Muu maailma Politiikka

Asiantuntijat varoittavat: Israel ”valmistautuu sotaan” Iranin kanssa tänä kesänä

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0).

Israel voi joutua sotaan Iranin kanssa jo tänä kesänä, jos Teheran ei luovu ydinasevarustelusta.

Tämä asiantuntijoiden jyrkkä ennuste tulee samaan aikaan, kun Israel ja Yhdysvallat ilmoittivat viime viikolla valmiudestaan historiansa suurimmalla yhteisellä sotaharjoituksella. Yli 7 000 yhdysvaltalaista ja israelilaista sotilasta osallistui Juniper Oak -harjoitukseen. Kyseessä oli sotaharjoitus, jossa oli mukana yli 140 B52-pommikonetta, hävittäjää ja Apache-taisteluhelikopteria.

Siihen osallistui myös 12 merivoimien alusta, mukaan lukien lentotukialusryhmä, suurten liikekannallepanoluokan tykistörakettijärjestelmät ja moniluotausrakettijärjestelmät.

Viikon mittaisen harjoituksen, joka pidettiin kaksi vuotta sen jälkeen, kun Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump teki päätöksen Israelin ottamisesta mukaan Yhdysvaltain keskusjohto (Centcom) -joukkojen piiriin, oli tarkoitus antaa voimakas viesti islamilaiselle hallinnolle, sanovat lähteet.

Harjoitus on jatkoa kahdelle ilmavoimien yhteiselle harjoitukselle, joissa simuloitiin iskuja Iranin ydinvoimalaitoksiin viime vuoden marraskuussa.

Israelin sanotaan myös pyrkivän ostamaan Yhdysvalloilta uusia F-15 EX -hävittäjiä, jotka antavat sille laajennetun iskuetäisyyden.

Harjoituksen tarkoituksena oli myös vakuuttaa alueelliset liittolaiset, kuten Saudi-Arabia ja Persianlahden valtiot, siitä, että Yhdysvallat kykenee sotilaalliseen toimintaan Lähi-idässä samalla kun se hoitaa Ukrainan nopeasti muuttuvaa tilannetta.

Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvoston edustajien odotettiin saavan tänä viikonloppuna tietoa harjoituksesta.

Lähi-idän asiantuntija Catherine Perez-Shakdam sanoi, että tämä vakuutus on avainasemassa, kun Israel pyrkii rakentamaan liittoutumaa ennen odotettua konfliktia.

”Tiedämme, että aika on loppumassa Iranin ydinohjelman osalta”, Henry Jackson Society -ajatushautomossa työskentelevä Perez-Shakdam sanoi.

”Israel valmistautuu sotaan. IDF:n korkeat virkamiehet uskovat, että se tapahtuu ennen kesää.”

Viime viikolla Sunday Express -lehti kertoi israelilaisten olevan huolissaan, että Iran on ”vain viikkojen päässä” siitä, että sen uraanivarastot rikastetaan 90-prosenttiseksi. Tämä on taso, jolla riittävän pieni määrä voidaan helposti asentaa ydinkärkeen ja kiinnittää ohjukseen.

Koska ahdingossa oleva islamilainen hallinto ei vieläkään pysty hillitsemään syyskuusta lähtien jatkuneita laajoja mielenosoituksia, on pelättävissä, että se turvautuu ydinasehankkeensa toteuttamiseen keinona lujittaa asemaansa ja asettuu hallinnonvaihdoksen ulkopuolelle.

Vaikka Iranilla kestää vielä 18 kuukautta kehittää toimitusjärjestelmä, sen odotetaan varastoivan 90-prosenttisesti rikastettua uraania 60 metrin syvyyteen maan alle Qomin pyhän kaupungin lähellä sijaitsevaan laitokseen,
jolloin se ei ole niin helposti hyökkäyksen kohteena.

Samaan aikaan Iranin tukeman toiminnan lisääntyminen Länsirantaan kuuluvassa Juudeassa ja Samariassa aiheuttaa huolta Tel Avivissa, joka pelkää Iranin yrittävän sytyttää sisällissodan.

Lähde: Daily Express

56 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Vai, että ”joutuu”… Spede Pasasta lainatakseni: Iran lyö leualla Israelia leukaan!!!”

Israelin ydinase on LUVATON eikä se ole edes niiden koko olemassaolon aikana päästänyt tarkistamaan Ukrainassa käynyttä ”virkaheitto” atomi -tarkastajakuntaa, jonka ”asiantuntemus” hipoi todlerien päiväkerhotasoa tai isin yökerhosta paluutasoa pikkutunneilla ennen kaulinta.

Joten nykyisen maailmantilanteen tilasta johtuen ITSELLENI on yks hailee Iranin ydinase,koska sen voisi antaa, vaikka ”HELVETIN ENKELEILLE”. Eikä MIKÄÄN olisi sen enempää päin PEETÄ kuin sest on NYTKIN!!! Jos tuo pommi annettaisiin YK:lle ja sen ali-pahikselle WHO:lle, jota hallitsaee BILL GATES. Sitten kyllä menisi ”lapiohommiksi” ITSENÄISESTI ettei ”luonnonvastaisia” lihaperunoita tarvitse suvaita!!!

lättähattu

Alle 18-vuotiaat eivät pääse haminalaisen ABC Kipparin tiloihin ilman täysi-ikäisen seuraa iltaisin – Taloussanomat – Ilta-Sanomat

Ns. ”selkäsauna” on saatava takaisin Suomen(kin) lakiin osaksi viranomaisten voimankäyttöä.

