Kotimaa Rikos

Erittäin vaarallista muuntohuumetta löytynyt myös Kaakkois-Suomesta

Kuvituskuva: Wikimedia Commons, Unported (CC BY-SA 3.0) / ZngZng.

Itä-Suomen poliisilaitos varoitti marraskuun puolivälissä Kuopion alueella huumekuolemiin johtaneesta erittäin vaarallisesta muuntohuumeesta, metonitatseenista. Tätä huumausainetta on löytynyt nyt myös Kaakkois-Suomen alueelta.

Kaakkois-Suomen poliisi takavarikoi Lappeenrannassa poliisin normaaliin päivittäistoiminnan yhteydessä 26 grammaa huumausainetta, joka Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa on paljastunut metonitatseeni-nimiseksi synteettiseksi opioidiksi. Metonitatseenin epäillään aiheuttaneen Kuopiossa syksyn aikana lukuisia huumekuolemia, joista Itä-Suomen poliisi on myös tiedottanut aiemmin.

– Esitutkinnassa ei ole toistaiseksi ilmennyt, että ainetta olisi levinnyt laajemmin Kaakkois-Suomen alueelle. Alueellamme ei myöskään tiedetä toistaiseksi kenenkään menehtyneen tai tarvinneen sairaalahoitoa metonitatseenin käytön seurauksena, kertoo rikoskomisario Pasi Sirviö.

Yksikin metonitatseeni-tabletti voi Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion mukaan olla kuolettava.

Poliisi varoittaa erityisesti Subutexin käyttäjiä tästä vaarallisesta huumausaineesta. Tabletit ovat valkoisia, Subutex-lääketablettien näköisiä, ja niitä saatetaankin siksi myös kaupata katukaupassa Subutex-tabletteina. Takavarikoiduissa tableteissa on ollut teksti ”B8” ja toisella puolella miekkakuvio. Kaakossa takavarikoitu metonitatseeni on ollut sekä tablettimaisessa että jauhemaisessa muodossa.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Mua ei oikeasti kiinnosta huumeet/muuntohuumeet tai niiden vaarallisuus..
Jos joku niitä vetää niin tervemenoa.
Lähes 50-vuotiaaksi on pärjännyt käyttämättä huumeita tai lääkkeitä päihtymistarkoituksessa.
Ja kyllä tilaisuus olisi ollut monta kertaa.

Peter Kreisler

Totta, oikea asenne, mutta poliisin huoli narkkarien terveydestä tuntuu tosi oudolta, tällaiset varoitukset vaarallisista huume-eristä on kuin jotain outoa huumoria.