Eurooppa Politiikka

EU on asettanut uusia pakotteita Venäjälle

Kuva: Pxfuel.

Euroopan unionin jäsenmaat hyväksyivät pakotteet perjantaina 8.4.2022. Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäys on johtanut laajamittaiseen humanitaariseen hätätilaan ja pakolaisuuteen. Euroopan unioni reagoi Venäjän hyökkäykseen asettamalla sille yhdessä läheisten kumppaneiden kanssa uusia pakotteita. Perjantaina 8. huhtikuuta hyväksytyt pakoteet täydentävät aiemmin hyväksyttyjä EU-pakotteita Venäjän toimintaa vastaan, kerrotaan Ulkoministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Päätöksellä laajennettiin niiden henkilöiden ja yritysten listaa, joihin kohdistetaan pakotteita, jotka liittyvät Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentäviin tai uhkaaviin toimiin.

Listattavien henkilöiden kohdalla on kyse varojen jäädytyksistä sekä matkustus- ja kauttakulkurajoituksista. Lisäksi on kiellettyä asettaa mitään varoja tai taloudellisia resursseja suoraan tai välillisesti listattujen henkilöiden ja yritysten saataville tai hyödynnettäviksi.

Pakotelistalle lisätyt henkilöt ovat Venäjän hallitusta tukevien suuryritysten ja rahoituslaitosten johtajia ja media- ja informaatiovaikuttajia sekä hallinnon edustajia. Pakotelistalle kuuluu Venäjän hallitusta tukevia tai siitä hyötyviä liike-elämän vaikuttajia sekä näiden perheenjäseniä. Pakotelistalle lisätyt yritykset ovat aseteollisuuden yrityksiä. Pakotteita on laajennettu koskemaan myös neljää venäläistä pankkia.

Sektorikohtaisia pakotteita laajennettiin lisäämällä uusia vienti- ja tuontikieltoja. Vientirajoituksia laajennettiin Venäjän sotilaallisia tai teknologisia kyvykkyyksiä mahdollisesti edistävien ynnä muiden tuotteiden ja teknologian sekä öljynjalostusteknologiaan ja maakaasuun nesteyttämiseen käytettävien tuotteiden ja teknologioiden osalta. Lisäksi vientikieltolistalle tuli laaja lisäjoukko teolliseen toimintaan liittyviä tuotteita.

Myös ylellisyystuotteiden vientikieltolistaa laajennettiin ja täsmennettiin. llmailusektoria koskevaan vientikieltoon lisättiin lentokoneiden polttoaineet ja niiden lisäaineet. Tuontikielto asetettiin kivihiilelle ja tietyille turvepolttoaineille neljän kuukauden siirtymäajalla. Listaa tuontikiellon alaisista rauta- ja terästuotteista laajennettiin. Lisäksi tuontikieltoja asetettiin useille muille tuotteille, jotka ovat merkittäviä tulonlähteitä Venäjälle.

Rahoitussektorilla pakotteita laajennettiin asettamalla kielto tarjota suoraa ja epäsuoraa tukea, ml. rahoitus, venäläisille julkisille toimijoille tai yli 50% Venäjän valtion omistamille tai kontrolloimille laitoksille. Venäläisille asetettua yli 100 000 euron talletuskieltoa laajennettiin koskemaan myös kryptovaroja, joiden rajaksi asetettiin 10 000 euroa.

Venäjä suljettiin pois EU-maiden julkisista hankinnoista, muutamin poikkeuksin. Uutena toimena kiellettiin venäläisten ja valkovenäläisten tiekuljetusyritysten maantiekuljetukset EU:n alueella ja asetettiin kielto Venäjän lipun alla purjehtiville aluksille pääsystä EU-maiden satamiin.

Pakotteisiin sisältyy paljon poikkeuksia, jotka on tarkennettu asetustekstissä. EU:n asettamien uusien pakotteiden kokonaisvaikutukset Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan ovat merkittävät, vaikka Suomen vienti Venäjälle on viime kuukausien aikana merkittävästi vähentynyt.

