Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjän parlamentti hyväksyi vihamielisten länsimaisten uutistoimistojen sulkemisen

Kuva: Pixabay.

Moskovan mukaan laki on vastaus siihen, että länsimaat ovat kieltäneet Venäjän tiedotusvälineet.

 

Venäjän parlamentti hyväksyi tiistaina lakiehdotuksen, jonka mukaan ”viranomaiset voivat sulkea venäläisiä tiedotusvälineitä kohtaan vihamielisesti toimineiden länsimaiden uutistoimistot.”

Lainvalmistelijat pitivät lakiehdotusta ”symmetrisenä vastauksena” länsimaiden toimille sulkea venäläisiä toimipisteitä. Sen mukaan Moskovan valtakunnansyyttäjä voisi lopettaa sellaisten maiden tiedotusvälineiden rekisteröinnin tai toimiluvan, jotka jakavat ”laitonta, vaarallista” tai ”epäluotettavaa julkisesti merkittävää tietoa”.

Lain vastaisesti toimivien tiedotusvälineiden toimittajilta peruutettaisiin akkreditointi. Tämä tarkoittaisi, että he eivät saisi osallistua valtion virastojen järjestämiin kokouksiin eivätkä pyytää virallista tietoa. Ilman lupaa työskentelystä voi seurata myös tuntuvia sakkoja.

Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, jälkeen lakiehdotuksesta on vielä äänestettävä maan ylähuoneessa, federaationeuvostossa. Lisäksi presidentti Vladimir Putinin on allekirjoitettava laki ennen kuin se tulee voimaan.

EU-maat keskeyttivät Kremlin tukemien RT:n ja Sputnikin lähetysoikeudet osana laajempaa pakotepakettia. Kyseinen sanktio otettiin käyttöön maaliskuun alussa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan.

Monet länsimaiset tiedotusvälineet, kuten Bloomberg ja CNN International, ovat jo vetäneet työntekijöitä pois Venäjältä tai keskeyttäneet toimintansa henkilöstön turvallisuudesta huolehtiessaan. Toisilla, kuten AFP:llä, on edelleen toimistoja maassa.

Useat riippumattomat venäläiset tiedotusvälineet ovat joutuneet sulkemaan tai keskeyttämään toimintansa. Moskova on hyväksynyt tiukat lait, joilla kriminalisoidaan ”väärien tietojen” levittäminen Venäjän valtion toiminnasta ulkomailla, Ukrainan sota mukaan lukien. Maaliskuussa hyväksytyn lain rikkomisesta voi seurata jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

 

Lähde: Politico

24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Roni

Suomessakin jakaa kaikista puolueetominta tietoa ja uutisia Al Jazeera. Oma YLE:mme toimii täysin globaaalifeministien puolueelisena äänitorvena muiden länsimaisten ”tiedonjakajien” mukana, on näet se arvoyhteisö.

Ilkka Forsten

Herra Putin, avoin kysymys teille. Oliko maassanne avointa länsimaista tiedotusta enää pitkään aikaan, vai uskallatteko sanoa että olette tehneet valikoivaa uutisointia jo koko valtakautenne ajan. Meillä on saanut sanoa mitä te olette touhunneet, mutta teillä ei saa kertoa totuutta edes itsestänne.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
juha II

Entäs sitten Suomessa?
Entäpä Ukrainassa?

Entäpä EU:ssa?

Entäpä USA:ssa?

Lopuksi EU sensuroi eli lopetti kaikki Venäjän uutismediat Ukrainan sisällissodan sytyttämisen jälkeen. Jo kuukausia ennen sitä EU vainosi ja pyrki demonisoimaan Venäjän uutistoimistojen uutisoinnin. Eli sensurointi oli muutoinkin tulossa, sillä EU on jo nyt paljon surkeampi hökötys kuin konsanaan Neuvostoliitto.

Tärkeintä lännellle on pitää eurooppalaiset rauhanaikaisenkin sotasensuurin ja vihapuheen aivopesussa kuin sallia yleisöä seuraamaan Venäjän uutisointia ja tekemään siitä omat johtopäätelmänsä onko se relevanttia vai EI!

Tämä kansalaisten holhoaminen EU:n taholta kertoo vain sen heikkoudesta kuten aina diktatuurien kohdalla on kuten oli Neuvostoliitossakin ja muissa sateliittivaltioissa.
Lisäksi etenkin nykyisen kriisin kohdalla EU:n, USA:n ja NATOn omat valheet olisivat paljastuneet karulla tavalla eli ne koko 8-vuotta kestänyt paska (14 000 murhattua siviiliä), 8.3.2022 Ukrainan ja NATOn hyökkäys venäläisalueille Ukrainassa kuten myös lännen masinoiman 24/7 paskamyrskyn täysi paikkaansa pitämättömyys niin sotamenestyksen kuin venäjän sotarikostenkin kohdalla.