Kun teinijoukon tyhmyys tiivistyy tarpeeksi, niin kipu on ainoa mikä palauttaa järjen ja hyvän käytöksen

Selkärangaton MTV 3 puoli jeesus

Asiantuntija MTV:lle: Twitter voi oikeasti ajautua konkurssiin – mainostajat ja julkkikset tekivät joukkopaon, yhtiö myi rahapulassaan espressokeittimenkinMyös maailmantähdet kuten näyttelijät Whoopi GoldbergJim Carrey ja muusikot 
Meek Mill ja Elton John ovat jättäneet alustan Muskin haltuunoton jälkeen
SIIS SUOMEKSI ÄÄRI-VASURIT
demokraattipuolueessa on nostettu esiin vaihtoehto tutkia
Muskin omistuksen mahdolliset riskit kansalliselle turvallisuudelle.
demokraattipuolue kehtaa Siis sen jälkeen kun he ovat pitäneet Twitteriä omana republikaani oikeiston lyömäaseena poliittisena korruption sensuurin välineenä
republikaani oikeiston sananvapauden estäjänä
MTV Jutut aiheesta ovat äärimäistä poliittista CNN kopioitua propagandaa
oleellisen tiedon pimittämistä aiheesta
VS
 Vieraana Ivan Puopolo: Twitter-korruptio, valtamedian vinoumat ja koronavuosien ylilyönnit
Onni Rostila -you tube
jos van Puopololla olisi periaatteita hän ottaisi loparit MTV3
mutta kun hän on yksi SETELI RANKAINEN V,,, pyrkyri hän ei tee niin

ike

Ei sitä nyt lopareita tarvitse ottaa. Eiköhän se nykysuomessa ole jo melko paljon että hänen asemassaan uskaltaa edes tulla ulos mielipiteillään. Ei sitä vihervasemmistokaan mistään lopareita ota vaan jatkaa soluttautumistaan. Viimeksi koululaitokseen kummallisilla ideoillaan. Toivottavasti vanhemmat ovat niin valveutuneita että eivät laita lapsiaan noihin kaavailtuihin ”pakollisiin transopetuksiin”. Miten joku muutaman promillen luokkaa olevien ihmisten asema on noussut noin määrääväksi että se voi sanella noin paljon. Jotakin mätää on yhteiskunnan toimintojen voimasuhteissa, ja se mätä on ns. ”suvaitsevuus” joka ei enää koskaan ota huomioon enemmistöä, muuta kuin maksajana.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Anomaster

Milläs rahalla hän sitten toimisi? Talvisodassakin otettiin viholliselta se, mitä huolto tarvitsi. Miksipä ei Puopolo voisi ottaa maikkarilta sitä, mitä hänen huoltonsa tarvitsee?

Ei siinä ole mitään seteliselkärankaisuutta, mutta siinä olisi, että tekisi maikkarille töitä ja tuottaisi vain sopivaa propagandaa, jonka itse tietäisi valheeksi. Puopolo tekee mitä tekee maikkarilla rahoittaakseen tahtomansa ja toteuttaa omaa linjaansa omilla videoillaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Sota -Mahdollisuus N kiimaan

huh  tätä suomen valtamediaa
se usan poliisi väkivalta juttu on taputeltu jo maton alle 
koska polisit olivat mustia 0 juttua siitä enään 
tai
twitter fileistä
 eli demari korruptiosta ei sanaakaan mutta
Asiantuntija MTV:lle: Twitter voi oikeasti ajautua konkurssiin – mainostajat ja julkkikset tekivät joukkopaon, yhtiö myi rahapulassaan espressokeittimenkin
MTVuutiset.fi
PS 
Sauli Niinstö MAANPETTURI mulko silmää
 Ei kiinosta enään suomen kansa 
vain ja ainostaan Nato
Presidentti Niinistö kertoo HS:lle: Suomi otti välittömästi yhteyttä Turkkiin Erdoganin kommenttien jälkeen – puhelu myös Stoltenbergille
Niinistö RAKASTAA UKRAINAN SOTAA
 Siksi sitä ei saa yritää lopettaa diplomaattisesti
 Koska ILMAN SITÄ SOTAA HÄN EI PÄÄSISI NATO Kahveille 
Ydin pommien **suojaan**

Sota -Mahdollisuus Sotia

Esim kokoomukselle ukrainan sota toimii linkkinä
EU liitovaltio kehitykseen
tai se on hyvä syy
jatkaa laajentaa ukrainan sotaa
koska sitten EU liitovaltio voi hyökätä venäjälle 2024
diplomatialla rauha ukrainaan
ei täten palvele näitä Nato -EU kiimaisia epä demokraattisia liberaali DEMARI
globalisti fanaattikko sota haukkoja
esim
Purra Iltalehdessä: Suomen EU-ero on edelleen perussuomalaisten pitkän aikavälin tavoite – muut puolueet hämmästelevätVihreiden Ohisalo: ”Kylmäävä ajatus, että Suomi olisi Venäjän kyljessä yksin”.
Kokoomuksen Orpon mielestä EU-eron tavoittelu olisi vaarallista isänmaalle.
ELI Nämä pitäväkin EU ta jonain sotilas liitoutumana
 tässä geopoliittisessa tilanteessa EU on meille myös äärettömän
tärkeä ulko- ja turvallisuuspoliittinen viitekehys, Marin sanoi.
ja Siis EU on ikuista jopa ydinsodan jälkeen
Maksoi mitä maksoi

ike

Yhdessä sovitut rajat ja oikeudet tekevät yhteiskunnan. Jo jutun otsikko kertoo paljon, on tosin itsestäänselvyys tavallisille ihmisille. Ainainen kysymysmerkki on sitten nuo epätavalliset. En ole koskaan kyseenalaistanut heidän oikeuttaan elää haluamallaan tavalla mutta ei aina pitäisi huudella vieraisiin pöytiin. Eläkää ja olkaa onnellisia mutta ei muiden ihmisten kustannuksella.

Aina ei tarvitsisi olla sormi ojossa vaatimassa erivapauksia joka asiassa jos kuuluu pieneen muutaman promillen ryhmään.

