Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä on valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa, jos Ukrainan armeija antautuu

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Kuva: Flickr.

Venäjä olisi valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa, jos Ukrainan armeija antautuisi, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

 

Lavrov sanoi lehdistötilaisuudessa, että Venäjä ei aio miehittää Ukrainaa. Lavrovin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on aloittanut sotilasoperaation Ukrainan demilitarisoimiseksi, jotta ukrainalaiset voivat ”vapauduttuaan sorrosta” päättää itse tulevaisuudestaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Lavrovin kommentti merkitsi sitä, että Venäjä aikoo syrjäyttää Ukrainan viranomaiset hyökkäyksellään.

 

Lähde: AFP

41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
mr.rock and roll

no,mikäs se neidin sot.arvo on?

mr.rock and roll

ja ilkka.1/1995 raskas kenttätykistö.siinä sulle:)

mr.rock and roll

ja jos sulla on lukihäriö,koitatko laittaa nää viestit ihan suomeksi,kiitos.

mr.rock and roll

tää ns.”oikeistomedia” pelaa samaan pussiin,kuin valtamedia.ihmisten typeryys on jotain käsittämätontä,ei nähdä kokonaiskuvaa,ku ukko soti:)tunteet kehiin.tämä on puhdistus operaatio.usa,venäjä/allianssi.osallistuu tähän.en kerro tään enempää.jos ei äly riitä.älkää pelatko shakkia.

mr.rock and roll

osalla on jutut,niinkuin 5-vuotiaalla(suomi soti jne…)tää on aivan eri sotilas operaatio,ei koske suomen kansaa,

Ilkka Forsten

Ukraina siis vapautuu ” sorrosta ” päästen vielä suurempaan sortoon. Lavrov hyvä, et ole uskottava, koska ME tiedämme mitä teidän valtionne on.

mr.rock and roll

tässä ”sodassa”on jenkitneukut samassa veneessä.ne vaan harhautti mediaa ja muita ns .ihmisiä,ukraina on lapsikaappaus/ihmiskauppa ilmentymä.hienoa siirtoja tekevät,se on shakki,kohta matti:)

mr.rock and roll

siun ukrainas ja sortos.mistä sie keksit noita juttujasi?lavrov?ui pelottaa:)

Runtiti-pou

Kiinnitin jo eilen huomiota asiaan, mutta oletin, että kyllä kai ne on salaa mobilisoineet ainakin osan tai melko pitkälle. En ollut varma. Tänään selvisi, että Venäjällä ei ole suuria vaikeuksia edetä Ukrainassa. Eli se on siis totta ja hra Toveri asiantuntijanakin Ilta-Sanomissa asiaan kiinnitti huomiotya: Täysi liikekannallepano on julistettu vasta nyt. Itse käsitin pari päivää vanhan uutisen Ukrainan aloittamisesta kutsua reserviläisiä palvelukseen, että olisi ollut jo liikekannallepano. Mutta siis olikin vain alku. Siis sodan tärkeä vaihe on jo ohitse, kun liikekannallepano vasta julistetaan! 1939 suomalaiset olivat olleet metsissä jo kuukausia ja harjoitelleet sekä ansoittaneet teitä ja rakentaneet asemia. Jos Ukraina olisi jo kuukausi sitten tai edes viikko sitten saanut väkensä rajoille, Venäjällä olisi ollut todella vaikeaa heti alkuun. Sen päälle sissi- ja kaupunkisodat ja sota Länsi-Ukrainassa. Nyt Venäjä ajelee maanteitä ja tunkeutuu eteenpäin. Itä-Ukrainan joukot saattavat jäädä pian mottiin.
Onko tämä vain moka? Eikö haluttu uskoa hyökkäykseen? Eikö haluttu ”provosoida”? Vai onko maan johto heimonsa historiasta tutulla tavalla avannut portit vihollisele? Onko tarkoitus antaa helppo voittio ja pääasia natsien tappaminen? Tämä on kirottu juttu, sillä nyt Putinin suosio ei hiivu eikä armeija kulu. Jos kaikki olisi mennyt nappiin, Venäjä olisi jäänyt vuosiksi kiinni tuonne ja tehnyt konkurssin. Suomi olisi saanut monta vuotta hengittää. Nyt suosio lisääntyy ja roisto saattaa yrittää muitakin kaappauksia tai sotia putkeen.
Herää kysymys, onko aseita ostettu juurikaan 8 vuoden aikana? Onko armeijan varat kavallettu?
En tosin tiedä, onko Marinilla tai kepuleilla munaa kutsua koko maan reservit tarpeeksi ajoissa. Vai onko edes tahtoa, Venäjän asialla kun ovat

Penan anis

Marin ja kepulit venäjän asialla? njyt ei hjymmärä??

Huru-ukko

Hyvä ehdotus. Vaihtakaa läntinen nukkehallitus neukkulaiseen nukkehallitukseen. Tai saatte nukehallituksen!

mr.rock and roll

tää on täysin yhdistynyt sotilas operaatio.välimerellä jenkkien alukset,rajat on kiinni,ilmatila suljettu.semmoinen pienimuotoinen ”puhdistus”.ukraina on euroopan lapsikauppa,ihmiskauppa,huume,ym…paikka,hienoa työtä putinilta&allianssilta.