Olen elänyt jo wanhaksi pieruksi saakka ja seurannut jo nuoruusvuosistani saakka maailmanpolitiikkaa kun muut keskittyivät järsimään tyttöjen kauloja.

Ja voin vain todeta etten ole vielä tähänastisen elämäni aikana nähnyt näin kusista vääristeltyä ja valheita täynnä olevaa uutisointia kuin tämän sodan aikana ja koko Ukrainan kriisin syntyhiostoriasta lähtien. Suomi on sotahulluuden valladssa kuten koko Eurooppaa tietenkin normaalissa mielentilassaan oleva demokraatti USA ja sen sotateollisuus, jonka kassakone kilisee hoosiannaa!

Suomi bluffattiin NATOon, mutta kuten USA:n ent. Moskovan suurlähettiläs kertoi haastattelussa yleisön edessä, joka hohotti naurusta. Kun hän kertoi ettei ollut koskaan aikomustakaan ottaa Ukrainaa NATOn jäseneksi. Tätä haastattelija moralisoimaan valehteluksi kutsumalla. Tähän tämä ”hupiveikko” totesi. Mutta hyvänen aika. Mehän elämme aikuisten maailmassa!
Hän sanoi vielä Ukrainan NATO jäsenyyden olleen sula mahdottomuus reealimaailmassa, koska se on Venäjän rajanaapuri eikä silloin sillä ole mitään mahdollisuutta tulla todeksi.

Saa nähdä kuinka suomi-pojan käy ”aikuisten maailmassa”!!!

ville vallaton

Olet täysin oikeassa sillä täällä tuntuu olevan noita teini-ikäisiä joiden käsityskyky maailman poliittisista voimasuhteista perustuu ”Arskan” elokuviin ja Warcraft-peleihin! EU on ainoastaan USA:n pikku puudeli ja siksi totaali sotasensuuri on johtanut siihen, että mahdollisuutta saada laajempaa tietoa voidakseen analysoida mikä on totta ja mikä sotapropagandaa on lähse mahdotonta. Emme elä aikuisten maailmassa ja nämä ”marinit” pitävät siitä huolen!

Emi

Mahtavaa, eikö olekkin,aviopari on alkanut mykkäkouluun. Varmaan tämäkin edistää lännen arvoyhteisön sopusointua ja etua? Mitä tuumii Ursula? Eikö olekkin parempi, ettei naapurit olisi koskaan missään tekemisisä toistensa kanssa, vai mitä sanoo Sanna?

Eetu

Venäjä yhä kiihtyvällä nopeudella palaa luonnolliseen olotilaansa: musikka maaorjaksi, bojaarit ruoskimaan musikoita ja Isä Tsaari despootiksi kaiken ylle.

Ryssistäkään ei ole länsimaiseen elämäntyyliin, yhteiskuntaan ja demokratiaan, ei sitten alkuunkaan. Mutta mitä me tästä opimme?

Kiitos kysymästä, emme yhtään mitään. Niinpä sitten suurella hurskaudella kippaamme rahaa maailman suku-, klaani,- heimopohjaisiin hallintojärjestelmien p..kastanioihin kuvitellen niiden muuttuvan länsimaisiksi demokratioiksi kunhan vaan tarpeeksi niihin kaadetaan rahaa.
Toisaalta, on moraalisesti väärin antaa kusipäiden pitää omat rahansa. Allahu akbar.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Eetu
Ilkka Forsten

Se mikä tässä huvittaa ja vit****aa on meikäläisten, sekä EU poliittikkojen kyvyttömyys nähdä mikä putinin perimmäinen takoitus on. Hän tuhoaa nyt ukrainan totaalisesti, sillä EU ja länsi on luvannut miljardien jälleenrakennuspaketit, eli sotarikollinen ( venäjä ) ei maksa mitään siitä että sotkee ja hävittää kaiken edellään. Tämän lisäksi putin varastaa viljaa ukrainasta, myydäkseen sitä omaan piikkiinsä Lähi-Itään ja Afrikkaan. Hän siis näännyttää ukrainalaisia nälkään. Jos tämä ei onnistu, hän onnistuu kuitenkin, sillä ukrainasta saatavalla viljalla on ruokittu edellä mainitut maan osat, ja kun venäjä ylläpitää kasvavaa nälänhtää kehitysmaissa, he synnyttävät joukkoliikkeen mikä suuntautuu eurooppaan toppahuulien ja geelipäiden muodossa.

