Eurooppa Muu maailma Politiikka

Vladimir Putin: “Venäjä tulee saavuttamaan jalot tavoitteensa Ukrainassa”

Venäjän presidentti Vladimir Putin (2022). Kuva: Wikimedia Commons.

Presidentti pitää venäläisjoukkojen tappamia siviilejä Buchassa ”valeuutisena”.

Vladimir Putin on vakuuttanut, että hänen sotaretkensä Ukrainassa jatkuu, kunnes sen ”jalot tavoitteet” on saavutettu. Hän on ilmoittanut, että hyökkäys etenee suunnitellusti huolimatta Ukrainan kovasta vastarinnasta ja Venäjän joukkojen raskaista tappioista.

”Saavutamme tavoitteemme, siitä ei ole epäilystäkään”, Putin sanoi Venäjän Kaukoidässä sijaitsevan Vostotšnyn kosmodromin työntekijöille ensimmäisissä julkisissa kommenteissaan sodasta sen jälkeen, kun hänen joukkonsa joutuivat vetäytymään Pohjois-Ukrainasta yli viikko sitten.

”Sen tavoitteet ovat täysin selvät ja jalot”, Putin sanoi Venäjän sotilaallisesta operaatiosta seisoessaan valkovenäläisen virkaveljensä Aleksandr Lukašenkon rinnalla vierailulla, jolla juhlistettiin neuvostoliittolaisen kosmonautti Juri Gagarinin ensimmäisen ihmisen avaruuslennon 61. vuosipäivää.

Kyseessä oli vasta hänen toinen julkinen esiintymisensä viikon sisällä sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt lyhyesti Vladimir Zhirinovskin hautajaisissa, joissa hän ei maininnut suoraan sotaa. Hänen viimeaikainen matala profiilinsa on merkinnyt jyrkkää muutosta johtajalle, joka oli kaikkialla läsnä Venäjän televisiossa sodan alkuaikoina.

Putin sanoo Buchan teloitusten olevan huijausta

Myöhemmin televisiossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Putin torjui ukrainalaisen väitteen, jonka mukaan venäläisjoukot olisivat teloittaneet siviilejä Buchassa. Hän vertasi surmatekoja länsimaiden väittämiin Syyriassa järjestettyihin kemiallisten aseiden iskuihin, joilla pyrittiin syyllistämään Venäjän liittolainen Bashar al-Assad.

”Se on samanlainen huijaus kuin Buchassa”, Putin sanoi.

Ei ole täysin selvää, tarkoittiko Putin, että kuvat kuolleista siviileistä Buchassa olivat lavastettuja vai että ukrainalaiset olivat tappaneet siviilit. Kaksi ristiriitaista versiota, joita Venäjän virkamiehet ja valtion tiedotusvälineet ovat mainostaneet voimakkaasti.

Ukraina on syyttänyt Venäjän armeijaa siviilien teloittamisesta Buchassa, joka on pääkaupungin Kiovan ulkopuolella sijaitseva kaupunki, jota venäläisjoukot miehittivät useita viikkoja ennen vetäytymistään. Länsimaat työskentelevät Ukrainan kanssa yhteisessä tutkimuksessa, jonka tarkoituksena on kerätä todisteita Venäjän mahdollisista sotarikoksista.

Lukašenko kuvaili Buchan hirmutekoja ”brittiläiseksi erikoisoperaatioksi” esittämättä todisteita.

”Jos tarvitsette osoitteita, salasanoja, ajoneuvojen numeroita, automerkkejä, joilla he saapuivat Buchaan ja miten he tekivät sen, Venäjän federaation FSB voi antaa nämä tiedot. Jos eivät anna, me voimme auttaa niiden saamisessa”, sanoi Valko-Venäjän johtaja. Hän on aiemmin väittänyt, että Ukraina suunnitteli hyökkäävänsä hänen maahansa.

Venäjä-pakotteilla ei vaikutusta

Putin sanoi myös, että hänen maalleen määrätyillä pakotteilla ei olisi toivottua vaikutusta. Hän vertasi Venäjän nykytilannetta Neuvostoliiton tilanteeseen vuonna 1961, jolloin Gagarinista tuli ensimmäinen ihminen avaruudessa. ”Pakotteet olivat täydelliset, eristys oli täydellinen, mutta Neuvostoliitto oli silti ensimmäinen avaruudessa”, Putin sanoi.

”Salamasota, jonka varaan vihollisemme laskivat, ei toiminut”, Putin lisäsi viitaten ennennäkemättömiin läntisiin pakotteisiin, jotka määrättiin Ukrainan hyökkäyksen jälkeen.

