Kolumnit

Yliopistopappi haluaa ulottaa sukupuolenmuokkauksen lapsiin

Kuva: Wikimedia Commons. Sad Transgender Boy in Dress.png. Lisenssi: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

Yliopistopappi Laura ”Late” Mäntylä kannattaa murrosiän estäviä hormonihoitoja esimurrosikäisille ”translapsille”. Kyseessä ei ole mikään takarivin leipäpappi vaan julkisuuden henkilö ja merkittävä kirkollinen vaikuttaja.

 

Mäntylä on Helsingin yliopiston yliopistopappi ja kutsuttu piispa Laajasalon ”tasa-arvonyrkkiin” valmistelemaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tulevia linjauksia.

Pikkulapsi ei ole henkisesti valmis päättämään näin raskaasta toimenpiteestä sukupuolisen olemuksen ja kehityksen muuntelemiseksi estämällä murrosikä.

Jostain syystä hyvin harva poliitikko tai toimittaja uskaltaa puhua asiasta. Miksei julkisuuden henkilön julkisia kirjoituksia saisi kommentoida kuten mitä tahansa julkista toimintaa mediassa?

Lääketieteen asiantuntijat ovat varoitelleet, että lisääntymiselinten kehityksen kopelointi kriittisessä vaiheessa voi aiheuttaa niiden toimimattomuutta myöhemmin. Toimenpidettä on luonnehdittu jopa ”kemialliseksi kastraatioksi”.

Kyse ei ole peruutettavissa olevasta toimenpiteestä, vaikka niin annetaan ymmärtää. Murrosiän estolääkityksen pitkäaikaiskäyttö vaikuttaa aivojen kehitykseen radikaalisti. Murrosiän alteroinnilla tai jättämisellä välistä on loppuiän kestäviä sosiaalipsykologisia vaikutuksia. Valtaosa sukupuolihämmennystä kokeneista pikkulapsista, jotka eivät ole saaneet hormonilääkitystä, samaistuvat aikuisena omaan sukupuoleensa.

“Det är kemisk kastrering” – hör överläkare Ricard Nergårdh förklara varför man inte bör behandla barn med stopphormoner för länge.

~SVT Nyheter: Vart femte barn som fått stopphormoner har behandlats för länge. 24.11.2021.

Jos haluaa tietää, mitä lääkärit ovat sanoneet aiheesta, kannattaa ihan ensiksi lopettaa Googlen käyttö. Verratkaapa Googlen hakutuloksia hakusanoilla ”puberty blockers sterility” DuckDuckGon vastaaviin.

Google näyttää lähes yksinomaan lihavointiefektillä korostettua propagandaa siitä, miten kaikki puberty blockereiden vaikutukset ovat 100% kumottavissa.

Riippumaton hakukone DuckDuckGo kertoo, mitä lääkärit ovat oikeasti kirjoittaneet aiheesta. Vaikutukset eivät todellakaan ole 100% kumottavissa. Riskit ovat valtavat.

Murrosiän estolääkitys on oikeasti tarkoitettu niiden lasten hoitoon, joilla huomattavasti normaalia aikaisemmin alkanut murrosikä voisi aiheuttaa vaaroja. ”Translasten” murrosiän estäminen kokonaan silloin, kun murrosiän pitäisi alkaa, on siis lääkkeiden väärinkäyttöä pahimmasta päästä.

Lue lisää:

41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

Ja sama ”kirkko” suosii, suorastaan ihailee äärikonservatiivista islamia. Onko taas jokin ristiriita?

Lieväasteinen

Onko tuo Suomen kirkko vai jokin satanistis-kommunistinen lahko? Onko papitar lukenut koskaan Raamattua?

Minervan Pöllö

Ilmeisesti hän on raamatun lukenut hyvinkin tarkkaan, sieltähän nämä ohjeet on johdettu.