Typerä EU ei kuitenkaan osaa edes siinä vaiheessa sanoa selkeästi ei pakolaisinvaasiolle, koska YK:n ihmisoikeusratiklat ja lässyn lää, velvoittaa ottamaan VENÄLÄISTEN nälkinnyttämät hottentotit ja aavikkoprinssit lännen harteille. Virallisesti sitä pakkoa ei ole, sillä YK:n artiloissa kyseiset syyt ei riitä pakolaisstatukseen. Nälkä, vilu tai äkillinen ripuli ei kuulu kansainvälisen suojelun piiriin, eikä se riitä olemaan henkilökohtaisen vainon kriteeri. Meille on tuotu jo tolkuton määrä ananasgeelejä ja muita hamppareita käyttäen perusteita, joita se YK ei määritä oikeiksi perusteiksi. Tätä ette koskaan kuule viherkommunistien suusta.

Emma Karin tai Maria Ohisalon ÄO ei riitä ymmärtämään että sallimalla pakolaisvyöryn he pelaavat PUTININ pussiin, ja mahdollistavat venäjälle laajenemispyrkimykset ihan sillä, että naiiviuttaan ovat olevinaan ihmisoikeustaistelijoita. Oikea tapa olisi toimia niin että maailma vaatisi venäjää maksamaan ukrainan jälleenrakennuksen, tai toimittamaan tarvittavat viljat kehitysmaille, jolloin massainvaasiolta putoaa pohja. Voisimme käyttää myöskin omaan ” hybridisotaamme ” sitä samaa laumaa jota meille tyrkätään, lähettämällä ne venäjälle. Siitä vaan rajan yli ja jos venäläiset ampuvat tulijoita, he ovat vieläkin enemmän osoittaneet taipumuksensa sotarikoksiin. Näin tätä peliä pitäisi pelata, mutta älkää vaan koskaan erehtykö luulemaan että sellaista selkärankaa löytyy EU:n tai Suomen hallituksista ?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
ike

Sitten vielä yksi juttu. Venäjä luulee voivana tehdä mitä vaan, koska euroopan riippuvuus energiasta on mitä se on. Miten maa joka sulkee itsensä kaiken ulkopuolelle ja rikkoo kaikkia sopimuksia voi ajatella noin. Venäjä on aina ajatellut että voima ratkaisee. Ajatelkaa mihin se syöksyy kun tulee muita energian lähteitä, enkä tarkoita nk. vihreää energiaa joka kyllä katoaa aika nopeasti., vaan 0-piste energia josta Tesla puhui. Sitten ei enää leikitä kaasulla ja äljyllä kiristämisellä. Ai niin vaimo tuossa sanoi että Ukrainasta on loppunut suola, venäjälläkin vähissä. En nyt oikein tiedä.Joissakin kaupoissa ehkä. Eiköhän tuota maailmassa riitä. Olisin vähän enemmän huolissani muista asioista. Paniikkia voi lietsoa aika monilla tavoilla. Antakaa anteeksi vainoharhautusajatukseni, mutta mikään ei oikestaan viittaa mihinkään muuhun kuin täydelliseen petokseen valtiovallan taholta. Jos se on ymmärtämättömyyttä niin kuinka kauan tuollaiset ihmiset meidän eduskunnassa ja hallituksessa voivat istua.

Yrjö

Meilläkin sais panna kaikki ”uutislähetykset” kiinni. Ja tilalle oikeaa tietoa.

J...

Niin jota jakaa mv-zhurnal, magnitnyyinformatsnii ja ria novosti..

Hehheh

Mikä on mv-zhurnal. Kirjoittajan kannattaisi päivittää tietonsa ja opetella oikein kirjoitusta ettei luulla valtamedian toimittajaksi.

J...

Desantin lisäksi olet venäläinen kielipoliisi? Aika erinomaisesti lonkalta vedetetyt väänökset siis 🙂

Puolueeton

Tämä siitä on seurannut, kun media politisoituu, eikä pyri kertomaan tapahtumia todenmukaisesti.
Historia voi nyt toistua, Saksa, Italia, Japani – Liittoutuneet. Tällä kertaa Liittoutuneet – Venäjä, Kiina.

ville vallaton

Historia todella toistaa itseään ja ihminen ei opi mitään! Median politisoituminen on myös Suomessa valitettava tosiasia ja jokaisen tulee muistaa miten Aatos Erkko manipuloi koko Suomen mediakenttää saadakseen Suomen EU:n jäseneksi. Perustuslailla ei ole mitään merkitystä enää Suomessa ja media Mediapoolin johdolla määrittää uutisoinnin!

J...