Ei EU halua laajentaa ukrainan sotaa eikä hyökätä venäjälle, ei se auta edes liittovaltiokehityksessä. Se edistyy jo niin vauhdilla vihervasemmiston (kokoomus sdp ym…) suojeluksessa että ei tällaisiin keinoihin tarvitse tukeutua. EU-ero on perusteltu pitkän ajan tavoite, tuskin EU elää edes niin pitkään että suomalaisten poliitikkojen tarvitsee ottaa asiaan kantaa.

ike

No korjasin yhden kirjoitusvirheeni ja lähti koko kommentti. Tässä softassa on vakavia virheitä. Olin jo ladannut sen ilman ongelmia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Tuo oli huijaus, jolla Suomi vietiin Euvostoliiton osaksi. Lipponenkin on aina väittänyt, että turvallisuutta on tullut ja Suomi olisi osa Länttä. No miksi sitten KGB ei kauhistunut ja miksi Koivisto kannatti jäsenyyttä, mutta kavahti Natoa? Tosiasiassa SUomi ryhtyi vain suomettamaan Eurooppaa yhdessä Saksan poliitikkojen kanssa. Keir Gilesin kirjassa todetaan aivan oikein, että EU on instituutio, joka on eniten toiminut Venäjän eduksi ja tallonut etulinjan jäsenensä itärajalla jalkoihinsa. EU olisi luovuttanut ne yksitellen Venäjälle, jos ne eivät olisi olleet Natossa. EU ei tuo minkäänlaista turvaa, vaan Scholz yritti jo vuosi sitten juuri ennen sotaa evätöä SUomen jäsenyyden ja se olisi merkinnyt sitä, että Suomi olisi ollut seuraava uhri

Runtiti-pou

Suomi on kahdesti torjunut EU:n turvatakuut. Halosen aikana. Suomella ei ole takuita EU-mailta

ike

Alussa olet oikeassa. Pitää muistaa että valkoiset, myös kristityt, ovat vähemmistö maailmassa. Jatko vähän kummastuttaa. Twitteriä en ole käyttänyt ja kuuleman mukaan en ole mitään menettänyt, en tiedä miten jatkossa kun omistaja vaihtui. Niinistö on poliitikko, Piste. Nato on puolustusliitto, eikä sitä muuta se että jotkut Nato-maat ovat olleet mukana selkkauksissa omasta tahdostaan, Natoa ei ole pyydetty mukaan. Mitä jää jäljelle. Toivottavasti kuppi kahvia ilman ydinaseita. ja pommeja.

Runtiti-pou

Loistavaa viihdettä lisää tällaisia sait peukun

myyräkansleri

Ja sitten Ukrainasta.

Scholz ilmoitti pitävänsä toistuvast yhteyttä Putiniin.

Saman saksalaislogiikan mukaan Churchillinkin olisi aikoinaan pitänut pirautella Hitlerille ja pyydellä että lopettaisi niiden hiton V2-rakettien ammuskelun.

Runtiti-pou

Churchillin olisi todella pitänyt vastata neuvottelutarjouksiin jo 1949 ja tehdä rauha

Peter Kreisler

Diplomaattisuhteet pitää säilyttää aina, vaikka tilanne olisi kuinka toivoton. Muussa tapauksessahan ilmaistaan tahto jatkaa taistelua ns. ”viimeiseen mieheen” ja tuhota vihollinen ja sen kansa kokonaan. Sitä paitsi diplomaattisuhteiden kautta voi saada arvokasta tietoa.

Toki kaupallisten suhteiden säilyttäminen jo ennen konfliktia olisi järkevin tapa välttää konfliktit.

ike

Anteeksi. Eksyin kai jollekkin huumoripalstalle., noin viheriäiset ehkä olisivat tehneet, mutta millä henkisillä kustanniksilla.

Runtiti-pou

No ainakin maailmansota olisi jäänyt tulematta ja esim. poli maailmaa bolshevisoimatta. Mutta Churchillin isäntä ilmeisesti nimenomaan halusi bolshevismin leviämistä ja että juustopäämafia saisi vallattua taas myös Saksan alusmaakseen ja se saisi rangaistuksen kansallissosialismista eli kapinasta juustopäitä vastaan

Ilkka Forsten

1949 ????? Sota euroopassa päättyi 1945.

Joke

Joku pentu kirjoittelee, samanlainen historiasta mitään tietämätön kuin pääministeri Sanna.

Runtiti-pou

1940

Kalle

Taas vaihteeksi tätä. Israel on ollut hyökkäämässä Iraniin niin kauan kuin muistan, mitään ei ole tapahtunut. Ei ne uskalla hyökätä Iraniin, se on jopa valitulle kansalle liian iso pala nielaistavaksi.

Peter Kreisler

Tuo artikkelin otsikko, joka samalla on asiantuntijoiden jyrkkä ennuste, kertoo asennoitumisesta ja yksipuolisesta uutisoinnista. ”Israel voi joutua sotaan”, samaten uutisoinnit joiden mukaan ”Yhdysvaltain on puututtava…” ja ”Länsimaiden on puolustettava…”. Kun uutisoinnin kohteena on esimerkiksi Venäjä, on se aina hyökkääjä, terroristi, sortaja jne…

Esimerkkinä voisi mainita sen, että jos lähtökohdaksi otettaisiin väite, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, niin eihän Venäjä olisi tehnyt mitään muuta kuin sitä samaa mitä U.S.A. viimeiset sata vuotta, aina jossakin maailman kolkassa ”demokratiaa” viemässä.

Vihan vallassa asiaa ”analysoiville” kerron vielä, että en ole sen paremmin Putinin kuin myöskään Bidenin kätyri, vaan puolueeton huomioitsija.

pertsa

Puhut täyttä asiaa ja siksi tällä saitilla näyttää olevan linjana hyökätä asiallisia kommentteja vastaan. On syytä epäillä asialla olevan sinimustan nuorimmat ja tyhmimmät sillä he eivät ilmeisesti tunne McMafian eli kasaarikansan suunatonta vallanhimoa. Kannattaa lukea Sott.net sivustoja esim. Ukrainan sodan taustoista, myös Partisaanissa on välillä hyviä kommentteja! Viimeisin Yle Watch meidän Saulistamme on myös loistava Partisaanissa!

Peter Kreisler

Myös Oliver Stonen dokumentti Ukraine on fire on täyttä asiaa.

Anomaster

Jos on kallellaan venäläismieliseen elämänkatsomukseen, varmaan tuo Oliver Stonen dokumentti on ”täyttä asiaa”. Putin on varmaan hyvin tyytyväinen. Silti tosiasia on, että Venäjä ei halunnut suoda Ukrainalle vapautta kulkea omaa tietään, vaan ryhtyi sotimaan, kun ei saanut Ukrainaa Venäjän valitsemalle tielle rahalla ja korruptiolla.