Lieväasteinen

Mistä konkreettisesti? Kirja, luku, jae? Itse olen lukenut sieltä aivan erilaisia ohjeita. Ja papitar taisi lukea Marxia, Leniniä ja Stalinia paremmin kuin Raamattua.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Minervan Pöllö ei taida oikein olla tuttu Raamatun tekstien kanssa sellaisenaan, ilman vihervasemmistolaista uustulkintaa. Kun oikein haluaa, näkeehän kirjoitetun vaikka päinvastaisen kuin mitä se todella on. Sitten tulkitaan kuin vihervassut lakeja eli lain henki tai laki itsessään selitä lakia, vaan vihervassu taivuttaa sitä tahdolleen vaikka 180 astetta.

Lieväasteinen

Joo, tuo miehiseksi/maskuliiniseksi ja naisiseksi/feminiiniseksi vaikuttaa ihan omalta vih-vas ideologiselta mutu-tulkinnalta. Tuskin nuo maskuliininen/feminiininen -sanat oli tuolloin yli 2000 vuotta sitten edes käytössä. Pitää olla alkuperäiskielellä kirjoitettu alkuperäinen teksti ja sen sanatarkka käännös vaikka englanniksi, sitten voisi pohtia, mitä oikeasti tarkoitettiin. Tuttavallani on sellainen paksu kirja tai netistä ehkä löytyy.

Tomppa

Tietämättömän kommentti. Vaikuttaa siltä, että tämä pappi ei ole lukenut Raamattua tai ei ole ymmärtänyt siitä mitään. Nämä nykypapit ovat saatananpalvojia, jotka pyrkivät vääristelemään Raamatun opetuksia minkä ehtivät – ja vain omaksi vahingokseen. Matt. 7:21

juha II

Sairasta! Hän ei ole mikään pappi, vaan kristinuskosta eksynyt pappi, joka eksyttää muita.

Nk. sukupuolen ”vaidosta” koituu nuorille aikuisillekin vakavia mielenterveysongelmia ja elimillisiä fyysisiä riskitekijöitä, jotka pahimmillaan kuolemaan ja lievimmillään terveyshaittoihin.

Lapset pitää ehdottomasti suojella vastuuttomilta aikuisilta, johon voi lukeutua jopa lapsen toinen vanhempi. Ja kun viattoman harhaan johdetun lapsen päähän saadaan leikiten istutettua ajatus ”väärästä” sukupuolesta. Tuolloin LGBT-yhteiskunta kuten pikku-castron Kanadassa tulevat sosiaalityöntekijät poliisin kanssa pakkohuostaanottamaan lapsen pois täysipäisiltä vanhemmiltaan vain siksi, että lapsen terveyttä päästään runtelemaan rikollisella tavalla!

Ja, että koko LGBT hulluus saisi täyden vallan (kuuluu YK:n ”Agenda 2030) kerrottakoot sekin tieto, että Ison-Britannian tiedustelupalvelun päälikön suulla Ukrainan sodassa kyseessä on LGBT. Eikä yhtään sen vähäisempi asia!

”Uuteen maailmanjärjestykseen kuulluu oleellisena osana LGBt ja se, ttä lapset otetaan pois vanhemmilta ”valtiolle” (hallinnolle), joka aivopesee heidät omiin ”hyveisiinsä”, jotka ovat sairaan turmreltuneisuutensa huippua vihaamaan omia vanhempiaan kuten kommunistimaissa on tehty.
Taistolaiset lauloivat pimeällä 1960 ja -70-luvulla: ”Lapsesi EI ole SINUN!!!”

John Quiman

Luonto hoitaa nuo asiat ihan itsestään. Aika sairasta alkaa mielikuvitukseen perustuvien käsitysten pohjalta alkaa ”korjaamaan luontoa”.

Noin muuten, ei sukupuolta voi korjata, mutta sen voi tärvellä.

