Muu maailma Uutiset

Elon Musk: ADL levittää vihaa valkoihoisia kohtaan

Kuva: Trevor Cokley, U.S. Air Force Academy

Osakeyhtiö Teslan toimitusjohtaja sekä viestintäpalvelu X:n puheenjohtaja Elon Musk moittii juutalaista ADL-järjestöä viha viestinnästä.

“Puhutte totta”, vastaa Musk julkaisuun jossa kerrotaan juutalaisten yhteisöjen, mukaan lukien ADL, levittävän vihaa valkoihoisia kohtaan. 

“ADL epäoikeutetusti hyökkää länsimaiden enemmistöä vastaan, vaikka kyseinen enemmistö tukee juutalaisia sekä Israelia”, kommentoi Musk. Hän jatkaa, “Tämä johtuu siitä, että he (ADL) eivät voi heidän omilla standardeillaan kritisoida niitä vähemmistöryhmiä jotka ovat heille suurin uhka”. 

Fox Businessin mukaan Muskin mainitsemat vähemmistöryhmät viittaavat palestiinalaisiin ja arabeihin, jotka ovat vaatineet pyhää sotaa Israelia vastaan. 

Kriitikot ovat syyttäneet Muskia juutalaisten yhteisöjen yleistämisestä, mihin hän vastaa, että ongelma ei koske kaikkia juutalaisia yhteisöjä, mutta se ei myöskään yksinomaan rajoitu ADL-järjestöön. 

Musk on hiljattain ajautunut julkiseen kiistaan ADL:n kanssa, jonka mukaan Muskin lokakuussa 2022 ostama X (entinen Twitter) “rehottaa antisemitismistä”. 

Kyseinen kiista saavutti paljon julkisuutta syyskuussa 2023 kun Musk uhkasi haastaa ADL:n oikeuteen järjestön virheellisistä syytöksistä koskien antisemitismiä ja sen levityksestä X:sä Muskin toimesta. 

Lähde: Fox Business

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
n/a

Sananvapaus ei ole halpa. 44 mrd dollari

Marko Kristian

Elon Musk kertoo totuuden, siksi hänet onkin ”canceloitu”
Viimeinen positiivinen uutinen Suomessakin oli kun Sanna (wef) Marinia kehui.
Se nyt on nykyään miljardööreilläkin että olet joko meidän puolella tai meitä vastaan.
Ja jos on vastaan niin tulee kuraa niskaan ihan joka puolelta.