Välillä Venäjän johtaja näytti höpöttävän tai änkyttävän, mikä oli jyrkässä ristiriidassa hänen tavanomaisen jäätävän itsevarman käytöksensä kanssa.

Toistuva teema Putinin tiistain puheissa oli, että sota Ukrainan kanssa, jonka kolmas kuukausi alkaa pian, oli ollut ”väistämätön”.

”Meidät pakotettiin tähän … Ukraina alkoi muuttua Venäjän vastaiseksi sillanpääasemaksi. Siellä alkoi kasvaa kansallismielisyyden ja uusnatsismin ituja … Ja yhteenotto näiden voimien kanssa oli Venäjälle väistämätön”, Putin sanoi. ”He vain valitsivat ajankohdan hyökkäykselle … Se oli väistämätöntä, se oli vain ajan kysymys.” Hän lisäsi, että hyökkäys, joka on tähän mennessä maksanut kymmeniä tuhansia ihmishenkiä ja ajanut yli 10 miljoonaa ukrainalaista kodeistaan, oli ”oikea teko”.

Venäjän politiikan professori ja Lontoon King’s Collegen Venäjä-instituutin johtaja Sam Green sanoi, että Putin on pitänyt Venäjän toimia Ukrainassa ”eksistentiaalisena uhkana” kriisin alusta lähtien.

”Koko tämä sota on rakennettu sen retoriikan ympärille, että Venäjä on ollut eksistentiaalisen uhan alla. Venäjä on pakotettu tähän sotaan. Vaikka päämäärät ja tavoitteet saattavat muuttua tämän sodan aikana, Putin ei yksinkertaisesti voi luopua tällaisesta eksistentiaalisesta retoriikasta”, hän sanoi.

Green sanoi, että tämä retoriikka näyttää tarttuneen Venäjällä. Hän viittasi siihen, että sota näytti saavan aitoa tukea väestön keskuudessa. ”Putin haluaa varmistaa, ettei jää epäilystäkään siitä, miksi sotaa käydään ja miksi kaikki tuska ja uhraukset ovat oikeutettuja.”

 

Lähde: The Guardian

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Tavallinen köyhyydessä elänyt ukrainan alkuperäinen etninen kansa on kärsinyt nyt läntisessä osassa sodan kauhuista, jotka ovat verrattavissa WWII aikana tapahtuneisiin mielettömyyksiin. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana itäisessä osassa Ukrainaa murhattiin koko nk. Minskin sopimuksen aikana 14 000 venäläistä siviiliä.

Koko Ukrainan sisällissodan siittäjinä olivat Yhdysvaltain presidentti Barak Obaman hallinto. Erityisenä moottorina hääri varapresidentti Joe Biden ja ulkoministeri John Kerry järjestäessään CIA:n avustuksella ”värivallankumouksen” v. 2014.
Eikä EU ollut yhtään sen osattomampi hitleriµäisessä maan nälässään pyrkien kevytmielisesti niin kuin aina levittäytymään Ukrainaan ymmärtämättä sitä, että lumivyöry alueella on parasta olla karjumatta!
Eikä EU taaskaan kyennyt vastaamaan huutoonsa vaan tuo sormiväteillä askarteleva hupakko joukkio sortui omaan ylimielisyyteensä ja loputtomaan itsekeskeiseen kunnianhimoonsa, jota voi sanoa jo narsistiseksi syndroomaksi.

USA pelasi raadollista valtapeliään selvin tarkoitusperin Venäjää vastaan haastamalla sen omalla takapihallaan. Tässä yhteydessä ukrainan kansalla eikä varsinkaan sen venäjän kielisellä osalla ollut mitään osaa kuin olla shakkilaudalla olevia shakkinappuloita, joita syödään ja kaadellaan. Ukrainan kansan ja yksittäisten kansalaisten arkisen elämän kannalta ulkoapäin orkestoitu sisällissota on verrattavissa ruttoon, joka tahallisesti sinne kylvettiin. Päinvastoin! Ukraina ei ole ollut edes Neuvostoaikoina niin kurja ja lohduton kuin se on nyt v. 2022. Koko maa on käytännössä raunioina ja kaikki infrastruktuuri on tuhottu sekä teollinen tuotanto on nollatasoa. Neuvostoaikoina Ukrainassa oli lentokoneteollsuutta ja se teki avaruusraketteja Neuvostoliiton avaruusohjelmiin. Se tuotti hiiltä, jota sen on nyt tuotava kalliilla USA:sta ja Etelä-Afrikasta. Puhumattakaan sen kaasu ja öljyvaroista, joista se ei hyödy nyt itse mitään vaan se ”yksi ja eräs”, joka on aina ymmärtänyt rahan päälle.
Ukraina on kolonialaistu köyhä siirtomaa kuin yli 100-vuotta sitten afrikkalaiset valtiot olivat länsimaiden kruunujen allaisuudessa ryöstettävinä!