Juha

Käykäämme taisteluun poikien korkokenkien puolesta

https://youtu.be/Uv_WWzjrUrI

Kata

Pisteet toki,huikeaa korkkareiden käytöä.Ei onnistu minulta…. 😀

Tuumailija

On tainnut muutama rippi-isä ja papiston mentori sorvata ML:ää muutamaan ylikokoon kun on tullut tuolainan struuma asiasta joka ei millään asteikolla kuulu kirkolle saati papeille.

Omaa mielenheikouttaan on turha alkaa kostamaan syytömille ,vaikka se marxilaisen ideologian mukaista onkin. Tuollaisesta lausumasta kyllä pitäisi napsahtaa jos jonkinlainen rikosnimike, vai eikö lait koskekkaan mustakaapuja (korpilaki ainakin)?

Oikeus ja kohtuus olisi, että koko uskonnollinen järjestelmä erotettaisiin valtiosta ja myös sen tukeminen verovaroin lakkautettaisiin siinä missä veronkanto-oikeus.
Viimeisten vuosikymmenten aikana nämä ovat alkaneet selkeästi lipsumaan alueille, joilla heille ei ole tilausta, pois alkuperäisestä toimenkuvastaan.
Tärkeämmäksi ovat nousseet juuri omien ”oppien” vastaisuus, moraalittomuus, politikointi ja maallisen mammonan kerääminen.

Kirkko saisi ihan itse kustantaa halukkaille lasten silpojille ja kiduttajille hoidot omasta miljardiomaisuudesta ,siihen ei tarvitse yhteiskunnan varoja tuhlata, juridisesti ovat myös vastuussa jälkipyykeistä.

Ei ole vaikeaa

Olen käsittänyt että edelleenkin ihminen syntyy joko naiseksi tai mieheksi. Ilmeisesti sen käsittäminen on toisille liian kova haaste. Naisilla ja miehillä on myös vartalonrakenne ja luuston erilaisia keskenään, samoin aivojen rakenne. Nainen on useinkin muodokkaampi ja pieni kokoisempi, sekä hennompi. Naisilla on myös rinnat, joista voi erottaa aika äkkiä että kyseessä on nainen. Sekä myös siitä huomaa eron nopeasti että naisella on rintojen lisäksi ns. avoviiva jalkojen välissä ja miehellä taas kivekset sekä penis. Ei se tämän vaikeampaa ole.

Unohtamatta tietenkin että suuttunut nainen osaa pitää kovaa ääntä. Eli naisilla on myös korkeampi puheääni. Onhan naiset myös usein aika lutuisia, nättejä ja sööttejä silti…

Lukija

LM ei ole oikea pappi, koska pappi tarkoittaa isää. (Pater latinaksi)
Alkuseurakunnassa ei myöskään tunnettu yhtään papitarta.
Raamatun opetus sukupuolesta on hyvin selkeä ja kirkas. LM tulisi myöntää omat harhaoppinsa tai hänen pitäisi vaihtaa uskontoa. Kristillinen elämä lähtee siitä, että ihminen pyrkii tekemään parannusta synneistään, joita hän elämässään suosii. Näistä Syntilistoista myös Paavali kirjoitti.
Ettei jää epäselväksi millaisia tekoja tehdessään ihminen ajautuu pois Jumalan pelastussuunnitelmasta.
LM on siinäkin mielessä hyvin haitallisella tiellä. Että hän häiritsee puheillaan normaalien tyttöjen ja poikien elämää ja kehitystä. On selvää että tämänkaltainen häirikkö tarvitsee myös itse apua.

Ilkka Forsten

Jostain syystä en ole mennyt koskaan ” pieleen ” jalkoväliä vilkaisemalla, mutta ehkä karsastus, tai joku muu häiriö mykiössä voi senkin tehdä. Kierosilmäisyys muuten korjataan aurauskulmia säätämällä, silloin pitää toki huomioida myöskin camber ja caster kulmat eli ( pystykallistukset. ) Hyvin varustettu autokorjaamo pystyy tekemään tämän toimenpiteen, ei siihen mitään silmäklinikaa tarvita.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Samaa hulluutta kuin jenkeissä.Ja kuulemma vanhemmilta ei tarvitse kysyä kun hoidot aloitetaan…niin SAIRASTA.
Ja verovaroin kustannettuna kuulemma…
Minusta tuntuu että olen tänään pompannappi…saako hoitoa?Huomenna voi olla toisin,ehkä Notre dame-olo.
Kiipeilin pikkulikkana puissa veljieni kanssa mutta kukaan ei epäillyt ettenkö olisi tyttö…ja en tuntenut itsekään toisin vaikka siellä puissa roikuttiin.