Venäjä halusi saada Ukrainan Euraasian talousliittoon Venäjän lypsettäväksi, mutta ukrainalaiset halusivat lähestyä länttä niin taloudellisesti kuin kulttuurillisestikin. Niinpä he antoivat lopputilin Venäjän korruptoimalle, petolliselle presidentille. Tätä venäjämielisten on vaikea hyväksyä, koska heidän mielestään ”laillisesti valittu presidentti” saa tehdä mitä haluaa. Heille on täysin tuntematon juttu se tosiasia, että kansalla on oikeuksia hallinnon suhteen, mutta hallinnolla ei ole oikeuksia kansan suhteen.

Venäläismieliset arvostavat venäläismallista diktaturiaa ja ihastelevat sitä. Heille kansan tahto on sivuseikka, joka näkyy myös siinä, että he vetoavat Ukrainan alueiden kohdalla venäläisten järjestämiin kansanäänestys-farsseihin ja väittävät niiden oikeuttavan alueiden anneksointia. On se joidenkin kohdalla tehokasta tuo venäläinen propaganda. Itse he uskovat tosin, että he ajattelevat itse, vaikka ajatukset ovat kotoisin Kremlin mietepajasta.

Juha

Jep. Aika moni heittäytyy täysin tunteella tähän Ukrainan sotaan ja objektiivisuus unohtuu. Mutta eipä ihme kun katselee sitä mielipuolisuutta ja hulluutta jolla poliittinen johtomne ja valemedia lähestyy asiaa. No aika moni meni täysillä koronakusetukseen ja otti lopetuspiikit. Samanlaista hurmoksellista itsemurhahenkeä on havaittavissa tässä Nato keskustelussa.

Ns ”asiantuntijat” kertovat satuja kuinka muutama tankki tai hävittäjä voi muuttaa sodan kulun. Mutta loogisesti ajattelevat huomaavat että numerot eivät täsmää jos esim Venäjän panssarivaunujen lukumäärä on yli 10 000. Aseylivoima on kaikissa aselajeissa ja armeijan vahvuudessa. Mutta loppupeleissä sota ratkaistaan tykeillä ja amnuksilla joiden lukumäärässä myös Venäjä voittaa.

75 % sodan uhreista tulee tykistön kranaatin sirpaleista joten tykistön merkitys sodan kulussa on ratkaiseva. Tähän perustuu Venäjän hidas eteneminen kun tuhoavat edetessä Ukrainan tykistöä sitä mukaa kun ne näyttäytyvät.

Sanoisin että sota kestää ensi syksyyn, jonka jälkeen Putin toteuttaa loputkin suunnitelmastaan eli Vladimir I Suuren jälkeiset rajat. Suomessa palataan vuoden 1323 rajalinjoihin tosin etelässä rajalinja menee todnäk. Kymijoen mukaan. Itä- ja Pohjois Suomessa asuvien kannattaisi siis muuttaa Länsi/Lounais Suomeen hyvissä ajoin

Ilkka Forsten

Venäläisillä ei ole enää missään 10 000 panssarivaunua. Aseylivoimalla ei tee mitään jos laatu on surkea. En sitten tiedä paljonko siellä ruskien maalla on tykistön ammuksia, mutta jostain syystä se ostaa niitä nyt jo Kiinasta ja kauko-idän maista. venäjän hidas eteneminen ei ole mitään harkittua strategiaa, se on tilanne mihin jouduttiin kun kuvitelmissa ukraina antautuu heti eikä sitä tapahtunutkaan. Hi-tec osien saatavuus on venäläisillä olematonta, kun taas lännellä on jakaa sitä vaikka kuinka paljon aseteollisuuteen, ja kehittää järjestelmiä mitä venäläiset ei kykene torjumaan. Ukraina on menettänyt tykistöstään varsin vähän, samoin ammuksiaan. sen sijaan venäläiset ovat menettäneet suuret määrät sekä tykistöä että ammuksia.

Sotilaiden motiivi venäläisellä osapuolella on aikoja sitten lopahtanut. Rekryytit haluaa sodan loppuvan, ja muualta palkatut ei ole pystyneet nekään tekemään mitään mullistavaa. Joukkopako venäjältä liikennallepano määräyksen jälkeen on hyvä todiste siitä, kuinka hanakasti siellä halutaan rintamalle. Pakolla viedyt ei tee koskaan täyttä työtä, he toivovat ainoastaan mahdollisuutta olla huomaamaton ja pysyä hengissä. Sota päättyy sitten kun se päättyy, mutta venäjä ei sitä voita.

Juha

”Ukraina on menettänyt tykistöstään varsin vähän, samoin ammuksiaan”

hmm, tuohon et varmaan usko itsekkään..

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Toki sitä tunteella ajatellen näin toivoisi, että menetyksiä ja uhreja ei tulisi, mutta puhuin tuossa objektiivisesta ja loogisesta ajattelusta mikä näyttää tänäpäivänä olevan moneltakin hukassa.

Ilkka Forsten

Tarkoitin ammusten vähyydellä sitä että venäläiset eivät ole onnistuneet tuhoamaan ukrainalaisten varastoja samassa määrin, eikä niitä tykkejäkään ole mitenkään huomattavan paljon tuhoutunut. Venäläiset menettävät panssareita keskimäärin kymmenen päivässä, ukrainalla luku on kaksi tai kolme. Ukrainalle annetaan aseapuna Leopard ja Challenger II panssareita, mahdollisesti myöskin Abramsseja, kun taas venäläiset koluavat jo varastoistaan T-62 malleja koska uudemmmat T-72B 3 ja T- 80U sekä T- 90:n on palaneena ruostekasana pitkin ja poikin ukrainaa. Suurvalta venäjä ei kykene edes ilmaherruuteen vaikka vastapuolella ei ole laittaa kalustoa maavoimien turvaksi. Venäläiset häviävät sodan, sen hinta on jo nyt hirvittävä eikä kannata olettaa että heillä on vielä jossain joku ihmelaite mikä kääntää sodan voitoksi.

