Muu maailma Rikos

Äärioikeiston vika: kiinalainen poika tunnisti itsensä valkoisen ylivallan kannattajaksi ja suunnitteli iskuja

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0)

Singaporelainen kiinalaistaustainen teini-ikäinen, joka identifioi itsensä valkoisen ylivallan kannattajaksi internetissä radikalisoitumisen jälkeen, suunnitteli kouluammuskeluja Yhdysvalloissa ja muita terrori-iskuja ympäri maailmaa.

Nimeämätön poika suunnitteli toteuttaa rotuun perustuvia iskuja ulkomailla valkoisen ylivallan asian edistämiseksi, Singaporessa toimiva sisäisen turvallisuuden osasto (ISD) kertoi.

Kiinalainen radikalisoitui valkoiseksi äärioikeistolaiseksi internetissä seurattuaan kansallismielisiä mielipidevaikuttajia. Hän kuitenkin jäi suunnitelmistaan kiinni ja sai kolmen vuoden tuomion ennen mitään toteutuneita iskuja.

Poika tunsi voimakasta vihaa ryhmiä kohtaan, jotka ovat usein ”ääriainesten” kohteena, kuten mustat amerikkalaiset, arabit ja LGBTQ-yhteisö.

Poika uskoi, että mustat amerikkalaiset olivat vastuussa suuresta osasta rikollisuutta Yhdysvalloissa ja ansaitsivat ”kauhean kuoleman.” Rikollisuus-osio on tosin tilastollinen fakta.

Hän teki suunnitelmia matkustaa länsimaihin ja muualle, mukaan lukien Ranska, Italia, Yhdysvallat ja Venäjä, osallistuakseen hyökkäyksiin vähemmistöryhmiä vastaan, ja oli myös kiinnostunut osallistumaan kouluammuskeluun Yhdysvalloissa.

Hän ei kuitenkaan ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin näiden suhteen, koska hänellä ei ollut varoja eikä tietämystä näiden toteuttamiseen, kuten vastaavilla tapauksilla yleensä tuppaa olemaan ongelmana.

Valtamedia syyttää tapauksesta valkoista ”äärioikeistoa.”

Lähde: Daily Mail

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Poika uskoi, että mustat amerikkalaiset olivat vastuussa suuresta osasta rikollisuutta Yhdysvalloissa”

Tässä asiassa ainakin pojan uskomukselle löytyy kyllä ihan todisteet tilastoista.

John Quiman

Pitää olla vähän pimeä päästään, jos uskoo, että ammuskelemalla koulussa tai paukuttelemalla pommeja kaduilla, voi tuottaa jotain hyvää tai uskomustensa voittoa.