Muu maailma Politiikka Talous Uutiset

Asekauppa kukoistaa

Pixabay

Maailman pörssit ovat sukeltaneet vuodenvaihteen jälkeen, mutta lasku ei koske aseita valmistavia yhtiöitä. Maailman suurimpien asevalmistajien osakkeiden kurssit ovat nousseet reilusti.

Syynä pidetään kiristynyttä turvallisuuspoliittista tilannetta.

Amerikkalaiset Lockheed Martin ja Raytheon Technologies, brittiläinen BAE Systems ja ranskalainen Thales Group ovat voittajia sodanuhkan noustessa mm. Ukrainassa ja Bosniassa.

Danske Bankin asiantuntijan mukaan sijoittajat ovat huomanneet, että aseille on nykyisessä tilanteessa kysyntää.

SVT teksti-tv

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pää määrää

Ehkä sodan uhka onkin tehty sotateollisuuden osakkeenomistajien taholta. Kriisi on ohi, kun omistajat ovat myyneet osakkensa hyvään hintaan.
Ne voi ostaa takaisin halvalla, kun tilanne on ohi.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Pekka Viherä
Sairaat ahneet tuhoavat vielä tän maailman

Asia voi hyvinkin olla niin, mutta sitä pitää kysyä Rockefellereiltä, Rothschildeiltä, Sorokselta, Gatesilta ja kumpp., koska omistavat aseteollisuuden, median, ruokateollisuuden sun muut alat.

Ilkka Forsten

Maailmassa on noin 550 miljoonaa asetta. Se tarkoittaa että jokaista 12 ihmistä kohti on yksi ase. Nyt kysymys kuuluu, miten aseistamme ne loput 11.
-Lainaus elokuvasta Lords of War-

John Quiman

Valtiot pakkorokottavat ihmisiä, jotta rokoteteollisuus tienaisi. Eikö valtion voisi pakkoaseistaa ihmisiä, jotta aseteollisuus tienaisi?

Kata

Kovasti on yritystä maailmassa jotta saataisiin aseteollisuus kukoistamaan jabbiteollisuuden tasolle eli miljubiljunääreille lissää mania!

Ilkka Forsten

Tiedätkö ketkä ovat olleet Yhdysvalloissa parhaita aselobbareita ? Asevastaiset demokraattipresidentit kuten Clinton tai Obama. Kun he ” kokivat ahdistusta, ” joka kulminoitui ajatukseen muuttaa lakia aseiden omistuksen suhteen, tyhjeni aseliikkeiden hyllyt ja varastot välittömästi, ja ei ootakin jouduttiin myymään.

Ilkka Forsten

Olen aina sanonut että kannatan vapaata aseiden omistusta. Hienointa olisi jos valtio laittaisi kaikille ostopakon, ja vähävaraisille sen kustantaisi valtio pohjattomasta kassastaan.

John Quiman

Sillä tavalla vapaa, että pitäisi kuitenkin olla jotain vaatimuksia kyvystä käyttää asetta, että osaa toimia vastuullisesti ja ettei kovin montaa ruuvia ole pudonnut päästä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Yhdysvalloista ainakin Tennesseen osavaltio on yksi aseystävällisempiä paikkoja, samoin Texas. Niissä saa haltuunsa mitä tahansa. Mutta jos haluat konetuliaseita, joudut suorittamaan pakolliset testit että osaat myöskin käyttää niitä, ja maksat joka vuosi noin 400 $ valtiolle ylimääräistä veroa.

Tästä syystä niitä ei ole ihan joka torpassa, mutta muita löytyy sitäkin enemmän. Ne osavaltiot eivät ole yhtään sen vaarallisempia kuin muutkaan, joissa lakeja yritetään sorvata asekielteisiksi.

Vanha totuus on tämä. ” Jos aseet ovat lainsuojattomia, vain lainsuojattomilla on aseita.”

Matut hiiteen loisimasta ja suvakit perään

Mutta ei matuille vaikka olisikin Suomen kansalaisuus.