Sillä puolellahan syntyi jo paniikki kun ukrainalle annettiin HIMARS raketteja. Nyt siellä panikoidaan ja väitetään epäinhimilliseksi toimeksi antaa panssarikalustoa. Aiemmin vinguttiin siitä ettei muista maista saisi osallistua vapaaehtoisia sotaan, mutta itse on haalittu Syyrilaisia, Irakilaisia ja Tsetseenejä ja on mukaan kelvannut vankiloista rikollisetkin. Venäjä on ainoa joka on uhannut ydinaseilla muita valtioita, ja kitissyt siitä ettei ukraina saa toimia heidän rajansa sisäpuolella. Muista myöskin se että hyökkäys alkoi Valkovenäjän rajan takaa. Sotarikoksia toinen toisensa jälkeen.

Ja sen verran vielä panssareista, että venäläisten propaganda on tasoa kalle 2 v. He väittävät nyt silmät kirkkaina tuhonneensa ensimmäisen abramssin, on oikein kuvakin olemassa. On, kuva on, mutta lapsikin näkee ettei vaunua ole kuvattu ukrainassa. Siinä kun sattuu olemaan täysin vihreä lehtipuu vieressä, ja ukrainassa on nyt talvi. Yhdysvallat ei ole toimittanut yhtään passarivaunua ukrainaan, ja nyt jo ensimmäinen on kuulemma tuhottu.. Ei millään pahalla, mutta kaikki alkaa näyttämään ja kuulostamaan epätoivoisen häviäjän selittelyltä. Venäjä oli sittenkin paperitiikeri joka uhosi mahtavuudellaan, mitä muutakaan he olisivat kun sotaa ei ole käyty vielä vuottakaan, ja pataan tulee joka päivä.

Anomaster

Yksi olennaisimmista asioista on, että Ukrainalla on tukena länsimaat, joiden tuotantokyky on monikymmenkertainen Venäjän tuotantokykyyn verrattuna. Tietysti se, että Venäjä ei pysty tuottamaan korkeampaa teknologiaa itse, muuttaa tuota tuotantokykyä laadullisesti ylivoimaiseksi. Huomattava, että Kiinastakaan ei Venäjä saa korkeampaa teknologiaa juurikaan, jos lainkaan.

Venäjän propaganda pyrkii koko ajan vääntämään sodan pitkittymistä Ukrainan ja länsiavun syyksi. Totta siinä mielessä, että jos kukaan ei olisi auttanut Ukrainaa, olisi tilanne Venäjälle helpompi, mutta sodan alkamisen ja pitkittymisen syy on yksin Venäjän. Puolustautuva ei ole syypää sotaan, eikä sen kestoon.

Venäjämieliset Suomessa ja muualla maailmassa uskovat tietysti venäläiseen propagandaan, vaikka se olisi ilmiselvästi puppua. Heidän mielestään kaikki kielteinen maailmassa on länsimaiden syy. He eivät anna Ukrainalle ja ukrainalaisille mitään arvoa, sillä heidän mielestään ukrainalaisten tulisi vain laskea aseensa ja tyytyä Venäjän oikeutettuihin vaatimuksiin, sillä Venäjä on pyhä ja jumalallinen. Heidän mielestään ukrainalaisten tulisi mieluiten lakata olemasta.

Venäjän ja venäläismielisten mielestä Ukrainalla ei ole mitään oikeutta mennä Venäjän maille, eikä ammuskella mitään Venäjän maille, mutta Venäjällä on täysi oikeus ammuskella Ukrainassa mielin määrin kaupunkeja raunioiksi ja vallata Ukrainan maita mielin määrin. Tätä sitten haluavat kaikkien pitävän totuutena.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Kiina haistoi kuka sodan voittaa ja lopetti veljeilyn itänaapurimme kanssa. Moni ei muista kuinka venäjä aluksi julisti kiinankin olevan heidän tukijansa, kunnes kiinan valtiojohto ilmoitti että emme ole, ja USA painosti kiinalaiset myöskin ” unohtamaan ” mahdolliset asetoimitukset / venäläisten kipeästi kaipaamat hi-tec tuotteet. Venäjä ostaa nyt tykistön ammuksia Pohjois – Koreasta, mikä ei yllätä sikäli että samanlainen napoleon-syndroomasta kärsivä pikkuäijä johtaa sitäkin valtiota.

Se mitä venäjä on tähän mennessä saanut aikaan puhuttaessa aluevaltauksista on suoraan sanottuna häikäisevän huono suoritus. Ottaen huomioon että heillä OLI käytössään sodan alkuvaiheessa ehdoton ylivoima joka suhteessa. Toisaalta heidän komentajiensa kyvyttömyys strategiseen toimintaan eri yksiköiden välillä, oli alusta asti täysin lapsen kengissä. Soiteltiin kännykällä toinen toisilleen mikä johti siihen että olinpaikka voitiin helposti koordinoida, ja sitten tulikin jo rautaa niskaan. Alle vuoden kestäneessä sodassa on kuollut enemmän korkeita upseereita kuin kymmenen vuoden aikana Afganistanissa. Sotilaiden motiivi sotia on myöskin laskenut kaiken aikaa, sillä huolto ei pelaa ja rivimieskin alkaa näkemään mikä lihamylly koko operaatio on. Ukrainalla ei sitä ongelmaa ole, koska he puolustavat omaansa mikä on suuri psykologinen tekijä. Venäläiset todennäköisesti tekevät seuraavan siirtonsa ihan sillä perinteisellä tavalla, juoksutetaan rekryytit keskelle täystuhoa ja luotetaan siihen että miehiä riittää. Niin riittäisikin, jos venäjälläkin olisi kaikki samaa mieltä asian tärkeydestä mutta kuten nähtiin, maastapako ja asevelvollisuuden välttely nousi potenssiin kolme eikä tilanteen jatkuminen yhtä turhana lisää motivaatiota. Pakolla mukaan työnnetyt eivät tee mitään muuta kuin ihan välttämättömän, ja toivovat että sota päättyisi.

