Kotimaa Rikos

Esitutkinta monikulttuurisen Mantaqa-jengin epäillyistä törkeistä huumausainerikoksista valmistunut

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Mantaqa-rikollisryhmittymän jäseniä koskevan marihuanan maahantuontia koskevan rikoskokonaisuuden esitutkinnan.

Esitutkinnan perusteella pääosin suomalaisista henkilöistä koostunut rikollisryhmän epäillään hankkineen Albaniasta suuren määrän marihuanaa, joka toimitettiin Espanjan kautta Suomeen postin toimittamana.

− Yhteensä Suomeen lähetettiin tammikuun lopun ja helmikuun aikana noin 70 kg marihuanaa. Kyseisen määrän katukauppa-arvo Suomessa olisi ollut arviolta noin 700 000 euroa. Poliisi onnistui takavarikoimaan marihuanasta 13 kg, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Marihuanan maahantuonnin pääepäiltynä epäillään toimineen neljän henkilön ryhmittymän. Näistä kahden vuosina 1995 ja 1996 syntyneen miehen epäillään toimineen marihuanan tilaajana. Lisäksi vuosina 1993 ja 1997syntyneiden miesten epäillään osallistuneen marihuanan pakkaamiseen ja eteenpäin levittämiseen Suomessa. Edellä mainittujen pääepäiltyjen lisäksi juttukokonaisuudessa epäillään viittä muuta henkilöä törkeästä huumausainerikoksesta. Kahta henkilöä epäillään törkeän huumausainerikoksen lisäksi törkeästä ampuma-aserikoksesta.

− Marihuanan vastaanottajana Suomessa toimi Albaniasta Suomeen lähetetty mies, joka vastaanotti postipaketit väärennetyillä henkilöllisyystiedoilla. Mies otettiin kiinni Vantaan Tikkurilasta asunnosta, jonka oli vuokrannut yksi pääepäillyistä. Asunnosta takavarikoitiin 12 kg marihuanaa, jatkaa Minkkinen.

Esitutkinnassa mies kertoi tulleensa Suomeen tammikuun puolessa välin etsimään töitä. Suomeen saapuessaan hänen luokseen oli tullut lentokenttähotellin pihalla albaniaa puhuva mies, joka tarjosi hänelle asuntoa.

Marihuanan Suomeen saapumisen jälkeen marihuana pakattiin pienempiin vakuumipusseihin Nurmijärvellä sijaitsevassa teollisuushallissa. Tämän jälkeen marihuana myytiin eteenpäin muun muassa Vantaalla, Keravalla ja Helsingissä.

Tutkintavankina juttukokonaisuudessa on ollut yhteensä kahdeksan henkilöä. Tutkintavankeuden aikana yksi pääepäillyistä yritti toimittaa toisen rikosasian pääkäsittelyn yhteydessä kirjeitä toiselle pääepäillyistä. Kirjeessä muun muassa käskettiin laittamaan miehet käymään yhden kanssaepäillyn luona, koska tämä oli kertonut tapahtumista esitutkinnan aikana.

 

Lähde: poliisi

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kake

Ei ole mitään aihetta syyttää mistään, se on hyvä että ”nuoret” harrastaa jotain.

juha II

Näitä siis Suomi tarvitsee selviytyäkseen ”kestävyys vajeistaan”. Suurin ”vaje” on niillä, jotka näin kuvittelevat.

”Värinä” ja ”väri katukuvassa” perusteena eri rotuisten rahtaamiselle Suomeen vertautuu lähinnä joulukuusen koristeluun.

Eikö tuollainen esineellistäminen kun kyse on ihmisistä ole sitä kaikkein pahinta rasismia?

Ilmari

Tuomion antamisen yhteydessä julkistetaan nimet. Silloin nähdään kuinka ”suomalaisia” ne on.

Ali

Vihreitten mielestä, tuossa ei ole mitään laitonta,,,varmaan M.Ohimolahon asialla olleet. 70 kiloa,eihän tuosta saako yhden sätkän,jos sitäkään,enemmän sitä pitää olla! Ne virkamiehet jotka pidätti tämän alaikäisen,on erotettava välittömästi ,ja syytön lapsi päästettävä vapaaksi,,,ja korvauksia 100 000e.

