Alakulttuuri Eurooppa Politiikka

Ensimmäinen pride-marssi Ukrainassa sitten sodan alkamisen – onnistuivat kulkemaan vain muutamia metrejä

Kuva: Wikimedia Commons.

Poliisit hajottivat kulkueen nationalistien vastamielenosoituksen muodostaman uhan takia.

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa järjestettiin ensimmäinen pride-marssi sitten Venäjän vuonna 2022 aloittaman invaasion, mutta se onnistui kulkemaan vain muutaman metrin, kun poliisi päätti hajottaa kulkueen osallistujien oman turvallisuuden takia. Heitä nimittäin oli vastassa suurilukuinen ”äärioikeistosta” koostunut vastamielenosoitus.

Sateenkaarimädätyksellä omaa kansaansa heikentävä LGBT-väki kantoi kulkueessaan omien tunnustensa ohella kansallisia tunnuksia, yrittäen yhdistää agendaansa isänmaallisuuteen ja venäjävastaisuuteen. Samalla he vaativat itselleen lain erityistä suojelua viharikoslaiella ja naimisiinmeno-oikeutta samaa sukupuolta olevien välillä.

Väkijoukko oli kuitenkin hajotettu 10 minuutin jälkeen poliisin toimesta ja heidät ohjattiin metroasemalle ja jatkamaan matkaansa sitä kautta, tapahtuman järjestäjän, Robert Lutsenkon, saatua poliisilta varoituksen radikaalien LGBT-vastaisten ryhmien kerääntymisestä kaupungille.

Ukrainasta ”puuttuvat” LGBT-oikeudet hidastavat maan liittymistä Euroopan unioniin ja presidentti Volodymyr Zelenskyitä on kritisoitu siitä, että hän ei ole asettanut LGBT-sotilaidensa oikeuksia prioriteetikseen. Homojen etujen ajaminen sota-aikana voisi tosin olla vaarallinen teko, sillä se todennäköisesti laskisi maataan puolustavien nationalistien taistelumoraalia.

Lähde: The Guardian

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Eli taistelevatko ukrainalaiset sotilaat sen puolesta, että Ukraina voisi liittyä Euroopan unioniin joka puolestaan takaa sen, että vähemmistöillä on etuoikeuksia enemmistöön nähden, huumeet laillistetaan, lapsiporno laillistetaan (Saksassa jo toteutumassa) ja viher-vasemmistolainen sosialisti yhteiskunta toteutetaan agenda 2030 hengessä.
Eikä siitä ole pitkää aikaa kun Ukraina oli Neuvostoliiton osa, joten EU:ssa toimiminen tuleekin onnistumaan kokemuksella ja rutiinilla.

Uusimmat uutiset