Olen kuitenkin kyylännyt tätä sivustoa alusta? asti ja ei ole sultakaan tullut kuin venäjä faktaa jota peittelet noilla suomalaisen median kakoilla ihmetelen miten ne venäjällä uskoo edelleen pravdaansa siellä ne ei tosiaan ole oppinut mitään.
Mistä teitä tulee jotka noi valheet ja vääristelyt nielevät, no aika paljon teissä on putkosia jotka tarkoituksella valehtelevat ja vääristelevät noita asiota liimaten ne suomalaisten median julkaisemattomilla faktoilla kasaan kuitenkin suurimman osan ollessa puhdasta skeidaa mutta hyvin näyttää uppoavan pöljimpiin.. Jos suomalaista mediaa pitää jostain syyttää niin yksi etenkin on se, että ne mahdollistavat tuon venäjän propagandan tehokkaamman levityksen salailemalla joitain asioita, eikä niitä rummuttaen tarvitsisi kertoa kuten sitten nämä tälläiset venäjän agitaattorit tekevät.

ville vallaton

Oletko UPI:n palveluksessa vai Supon? Miksi RT ja Sputnik suljettiin EU:n alueella, siksi että ei saa olla mahdollisuutta vertailla!Tiedon saantiin ei tarvita putkosia. Katso Presstv.ir!

J...

Olisiko jotain tekemistä euroopassa olevien venäläisten jotka ei osaa käyttää internettiä ja uskovat ukko yli putiniin jokaisen sanan provosoinnissa esim.? Löytyihän suomessakin muutama pösilö lada ukko ulisemaan, euroopassa niitä on vähän isompia määriä.
Et ole pystynyt vertailemaan? Miten se on mahdollista kun osaat tännekkin kirjoittaa? Totaali bs. jatkuvalla toistolla tulee venäjältä. Onhan tälläkin sivulla ollut niiden aivopieruja.
Ainut hyvä mitä on ryssien kanavilta tullut on OXOTA mainos pitää edes vähän paikkansa…

J...

Niin ja putinin kavereille tiedoksi tarkoitin sitä kaljaa tuossa vikassa lauseessa en niitä lapsia metsästäviä sankareita…

J...

P-S. Pitäisikö suomenkin peruskouluihin ottaa pakolliseksi hihhuli oppi ja luomisteoria, että saavat vertailla? Yritä nyt edes vähän.

ville vallaton

Peruskoulu on ainaostaan sinunlaisillesi tarkoitettu ja ainoastaan yhtä totuutta manipuloiva ämmien johtama ns. koulu! Ala-aseteella jo propagandaa LGBT-liikkeeltä ja yläaste ei pysty edes opettamaan laskentoa. Jos tietokone ajattelee puolestasi ja siletä tulee vain Zuckerbergin sensuroimia ”naamakirjoja”, niin hyvin menee!

Lieväasteinen

Väärin. Nykyajan liittoutuneita ovat Ukraina, Yhdysvallat ja Britannia, akselivaltoja Venäjä, Valko-Venäjä sekä Donetskin ja Luhanskin kvasivaltiot. Yhdysvallat ja Britannia eivät osallistu vielä sotatoimiin, vaan auttavat Ukrainaa Lend-Leasella. Saksa, Ranska ja Italia ovat ns. Putinverstehereitä, jotka yrittävät viivyttää ja sabotoida liittoutuneiden toimia. Ja älä unta näe. Kiina ei ole Venäjän (eikä minkään muun maan) liittolainen. Se hotkii Venäjän heti kun tilaisuus tarjoutuu. Kiina nyt viisaasti odottaa tätä tilaisuutta, kunnes hävinnyt ja heikentynyt Venäjä itse putoaa Kiinan syliin (tai kitaan).

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Näkisin mielelläni sen sodan jossa kinuski ja liepuska ottaa mittaa toisistaan.

ville vallaton

Tapahtui aikoinaan Ussuri-joella!

Lieväasteinen

Kuten Ukrainan sotakampanja on osoittanut, konventionaalisin asein ja miesvahvuudella Kiina voittaisi sangen helposti. Ja kun Venäjän armeija resursseineen on nykyään Ukrainan kimpussa, kiinalaisilla olisi edessä pelkkä voittomarssi Moskovaan asti. Mutta nuo Venäjän ydinaseet ja kiinalaisen väestön ja infran hirveä tiheys tietyillä alueilla… Joten kiinalaiset noudattavat Sun Tzun oppia eli ”Jos istut pitkään joen rannalla, voit nähdä kuinka vihollisesi ruumis kelluu sitä pitkin”. Veikkaan että Taleban avaa ”toisen rintaman” ennen Kiinaa hyökkäämällä Tadžikistaniin ja siitä eteenpäin muihin ”staneihin”. Kun teletapit nyt tietävät, että Venäjän armeija on suuri vitsi.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen

Uusimmat uutiset