On ollut mielenkiintoista seurata miten suomessakin asiaan suhtaudutaan kaduntallaajien keskuudessa. Erityisen huvittavia ovat ne ” Isänmaalliset ” tahot jotka nyt kannattavat venäläisten intressejä, koska ukrainan johtaja on juutinraumalainen. Viha juutinraumalaisia kohtaan koetaan tärkeämmäksi, ja puolustetaan venäläisten oikeutta varastaa toisten maat ja itsenäisyys. Mahtaisiko mieli olla sama jos itärajalle ilmestyisi yllättäen ” denatsifikaation ” nimissä erikoisoperaatio ? Meillä puhistaan NATO:n vastaista propagandaa, mutta unohdetaan täysin se että jos meille tulisi sama tilanne kuin ukrainaan, olisimme hyvin pian avun tarpeessa. Vihataan EU:ta, ollaan nato vastaisia ja julistetaan kuinka puolustaisimme omaa maata ja kansakuntaa. Eikö tule koskaan mieleen paljonko meitä on verrattuna ukrainalaisiin. Jos siellä tuli avun tarve esiin, niin mekö sotisimme täysin omillamme ? Hyvää tässä on toki se miten venäläiset joka päivä kuluttavat voimiaan ja heikentyvät sotilaallisesti. USA:n mahdollistama ase-apu ja EU:n tarjoamat lisäykset on ihan ok. Nationalistiksi itseään kutsuvat voisivat mennä mukaan venäjän puolelle, kyllä Wagner heidät hyväksyy jonon jatkoksi. Tehkää se, menkää sinne ja kun palaatte kotiin – jos palaatte, voi olla ettei tämä kansakunta enää ota teitä avosylin vastaan.

Anomaster

Tuo on kyllä hupaisaa, että Suomessa ”isänmaallisina” esiintyviä löytyy, jotka ovat levittämässä Venäjälle punaista mattoa minne Venäjä ikinä haluaakin marssia. Naton vastustaminenkin on Venäjälle hyvä asia. Miten kävisi Ukrainalle, jos se olisi yksin, eikä kukaan auttaisi. Jos Venäjä joskus hyökkää Suomeen, kestää Suomi jonkin aikaa yksinkin, mutta sitten loppuvat materiaalit ja ruokakin. Nato auttaa kaikessa tarpeellisessa. Koska he vastustavat Natoa, on heidän halunsa antaa Suomi Kremlin porukalle mahdollisimman helposti.

Ilkka Forsten

He eivät ole kenties vieläkään ymmärtäneet edes sitä, ettei suomella olisi ollut paljonkaan mahdollisuuksia viime kahinassa ilman saksalaisten apua. 250 000 saksalaista piti huolen pohjois-suomen rintamasta joten meiltä riitti ukkoja kannakselle. Saksan toimittama vilja ylläpiti elintarvikehuoltoa, ja myöhemmin suora ase-apu + sotaan osallistuneet joukot kuten lento-osasto Kuhlmey auttoivat puolustuksessa. Viipurin alueella operoi myöskin erillinen rynnäkkötykki pataljoona, joskin sen osuus jäi vähäiseksi. Niin ikään Itämerellä kauppalaivastoa suojeli saksalaisten sukellusveneet.

Suomi ei ilman kaikkea tätä olisi koskaan pystynyt sotimaan vuosien kestoista touhua, ja jäämään itsenäiseksi. Vaikka suomella on tätä nykyä euroopan vahvin tykistö, me olemme yhä enemmän riippuvaisia ulkoa tulevasta avusta, siis NATO:n tarjoamasta tuesta. EU ei kykene tukemaan mitään, koska yhteistä armeijaa ei ole. Jotkut ei ole seuranneet sitä kehitystä mikä alkoi Hornet hankintojen myötä. Jo tuolloin alkoi suomen armeijan muuntaminen naton standarteihin sopivaksi. Ei se ollut sattuma että koneet valittiin USA:sta, eikä se ole sattuma että niin tehtiin uudelleen. Tässä on pikapuoliin tulossa myöskin eteen tilanne, joka laittaa miettimään uuden jalkaväkiaseen hankintaa. RK-62 on tullut tiensä päähän.

Kuten kirjoitin USA:ta / natoa vastustetaan nyt samasta syystä kuin ukrainan auttamista. Juutinraumalaiset ovat muka luoneet niin pahan konfliktin että vain suosimalla venäläisiä saadaan paremmat toorat. Juutinraumalaisilla on osuutensa joka asiassa, se on totta, mutta on epä-älyllistä leikkiä että tarjoamalla venäläisille tukea voitetaan kipapäiden klaani, ja jotain suurta ja mahtavaa muutosta tapahtuu maailmanpolitiikassa. Jos venäläiset saavat sanella miten kansojen tulee elää, se on loputon orjuus mikä palvelee vain slaavilaisuutta. Ei kiitos, puhun mieluummin englantia vapaaehtoisesti jenkkien kanssa kuin venäjää tsaarin pakottamana. Totuushan on kuitenkin se, että länsimaista meille on hyvinvoinnin avaimet käteen saatu, idän vasallina olisimme jo kadonneet historian hämyyn. Isänmaalliset nauravat aina vassareille, sanoen että ette varmaan huomaa kuinka kaikki se millä te voitte intoanne jatkaa ja puhista, on lähtöisin sieltä mitä vastustatte. Nyt ei sitten huomata että sama koskee myöskin itseä. Ilman länsimaista yhteiskuntaa ei yksikään nationalisti voisi yrittää vakavalla naamalla esittää versioitaan siitä mitä halutaan, ja että kansallismielisyys tulisi nostaa ykkös asiaksi. Venäjän alaisena siitä ei edes puhuttaisi ääneen, sillä venäjä on systemaattisesti pyrkinyt kadottamaan pieniä etnisyyksiä ja luomaan lakeja mitkä kieltävät muun kuin venäläisyyden. He venäläistävät kaiken jos mahdollista.

Anomaster

Suomalaisten kohtalo olisi ollut Venäjän vallan alla vähintään se, mitä virolaiset kokivat, mutta ehkä se, mitä karjalaiset kokivat. Karjalaisia olisi nyt pari miljoonaa, jos olisivat lisääntyneet suomalaisten kanssa samaa tahtia. Nyt heitä on ehkä satatuhatta.

