Eurooppa Terveys ja hyvinvointi Tiede ja tekniikka Uutiset

Elinikä nousee 120 vuoteen?

Kuvituskuva. Pixabay.(CC0-lisenssi)

Ruotsalaisen Mälardalenin korkeakoulun tutkijat ennustavat ihmisen eliniän reilusti pitenevän 2070-luvulle mennessä.  Noin 50 vuoden kuluttua elävät ihmiset saattavat elää 120-vuotiaiksi, mikäli väestön terveys yhä paranee ja teknologia kehittyy.

Tekoälyn eli AI:n odotetaan tekevän diagnooseja ihmislääkäreitä nopeammin, ja älylaitteitten tarkkailevan  potilaan elimistön arvoja reaaliajassa. Myös taannoinen koronaepidemia saattaa edistää eliniän jatkumista.

”COVID-19 on muun muassa opettanut jäljittämään viruksia tehokkaammin”, sanoo tutkija Ignat Kulkov.

Hänen mukaansa puolen vuosisadan kuluttua ihmiset elävät 100-120- vuotiaiksi, mutta samaan aikaan tuntevat itsensä paljon nuoremmiksi.

Lähde SVT

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Tekevät tuon piruuttaan, poliitikkoja ja virkamiehiä ei saada vaihdettua sataan vuoteen. 😂

John Quiman

Vielä kun lisäävät päähän chipin, jolla voivat ohjata ajattelua ja seurata ajatuksia, niin paketti on valmis. Tulevaisuus on orjuutta, eikä voi edes päästää itseään päiviltä, jos vaikka haluaisi karata. Jos he päättävät päivien loppuneen, painavat he vain nappia.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Ennen sitä joku painaa liipasinta..

John Quiman

Uskoisin, että ennen kuin tuo orjuuttaminen onnistutaan myymään ihmisille onnellisuuden asiana, jotkut näkevät sen tekijöiden mielipuolisen vaarallisuuden ja kysyvät Forstenilta neuvoa liipasinasioissa.

John Quiman

Eläkeiän voisi jo hyvissä ajoin nostaa 100 vuoteen, jotta ei sitten jatkossa tulisi ongelmia eläkkeistä. Eihän sekään toimi, että ollaan puoli elämää eläkkeellä.

ilkka

Niin että vielä on maksettava somalien joutenolosta 120 vuotiaaksi asti..Mutta toisaalta, tutkimus on RUOTSALAISTA alkuperää eikä ruotsia tai ruotsalaisia ole enää siinä vaiheessa olemassakaan.

Kansalaisen verkkokauppa