Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Alhaisista tuomioista huolimatta Ruotsissa on pian eniten vankeja EU:ssa

Kuvituskuva. Kuva: Flickr / CC BY-NC 2.0 / Kristianstads kommun.

Ruotsin vankiloissa on tällä hetkellä 6 000 ihmistä, mutta uusien ehdonalaiseen vapauteen pääsyä koskevien sääntöjen odotetaan nostavan määrän 35 000:een. Tämä tekisi Ruotsista maan, jossa on eniten vankeja EU:ssa, kertoo Ruotsin radioyhtiön Ekot-uutispalvelu.

”Olemme keskellä ehkä suurinta muutosta nykyaikana vankila- ja kriminaalihuollossa”, sanoo vankila- ja kriminaalihuoltolaitoksen pääjohtaja Martin Holmgren Ekotin lauantain haastattelussa.

Holmgrenin mukaan Tidö-sopimus on syyllinen vankien määrän kasvuun, mutta Fria Tiderin ja muiden ruotsalaisten konservatiivisten medioiden mukaan on olemassa myös tilastoja, jotka osoittavat, että anteliaalla maahanmuuttopolitiikalla voi olla jotain tekemistä asian kanssa.

Tosin ei ole mahdollista tietää tarkalleen, kuinka paljon vankiloissa on maahanmuuttajia, sillä Ruotsin valtiopäivät (Riksdag) on kieltänyt ulkomaalaistaustaisia henkilöitä koskevien tilastojen pitämisen vankila- ja kriminaalihuoltolaitoksessa.

Vankeinhoito- ja kriminaalihuoltolaitos kuitenkin ilmoitti vuonna 2010, että lähes 30 prosenttia vangeista oli ulkomaalaisia, vaikka ulkomaalaisten maahanmuuttajien osuus väestöstä oli tuolloin vain 7 prosenttia.

Tämä tarkoittaisi sitä, että nykyään lähes 100 prosenttia vangeista on ulkomaalaistaustaisia, koska suurimmalla osalla maahanmuuttajista oli Ruotsin kansalaisuus vuonna 2010 ja Ruotsin vastaanottamat hyvinvointimaahanmuuttajat muuttuvat sukupolvesta toiseen yhä rikollisemmiksi.

Esimerkiksi toisen sukupolven maahanmuuttajat ovat Brån mukaan viisi kertaa rikollisempia kuin ruotsalaiset ja kaksi kertaa niin rikollisia kuin vanhempansa.

Myös vankila- ja koevapauspalvelun kustannuksista on tulossa huolestuttavan suuri osa BKT:stä, ja ne ovat nousseet 16 miljardista kruunusta noin 40 miljardiin kruunuun vuodessa.

Lähde: Fria Tider

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Sanoisin että se on yksi syy suurelle vankimäärälle, ettei rangaistukset ole kovempia. Jos laitetaan elinkautinen, joka siis on oikeasti elinkautinen eikä kaksi vuotta ja vapautus, uskoisin että ainakin muutamat jättäisivät keppostelematta. Se usein kuultu väittämä on ettei kovatkaan rangaistukset vaikuta mitään, mutta onko Malesiassa kasapäin huumeongelmia ja dealereita ? Ei ole, kun niiden hiekka valuu loppuun tiimalasista oikeusistunnon jälkeen, ekä ole valitusoikeutta.

John Quiman

Kun kyseessä on kehitysmaalaiset, eivät laimeat tuomiot heitä muuta kuin naurattaa. Tuomioiden lyhyydet ovat toimineet pohjoismaalaisten kanssa, mutta eivät toimi ongelmallisten oikeauskoisten ja muiden kehitysmaalaisten kanssa. He ovat tottuneet siihen, että tuomiot ovat kovia ja vankilat karuja.

John Quiman

Folkhemmet Sverige saavuttaa yhteiskunnaan suuret tavoitteet ja ihanteet. Olof Palme aikoinaan sanoi, että teemme Ruotsista monikulttuurisen ja nyt vuosikymmeniä myöhemmin näemme loistavat tulokset.

Ilkka

Voimme toki ihailla ruotsalaisen poliisin tehokkuutta. He ovat nyt löytäneet puukon jolla palme ammuttiin.

John Quiman

Ruotsissa kiersi aikoinaan vitsi, jonka mukaan gangsteriporukan juoksupoika kiirehti pomon luo ja sanoi, että on hyviä uutisia ja huonoja uutisia. Pomo kysyi, että mitäs ne huonot uutiset ovat? Poikavastasi, että poliisi on jäljillämme. Voi pee, entä ne hyvä uutiset, kysäisi pomo. Poika vastasi, että se on Ruotsin poliisi.

Ilkka

Tiedätkö mitkä on punaniskojen viimeiset sanat ? Hold my beer, watch this..