Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

EU määrää Puolan myöntämään maahanmuuttajille samat sosiaalietuudet kuin Saksassa – maksaa puolalaisille veronmaksajille omaisuuden

Laittomia maahanmuuttajia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla. Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

EU määrää Puolan myöntämään maahanmuuttajille samat sosiaalietuudet kuin Saksassa, ja se maksaa puolalaisille veronmaksajille omaisuuden.

Puola on tyrmistynyt, kun EU on määrännyt maan rahoittamaan laittomien maahanmuuttajien korkeat elintasovaatimukset, jotka noudattavat Saksan elintason vaatimuksia.

Uuden EU-direktiivin mukaisesti Puolan on tarjottava maahanmuuttajille sosiaalietuudet ja elinolot, jotka vastaavat Saksan sosiaalietuuksia ja elinoloja. Toukokuun 14. päivänä 2024 annetun EU:n turvapaikkadirektiivin mukaan laittomat maahanmuuttajat ovat oikeutettuja veronmaksajien rahoittamiin sosiaalietuuksiin kaikissa EU:n jäsenvaltioissa. Tähän kuuluvat korkeatasoiset ilmaiset asunnot, sosiaalietuudet, kattava ilmainen terveydenhuolto sekä afrikkalaisten ja arabimaahanmuuttajien pääsy työmarkkinoille.

Laki ja oikeus -puolueen (PiS) poliitikko Jacek Saryusz-Wolski totesi wPolityce.pl-sivuston haastattelussa, että direktiivin tarkoituksena on varmistaa maahanmuuttajille yhtäläiset edut kaikissa EU-maissa.

Saksassa tämä on noin 500-600 euroa, ”mukaan lukien ruoka, asuminen ja perheenyhdistäminen”. Puolassa nelihenkinen perhe voisi saada noin 10 000 zlotya (2 300 euroa), mikä on huomattavasti enemmän kuin Puolan keskimääräinen työttömyyskorvaus, joka on noin 1 600 zlotya (370 euroa) kuuden kuukauden ajalta”, Saryusz-Wolski sanoi. Hän korosti, että tämän uuden politiikan rahoittaisivat puolalaiset veronmaksajat, sillä EU:n varoja ei ole osoitettu tähän tarkoitukseen.

Konservatiivisen Do Rzeczy -viikkolehden päätoimittaja Paweł Lisicki kritisoi direktiiviä WNET-radion haastattelussa, kutsui sitä absurdiksi ja katsoi sen johtuvan EU:n hallintoelimissä vallitsevasta maahanmuuttoideologiasta. Hän korosti EU:n tuomioistuimen Unkarille äskettäin määräämää 200 miljoonan euron sakkoa, koska se ei ole muuttanut maahanmuuttolakejaan. Lisicki ilmaisi huolensa siitä, että Donald Tuskin vasemmistoliberaalin hallituksen aikana Puola saattaa noudattaa näitä EU:n säännöksiä täysimääräisesti, vaikka kansalaiset vastustavat niitä merkittävästi.

Lisicki huomautti myös, että tiedotusvälineet saattaisivat kuvata tämän lainsäädännön noudattamista menestyksenä ja liittymisenä eurooppalaiseen etujoukkoon. Hän muistutti Kansalaisfoorumin (PO) hallituksen vuonna 2014 tekemästä päätöksestä sallia joukkomuutto Puolaan, mikä rikkoi Puolan, Unkarin, Slovakian ja Tšekin muodostaman Visegrád-ryhmän aiempia sopimuksia. Kun otetaan huomioon EU:n nykyiset paineet, hän epäilee, ettei PO:n hallitus vastustaisi näitä direktiivejä ja mahdollisesti syyttäisi edeltäjiään tai kehystäisi sen Puolan kannalta hyödylliseksi.