Mä en koe monikulttuuria

”Monikulttuurinen Mantaqa-jengi”. Monikulttuurinenhan Suomessa tarkoittaa esim. lukupiirien osalta, että siihen ovat tervetulleita kaikki muut paitsi suomalaiset. On siis oletettavaa, ettei Mantaqa-jengissäkään ole yhtään suomalaista. Jutussa mainitutkin ovat vain saaneet Suomen kansalaisuuden tai oleskeluluvan.

Tuli mieleeni, että Ruotsissakin taannoiset mellakat, joissa yli 100 poliisia loukkaantui, masinoitiin rikollisjengien toimesta. Nyt uutisoitiin, että jengiläisiä oli kannustamassa myös heidän äidit. Olisikohan ennaltaehkäisevää, jos Suomessakin alettaisiin rajoittaa perheenyhdistämistä. Ainakin huutosakit jäisivät Irakiin.

Suomi on entinen siirtomaa

”Monikulttuurisuus” -termi liittyy vahvasti YK:n satukirjan (Agenda 2030) esittämään köyhyydenpoisto-ohjelmaan.
Siinä esiintyy käsite ”vastuullinen siirtolaisuus”, mikä KÄYTÄNNÖSSÄ tarkoittaa sitä että länsimaiden pitää ottaa vastuuta kehitysmaamuslimeista ja asuttaa heitä yhteiskuntiinsa.

Koska päättäjät toki tietävät että siitä seuraa yhteiskunnallisia ongelmia, niin on keksitty sana ”monikulttuurisuus” jolla yritetään saada kantaväestö ymmärtämään että heidän pitäisi muka joustaa sitten kun alistuskulttuuriväki tulee ja alkaa laajentaa reviiriään.

Se voi tapahtua hyvinkin nopeasti

Ja kohta ollaan kaikki köyhiä.

Tuumailija

Jos mainitaan että Albaniasta tänne tullut henkilö on vastaanottaja, niin selviö on että täällä hänet värvänneet ovat myös samaa kansallisuutta kuten lähettäjätkin. Se kylttyyri, se kylttyyri vaikuttaa siihen etteivät nämä päästä businesta käsistään.
Korkeintaan siirto-ja jalekuverkostossa on ollut juoksupoikina maan natiiveja.

Suomalaiseksi henkilöksi luetaan myös ne, jotka ovat täällä loisineet määrätyn ajan ja saaneet kansalaisuuden lahjaksi ilman vastavelvoitteita.

Eka Kettunen

Ulkomaalainen joka on saanut suomen kansalaisuuden, muuttuu suomalaiseksi henkilöksi.

t: poliisin kehotuksesta sisälukutaitoa opiskellut rivien välistä tulkitsija

Heh heh

Pääosin suomalaisista? Siis mitvit? Taas tätä muunneltua totuutta.

Huru-ukko

Miten ne nyt noin, Jussi ja Jorma ja Kalevi tuolleen? Tuovat humeetin sekoittavia aienita? Ja näkee ne aineet sekoittaneen myös polliisien päänupin. Ainakin uutisen perusteella. Vai onko polpo ja sisäkanisteri asialla. Siinä sekoittamisessa??

Piikkilampaat

Poliisit veti kyllä asissa pohjamutiin, he kun kertoivat että pääosa tekijöistä on Suomalaisia, ihan kun ei jokainen tietäsi että tuossa terroristi jengissä ei valkoisia ole yksikään.

Vasemmisto on skitsofreenikkoja täynnä

On siellä kenties yks Antifan nuhanenä. Se riittää siihen, että koko lössi on supisuomalaisia.

epäkorrekti

Koska poliisilla on käytössä sana ”kantasuomalainen” niin johdonmukaisuuden vuoksi sen tulisi käyttää vaikkapa sanaa ”neosuomalainen” silloin kun on kyse esimerkiksi ryöstelevistä tai raiskailevista yön timoista.