Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannian sisäministeriö myöntää kadottaneensa 5 600 maahanmuuttajaa, joiden turvapaikkahakemus peruutettiin viime vuonna

Kuva: Wikimedia Commons / (CC0) Public Domain / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet.

Ministeriö sanoo, että se pyrkii kiireellisesti palauttamaan yhteydet tuhansiin maahanmuuttajiin, jotka ovat vetäytyneet pois turvapaikkaprosessista mutta jääneet Britanniaan.

Ison-Britannian sisäministeriö on myöntänyt, että se pyrkii kiireellisesti saamaan uudelleen yhteyden tuhansiin turvapaikanhakijoihin, joiden olinpaikka maassa on tuntematon sen jälkeen, kun he ovat vapaaehtoisesti vetäytyneet pois turvapaikkaprosessista tai heidät on poistettu siitä.

Sisäministeriön ministerit Tom Pursglove ja Michael Tomlinson kumosivat 12. tammikuuta päivätyssä kirjeessä sisäasioiden valintakomitealle viime vuoden marraskuussa esitetyn väitteen, jonka mukaan ministeriö olisi kadottanut yli 17 000 hiljattain Britanniaan saapunutta ja eri puolille maata hajaantunutta maahanmuuttajaa.

”On virheellistä väittää, että sisäministeriö olisi kadottanut 17 316 tapausta, jotka on peruutettu 12 kuukauden aikana 30. syyskuuta 2023 asti”, kirjeessä kirjoitettiin.

Peruutettujen turvapaikkahakemusten olosuhteista annetussa erittelyssä ministerit paljastivat, että 3 144 henkilöä oli lähtenyt Britanniasta, eikä heillä siten ollut syytä jatkaa turvapaikkahakemusta.

Ministeriö myönsi, että loput 82 prosenttia tapauksista on edelleen Britanniassa, mutta väitti, että 50 prosentissa tapauksista, joissa turvapaikkahakemus oli peruutettu ja yhteys menetetty, sisäministeriö oli ottanut uudelleen yhteyttä hakijaan, ja heidän tapauksiaan käsitellään parhaillaan.

Ministeriö myönsi samalla, että 5 998 tapauksessa – eli 32 prosentissa kaikista peruutetuista hakemuksista vastaavalla 12 kuukauden jaksolla – sisäministeriöllä ei ollut tietoa entisten hakijoiden olinpaikasta.

”He ovat edelleen Britanniassa, ja sisäministeriö ryhtyy toimiin saadakseen heihin pikaisesti uudelleen yhteyden”, kirjeessä todetaan.

”Kun peruutamme hakemuksen, ja jos jollakulla ei ole muuta lupaa jäädä Britanniaan, rahoitus ja tuki loppuvat, ja henkilöstä tulee lainvalvontatoimien vastuulla oleva henkilö, joka voidaan poistaa Britanniasta”, ministerit selittivät.

”Jos nämä henkilöt tekisivät uusia hakemuksia, tapausten käsittelijät voivat harkita, ovatko
heidän aiemmat tekonsa vahingoittaneet heidän uskottavuuttaan”, he lisäsivät.

Kirjeessä paljastettiin myös, että kymmenistä tuhansista laittomista maahanmuuttajista, jotka saapuivat viime vuonna pienveneillä Englannin kanaalin yli, vain murto-osa oli palautettu.

Hallitus ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että laittomia Kanaalin ylityksiä pienveneillä oli viime vuonna 29 437 ja vuonna 2022 45 774. Viime vuonna sisäministeriö palautti kuitenkin yhteensä vain 1 850 siirtolaista takaisin Ranskaan tai heidän alkuperämaihinsa – hieman yli 6 prosenttia viime vuoden kaikista saapujista.

Lähde: Remix

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Niin ja jos ei Suomen viranomaiset pysty pitämään tallessa tuhatta juhlapaikanhakijaa paria viikkoa, niin mitäs sitten kun niitä alkaa tulemaan tuhansia päivässä?

John Quiman

Lepsuja otteita käytetään hyväksi. On helppoa kadota viranomaisten ulottumattomiin, etenkin, jos ei kaduilla tarkistella ulkomaalaisen näköisten maleksijoiden papereita.

Eurooppalainen virkamies on niin suvaitsevainen, että on helposti huijattavissa. Kyllä pummilaumat osaavat sellaiset typerykset pyöräyttää sormensa ympäri ja hankkia turvapaikan tai oleskeluluvan. Jos joku ei saa, sitten lakkaavat pitämästä yhteyttä viranomaisiin ja menevät ns. maan alle. Pimeillä töillä maanmiesten joukossa ja rikoksilla elää ihan hyvin ilman mitään papereita.

Ei niiden maassaoloa voi estää ilman tiukkaa kontrollia siitä, että ketkä liikkuvat vapaasti ja ketkä eivät. Kaikkien ilman oleskelulupaa tulisi olla suljetuissa laitoksissa, joita pääsee ulos vain oleskeluluvan kanssa tai poliisin saattamana lentokentälle kotimatkalle.

Mitä Ranskasta tulee Britanniaan, pitäisi kaikki palauttaa Ranskaan. Ei sitä muuten tule loppua. Eipä tuo Ranskakaan kyllä tunnu mitenkään estelevät sitä, että Ranska on läpikulkumaa.

Marko Kristian

Niinhän nuo Suomessakin kadotti ison osan itärajalta tulleista, joista ei oikeasti edes tiedetä keitä he ovat?
Se tiedetään että kaikki on sotaikäisiä ja kuntoisia miehiä.
Toivoa sopii että ovat lähteneet maasta pois, mutta pahempi vaihtoehto on että ovat menneet ”piiloon” yhteiskunnan ulkopuolelle, ja suunnittelevat jotain t-iskuja ym.
Mehän emme tiedä, kun emme tienneet edes keitä maahan päästettiin.