Varsinaisia tohtoreita ja päättäjiä mutta kuka sanoo ensimmäisenä noille että keisarilla ei ole vaatteita.Oksetus sentään.Maailman moraali on täysin kadonnut.Sodoma ja Gomorra.

Voi lapset!

https://www.instagram.com/tv/CalSW2ojPMg/?utm_source=ig_web_copy_link
Oikein sopiva vitsi! 😀 Miten sattuikin…

John Quiman

Niillä on hurjat himot päästä muokkaamaan toisten lapsia. Haluavat siis valtaa ja mahdollisuuksia alistaa toisia heidän mielikuvitustodellisuutensa ehdoilla.

Kata

Kyllä,he haluavat muokata lapset jo ”omikseen”koska heidän mielestään he eivät kuulu vanhemmilleen.Bastards!

Ilkka Forsten

Se on samaa hulluutta meillä koska kaikki on USA;sta lähtöisin. Ne tulee vaan pienellä viiveellä tänne. LGBTQ, BLM, METOO jne.

Kata

Totta!Mutta Joe just sano että ei ole koskaan ollut paremmin asiat…
https://hannity.com/media-room/the-nancy-shimmy-the-pelosi-polka-why-is-nancy-so-jazzed-to-celebrate-toxic-smoke-from-burn-pits/

Eli siis nämä(ehkä jo aiemminkin laitoin linkin)…ei hemmetti.Ja ” peaceful riots” joo oli niitä…Seattlekin on kuin kolmannen maailman loukko.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
Kata

https://www.instagram.com/p/CaprSMFu0hv/?utm_source=ig_web_copy_link

Mikä voi mennä vikaaan????Putte tietää tämän….

Lieväasteinen

Capitol Hill Autonomous Zone eli Seattlen autonominen kansantasavalta. Putinin olisi pitänyt tunnustaa sekin.

murre riepunen

Lopullisen kaaoksen alkuja elämme…

Ilkka Forsten

Korona, Putin,väärä sukupuoli… Huoh..

Penan anis

Alan jo pikkuhiljaa toivoa että näin olis, ei tässä hulluudessa ole enää mitään tolkkua…

Huru-ukko

Kummalla ”puolisolla” on trappi naidessa??

Ruupo Kustaa

Onko nyt menossa jotkut hulluuden mm-kilpailut. Koko ajan kun tulee mitä älyttömämpiä esityksiä milloin mistäkin aiheesta. Ihan vinkkinä kisailijoille, että alkakaa vaatia lajinvaihto leikkauksia. Joku nimittäin saattaa mieltää itsensä vaikkapa harakaksi

Hulluja on liikaa

Ei sen kummempaa kuin väestö on todellakin degeneroitunut.

Ilkka Forsten

Timo Harakka on jo sitä.

Kaikki kehittyy

Kyllä se niin on, että sukupuolenmuokkauksen leikkaukset tulee kustantaa kaikille verovaroista. Sukupuolta voisi vaihtaa vaikkapa kuukausittain aina loogisesti sen hetken fiiliksen mukaan.
En ymmärrä miksi jotkut näkevät tässä jotakin ongelmia. Vapautta kiitos! Varsinkin lasten pitää voida itse päättää kehostaan, mielensä mukaan!
Olisi hulluutta vastustaa tervettä kehitystä.