Nato antaa suomalaisille mahdollisuuden säilyä ja jatkaa elämää. Jotkin kipapäiden pyrkimykset politiikan suhteen voidaan torjua ennemmin tai myöhemmin, jos ne saavat läpi tahtonsa. Epäterve maahanmuutto ja Venäjän vasalliksi joutuminen ovat kohtalokkaita, ellei niitä torjuta. Venäläiset torjutaan hyvinkin Nato-jäsenyyden myötä – eivät helposti edes uskalla hyökätä. Epäterve maahanmuutto on ratkaistava vaikka rajullakin tavalla, mikäli halutaan, että suomalaisilla on tulevaisuus. Se alkaa siitä, että nykyiset haitalliset poliitikot äänestetään pois vallasta tai siirretään käsityönä pois vallan käytäviltä, jos ei muu auta. Suvakismi on aika heittää romukoppaan ja laittaa pahimmat maanpetturit jalkapuihin Senaatintorille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Mutta mitä syytä on vertailla Venäjän ja USA:n käytöstä toisiinsa. Sitä paitsi, sadan vuoden aikana venäjäkin on hyökännyt Suomeen, Baltian maihin, Afganistaniin, ollut osa Syyrian taisteluita ja sekaantunut Korean sotaan samoin kuin Vietnamin.

Tuo käyttämäsi vertailu on sitä samaa kuin vihervasemmiston jutut, ” Kyllähän sitä amerikkalaisetkin.” Ei maailma ole ollut yhtä mittaa hyväksymässä USA:n toimia, päin vastoin sitä on kritisoitu monet kerrat. Ja se oli venäjä joka hyökkäsi ukrainaan, ei ukrainalaiset menneet tekemään erikoisoperaatiota denatsifikaation nimissä itärajansa yli.

juu

Venäjä-Ukraina, Israel-Iran, Kiina-Taiwan(usa), Serbia-Kosovo jne.. Yhteistä on että kaikkiin konflikteihin liittyy USA. Ja sitten siellä presidenttinä on täysin umpi seniili ukko joka ei osaa enää edes puhua.
https://www.youtube.com/watch?v=ridUM8KczLs

Luusalmi

Juurikin näin. USA jäi housut kintussa kiinni korona kusetuksesta ja inflaatio uhkaa vaan jatkaa nousuaan niin nyt on pakko alottaa ydinsota. USA on yhtäkuin terroristit järjestö

Piikkilampaat

No, mikäs venäjä on mielestäsi, pelastaja, kenties maapallon ihanin maa?
Ryssät on pahin teroristimaa maapallolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kääpä
Länsi ja itä, kumpikin pahoja

Ei täällä juuri kukaan Venäjää hyvikseksenä ole pitänyt vaan pointti on siinä, että on myös syytä tiedostaa ja myöntää lännen yhtäläinen pahuus ja mädännäisyys.

Piikkilampaat

Niin, mutta ryssät on pahin kaikista maista jota ei voi verrata mihinkään muuhun maahan, ei edes pahimpiin islamistimaihin.

Pertti

”Niin, mutta ryssät on pahin kaikista maista”

Mistä tiedät? Ylen uutisistako kuulit?

Piikkilampaat

Tuo se on putinistin kysymys listalla lähes aina ykkösenä, ”imet ”tietosi” yleltä” jne.
No, en. en seuraa ollenkaan tämän maan valtavalemedioita.
Mutta sen tiedän mistä sinä ammennat niinkutsutun tietosi, mahorkalta lemuavasta mv- ulostuksesta.

pertsa

Ryssän vihasi on liian silmiinpistävä jotta se olisi tosiasioihin perustuva. On hämmästyttävää se tosiasia että et näe mitään ihmeellistä roistovaltio Israelin toimissa kun se jatkuvasti pyrkii aiheuttamaan kolmannen maailmansodan!

Peter Kreisler

Jos ns. ”Ryssäviha” on tuota luokkaa, eikö kannattaisi lähteä vapaaehtoisena tositoimiin Ukrainan rintamalle, ymmärtääkseni sinne pääsee aika helposti toteuttamaan omaa agendaansa.

Ilkka Forsten

Osallistutko sinä sotaan venäjän puolella, siellä koetaan vihaa USA:ta kohtaan ?

ike

Voin kertoa sinulle että en ole missään mielessä ryssäfoobikko. Kaikki mielipiteeni nousevat siitä mitä olen kokenut ja lukenut. En ole ryssävihaan juurikaan suomessa törmännyt. Ei tavllisia ihmisä tarvitse sekoittaa jonkun mielenterveyspotilaan (Putin) tekosiin. Tosi kuitenkin on että jos olet elänyt koko elämäsi rankan propagandan alla ei totuuden erottaminen ole enää helppoa. Voit tietenkin sanoa että myös länsi tekee propagandaa, niin tekee, mutta meillä harvemmin vastakkaisen mielipiteen esittäjät laitetaan telkien taakse. Tulevaisuudessa ehkä useammin, jos EU:n lainsäädäntö ”vihapuheesta” menee läpi. Ihmisten perusoikeuksia viedään hiljalleen, ennen kuin edes tajuavat sitä. On sekin kai jonkinlainen sotien syntymekanismi.

Pertti

”Mutta sen tiedän mistä sinä ammennat niinkutsutun tietosi,”
Väärin meni. Ovatko kaikki ”tietosi” yhtä pahasti metsässä?
Voinko tiedustella, miksi et seuraa maan valtamedioita?
Voisit myös avata kiihkottomasti sitä, mistä juontaa antipatiasi Venäjää kohtaan. Mielipuolinen vaahtoaminen ei kiinnosta ketään, mutta asiallinen asian käsittely kiinnostaa kylläkin.

Ilkka Forsten

Mitä merkitystä sillä vertailulla on tässä tapauksessa ? Ainoa syy minkä keksin on, että suomessakin halutaan nillittää NATO:a vastaan perustellen asia USA:n käymillä sodilla. Vastustitteko yhtä hanakasti YYA sopimusta, tuskin, vaikka Neuvostoliitto sekaantui joka sotaan ympäri maapallon.