Ukraina on niiden tekopyhiä krokotiilin kyyneiletä vuodattavien tahojen ahneuden ja suioranaisen pahuuden uhri ja okuin hyväksikäytetty piikatyttö, josta otetaan kaikki ilo irti kun hän ”on lähtenyt herrojen kanssa marjaan”!!!

Tsingis Khan ei ole vain menneisyyden raakimuksien ilmentymä ja kauhuesimerkki ja pois hävinneet. Niitä on nytkin ja parasta aikaa riehumassa kansojen keskellä vieläpä toivottaen ”Jumalan Siunausta!!!”

John Quiman

Hieman putkonäköistä tulkintaa todellisuudesta. Siihen kuuluu osana se, että vain Venäjällä on oikeus pyrkiä vaikuttamaan Ukrainaan ja ukrainalaisiin.

Etnisesti ukrainalaisia on Ukrainassa jotain 80 % ja niitä riittää läntisessä ja keskisessä Ukrainassa melkein 100 %. Merkittävät venäjänkieliset vähemmistöt ovat aivan idässä.

Putin meni ”pelastamaan” kaltoin kohdeltuja venäjänkielisiä mm. Harkovaan, mutta harkovalaiset torjuivat Putinin joukot, eivätkä olleet kiinnostuneet Putinin pelastavasta kädestä, vaikka Harkovassa asukkaista on noin 90 % venäjänkielisiä.

Kuinkahan mahtaa olla totuus muusta itäisestä Ukrainasta? Luhanskin ja Donetskin alueilla on ollut venäläismiehitys sitten 2014. Ja on taatusti ollut myös vankka venäläispropaganda ainoana sallittuna tiedottamisena. Niillä alueilla Venäjältä tulleet agitaattorit saattoivat alkuun kapinan, josta paikalliset asukkaat eivät olleet kamalan kiinnostuneita. Saivat kuitenkin sen verran paikallisia venäläismielisiä liikkeelle, että saattoivat luoda mielikuvaa kansannoususta miehityksen sijaan.

Ukraina on pyrkinyt ottamaan omia alueitaan omaan hallintaansa, mutta venäläisten organisoima aseellinen vastus on estänyt sitä sitten 2014. Kriminkin miehittivät, mutta sitä ei Ukraina ole vielä yrittänyt ottaa haltuunsa. Paljon on venäläisten miehittämiä alueita siivottavaksi venäläisistä ennen kuin asiat menevät oikein.

Länsi pyrki vaikuttamaan Ukrainaan. Siitä venäläismieliset huutavat kiihkeinä, että on niin väärin. Venäläiset pyrkivät ihan samalla tavoin vaikuttamaan Ukrainaan, mutta siitä eivät venäjänmieliset sano halaistua sanaa. Sanovat kyllä, että Ukrainan tulisi vaan kiltisti alistua venäläiseen komentoon, koska se on Venäjän etu. Ukrainalaisten etuhan ei heitä kiinnosta. Venäläiset ovat vuosien mittaan laittaneet monin verroin enemmän rahaa Ukrainan venäläismielisten lahjomiseen ja tukemiseen kuin mitä länsimaat ovat yhteensä laittaneet länsimielisten ja demokratian tukemiseen Ukrainassa.

Venäläismieliset putkosnäköiset ovat siis sitä mieltä, että vain Venäjä saa vaikuttaa siellä ja Venäjällä on siihen vieläpä yksioikeus. Vaikuttaessaan Ukrainaan, siis alistaessaan Ukrainan, Venäjä on vain hyvällä asialla. Venäjähän ei halua Ukrainan kehittyvän, koska silloin siitä voi tulla Venäjän mielestä hankala hallittava. Jos länsimaat haluavat Ukrainan voivan liittyä länteen, kehittää maataan ja pyrkiä kohti toimivaa demokratiaa, ovat länsimaat vain pahan asialla.

Pahimmin putkosnäköiset pyrkivät jopa kieltämään ukrainalaisten oikeuden omaan, itsenäiseen valtioon, koska Putin haluaa heidän uskovan, että ei ole Ukrainaa, vaan Ukraina on Venäjää. Siis ukrainalaisilla ei olisi oikeutta olla ukrainalaisia, kuten itse tahtovat.