Merta

Heh. Unohdit /s

I see dead people

Sillä lailla. On vain kaksi sukupuolta. Kaikki muu on sekopäiden yritystä muuttaa todellisuutta. Olisiko tarpeen ottaa käytäntö, että kohdennettaisiin vaikkapa miljardi mielenterveys yksikköön, joka arvioisi, kuka on tervejärkinen ja kuka ei. Kriteerit olisivat ne, mitä enemmistö kannattaa. Intersektionaalisen feminismi, lueteltaisiin vaaralliseksi. Koska kyseessä on kastia jako.

Penan anis

Tämä! On vain kaksi sukupuolta, ja seksuaalisia suuntautumisia on sitten paljon enemmän. Nämä kaksi asiaa halutaan tahallaan sotkea keskenään…

Puolueeton

Jos joku tyttö haluaisikin olla mies, hänelle tulee kertoa tosiasiat, joita ei ainakaan vielä voi muuttaa. Mutta tytölle voi kuvailla, että hän voi elää elämäänsä miehen tavalla. Ryhtyä kaivinkoneen kuljettajaksi, lentäjäksi tai mihin ammattiin haluaa ja jossa viihtyy. Mutta biologista perintöään hän ei voi kemikaaleilla tai leikkauksilla muuttaa.
Samaan tapaan voi elämää selittää pojalle, jolla tällainen ongelma esiintyy. 100 vuotta sitten ei tämä keksitty ongelma oli harvinainen. Kehityshäiriöitä on olemassa, mutta niitä ei tule liioitella. Jokainen lapsi todennäköisesti jossain vaiheessa kuvittelee olevansa toista sukupuolta ja se on aivan luonnollinen asia, jota ei tule liioitella.

Ilkka Forsten

Minä luulin 1960 luvulla olevani Batman, mutta en saanut siipiä vaikka viitta olikin. Tämä on vaikuttanut myöhempään kehitykseeni siten että atavistinen ,( etäisperinnöllinen ) haluni lentää ottaa toisinaan vallan. Tämä oli erittäin vaikeaa ollessani vähän yli 18 vuotias, sillä lensin yhtenään ulos kapakasta josta en olisi halunnut lentää mihinkään. Tiedän siis mitä on elää kun toiseutetaan. Olen kokenyt voimakasta ahdistusta ja painajaiset ovat koitelleet sietokykyäni. Ahdasmielinen ja ajoittain rasistinen yhteiskunta, joka pyrki lokeroimaan kahjot omaksi ryhmäkseen, toimi väärin, sillä kukaan ei koskaan saanut tietää miten hyvä leppakkomies olisin ollut.

Tämä syvä henkinen rasitus ajoi minut yhä enemmän kapakkaan, josta sain edes jonkinlaista lohtua uloslentämisten muodossa. Lopulta sain porttikiellon, mikä oli kokemuksena lamauttava, sillä olin juuri pääsemässä selville miten lentäminen aloitetaan ja millä lausevalinnalla se varmasti tapahtuu. Pyrin sisään vimmaisesti, kunnes viittani revittiin ja minulle ilmoitettiin että tulet vasta huomena kun olet selvä.

Minusta kaikki oli ihan selvää jo ennen huomistakin. Mitä ne vesiselvät muka tiesivät lentämisestä ? Koska en ollut tervetullut yhteisöön, saapastelin viinakauppaan ja ostin pullon Vaakunaviinaa. Siitä alkoi vuosia kestänyt kiinnostukseni heraldiikkaan, sillä vaakunoistahan siinä on kysymys. Koin tästä huolimatta ahdistavaa toiseuttamista, sillä joinakin päivinä minulle ei myyty niin rakkaaksi käynyttä voimajuomaa, Jouduin tyytymään jaloviinaan. Tämäkään vaihe ei kestänyt pitkään, ja kulminaatiopisteeksi muodostui porttikielto ALKO:n toimitiloihin. Muistan rukoilleeni polvillani että kassarouva rehabilitoisi maineeni, sillä olin niin uskollisesti rahottanut hänen työpaikkaansa, ja ollut valtiolle hyödyksi. Kerroin että minun toimeliaisuuteni ansiosta valtiolla on rahaa kehitysapuun kolmansiin maihin, ja että maksan mielelläni pyydetyt dinaarit jos vain saan vastinetta rahoilleni. Vetosin surkeaan lapsuuteeni, sekä lepakkomiesurani karikoiden täyttämään lähimenneisyyteen. Ei, rakenteellinen rasismi löi vasten kasvoja kerta toisensa jälkeen.