Ilkka Forsten

Viimeksi ydinsodasta on puhunut venäläiset, se pikku ukko ja hänen lakeijansa. Siis ne mitkä ei ole vielä pudonneet ikkkunasta mutta uhka on päällä kaiken aikaa.

ike

Tuo ikkunasta putoaminen on kyllä aika yleismaailmallinen tauti. Alkoi kai jossain tuolla 40-luvulla. Voin tietenkin olla väärässä, mutta muistini ja lukemani mukaan.

Anomaster

Ainakin nykyisin se on Venäjällä muodissa.

ike

Aika suureksi tuo epidemia aikoinaan kehittyi niiden ihmisten joukossa jotka halusivat kertoa asioita USA:n laittomista toimista liittyen esim UFO-asioihin. En nyt väitä että venäjä olisi ollut jotenkin parempi. Vähän tunnen kumpaakaan osapuolta. Ei kukaan saa puhtaita papereita.

Anomaster

Valtiot ovat kaikki likaisia, Suomikin, mutta Suomen resurssit eivät anna myöten mihinkään mainittavaan kaapin paikan määräämiseen.

Ilkka Forsten

J.K. Paasikivi sanoi. ” Suurvalta on aina imperialistinen. ” Nyt jostain ihmeen syystä venäläisten toimia ukrainassa ei haluttaisikaan nähdä osana suurvallan imperialismia, siitä on alettu puhumaan sankarillisena venäläisyyden puolustamisena, mikä oikeuttaa ajatuksen kipaklaaniin kohdistuvasta vihasta koska nämä ovat sormeilleet maailmanjärjestystä. Ne ( kipaklaani ) on tehnyt sitä ikiajat, he ovat siinä taitavia, mutta vaikka näin on ei venäläisten perusteet hyökätä ukrainaan saa ainakaan minulta ymmärrystä. Oli suorastaan parodiahorisontin ylittävää retoriikkaa kun hyökkäystä perusteltiin denatsifikaationa. Ukrainaa johtaa kipa DNA, siellä on päivän politiikassa muitakin saman klaanin edustajia, joten hekö sallisivat maan sisäisen toiminnan olevan AH:n ajatusten jatkumo ? Joku Azov pataljoona on nimensä mukaisesti pataljoona. Sikäläisiä ja ulkolaisia hörhöjä mitkä käyttävät vanhoja tunnuksia ja symboleita, mutta ukrainan armeijaa itsessään ei pääse kukaan sanomaan natsiaatteen kyllästämäksi. Toisaalta, tässä saattaa olla myöskin syy sille miksi tietyt tahot meilläkin ovat närkästyneitä. Ehkä he kokevat että sikäläisten olisi pitänyt elää 1920 lukua ja toivottaa jokainen natsiaatteen täyttämä intoilija tervetulleeksi siinä uskossa, että nyt laitetaan kipaklaani pois pelistä vaikka venäläisten avustamana.

Jos siellä olisi alettu toteuttamaan kyseistä oppia, ei tarvitse kahta kertaa arvata miten suurin kipakerho olisi asiaan puuttunut. Jopa suurvallan pikkumies joutui perumaan puheitaan kun klaani sanoi heidän olevan itse sitä mitä ovat tulleet jahtaamaan. Agenda muuttuikin slaavilaisuuden puolustamiseksi, josta se muuttui USA:n hyökkäyksen vastatoimeksi, josta sitten muutettiin termistö muotoon, venäläistä uskontoa ollaan hävittämässä ja venäläisyys kieltämässä. Jos syytä pitää yhtenään muotoilla uuteen kuosiin, silloin ollaan pelkästään valehtemassa paitsi omille, myöskin ulkomaailmalle. Ukrainan puolelta ei ole kertaakaan kuultu sanontaa, ” olemme päättäneet hävittää slaavilaisuuden, tai pyrimme venäläisten uskon kieltämiseen.” Niin ikään ei ole kuultu sanavalintaa, haluamme että USA hyökkää maamme kautta venäjälle tai tuemme USA:n pyrkimyksiä vallata venäjä. Pieni mies on kuitenkin käyttänyt näitä argumentteja perustellakseen sotansa omalle kansalle, joka ikävä kyllä uskoo ainakin osan väittämistä. Ukraina ei ole mikään pyhimysten täyttämä valtio, siinä on omat puutteensa ja korjaamisen varaa olisi, mutta se tehtävä ei kuulu venäläisille. He ovat tulleet varastamaan maat ja siihen liittyvät rikkaudet käyttäen selityksenä hatusta vedettyjä lauseita, mitkä tiedetään uppoavan venäläiseen sielunmaisemaan. Kremlin sisäpiiri luuli ettei kukaan tee mitään auttakseen ukrainaa, mutta kun näin tapahtui, tyssäsi paraatimarssi auringonkukka pellolle jossa nyt nökötetään rapaisessa montussa eikä loppua näytä tulevan. Pikapuoliin sieltä yritetään suurhyökkäystä, uskon näin tapahtuvan mutta sekin tullaan kirjaamaan historiaan tapahtumana mikä ei sotaa ratkaissut. Länsimailta ei lopu avustukset, mutta venäläisten täydennykset voivat olla kiven alla.

Anomaster

Kun Venäjä ei saanut Janukovitshia ja muita venäjämielisiä lahjomalla Ukrainaa valtansa alle Euraasian talousliiton jäsenenä, päätti Venäjä ottaa väkisin.

Ukraina oli olennaisen tärkeä osa NL:n aikoihin. Sieltä tuli teräksestä 30 – 40 % ja se oli vilja-aitta sekä paremman teollisuuden alue. Putin haluaa palauttaa Venäjän suuruuden ja siksi Ukraina runsaine luonnonvaroineen, kaasut ja öljyt mukaanlukien, olisi ollut Euraasian talousliitolle tärkeä lypsettävä. Nyt se talousliitto on aika onneton lypsettävä, Putin halusi enemmän, mutta kun ne pahuksen ukrainalaiset sotkivat hienon suunnitelman.