Eurooppa Politiikka Talous

Britannia: Kiinteistönomistajat, jotka eivät noudata uusia energiasääntöjä, voivat joutua vankilaan

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Anthony Vosper.

Kiinteistönomistajat, jotka eivät noudata uusia energiasääntöjä, voivat joutua vankilaan.

Britannian ministerit haluavat antaa valtuudet uusien rikosnimikkeiden luomiseen ja rangaistusten koventamiseen osana nettonollatavoitteiden saavuttamiseen tähtääviä toimia.

Kiinteistöjen omistajat, jotka eivät noudata uusia energiatehokkuutta koskevia sääntöjä, voivat joutua vankilaan hallituksen suunnitelmien mukaan. Nämä suunnitelmat ovat herättäneet vastareaktion konservatiivien kansanedustajien keskuudessa.

Ministerit haluavat antaa itselleen valtuudet luoda uusia rikosnimikkeitä ja lisätä siviilirangaistuksia osana nettonollatavoitteiden saavuttamiseen tähtääviä toimia.

Ehdotusten mukaan henkilöitä, jotka rikkovat energiankulutuksen vähentämistä koskevia säännöksiä, uhkaa jopa vuoden vankeusrangaistus ja jopa 15 000 punnan sakot.

Toryn takapenkkiläiset vastustavat suunnitelmia, joiden he pelkäävät johtavan asunnonomistajien, vuokranantajien ja yritysten kriminalisointiin.

Ehdotukset sisältyvät hallituksen kiisteltyyn energialakiehdotukseen, joka on tarkoitus käsitellä ensimmäistä kertaa parlamentin alahuoneessa, kun parlamentin jäsenet palaavat kesätauolta tiistaina. Lakiehdotuksessa säädetään ”rikosoikeudellisista rikkomuksista”, jos ”energiatehokkuutta koskevissa säännöksissä tai niiden nojalla asetettuja vaatimuksia ei noudateta”.

Lakiehdotuksella korvataan ja tiukennetaan energiatehokkuustodistuksia koskevia sääntöjä, jotka aiemmin perustuivat nyt kumottuun EU:n lainsäädäntöön.

Ministerit antavat itselleen laajat valtuudet laatia järjestelmä uudelleen ja valvoa sen täytäntöönpanoa ennen kuin he neuvottelevat siitä, mitä muutoksia tarkalleen ottaen tehdään.

Tory-puolueen kansanedustajat ovat ilmaisseet huolestuneisuutensa siitä, että ministerit voisivat luoda uusia rikoksia, joita parlamentti ei juurikaan valvoisi uudistuksen yhteydessä.

Net Zero Scrutiny Group -ryhmän johtaja Craig Mackinlay on esittänyt tarkistuksen, jolla ”avoimet ja rajattomat” valtuudet poistetaan lainsäädännöstä.

”Lakiehdotus on täynnä uusia rikoksia. On suoraan sanottuna epäpyhää, että rikoksia aletaan luomaan,” hän kertoi Telegraphille.

”Kaikkein loukkaavimpina pidämme niitä, joissa yrityksen omistaja voi joutua vuodeksi vankilaan, jos hänellä ei ole oikeaa energiatehokkuustodistusta tai rakennuksen sertifiointitodistusta”, hän jatkaa.

Sir Jacob Rees-Mogg, entinen energiaministeri sanoi, että ehdotettua lakisääteisten välineiden käyttöä uusien rikosten luomiseksi ei voida hyväksyä.

”Koko lakiehdotuksessa on kyse kustannusten kasaamisesta kuluttajien maksettavaksi. Aivan kuin Uxbridgea ja Ulezin vastaista äänestystä ei olisi koskaan tapahtunutkaan,” Rees-Mogg lisäsi.

Lähde: Telegraph

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

Velkavankeuden palauttaminen lainsäädäntöön.

Ilkka Manttari

Mielivalta tekee tuloaan. Kai se on joku fasismin uusi muoto. Joskus tulevaisuudessa lukevat kuinka vihreän liikkeen aloittama ympäristöfasismi pyyhkäisi euroopan läpi.

John Quiman

Ihmiset ovat äänestäneet valtaan pyövelit ja kaulanympärysnarujen kiristäjät.

Uusimmat uutiset