Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Englannin kanaalin ylittävien laittomien siirtolaisten määrä kolminkertaistui ennätyslukemiin vuonna 2021

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Ggia.

Englannin kanaalin laittomasti ylittävien siirtolaisten määrä yli kolminkertaistui vuonna 2021 ja oli ennätyksellisen suuri, yli 28 000.

 

Uutistoimisto PA:n laskelman mukaan ainakin 28 395 siirtolaista saapui Englannin rannikolle veneillä vuonna 2021. Tämä on huomattava lisäys edelliseen vuoteen verrattuna, jolloin yli 8400 ihmistä ylitti kanaalin onnistuneesti.

Pelkästään marraskuussa 2021 kanaalin ylitti lähes 6900 ihmistä, joista ennätykselliset 1185 yhden päivän aikana. Luvut kertovat myös siitä, että veneiden kokoluokat ovat kasvaneet: jokaisessa maahan saapuneessa aluksessa oli keskimäärin 28 ihmistä, kun vuotta aiemmin heitä oli hieman yli 13.

Asia on aiheuttanut poliittista päänvaivaa Iso-Britannian pääministerille Boris Johnsonille ja sisäministeri Priti Patelille, jotka ovat asettaneet laittoman siirtolaisuuden torjumisen tärkeimmäksi tavoitteekseen Brexitin jälkeen.

Se on myös hiertänyt Lontoon ja Pariisin välisiä suhteita. Iso-Britannia syyttää Ranskaa siitä, että se ei tee tarpeeksi estääkseen laittomia rajanylityksiä, vaikka se on tehnyt 63 miljoonan euron sopimuksen partioiden ja teknologian vahvistamisesta Ranskan pohjoisrannikolla.

Pariisi kiistää syytökset ja perui neuvottelut Lontoon kanssa marraskuun lopulla, kun Johnson kehotti Ranskaa ottamaan takaisin laittomat siirtolaiset, jotka ovat ylittäneet rajan.

Iso-Britannian hallitus on myös esittänyt käskykirjelmän, jossa suunnitellaan tiukempia toimia salakuljettajia, mutta myös laittomasti maahan saapuneita siirtolaisia vastaan. Jos se hyväksytään, niin silloin turvallisen maan kautta laittomasti maahan saapuneet siirtolaiset palautetaan sinne takaisin.

Hallitus ilmoittaa luovansa reilun, mutta lujan maahanmuuttojärjestelmän, suojelevansa haavoittuvimpia ja tukahduttavansa laitonta maahanmuuttoa ja sitä edistäviä rikollisryhmiä.

Ihmisoikeusjärjestöt näkevät ongelman olevan ihmissalakuljetuksessa

Mutta aktivistit vaativat Iso-Britannian hallitusta tarjoamaan “lisää mahdollisuuksia laittomille siirtolaisille yrittääkseen vähentää Englannin kanaalin ylitysten määrää”.

Refugee Action -järjestön toimitusjohtaja Tim Naor Hilton sanoi, että Iso-Britannian hallituksen politiikka johtaa lisäkuolemiin Doverin salmessa ja korosti ainoastaan ihmissalakuljetuksen ongelmallisuutta. ”Ihmiset ylittävät jatkossakin Kanaalin heppoisissa veneissä, ja salakuljettajat hyötyvät edelleen, elleivät ministerit avaa pakolaisille lisää reittejä hakea turvapaikkaa täältä”, Naor Hilton selitti.

 

Lähde: Euronews

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Kyynel vierähti silmäkulmaani kun katsoin kuvaa, Pahasti paapuuriin kallellaan oleva optimistijolla täynnä raskaana olevia naisia ja lapsia, vailla mitään mahdollisuutta pelastua ilmiselvältä hukkumiselta. Ei maata näkyvissä, merenkäynti hillitön ja edes toista pelastusalusta ei ole taivaanrannassa. Sataa kaatamalla, ja otaksumme että merivesi on todella kylmää koska vain neljä on yhä pinnalla taistelemassa, kuuden tyhjän pelastusrenkaan kelluessa ympärillä.

Tämä näky järkyttää minua. Miten voisin saada itselleni mielenrauhan hetkellä, kun raskaana olevat naiset ja lapset henkensä hädässä kauhovat vettä ulapalla, toiveena päästä KELA:n huomaan.