Onnekseni löysin pontikankeittäjien alajaoston, ja niin olin vamis uusin lentoihin. Olin sitä ennen kokeillut tinneriä, mutta eihän pöhnäpäissään saa lentää, pitää olla oikeasti humalassa. Veneen alla maatessani huomasin että lentoviettini oli kadonnut. Vilkaisin nopeasti housuihini, joka ei tarjonnut vastausta sille miksi koin olevani erilainen nuori ? Jos olisin tuolloin ollut tiedostava, ( voke ) olisin kenties hakeutunut johonkin missä sukupuoleni voidaan korjata korjauskelvottomaan kuntoon. Arasti mutta päättäväisenä luovuin hallusinaatioita tuottavista aineista. Siirryin ensin vichyveteen, ja sittemmin täysmaitoon. Lopetin renttuilemisen ja kaunani yhteiskuntaa kohtaan lieveni. Pahoina päivinä piti vielä juoda piimää, ( kefiiriä ) sillä se muistutti minua niistä kaikista happamista vastoinkäymisistä lepakkomiesvuosinani. Nyt ikääntyneenä ja raihnaisena muisteleen tätä elämäni vaihetta, ja samalla muistan sananlaskun. Minkä nuorena kolhii, se vanhana vaivaa.

Mikäli teillä on samanlaisia kokemuksia, kuulen niistä mielelläni. Kirjoittakaa siis rohkeasti, näin ydinsodan varjossakin kannatta aina olla mieli avoimena, ja voimaantua vaikka kiroilemalla. Hyvää ehtoonjatkoa itse kullekin säädylle.

Kata

Voi mahoton…! 😀 Koska olen ollut niin huono-oppinen jalojuomissa niin kyllä ”kuuma piimä” sai raflassa aikanaan jotain reaktioita…ja sain tyytyä lasiin maitoa!

Ilkka Forsten

Joskus 1980 luvulla oli yleistä tilata Vodka ja puolukkamehu, joka onkin ihan hyvä yhdistelmä. Kännipäissäni tilasin Whiskyn ja puolukkamehua. Minulta kysyttiin olenko varma että haluan sitä, ja tietenkin olin. Vasta hörpyn jälkeen ihmettelin mitä per*****n sotkua lasissa on ? Tämä ei ollut vitsi, vaan tosielämän tapahtuma. Tarinan opetus on, että viimeistään silloin kun ei enää osaa sanoa mitä oikeasti haluaa, kannattaa lähteä kotiin.

Ei ole vaikeaa

Ainakin Gold Rush TV-ohjelmassa näkyy ihan aitoja naisia jotka osaavat ajaa kaivinkonetta Monica Beets esimerkkinä. Onhan Suomessakin paljon naisia, ketkä osaavat ajaa maanrakennuskoneita, traktoria, kuorma-autoa tai metsäkonettakin, ainakin osa heistä. Tiedän itsekin yhden vähän yli 20v naisen, joka osaa kuulema ajaa Volvon vaihtolava kuorma-autoa sekä Valtran traktoriakin.

Joten kyllä nainen pystyy konehommiinkin, jos hän niin haluaa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ei ole vaikeaa
Ilkka Forsten

Yhdysvaltojen ilmavoimissa on naispuolisia hävittäjälentäjiä, joten miksi ylipäätään joku ajattelisi ettei naiset kykene käsittelemään koneita tai mekaanisia laitteita. Suurin osa naisista ei vaan ole kiinnostunut asiasta, mutta ei se järjenjuoksusta jää kiinni.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tehty vuonna 1988