Venäjänkieliset Ukrainassa ovat tuleet lähinnä Stalinin politiikan vuoksi. Ukrainalaisia hävitettiin nälkäkuolemilla ja muilla keinoin miljoonia ja tilalle kärrättiin venäläisiä. Tätä ukrainalaisten tuhoamista ja Ukrainan venäläistämispyrkimystä eivät putkosnäköiset halua myöntää. Jos joku venäjänkielinen, joka aikoinaan rahdattiin Itä-Ukrainaan, ei halua olla Ukrainassa, on heillä lyhyt matka muuttaa Venäjälle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Putteli ei muista nyt historian todellisuutta edes sen osalta, ettei Krimi ole kuulunut ” ikiaikaisesti ” Venäjään. Se on alkujaan Turkin aluetta minkä venäjä ryösti turkilta. Mitäs jos Erdogan nyt sanoisi että maa onkin meidän, heh heh, lähtekää matkoihinne, niin ja viekää se Moskva laivanromu mennessänne, pilatte hyvän vesialueen.

Laivahan tuhoutui kun siellä syttyi tulipalo, joka räjäytti ammuksia… Juu niin teki, mutta tulipalon aiheutti merimaaliohjus joka tuli Ukrainasta. Tätä ei saa sanoa ääneen, pitää tiedottaa avoimesti että matruusien tulitikkuleikki karkasi lapasesta ja aluksen tuho oli tapaturma..

Ilkka Forsten

Niin sakkaa putlerinkin talous, että jotain tässä sentään meni ihan oikeinkin.

John Quiman

Käviköhän Gagarin siellä avaruudessa. Kumma juttu, että unohti ottaa kameran mukaan voidakseen saada valtavan propagandahyödyn avaruudesta ja matkastaan otetuilla valokuvilla. Yhtään kuvaa ei ole olemassa.

ike

😊

Lieväasteinen

Kävi ilmeisesti. Amerikkalaisetkin myöntävät, että kävi. Kameraa ei todellakaan tainnut olla mukana, mutta oli kamera, joka kuvasi Gagarinia. Tästä löytyi lyhyt video:

https://m.youtube.com/watch?time_continue=1&v=X3SaYEiXPSs&feature=emb_title

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

En minä sitä kiellä, mutta omituista, että ei ole oikein kuvamateriaalia, joka osoittaisi reissun tehdyksi. Tuntuu vaan uskomattomalta, että olisivat mokanneet niin, ettei löydy kuvamateriaalia reissusta. Tuo video, joka oli linkissä, jonka jaoit, saattaa olla aito, mutta saattaa olla tehty studioissa. Hetki Gagarinin naamaa on tiedotuksellisesti surkea esitys.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Videossa painottomuus näyttää aidolta, esineet leijuvat (vrt. noiden vuosien scifi-leffat). Toisaalta painottomuuden voi saavuttaa lentokoneessakin.

John Quiman

Voi saavuttaa lentokoneessa tai studion trikkifilmiosastolla. Siis voi, mutta ei välttämättä ole sellaisia keinoja käytetty. Kovin heikosti on kuvamateriaalia, vaikka olisi ollut loistava tilaisuus saada vaikuttavia kuvia.

Runtiti-pou

Ihminen ei elä päivääkään avaruudessa, koska säteilyvyöhyke tappaa. Tai jos olisi metrin paksuinen lyijykuori, niin pärjäisi, mutta ei ole raketteja sellaisia laukomaan

John Quiman

No, eipä tuo ihan noinkaan ole.

On avaruusasemilla suojat säteilyä vastaan, mutta silti jonkin verran tulee. Tutkivatkin, että kuinka paljon tulee säteilyä ja kuinka paljon yksittäinen astronautti saa olla avaruusasemalla ilman isoja terveysriskejä.

Sitten se monien väittämä, että Van Allenin vyöhykkeen läpi ei pääsisi hengissä, on myös potaskaa. Siitä pääsee läpi, mutta on syytä olla suojattu riittävästi sen alueen säteilyä vastaan. Vetoavat Van Allenin kermaan säteilystä, mutta sivuuttavat sen seikan, että Van Allen sanoi itse, että kyllä siitä voi mennä läpi.

Runtiti-pou

Avaruusasemat ovat orbitissa. Eivät avaruudessa

Runtiti-pou

Gagrin ei todennäköisesti ollut edes siellä, vaan oli joku mannekiini

Ilkka Forsten

Kiinnittäkää huomiota myöskin siihen, ettei Putin sano mihin ne ” jalot tavoitteet ” on rajattu. Ensin piti ottaa koko Ukraina, sitten tuli lättyyn, ja alkoi puheet Kiovan saamisesta, ja tuli lättyyn, sitten Harkova, ja tuli lättyyn, ja viimeisimpänä heidän mustanmeren laivaston ylpeys otti kipeää ukrainalaisten ohjuksesta. Minkä tahansa hökkelin valtaus riittää olemaan näyttö jaloista tavoitteista, sillä putinilla on kiire saada edes jotain esitettävää kuin lähestyy voitonpäivä. Pelle sotki maansa saveen kaulaan asti, ja tulee olemaan ikuisessa paitsiossa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
ike

Ei pitänyt ottaa koko Ukrainaa, missään muualla ei niin sanottu kuin YLE:n valeuutisissa.