Kuvaan on ilmestynyt myöskin joku uusnatsi, sillä alalaidassa olevalla on käsivarsi suorana ” heilaten ” tämän tragedian keskellä. Miten sivistynyt maailma voi sietää näin karkeaa kohtelua osattomille, joilla ei ole edes kunnollisia vaatteita päällä. Nämä tulevat ” roadman ” kokelaat olisi saatava pikimiten suomeen, ja toivonkin että Pekka Haavisto nyt ottaa asian esiin, kertoen että kuvan henkilöt ovat Afganistanissa toimineet suomen suurlähetystössä tulkkeina.

Ainoa asia mikä aavistuksen hiertää takaraivossani liittyy noin suureen määrään auton sisärenkaita, sillä nykyisin rengasvalmistajat suosivat jo tubeless mallistoa. Ehkä renkaat on suuressa hädässä poimittu Kabulin lentokentällä olevista ajoneuvoista, jotka ovat pääosin neuvostoliiton taakseen jättämää kalustoa ?

Tämä inhimillinen hätä tekee minut sanattomaksi. Kun vielä yhdistän omikronin aiheuttaman ” plandemian ” sekä suomen kädettömän hallituksen vihersosialistisine käytösmalleineen, sekä ilmastonmuutoksen tuomat haitat, saatan menettää yöuneni.

Kata

😀
Mutta kyllä jotain hyvääkin on kuvassa!Pelastusliivikauppa käy kuumana,samoin kumiveneitten…joku rikastuu näillä surullisilla tarinoilla tuhannesta ja yhdestä yöstä,varmaankin aladdin ja sulamit.

Sepeteus

Tapit irti🤣

Tekojen seurauksia

Niin… Jos tätä hetken miettii niin tätä voisi sanoa Karmaksi tai kausaalisuudeksi.

Muistellaampas miten Iso-Britnia ja Ranska valvoivat ”lentokieltoa” Libyan yllä ja sen varjolla pommittivat maan infran tuusan nuuskaksi sekä siviilejä koittaen saada Gaddafin näyttämään diktaattorilta. Mutta kansapa rakasti Gaddafia joka oli luonut Libyasta Afrikan paratisin, samalla auttaen muita afriakn maita taloudellisesti ja rakentaen kouluja sekä infrastruktuuria. Gaddafin suuri unelma, kultadinari, ja 4m halkaisijaltaan olevat vesiputket maan keskiosiin (Gret Man Made River) eivät koskaan toteutuneet koska putkistot ja siirtopumppaamot tuhottiin. Afrikka ei saanut nousta jaloilleen eikä varsinkaan perustaa dollaria uhkaavaa rahayksikköä.

Amerikkalaisten matka Libyaan tai Gaddafin murhaaminen ei ollut kuitenkaan silkkaa riemumarssia. Maassa oli kotijoukot joilla oli aseet ja patruunat kotona. Ja koska se rakasti johtajaansa joka tarjosi korkean hyvinvoinnin, ei maan öljykentille tultu ihan noin vain. Se kesti viikkoja.

Mutta se mistä amerikkalaiset eivät välittäneet ja mitä Iso-Britania tai Ranska eivät ymmärtäneet oli se että Gaddafi oli se joka pysäytti nämä eurooppaan pyrkivät ihmismassat ja kuorma-autoilla kukasi ne takaisin omiin maihinsa. Heidä tulisi rakentaa omaa maataan sen sijaan että koittaisivat voittaa Asyyli-lotossa. Ja kun Gaddafi saatiin murhattua sekä Libya sekasortoon, amerikkaaliset valvoivat vain öljyntuotantoa jolloin em ihmismassat pääsivät rantautumaan eurooppaan. Libya oli se tulppa joka piti väen Afrikassa.

Ja nyt kun katsoo Ranskan ja Iso-Britana tilannetta niin noiden maiden kansalaiset saavat syyttää vain itseään. Kansalaiset hurrasivat kun ”diktaattori” murhattiin ja kansa ”vapautui demokratialle”. Se demokratian satoa eurooppa niittää nyt. Ja se on noiden kahden maan kansalaisille ihan oikein. He ovat saaneet sen minkä ovat halunneet. Ja vielä hurrasivat siitä. Sitä en nyt muista missä määrin Italia oli ”lentokielto”-hankkeessa mukana. Mutta oman osansa se on tehnyt rahtaamalla Afrikan väestöä Italiaan. EU kun maksoi rahaa jokaisesta ”pelastetusta”. Ja taitaa maksaa vieläkin.

Meidän suomalaisten ei tarvitse ottaa noista yhtää vastaa. Ne eivät pakene sotaa eivätkä vainoa. Ja jos niille joku viisumi annetaan, niin työ- tai opiskeluviisumi. Mutta silloinkin pitää olla passit kunnossa ja viisumit tehty ennen maahantuloa. Pitäähän se passi olla schengen-alueen sisälläkin kuljettaessa.