Ilkka Forsten

Sinulla olisi lupaava tulevaisuus Hollywoodissa, käsikirjoitat niin jännittäviä juonenkäänteitä.

mr.rock and roll

joo,miehän soitankin rokkii,teen myös elokuvia.ei miusta kuitenkaan tuollasta hölmöläistä saa kuin sinä.you know:)

John Quiman

Aina joskus harmittaa, että täällä ei ole alapeukkuja, mutta onneksi harvoin.

mr.rock and roll

ootko ees armeijan käynyt?

Lieväasteinen

Kaksoiskansalaissirkus on korkea aika lopettaa. Sitä paitsi juridisesti kyseessä ei ole kaksoiskansalaisuus, vaan kahden maan kansalaisuus. Venäjä ja Suomi eivät ole solmineet keskenään kaksoiskansalaissopimusta (toisin kuin esim. Venäjä ja Israel). Tilanteessa vain käytetään hyväksi porsaanreikää kummankin maan lainsäädännössä, joka ei kiellä usean maan kansalaisuutta. Nyt on hetki valita puolensa, joko on vain Suomen tai vain Venäjän kansalainen.

Tyrsky

Vapaamuurarius on myös syytä lopettaa. On räikeä ristiriita, että heitä on päättävissä asemissa, varsin korkeissakin, ja kuitenkin ovat valansa sitomina lojaaleja etupäässä muurariudelle.

Lieväasteinen
Kata

Nonii wow ja silleen siinä sitä muurataan kilpaa…jotain. 🙁

Tyrsky

Jeltsin ilmoitti Neuvostoliiton lakkauttamisesta, ja nyt Putin on ottanut askeleita Venäjän lakkauttamisen suuntaan.
Valtiollisia rajoja isompiakin kuvia kannattaa asetelmasta etsiä. Jos tilanne eskaloituisi ydinsotaan asti, pommit paukkuisivat erityisesti siellä mihin kristitty väestö on keskittynyt.
Keidenkähän pirtaan se sopisi?

Ilkka Forsten

Ydinsotaa tästä ei tule, mutta hyvin pitkä uuvutustaistelu kyllä.

John Quiman

Arvaukseni on, että ukrainalaiset tulevat olemaan melkoinen piikki Venäjän lihassa, vaikka Venäjä miehittäisi koko Ukrainan (mitä se tuskin pystyy tekemään).

Pitemmän päälle tämä on Venäjälle iso tappio, vaikka nyt juuri voittoisalta näyttääkin.

Armis

Herrat Putin ja Lavrov on Äijii👍💪

Lieväasteinen

On tosi miehekästä käydä heikomman kimppuun, jota sanovat vielä veljeskansaksi. Kain ja Abel tulevat pikemmin mieleen.

Armis

Elä viitti aina vinkuu ku joku itkuiikka.

Lieväasteinen

Maistuiko Armille jo perjantaisiideri? 😉

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Armis

Eikös lähdetä gin tonic’l liikkeelle.

Piikkilampaat

Eli sekin oli liikaa tälle saitille kun kirjoitin että onko se kansan pelastamista kun tapetaan raakasti lapsia ja vanhuksia Ukrainassa.
Onko tämä joku ryssän saitti?

Armis

Saitti taitaa olla sun persiissä

Lieväasteinen

En tuota ihan usko. Käytit todennäköisesti jotakin sanaa, joka ei mennyt moderointialgoritmin läpi.

Vesa Nevalainen

Lakkaa käyttämästä tunnuksiani.

Puolueeton

Viittaa vähän Suomen tilanteeseen 1940. Sota on lopetettava ja luovutettava Donsassin allas itsenäisille valtioille.
Voi olla myös vielä suurempi muutos kysymyksessä. Ukrainan kansa on hallitustaan vastaan ja haluaa muutoksen. Vakoilulla se on ollut helpohko selvittää. Lisäpontena vaatimuksille voi olla puolustuksen luhistuminen. Tappeluun ei ole samaa intoa kuin oli aikoinaan suomalaisilla. Sekin varmaan Venäjällä on tiedossa tai jo ehditty havaita.

Runtiti-pou

Venäjä haluaa koko Ukrainan. Vaikka osa jäisi nimellisesti itsenäiseksi, on nukkehallitsija ja melko varmasti sotilastukikohtia ainakin eli täysin käytännössä osa Venäjää. Enemmän kuin muut entiset tasavallat, jotka käytännössä ovat jo osa Venäjää

Piikkilampaat

Voi helvetin ryssä, vai vapauttaa Ukrainan kansa, ai niinkö se vapautetaan että isketään siviileitä kohtaan sotakoptereilla ja pommeilla, ei helvetti.
Putte pitäsi lopettaa välittömästi teoistaan ihmisyyttä vastaan.
Tästä eteenpäin kun jostain kuuluu hiukankin ryssän molotusta en tule takaamaan mitä teen, minulle ryssän tekemät raakuudet saavutti kipupisteen murtumisen.

juu

Toivottavasti venäjä vaatisi rauhan ehdoksi myös bidenien suvun korruptiotutkinnan ukrainassa.
Bidenhän esti tutkinnan varapresidenttinä kiristämällä miljardin lainalla ja sai syyttäjän erotettua.

Kata

Sergein katse on niin..tuota…”uskottava”.Sorrosta vapautetaan nyt ihmisiä lännestä itään…merkillisin menoin.
”Ja huomispäivänä kansat on veljet keskenään”….
Ja sitten kupla taas puhkeaa,ei niin kivasti.