 

Ulkoministeriö

41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Montakohan kertaan EU:n on ammuttava itseään päähän, että se saa hengen pois itseltään. Taatrtua EU laatua, jossa ei edes mainitun ”Ruljanssi Riihen” vessa politiikka ota onnistuakseen, jossa voi käydä Brysselin ratsupoliisien hevosetkin!
*Spede Pasasen radiohupailu ohjelma 1960-luvulla.

Todellinen ”rauhanjärjexstö”, jolla on kuin anti-midaan kosketus saaden kaiken umpi-sekaisin mihin tuo turhimusten järjestö vain joutilaisuudessaan ja yleiseurooppalaisessa tyhmyydessään vain keksii koskea!

Ja kaikki tämä vain siksi, että EU on palkintovirka paikka niile, jotka ovat parhaiten maansa myyneet ja kaatopaikka niille, jotka ovat kotimaanpolitiikassa lahjus skandaaleissa rypeneet.

SinimustaFani

Pakotteet voi kiertää ostamalla unkarilaista viiniä ja saksalaisia tuotteita. Saksa ei lopeta energian ostamista Venäjältä. Suomi lopettaa energian oston Venäjältä ja tuhoutuu vihersiirtymään.

Bling Bling

Reipasta toimintaa. Vielä kun saadaan Venäjän öljy ja kassu seis, niin roistovaltio onkin kivikaudessa, eikä kykene – haluistaan huolimatta – uhkaamaan enää naapureitaan. Kaikki venäläisomistus tulee takavarikoida ja kanavoida Ukrainan jälleenrakentamiseen, kunhan puna-armeija on ensin ajetettu takaisin kivenkoloihinsa.

Sepeteus

Kerro tuo juttusi myös Sakemanneille.

Juha

Jep. Kivihiiltä ei enää Suomeen ja punakaupunkien Helsingin, Tampereen ja Turun betonikopit kylmiksi. Nesteen jalostamolle ei enää Venäläistä öljyä ja bensanjakelu seis pariksi kuukaudeksi, jotta saavat viritettyä Porvoon jalostamon toisille öljylaaduille. Loviisan ydinvoimala pois sähköverkosta kun käyttävät väärää venäläistä uraania. Maakaasuputket kiinni ja 20 TWh/a pois sähkön ja lämmöntuotannosta.

Vetäkää pipo korville siellä punakaupungeissa ja liikkukaa potkulaudoillanne.

Ihmettelijä

Saattaa tuo potkulautaliikenne toteutuakin, koska ainakin nwo on suunnitteilla jo tänä vuonna asettaa voimaan. YKn agenda 2030 mainitsee, että:” et omista mitään, mutta olet onnellinen”. Käsittääkseni tuo ”great reset” on tarkoitus saada aikaan ainakin vuoteen 2030 mennessä, mutta voi toteutua silti aiemminkin.

Eka Kettunen

Kylläpä näitä pakotteita sitten riittää, niitä taitaa olla ihan ehtymätön varasto.

Ajattelin itsekin kantaa korteni kekoon pakotteiden suhteen. En aio enää seurustella venäläisten naisten kanssa ellei kyseessä ole blondi, brunette tai punaverikkö, pakotteiden nimissä blokkaan alle 25 ja yli 55 vuotiaat armotta. Venäläisestä vodkasta kieltäydyn täysin, paitsi lauantaisin ja jos kaverit sattuvat joskus tarjoamaan. Enkä osta enää venäläistä metvurstiakaan, ainakaan ennen kuin kaikki entiset on syöty loppuun. Näin sitä voi olla yksilötasolla tehdä valintoja asioiden edistämiseksi toivottuun suuntaan, aivan kuten poliitikotkin tekevät päätöksiä isommassa mittakaavassa.

Ilkka Forsten

Olet pesunkestävä poliitikonalku.