John Quiman

Vaikea sanoa, mitä Putin oli ottamassa. Ehkä niin paljon kuin suinkin. Joutui joka tapauksessa ymmärtämään, että ei Ukrainaan mentykään paraatimarssille noin vain.

Mielenkiintoista nähdä, miten hyvin ukrainalaiset onnistuvat torjumaan Venäjän armeijan ja jääkö Venäjälle mitään Ukrainasta. Saattaa lähteä Itä-Ukraina venäläisten hallinnasta, miksei Krimikin. Ottaa paljon aikaa tosin, joten tuota tietoa saa odotella. Voi mennä jopa vuosia, kun sahaavat edestakaisin rintamalinjoja.

Ilkka Forsten

Olet oikeassa, putin oli tulossa puolaan ukrainan läpi. Sitten hän ajatteli että menee latvian ja liettuan kautta viroon, ja piipahtaa suomessakin sanomassa että olemme rauhaa rakastava kansa, haluamme vain että puhutte meidän kieltämme, ja ette kritisoi tsaari putinia. Ja emme tajunneet tätä koko aikana, kyllä me olemme takapajuinen kansa.

Runtiti-pou

Kyllä oli. Olisi laittanut nukkehallitsijan eli käytännössä oasksi Venäjää

Lieväasteinen

”Hän vertasi surmatekoja länsimaiden väittämiin Syyriassa järjestettyihin kemiallisten aseiden iskuihin, joilla pyrittiin syyllistämään Venäjän liittolainen Bashar al-Assad.”

Bašar vain ihmetteli venäläisten julmuutta, muttei antanut käskyä. Syyrian siviilijen kaasutuksia ja joukkoteurastuksia johti tämä mies — sotarikollinen, sadisti, venäläisnatsi ja joukkomurhaaja, Venäjän Kemikaali-Ali Aleksandr Dvornikov, joka on äsken nimitetty johtamaan Venäjän joukkoja Ukrainassa ja joka on jo ehtinyt käyttää Mariupolissa sariinia ukrainalaissiviilejä vastaan:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6dda48a4-a02d-4334-aedb-bc93e631bf98

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Lieväasteinen

Sotarikollinen Putin pitää h*rttää ihan oikeasti ja sitten sanoa, että tuo oli ”samanlainen huijaus kuin Butšassa”, lavastus, feikki ja valeuutinen. Ja Putinin sylirakki Lukašenkalle pitää varata viereinen lyhtypylväs tai puu.

Bling Bling

Jalot tavoitteet? Nauroin ääneen tämän lukiessani. Mutta Venäjä on historiaa, sen päivät ovat luetut; se tulee häviämään maailmankartalta varsin nopeasti, sillä maailma muuttuu ja ne, jotka eivät sopeudu, tuhoutuvat.

John Quiman

Venäjällä on myös sisäisiä jännitteitä. Monet alueet tulevat irtautumaan Kremlin vallasta, jos saavat siihen tilaisuuden. Venäjä voi hajota.

Eka Kettunen

Venäjä saavuttaa kyllä tavoitteensa aikaa myöten, mutta jaloutta tuossa toiminnassa ei ole pisaraakaan.

Lieväasteinen

Venäjä ”saavuttaa” näin oman hajoamisensa jo lähitulevaisuudessa.

Journalistien totuus

Niinhän se olikin. Ja johan mm. Kramatorskin ”hyökkäyksen” tuomitsivat EU:n ja USA:n tarkkailijat Ukrainan ampumaksi Toschka-U ohjukseksi. Ihan yksinkertaisesti sarjanumeron perusteella. Siitä kun lähtee että kenelle se on myyty niin jo se kertoo paljon. Ukrainalaisilla ja BlackWaterin joukoilla onkin ollut paljon töitä sarjanumeroiden poistamisessa ammuksista, mutta ne sisäuolella olevat numerot aiheuttavat päänvaivaa.

