Kotimaa Rikos

Mies kuljetti koiria Suomeen kelvottomissa olosuhteissa – poliisi epäilee törkeää eläinsuojelurikosta

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Helsingin poliisi epäilee, että 24-vuotias mies kuljetti Suomeen lukuisia koiria huonoissa olosuhteissa. Kuljetustapa aiheutti koirille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa.

Poliisi sai lauantaina 2. heinäkuuta rajavartiolaitokselta tiedon, jonka mukaan Tallinnan-laivalla oli tullut satamaan eläinkuljetus. Lastina oli 32 koiraa, joista seitsemän oli kuollut matkan aikana.

– Epäilty toi koirat Suomeen pienessä kuljetusyhtiön kuorma-autossa, joka ei ole tarkoitettu eläinten kuljettamiseen. Auton ilmastointi oli puutteellinen, ja tämänhetkisen tiedon mukaan olosuhteet eivät muutenkaan olleet sopivat eläinten kuljettamiseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth.

Kuljettaja oli tuonut eläimet Venäjältä Liettuan ja Viron kautta Suomeen. Poliisille on kerrottu, että koirat ovat peräisin moskovalaisesta tarhasta. Koirien alkuperää ja maahantulon laillisuutta selvitetään esitutkinnassa.

Elossa olevat koirat vietiin eläinsairaalaan. Luovutuskuntoiset koirat annettiin tilaajayhdistyksen edustajalle.

Kolme koirista oli niin huonossa kunnossa, että ne jouduttiin lopettamaan. Kolme koiraa on edelleen hoidossa yliopistollisessa eläinsairaalassa, ja kaksi niistä on heikossa kunnossa. Neljäs lauantaina hoitoon otettu koira on luovutettu tilaajalle.

Poliisi

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Oikearatkaisu

Kuolemantuomio jokaiselle eläinrääkkääjille.

ike

Odotan innolla tilannetta jossa köyhät suomalaiset saataisiin edes eläisuojelulain piiriin. Lopettamisen tasolla se jo toimii.

Ulla tus

Ulkomaalainenko? Rovaniemellä ulkomaalainen kaahasi yli 200 km/h. Polpo muuten vaitonainen, joten taasko ullatusmaalainenko?

Earl Stone

Tonni per piski rajanylityksestä, niin loppuu tuo muutamien idioottien itsensä työllistäminen. Lähtömaissa ne pyörittävät tätä bisnestään ja avustuksia tulee valtiota myöden

Earl Stone

TikTokista löytyy tili @aboutgettinglucky, jossa pallinaama perustelee/valehtelee toiminnastaan. Tämä hyväkäs toimii entisissä itäblokin maissa.

juha II

Tarkoittaako tämä sitä, että kuljetus tapahtui ”koiranilmalla”?

Vinksahtanut yhteiskunta tää on ja pahasti

Ei ollu nyt koiranilmat ei. No joo sääli viattomia koiria ja kuljetettiin eläinsairaalaan, mutta mitenkäs me kantikset? Niin vaan ei hoitoa enää saakaan.