Lähde: Remix News

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

On kyllä kunkin maan oma asia, millaisia etuja laittomille tulijoille tarjotaan. Tuohan on ihan järjetöntä, jos köyhemmissä maissa pitää maksaa rikkaiden maiden elintason mukaan. Johan laittomasti änkeytyneet menevät kiireen vilkkaan köyhempiin maihin, koska niissä ilmaiset rahat riittävät luksuselämiseen.

On tuo kumma tuo EU:n suvakkien keskusvaltaisuus, kun se alkaa pahentua oikein rasittavalla tavalla.

Marko Kristian

Näin ne ”hyvinvointiyhteiskunnat” ajetaan lopullisesti alas, kuuluu varmaan siihen ”great resettiin”
Ei tarvita matemaattista kykyä paljon ymmärtämään, että tällä menolla EU mailla ei ole kohta varaa huolehtia edes omien kansalaisten peruspalveluista vaikka veroprosentti huitelee jossain sadan pinnassa.

Ilkka Manttari

Aika vaikea löytää enää mitään perusteita esim. suomen veroasteelle kun tietää mihin kitaan ne rahat menee.

Toni Lajos

Meillä sotaa, vainoa ja sukupuoliahdistusta tuntevat ovat saaneet jopa paremmat etuudet kuin kantaväkeen kuuluvat, tässä ( kin ) asiassa kuljemme eturintamassa, kuten tuhoa kohti kuljettaessa, siinäkin olemme eturivissä, ja mikä irvokasta, hymy huulilla.

Ruoste Iskee

Niimpä..”johny boy” ei selvitä ilman eu:ta, Suomen kaupankäynti tyrehtyy, jne, jne.
Ei tyrehdy vaikka jossain saduissa eu maihin kauppa pysähtyisi eu eron myötä, sekin olisi Suomelle parempi kun kuulua koko euroopan nielevään tuhovimäriin eu:hun.

John Quiman

Niin kauan kuin Suomea hallitsevat ajavat Suomea laittomien elättiarmeijoiden ja kaikenlaisten vihreiden siirtymien ym. tuhoavalle polulle, ei EU-ero muuttaisi siltä osin mitään. He sopisivat kauppasopimuksissa, että kaikki tuhoava politiikka jatkuu entisellään.

Pitää ymmärtää sekin, että kansanäänestyksessä ei tulisi kannatusta erolle tällä hetkellä. Jos tämän osaa muuttaa, sitten asia muuttuu.

Tämä on realiteetti, eikä se katoa puhkumalla.

Mitään ei voi saavuttaa, jos ei hyväksy realiteetteja ja tajua kuinka johonkin päästään.

Tämän hetken paras mahdollisuus on siinä, että EU:n suvakit saadaan pois vallasta ja kun suurissa maissa kansa kyllästyy vihreään petokseen ja holtittoman maahanmuuton seurauksiin, tulee suvakeille lähtö ja Suomessakin politiikka muuttuu.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ruoste Iskee

Parempi on erota koko eu:sta ilman äänestystä, miksi siitä pitää kansan äänestää, ei sitä kysytty liityymisessäkään. Neuvoa antava, ei vieläkään ole virallinen äänestys vaan mielipidekysely.

John Quiman

Parempi ja parempi. Nythän en ole kirjoittanut siitä, mikä olisi parasta, vaan siitä, mikä on mahdollista ja mikä on parasta mahdollisuuksien puitteissa. Se on realismia.

Se, että koko ajan vain toistaa jotain, mikä ei ole käytännössä mahdollista, on haaveksintaa, ei realismia. Asioita saa tehdyksi, jos on realisti, ei haaveksija.

Ruoste Iskee

Itehhän sitä toistat että ei voi erota, ei voi erota ja sitä rataa. Yhtä realista on erota eu sonnasta kun jatkaa sinne uppoamista. Jossain vaiheessa se järkevä kansanosa saa tarpeekseen ja silloin on realistista on että joka eu kannattaja roikkuu hirressä.