Onkin hyvä pysähtyä miettimään miksi Suomen valtamedia poikeaa uutisoinnissaan niin merkittävästi esim. eurooppalaisesta uutisoinnista. Tai esim. eri maiden eläkkeellä olevien tiedustelu-upseerien johtopäätöksistä. Tai heidän ylläpitämiensä www-sivujen uutisita joissa heillä on satoja avutajia. Ja jopa EU:n ja USA:n ulkopuolisten tarkkailijoiden lausunnoista. Kannattaa lukea seuraavia sivustoja niin näkee kansainvälisesti vahvistettuja uutisia, vaikka ne poikkeavatkin melkoisesti Suomen uutisoinnista:

https://southfront.org/

https://www.thelastamericanvagabond.com/

https://www.moonofalabama.org/

https://thegrayzone.com/

Paras oli eilen kun Ilta* lööpittivät että ”Mariupolissa antautui 1000 sotilasta, Ukrainalla ei tietoa”. No, jo vuorokausi aikaisemmin näkyi kun ko. sivustoilla kun ne käveli kädet ylhäällä ja kuka nilkutti sairas autoon. Niitä ei kidutettu eikä ammuttu kuten Venäläisiä. Nekin videot löytyvät sieltä. Mutta Tseteeni-taistelijat huusivat ”Allahu akbaria” kun siivosivat Mariupolin katakombeja ja heittelivät käsikranaatteja.

Journalistien tulisi pyrkiä aina totudenmukaisuuteen, Ei oman agendansa ajamiseen.

Ilkka Forsten

Satutko ymmärtämään että Ukrainan armeijalla on Venäläisvalmisteisia ohjuksia ja aseita ylipäätään, joten sillä ei ole mitään merkitystä mitä numerosarjoja sieltä löytyy.

Kirjapaino Kursiivin tsuppari

Vähemmästäkin saa roistovaltion maineen pitkäksi aikaa.

Maila Laukas

Onko tämä pieni vihreä mies vodkapäissään, kun jostain ”jaloista” arvoista höpöttää?

Lieväasteinen

Putin on absolutisti. Hän on muuten aivan hullu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Kannattaisi alkaa ryyppäämään, sitä voisi sen jälkeen mennä ripaskaa tankin kannella kuten Jeltsin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
juu

Vaikka kaikesta mitä siellä tapahtuu ei voi täysin tietää mikä on totuus, kun molemmat puolet syöttää propagandaa.
Mutta en nyt tiedä mitä jaloa on siinä että kaupungit on pommitettu kivimurskaksi?

haha.

Niin ukraina varmasti syöttää sitä propagandaa tänne suomeen, sillä on varmaan siihen hirveä tarve toisin kuin esim. toisella osapuolella 🙂 Ja ukrainalla on venäläisten jäljiltä varmaan ihan hirveä tarve tappaa ja raiskata omat lapset ja mummot jotta saavat propaganda kuvia LOL! Jos venäjä hyökkäisi suomeen niin suomalaiset varmasti tekisi samaa menisivät raiskaisivat ja tappaisivat toiset suomalaiset pommittaisi kylänsä paskaksi jotta saisivat lähetettyä valeuutisia maailmalle Haha! Toisaalta venäjä kyllä kertoisi, että näin on suomessa toimittu.

juu

Onhan ihan todistetusti molemmat syöttänyt propagandaa, ja uponnut länsimedialle kuin kuuma veitsi voihin.
Yhtenä esimerkkinä kaksi videota pelistä,väitettiin että ovat Ukrainan sankareita, jameillä iltaläpyskät uutisoi ne ilman mitään lähdekritiikkiä.

Känkkä

Tällaisissa konflikteissa on sellainen huono puoli, että pitkittyessään niistä tulee helposti arvovaltakysymyksiä. Se taas tarkoittaa sitä, että homma viedään loppuun asti. Venäjän sotakone ehkä yskii, mutta se on silti massiivinen voima ja alun vaikeudet johtuivat suorastaan typerästä joukkojen ryhmityksestä. Vaikka saattoihan se olla perusteltukin.

Johonkin venäläisillä oli alussa todella kova kiire, kun ajoivat paikoitellen kalustoa kovinta mahdollista vauhtia ja etenivät, kunnes polttopaine loppui. Suomessa mielellään ajatellaan, että venäläiset ovat tyhmiä ja siksi sähläävät, mutta eivät venäläiset tyhmiä ole. Saattoivat toki tehdä myös virheen alun suunnitelmissaan, mutta eivät toista sitä. Sotatomialueelta ei lopulta kukaan ulkopuolinen saa oikeaa tietoa, ei valtamediasta, eikä edes internetin kätköistä.

otto suni

Olet aivan oikassa sotatoimialueelta on erittäin vaikea saada puolueetonta tietoa ja siksi suurin osa keskusteluissa vaahtoavista eivät ymmärrä Venäjän strategisia tavoitteita! Putin ilmoitti jo kuukausia sitten mitä tapahtuu mikäli asiallisiin vaatimuksiin ei saada selkeitä vastauksia, niitä ei saatu.
Suomen osalta olemme pääsemässä tavoitteisiin joihin Suomen kansa ei ilmeisesti ole vielä valmis, joten mikäli Natoon liittyminen tapahtuu, niin me olemme sodassa Venäjän kanssa viimeistään ensi vuonna tähän aikaan! On ilmeistä, että päätellen myös täällä kirjoittavien kannan olevan se, että nyt saamme vihdoin ilon ja nautinnon päästä tappamaan ihan oikeasti ryssiä!
Sotaa odotellen!
otto suni

taavi

Sota tulee mut voiteettiin me se aijempikin niinkun Mariini sano.

