Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto

Belgia: Muslimiopiskelijat hyökkäsivät LGBTQ-sensitiivisyyskoulutukseen, sylkivät sateenkaarilippuja päin ja huusivat ”Allahu Akbar”

Kuvakaappaus: Twitter.

Muslimiopiskelijat huusivat ”Allahu akbar” ja sylkivät edustustilassa jaettujen sateenkaarisydänlippujen päälle.

Suuri joukko muslimiopiskelijoita hyökkäsi LGBTQIA+-yhdistyksen edustustilaan, jolla edistettiin yhteiskunnan monimuotoisuutta kansainvälisen homofobian ja transfobian vastaisen päivän (IDAHOT) aikana. Välikohtaus sattui Atlas College of Science and Innovation -korkeakoulun ulkopuolella Genkin kaupungissa Belgiassa.

Välikohtauksen aikana kaksi kaupungin kunnan järjestäjää ja yksi LGBTQIA+-yhdistyksen OGWA:n (Ook Genks Wel Anders) vapaaehtoinen joutuivat pakenemaan ja jättämään LGBTQ-sydänlippunsa. Yksi järjestäjistä kertoi, että paikalle saapui yhä enemmän opiskelijoita, ja jossain vaiheessa paikalla oli 100 opiskelijaa.

”He huusivat, heittelivät pulloja ja sylkivät sateenkaarisydänten päälle. Meidän apunamme oli opettajia leikkikentällä, jotka tukivat meitä kellon soittoon asti. Siinä vaiheessa suurin osa lapsista palasi takaisin luokkiinsa, ja rauha palautui”, sanoi nimeltä mainitsematon järjestäjä ranskalaisen Le Figaro -sanomalehden mukaan.

Sosiaalisessa mediassa levisi video välikohtauksesta, jossa oppilaat huutelivat ”Allahu Akbar”, kun he tungeksivat edustustilassa.

IDAHOT juhlistetaan joka vuosi 17. toukokuuta, ja LGBTQ-yhteisö juhlii sitä, että vuonna 1990 Maailman terveysjärjestö (WHO) poisti homoseksuaalisuuden mielenterveyshäiriöiden luettelosta. Atlas Collegessa järjestetty tapahtuma oli vain yksi kyseisenä päivänä järjestetyistä.

”Asetuimme sitten leikkikentälle tauon aikana ja jaoimme esitteitä ja sateenkaarisydämiä”, kertoi yksi ständillä olleista henkilöistä. ”Kaikki eivät aina ole samaa mieltä kanssamme, mutta eilen tunnelma oli hyvin synkkä. Joukko nuoria kerääntyi pöytämme ympärille ja alkoi buuata meitä.”

Kaupunki on reagoinut välikohtaukseen närkästyneenä.

”Tämä käytös koskettaa minua syvästi, olen hämmentynyt”, sanoi kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Anniek Nagels (CD&V). ”Genk edustaa kunnioittavaa yhteiskuntaa, jossa jokaisen pitäisi voida olla oma itsensä. Pormestari Wim Dries (CD&V) ilmoitti, että kaupunki tekee valituksen ja kuulee Atlas-kollegiota.

On epäselvää, kuinka paljon muslimeja Belgiassa on, sillä maassa ei ylläpidetä etnistä alkuperää tai uskontoa koskevaa väestölaskentaa. Arvioiden mukaan kuitenkin 7,6 prosenttia väestöstä on muslimeja, ja suurin osa heistä asuu Brysselissä.

Tämä yhteisö tunnetaan vihamielisyydestään LGBTQ:ta kohtaan. Monissa muslimimaissa miesten homoseksuaalisuus on laitonta. Ei-muslimit voivat saada vankilatuomion homoseksuaalisuuden harjoittamisesta. Homoseksuaaliseen toimintaan osallistuvat muslimit voivat kuitenkin saada sharia-lain mukaan kuolemanrangaistuksen.

Belgian muslimiväestö on vuosien ajan julistanut äärimmäistä väkivaltaa homoja ja lesboja vastaan. Vuonna 2020 ”Criminal Justice” -niminen jengi julkaisi lukuisia videoita, joissa sen jäsenet pahoinpitelevät LGBTQ-ihmisiä, ja julkaisi ne Telegramissa. Jengin jäsenet vaativat homoseksuaalien teurastamista.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kuinkas se suvakin sormi nyt laitetaan suuhun, kun lemmikit noin voimakkaasti vastustavat suvakkien ideologialle keskeistä ja tärkeää tieteen nimissä esiteltyä sukupuolifantasiaa?

Ilkka

Odotan aikaa kun WHO julistaa islamin mielenterveyshäiriöksi.

Ilkka Manttari

Niin kummallista kuin se onkin LGBTQ-yhteisössä ei suvaita erilaisuutta. Kaikkien tulisi olla samaa mieltä ja ilmeisesti kuulua yhteisöön ainakin kannattajajäsenenä. Anniek Nagels on syvästi hämmentynyt, tarvitseeko. Olisikohan noiden yhteisöjen kuitenkin parempi pitää vähän pienempää ääntä ja elää omaa elämäänsä, aika harva sitä heiltä haluaa kieltää, poikkeuksena tietenkin nuo muslimit mutta heillehän ei käy mikään. Tuo pakkotuputtaminen nyt vaan ei ole mukavaa.

Ilkka

Mikä tahansa asia alkaa lopulta ärsyttämään jos sitä työnnetään joka tuutista kaikkina viikonpäivinä, ja kritiikki koetaan ongelmaksi. En yritä sanoa että muslimit ovat tässä asiassa oikeassa, hekin ovat ärsyttäviä joka tavalla, joskin he edes ilmaisevat kantansa julkisesti joka tietenkin onnistuu suojavärityksen puolesta paremmin kuin muilta.

Uusimmat uutiset