetaan että paras tapa välttää ongelmat on lisätä kehitysapua. Kun ongelmana on liikakansoitus, ei ratkaisu voi olla sen lisääminen vaan hillitseminen. Mutta mitä tekee esimerkiksi EU ? Pyrkii synnyttämään afrikkakomisaareja kuten Urpilainen, jolla ei ole mitään halua ylläpitää oman kansan hyvinvointia. Urpilainen olisi valmis antamaan vaikka koko valtion budjetin Somaliaan, ja pyrkisi sen tehtyään vielä Suomen Presidentiksi. Ei somalit siitä tule ketään kiittämään vaikka saisivat kaiken ilmaiseksi, he pyytäisivät vain lisää vetoamalla kokemaansa rasismiin jota ei ole missään muualla kuin punavihreässä maailmassa, joka perustuu koko painollaan utopiaan ihmisten rajattomasta halusta auttaa heikompaa. Me olemme lauma-eläimiä, mutta tietyyn rajaan asti, sitten kun mitta täyttyy voi tapahtua varsin yllättävä käänne. Siitä saatiin jo esimakua viime vaalian tuloksen myötä.

Uusimmat uutiset