Tuumailija

Ja vappusatanen kuten Rinne ”lupasi” sekä suomelle edullinen Marinadin tukivälinepaketti 7mrd josta suomi sai monelle sukupolvelle maksettavaa etelän koruptiomaihin.

Luottamus näiden vihr.vas. sanomisiin/lupauksiin on vakaa kuin suonsilmään.

juu

Jos nyt sinne natoon kerran ollaan menossa, niin sen voisi valmistella muutenkin kun julkisuuden kautta.
Kaikenmaailman ”asiantuntijat” taas selittämässä sitä sun tätä joka päivä kymmeniä kertoja mediassa.
Halla-ahokin on täysin seonnut kun julkisesti yllyttää tappamaan venäläisiä.
Ja se oli aiemmin ainoita älykkäitä poliitikkoja joita kunnioitin. Kannattaako se nyt ihan väkisin provosoida kaikin tavoin?

w4ki3w4ki3

Sama Jussi se on kokoajan ollut. Sinulla on vain aavistuksen silmät avautuneet raolleen.

otto suni

Jussi Halla-aho muuttui ihmisenä täysin jo vuodessa oltuaan EU:n Parlamentissa! Halla-ahon USA.n ihailu on suorastaan sairasta ja Venäjän viha on käsittämätön sillä en ole kuullut yhdenkään hänen sukulaisensa,isoisän tai muun joutuneen kasakan raiskaamaksi tai perheen joutuneen erityisesti kärsimään usean perheenjäsenen kuolemasta Toisen Maailmansodan aikana!
Perussuomalaiset ovat vain valeoppositio ja Halla-aho valitsi Purran puheenjohtajaksi ei kenttäväki! Politiikkomme huutavat verta ja rautaa rajalle, toivottavasti he myös vastaavat huutoon ja toimivat kuten IKL:n Simojoki aikanaan!
Yllyttäjiä tuntuu olevan täälläkin, toivottavasti tietävät mitä tehdä!
otto suni

Ilkka Forsten

Ei siellä sodassa olleiden muidenkaan omaisia kasakat raiskanneet, mutta siitä huolimatta velvollisuus täytettiin. Koska putin muuttui, valota asiaa ?

haha.

Yrittäkäähän saada niitä ääniä jostain muusta puolueesta välillä toi on säälittävää tuo teidän hesarityylinen perus-suomalaisista p..kan puhuminen..

Ilkka Forsten

Ja kaikki varmaan lähti siitä liikkelle että ME provosoimme putleria, joka pyrkii jaloihin tavoitteisiin vaikka kansanmurhan kautta. Eikö siinä ole jo ironiaa tarpeeksi, että aloittaa sodan ukrainaa vastaan, ja sitten kertoilee omalle porukalleen että tämä on tragedia, viattomia venäläis-sotilaita kuolee kun olemme pakotettuja sotaan. Sitä sotaa ei aloittanut ukraina, pidä tämä mielessä. Venäläisistä on olemassa sanonta. ” Tänään he ampuvat sinut, ja huomena he itkevät haudallasi karua kohtaloa minkä koit.” Juuri näin ryssä toimii. Syyttää muita, tappaa muita ja esittää ulkopuolista surijaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Ilkka Forsten

Annatko aina venäläisten sanella mitä saat ajatella tai kirjoittaa. Jos et, miksi olet heidän puolellaan ? Miten ” asiallisia ” vaatimuksia putlerin lähipiiri mahtaa suomellekin jaella, sillä ainakaan minä en löydä niistä mitään asiallista, pelkkää uhkailemista. Tajua nyt lopultakin ettei tuo ryssään puolesta trollaaminen muuta sitä tosiasiaa miksikään että me ollemme pikapuoliin natomaa ja hyvä niin.

