Muu maailma Politiikka Uutiset

Venäjällä on Suunnitteilla omaisuustakavarikkoja rangaistuksena ”disinformaation” levittämisestä

Kuva: Wikimedia Commons

Sananvapaus Venäjällä on edelleen Neuvostoliiton tasolla.

Venäjän parlamentti harkitsee lakimuutosta, joka mahdollistaisi varojen, arvoesineiden ja muun omaisuuden takavarikoinnin rangaistuksena ”tarkoituksellisesti väärän tiedon” levittämisestä.

Valtioduuman puheenjohtaja, Vyacheslav Volodin, kirjoitti Telegramissa lakimuutoksen koskevan niitä, ”jotka julkisesti yllyttävät extremistitoimintaan, ehdottavat pakotteita Venäjää vastaan, sekä niitä, jotka mustamaalaavat armeijaa.”

”Väärän” tiedon levittäminen johtaa ilmeisesti Volodinin mielestä Venäjän tuhoutumiseen, sillä hän kommentoi asiaa sanoen: ”Jokainen, joka yrittää tuhota Venäjän, kavaltaa sen ja hänen on kärsittävä rangaistuksensa ja hyvitettävä maalle tekemänsä vahinko omaisuutensa hinnalla.”

Venäjällä on jo ennestään laki, joka kieltää armeijan ”mustamaalaamisen.” Viime vuonna venäläinen bloggaaja Aleksandr Nozdrinov tuomittiinkin tämän lain varjolla 8 ja puolen vuoden vankeuteen tämän julkaistua Telegram-kanavalla kuvia tuhoutuneista rakennuksista Kiovassa, sanoen Venäjän armeijan olevan tähän syyllinen.

Lähde: Breitbart News Network 

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suvaitsevaiset, jotka ovat kaikkein suvaitsemattomimpia, haluavat viedä kohti tuollaista totalitarismia länsimaat. Uusi maailmanjärjestys: et omista mitään, mutta olet onnellinen. Käteinen poistuu ja tilisi ovat valtion hallinnassa. Väärää mieltä olevan tilit voi jäädyttää ja matkustelun kieltää. Valtio kertoo mitä saat tehdä ja mitä saat haluta. On niin suvakkimaisen kätevää.

Marko Kristian

Venäjällä on ”virallinen totuus”, mutta ei täällä eu Suomessa paljon kannata arvostella, koska täysin samaa on täälläkin.

Ilkka

Sinun omaisuuttasi ei takavarikoida vaikka olisit mitä mieltä, sen verran siinä on kuitenkin eroa. Jos olet kuullut yhdestäkin tapauksesta Suomessa, kerro missä ja milloin se tapahtui ?

Ilkka

Nyt voittekin ihan ensimmäisenä takavarikoida Putinin omaisuuden, hän jos kuka tuhoaa Venäjän ja kavaltaa sen. Apropoo, joko on valtion kirstussa pohja näkyvissä kun pitää tavisten ladat takavarikoida mielivaltaan perustuen.