Kotimaa Rikos

Epäilty törkeä eläinsuojelurikos siirtyi syyteharkintaan

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Helsingin poliisi sai valmiiksi esitutkinnan, jossa 24-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen koiria Suomeen kelvottomissa olosuhteissa.

Koirakuljetus saapui Suomeen 2. heinäkuuta Venäjältä. Reitti kulki Latvian ja Viron kautta. Kuljettaja matkusti yksin 32 koiran kanssa.

– Tarkoituksena oli, että hän olisi luovuttanut rescuekoirat kahdelle suomalaiselle tilaajalle Helsingin Länsisatamassa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth.

Rajavartiolaitos totesi satamassa, että seitsemän koiraa oli menehtynyt. Myöhemmin eläinlääkäri lopetti kolme koiraa yliopistollisessa eläinsairaalassa, koska eläimillä oli huono hoitoennuste.

Yksitoista koiraa tarvitsi sairaalahoitoa. Niistä kolme huonokuntoisinta joutui teho-osastolle. Eläinsairaalan henkilökunta totesi hoidon alussa, että usealla koirista oli huomattavasti kohonnut ruumiinlämpö.

– Epäilemme, että auton kuormatilan lämpötila oli niin korkea, että koirat saivat lämpöhalvauksen. Kuumuus aiheutti eläimille pitkäkestoista tuskaa ja kärsimystä, kertoo tutkinnanjohtaja Granroth.

Rikoksesta epäilty autonkuljettaja on ollut vangittuna esitutkinnan alusta asti. Häntä epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Esitutkinnasta ei ole muuta tiedotettavaa.

Poliisi

Kansalainen uutisoi aiheesta aiemmin:

Mies kuljetti koiria Suomeen kelvottomissa olosuhteissa – poliisi epäilee törkeää eläinsuojelurikosta

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Irmeli

Voi koira parkoja, piti tulla turvaan, uusiin koteihin, uuteen elämään. Suomessa on ihan liian alhaiset rangaistukset eläinrääkkäyksistä. Itsellä oli rescue koira venäjältä, nehän heittää koiran ja kissankin vaan ulos kodista, kun ei enää kiinnosta…täysin tunteettomia. Munkin koira oli löydetty Viipurin torilta, hoitamaton takkuturkki. Mutta rakas ”kulkurini” on jo poissa, kuten 3 edeltäjäänsä, on outoa elää ilman koiraa…koiraton koti on tyhjä.

Ilkka Forsten

Ei juuri ihmetytä Venäläisten käytös eläimiä kohtaan jos katsoo ” tuubista ” Ukrainan sotaan liittyviä klippejä. Sieltä löytyy materiaalia missä soltut juoksee karkuun ja jättää kaikki havottuneet niille sijoilleen. Tai kun kaveriin osuus, ja tämä jää henkiin mutta on tuskissaan, ei mennä edes katsomaan mitä voitaisiin tehdä. Mukava naapuri on meillä ja yhä jotkut kokee että kyllä heidän kanssaan voi elää, he ovat ihan kelpo sakkia. No ovatko ?

Syyksi sille ettei tehdä mitään avun suhteen ei riitä että pelkää, sillä sodassa pelkää kaikki, mutta kaikki ei jätä omiaan vaille huomiota. Ne paljon parjatut jenkkisotilaat EI jätä haavottuneitaan oman onnensa nojaan, eikä jätä meikäläisetkään.