otto suni

Minulle ei venäläinen sanele mitään, mutta ei myöskään juutalainen sotarikollinen Zelensky tai Victoria Nuland! Minä varauduin kymmeniä vuosia kommunistien tuloon, mutta eivät tulleet, kiitos Paasikiven-Kekkosen linjan. Sanoin aikanani USA:n sotilasasiamiehelle 80-luvulla, minulla on patruunat teitä ja ryssiä varten, siksi minut on koulutettu tappamaan kaikki Suomen viholliset.
Putinin linja on ollut kaikkien asiaan perehtyneiden tiedossa, katso Putinin puhe Münchenissä 2007. Tutustu Reaganin ja Gorbatsovin käymiin neuvotteluihin ja Kohlin muistioihin ko.ajalta. Naton pitäytymisestä Elben länsipuolella sovittiin jo 1990. Kaikki mitä Lavrov tarjosi EU:lle sopimuksen pohjaksi hylättiin, samoin unohdettiin MInsk 1 ja Minsk 2. Olet kuten minäkin aseen käyttöön koulutettu, mutta ilmeisesti huomattavasti nuorempaa vuosikertaa. Muista aina sota on paljon raaempaa kuin rauhan ajan harjoitukset.
Näillä mennään eli politiikot eivät vastaa koskaan mistään!
otto suni

@Otto

Otto. Olet mies. Itsenäinen.
Pari muuta täällä ovat kiukkuisia parkujia, käytännössä akkoja vaikka haaravärkki olisikin muuta.
Eli jatka sanomasi kirjoittelua, ettei se touhu jää pelkästään noille pelokkaille, aseistetuille tytöntylleröille.

otto suni

Ajattelen omilla aivoillani, en tunteella! Lopetan kommentoinnit täällä, kukin tulkoon uskollaan autuaaksi!
Niinpä!
otto suni

Ilkka Forsten

Ei tarvitse lopettaa kommentoimista, en minä sitä tarkoittanut. Minäkin ajattelen omilla aivoillani, ja juuri siksi kannatan natoa. En ollut olemassa silloin kun demarit itsepintaisesti nillittivät vuonna 1939, että meillä ja itänaapurilla on hyökkäämättömyyssopimus ja mitään uhkaa ei ole näköpiirissä. Se uhka kulminoitui antinpäivänä marraskuun lopussa samana vuonna, ja silloin olisi tarvittu aseita ja vahvaa turvaa selustassa.

En ymmärrä miksi tätä historian opetusta ei taaskaan haluttaisi nähdä, sillä nyt se idän vempula on taas kaivanut sotakirveensä maasta. Putin on itse ilmoittanut puheissaan että hän halveksii heikkoutta, ja että vahva vastustaja on se mitä hänkin kunnioittaa. Minä ainakin haluan että hän kokee suomen riittävän vahvaksi, eikä ala suunnitella tekosyiden varjolla minkäänlaista konfliktia. En tiedä mikä hänen mielessään on vinksahtanut, mutta hän ei ole enää mies joka tarjoaisi luottamusta, tai synnyttäisi mielikuvan naapurista jota ei tarvitse tarkkailla.

Vaikka länsinaapurimme on puolikalifaatti, en tunne että se uhkaisi suomea, mutta venäjän suhteen en tunne samaa varmuutta. Voi olla että jonakin päivänä myöskin länsinaapurista muodostuu ongelma, joskin sen aika on sitten.

Ole hyvä ja kirjoita mielipiteistäsi, minä kritisoin, mutta en siitä huolimatta tarkoita etteikö sinullakin saisi olla sananvapaus tai vapaus ilmaista kantaasi. Käsittääkseni me seisomme samalla puolella rajaa, eikä tässä kumpikaan halua että se raja siirtyisi nykyisestä paikastaan mihinkään. Minun näkökulmani on että olemme tulleet sen ajanjakson loppuun, kun oletuksena pidettiin idän suhteen matalaa profiilia, vaikka nähtiin mitä se toi tullessaan esimerkiksi Baltian maihin. Sen ajan olen elänyt kun neuvostoliiton tankit vyöryivät Prahaan, käyttäen selityksenä että he tuovat taas veljeyden ja tasa-arvon sekasortoiseen yhteiskuntaan. He toivat tullessaan sekasortoa ja ihmisten vainoamista, aivan kuten nyt tapahtuu Ukrainassa. Se ei ole sitä mitä elämältä haluan, ja jos siitä on maksettava joku hinta, tässä tapauksessa liittyminen natoon, niin tehdään nyt kerrankin jotain vain omasta näkökulmastamme kumartelematta itään. Putinin hallinto on jo omaksunut aikapäiviä sitten kannan, että me olemme konfliktin sattuessa vihollisia, ei se mielikuva synny vasta siitä jos liittymme osaksi länsimaista puolustusta.

Ilkka Forsten

Mutta satelliitit kertovat aika paljon, samoin tutkakoneet jotka takuulla vartoivat putlerin toimia, ja varoittavat ukrainalaisia.

Markku Nieminen

On se seonnut täydellisesti.
Ja toinen seko seisoo vierellä ja komppaa!

Ilkka Forsten

Olet oikeassa Lavrov seisoo aina Putinin vierellä ja komppaa. Täysiä sekopäitä.