Eurooppa Maahanmuutto Rikos Urheilu ja liikunta

Epäilty ISIS-terroristi haki töihin jalkapallon EM-kisoihin vartijaksi

Kuvat: Kuvakaappaus/Youtube.

Epäilty ISIS:n kannattaja ja rahoittaja pidätettiin Kölnin lentokentällä perjantaina. Saksan liittovaltion syyttäjänvirasto kertoi asiasta sunnuntaina.

Pidätetty mies, joka on saksalaisen DW:n mukaan Saksan, Marokon ja Puolan sekakansalainen, siirsi viime vuoden syyskuussa rahaa irtautuneen Islamilaisen valtion Khorasanin (ISK) terroristiryhmän pankkitilille.

Miehen kerrotaan siirtäneen lähes 1 700 dollaria kryptovaluuttana terroristiryhmälle.

Miehen asuntoon tehdyssä kotietsinnässä takavarikoitiin matkapuhelimia, tietovälineitä, tietokoneita ja ”epäilyttäviä tallenteita”.

Halusi työskennellä vartijana EM-kisoissa

Pidätetyn miehen kerrotaan yrittäneen saada töitä toimitsijana tai vartijana jossakin jalkapallostadionien ulkopuolella järjestettävässä tapahtumassa tänä perjantaina alkavien jalkapallon EM-kisojen yhteydessä. Hänen väitetään kuitenkin epäonnistuneen työn saamisessa.

Pidätettyä tutkitaan nyt epäiltynä ulkomaiseen terroristijärjestöön kuulumisesta ja ulkomaankauppalain rikkomisesta. Pidätys tapahtuu viikkoa ennen kuin EM-kisat alkavat kymmenellä eri stadionilla yhtä monessa Saksan kaupungissa.

Toista viikkoa ennen ISIS:n kannattajan pidätystä afganistanilainen maahanmuuttaja puukotti poliisia. Afgaanimies hyökkäsi islaminuskoa kritisoivaan mielenosoitukseen Mannheimissa Saksassa. Konstaapeli kuoli kaksi päivää myöhemmin vammoihinsa.

Viime lokakuussa kaksi ruotsalaista murhattiin terrori-iskussa Ruotsin EM-karsintaottelun aikana Brysselissä. Miljoonien ihmisten odotetaan katsovan EM-kisoja Saksassa, ja on olemassa huoli siitä, että terroristit käyttävät tilaisuutta hyväkseen levittääkseen pelkoa ja kuolemaa.

Lähde: Samnytt

Tilaa
Ilmoita
7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Jotkut ovat soluttautuneet politiikkaan, jotkut ryhtyneet poliiseiksi ja suvakit hurraavat.

Viimeksi muokattu 7 päivää sitten by John Quiman
Ismo Meinander

Tekstin lauserakenteeseen pieni huomio: se antaa ymmärtää, että poliisi olisi hyökännyt islaminuskoa kritisoivaan mielenosoitukseen.

”…puukotti poliisia, JOKA oli hyökännyt…”

Koulunpenkille siitä Nina!

Ilkka Manttari

Ajatuskin saattaa joskus hämärtyä jos alkaa jokaista sanaa harkita loputtomasti. Kohta ei uskalla enää kirjoittaa mitään. 😊

Ismo Meinander

Se olikin varsin hyväntahtoista piruilua! <3

Ismo Meinander

Minullakin on muuten ollut viime aikoina voimakas tunne siitä, että pitääkö tässä koko maa ja kulttuuri pelastaa itsekseen; onneksi taitaa olla hiljattaista havahtumista havaittavissa. 🙂

Uusimmat uutiset