Niin että ”onnea Ranska ja Iso-Britania”.

Kata

Tämähän oli seurausta Lockerbien 747 tuhosta(1988) ja 270 ihmisen kuolemasta…jonka Gaddafi lopulta tunnusti,luovutti epäillyt vasta 1998 ja pomminasentaja vangittiin, 2001.
Mutta totta on että Gaddafi piti jöötä Pohjois-Afrikan rajoilla ja niinhän hän on kuulemma sanonutkin että jos hänet eliminoidaan alkaa ihmistulva..ja niin kävi.
Ja ei todellakaan tänne pitäisi tulla yhtään äijää ilman työpaikkaa valmiina(eikä matamejakaan) mistään maailmankolkasta!

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Katariina Pihl
Tekojen seurauksia

On hyvin mahdollista että Iso-Britania muisteli vielä sitä. Mutta itse näkisin sen olleen suurempi sysäys siihen että Gaddafi aikoi perustaa Afrikan Unionin ja maksaa pois muiden Afrikan maiden velat. Näinollen se olisi tarkoittanut loppu länsivaltojen alusmaapolitikalle Afrikassa ja dollarille loppua mm. öljykyupassa. Ja dollarin valta-asemaahan ei saa uhata mikään.

Jo nuorena ihmettelin kun oli töissä yrityksessä joka osti tietokoneiden komponentit suoraan Taiwanista, että miksi kaikki aina kahkosi dollarin kurssista. Sillä hinnathan oli määritelty suoraan vanhassa valuutassa. Ja siksi Suomen pankin rembussi olisi voitu tehdä suoraan markoista. Mutta se tehtiin aina dollareina ja siksi maksettiin aina ”ylimääräistä”.

Lähempää löytyy esimerkki jossa BRICS-maat ryhtyivät keskinäiseen kaupankäyntiin omilla valuutoillaan joka sitten Obaman aikana poiki hurjankin määrän boikotteja. Joita koitetaan jatkaa yhä edelleen. Sekä Iran joka boikottien aikana ryhtyi myymään öljyä jopa kullalla. Vihdantavälineellä joka on pyhästi kielletty öljykaupasta.

Kaiken tämän keskellä Afrikan jaloilleen nousu ja Rotchieldin tlojen menettäminen yhdessä luonnonvarojen kanssa olisi ollut kestämätön paikka Vapaamuurari veljeskunnalle. Siksi sota piti saada käyntiin. Ja perusteena käytettiin ”pitkän matkan tykkejä”. Omat vanhempanikin sössöttivät että ”ne on naamioitu vesiputkiksi ja ne on asennettu vuorenrinteisiin loivaan kaltevuuteen että kantavat pitkälle”.

Mutta joo, pidän sitä kultadinria ja sen myötä Afrikan Unionia viimeisenä oljenkorteja joka sai lännen aloittamaan sodan. Ja juuri niiden maiden osalta joilla on VETO-oikeus YK:ssa.

ike

Jokaisella kansakunnalla on oikeus suojella itseään. Niin on ollut aina. Meidänkin isovanhemmat suojelivat maataan kuoleman uhalla . Miksi noiden ihmisten jotka laittomasti yrittävät tulla eurooppaan elämä olisi arvokkaampaa. Aseiden käyttö on sallittu tuollaisessa tilanteessa. Kyllä se pyrky sieltä aika nopeasti loppuu kun asia leviää, että kyseessä on sota. Jos menet niin saatat kuolla. Se on noin yksinkertaista. Jos ei ole lakia ja sääntöjä, ei ole mitään.Ei ainakaan yhteiskuntaa jonka olemme kehittäneet. Siihen meni jokunen tuhat vuotta mutta vihervasemmisto haluaa vetää sen alas muutamassa kymmenessä vuodessa.

Kata

Juuripa näin.Tämähän on se Brandoninkin linja,antaa tulla vaan koska muuten jossain kuollaan tai silleen..niin halavatun suunnitelmallista pashaa aiheuttaa tuhoa omille mailleen järjestämällä äänestäjiä vaikka turvallisuus on jo mennyttä ilman varsinaista sotatilaa.
Miksi noiden pitää päästä Englantiin tai miksi he ovat emmanuellen maassa?Lampsitaan lampsitaan…kyllä ranskiksetkin yritti 80v sitte suojella maataan mutta nyt ne on ihan että bonjour…ça va bien?
Helposti se käy eikä loppua näy!

Uusimmat uutiset