Kotimaa Rikos

Afrikkalaistaustainen nettihuijari tuomittiin törkeästä petoksesta ja petoksesta

Kuva Pixabay

34-vuotias nainen esiintyi Facebookissa nimillä ”Mark Robert” ja ”Kim Lee Turkki” ottaen yhteyttä naisiin, jotka ryhtyivät antamaan kuvitelluille miehille rahaa lainaksi eri tarkoituksiin, kuten sairaalakuluihin ja lapsen elatukseen. Nainen ei koskaan palauttanut kymmeniä tuhansia euroja takaisin.

Naista syytettiin myös rahanpesurikoksista, mutta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että edellytyksiä tuomioon rahanpesurikoksista ei ollut.

Toinen huijatuista naisista kertoi ”Mark Robertin” ottaneen häneen yhteyttä Facebookissa vuonna 2020 ja yhteydenpito oli jatkunut jonkun aikaa. ”Mark Robert” oli ollut komea ja nainen oli ihastunut tähän. Hän oli antanut kuvitellulle miehelle rahaa yhteensä 33 500 euroa. Seuraavana vuonna toinen nainen on lainannut rahaa ”Kim Lee Turkki” -nimiselle miehelle 5100 euroa. Molempien naisten rahat menivät kuitenkin afrikkalaistaustaiselle naiselle, jolla ei ollut aikomustakaan palauttaa rahoja, vaan hän siirteli niitä eri rahansiirtopalveluihin.

Huijari tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta ja petoksesta yhteiseen 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

Ei ole tyhmä se joka pyytää vai miten se meni

Marko Kristian

Vanhemmilla ihmisillä jotka on pakotettu hoitamaan asioitaan, netissä sähköpostilla jne ymmärrän että huijaukset onnistuu, ja siksi heitä ei pitäisi pakottaa tähän ”digimaailmaan”.
Sen sijaan en voi ymmärtää sitä että jotkut on muka rakastunut ja lähettää siksi kehitysmaalaiselle huijarille satojatuhansia.

n/a

Mut oli komea mies?

Toni Lajos

Kotiuttaminen Afrikan savannille aloitettava välittömästi, sinne niin, kaltaistensa joukkoon. Siellä teltan poimujen seassa voipi kuulijoille kertoilla seikkailuistaan, silmät pyöreinä kuulijan juttuja kuunnellen lähes sadan lapsen lauma nukahtaa tyytyväisenä, ihmettelevät länsimaista hapatusta, josta kaukana haluavat pysytellä, ja hyvä niin.