Jarmo

Suomen ja EU:n päättäjät tekevät juuri kuten Venäjä on laskelmoinut: Ajaa itsensä talouskaaokseen – €urokriisiin 2.0 jos tarkkoja ollaan.
Onko Kreikka ensimmäinen mikä poksahtaa vaiko esim. Italia?

Piikkilampaat

Ai. laskelmoiko venäjä että heidän maansa tulee vajomaan pahimpaan lamaan koko historiassa, että oikein hakivat tuota, hah, hah ja hah.
Lopettakaa mv ryssälehden lukeminen.
Ryssät tulee vielä olemaan polvillaan ja anelemaan että pakotteet hellittäisi.

Jarmo

Katsopas ruplan kurssia ja Euroopan ”sika” -maiden valtion lainojen korkoja niin saatat nähdä tulevaisuuteen.

Ilkka Forsten

Siihen kuluu iäsyys tai kymmenen vuotta, siitä riippuen kumpi tulee ensin täyteen.

kyllä rahaa löytyy

Kreikallahan on öjyä enemmän kuin koko lähi-idässä yhteensä. Saksalaiset löysivät sen suuren öljyaltaan välimeren ohjukasta -74. Mutta sitä ei ole vielä ruvettu poraamaan. Tämän öljyaltaan vuoksi Turkki ja Kypros tappelevat siitä yhdestä saaresta ja sen omistuksesta koska niillä merialalueilla voi sitä öjyä porata. Ja siksi j..talaiset eivät hyväksy Palestiinan vesialueilla rakennelmia jotka eivät ole heidän. Ja siksi mm. Egypti piti saada kaaokseen ja sen presidentti syöstä vallasta koska niilläkin olisi oikeus porata sitä öljyä. Eivätkä Amerikkaaiset olisi saaneet siitä pennin jeniä. Ja sitä välillisesti porataan Libyassa asti. Voinette siis kuvitella minkä kooisesta öljyaltaasta on kyse.

Jarmo

Ja nämä varannothan on pumpattuna kesällä tynnyreihin myyntiä varten?

Puolueeton

Vaikuttaa pelkältä kiusanteolta eikä tarkoitukselta saada sota loppumaan. Eiköhän olisi järkevämpää panna pystyyn rajoitusten sijasta neuvotteluja sodan syistä ja mahdollisuuksista ratkoa niitä neuvottelemalla. Olisi mukava tietää, mikä taho on pahin sodan yllyttäjä.
Keskitason kanslaisesta tuntuu lasten touhulta syyttää yhtä ukkoa kaikesta. Tunttu, että korkeitten päättäjien joukossa suurin osa on lapsen ja useampien pt-median somekommentoijien tasolla olevaa massaa.

Piikkilampaat

Eli sinä tallaat sitten täysin mv ryssälehden mukaan.
Et oikein tajua mitä noilla pakotteilla ajetaan.
Sekin osoittaa miten vähän osaat ajatella, että väität että syytetään vain yhtä ukkoa noilla pakotteilla, se on kuule päinvastoin, pakotteet nimenomaan vaikuttaa koko venäjään, tarkoitus on saada tuon maan kansa tajuamaan että venäjän pitää saada muutos aikaan.
On suoranainen loukkaus että pidät itseäsi keskitason kansalaisena, sillä olet siitä kyllä kaukana.
Vai että sodan yllyttäjä on pakotteiden laittajat, on kyllä aivan naurettavata putinismia ei muuta voi todeta.

Puolueeton

mv-lehtiä voit moittia ryssälehdeksi, mutta se osoittaa vain tietosi ja tunteittesi tasoa. Voisit lukea kommentteja tarkemmin ja vastata asiallisesti. Vastaan kuitenkin tähän.
Pakotteet purevat Eurooppaa todella pahasti, koska Eurooppa on riippuvainen ”ryssän” energiasta ja ruokatavaroista. Pakotteissa on mukana oikeastaan mukana vai Europan valtiot. USA:lle Venäjän kauppa on niin tärkeä, että se on näennäisesti mukana pakotteissa, mutta kiertää niitä. Saattaapa käyttää venäläistä energiaa ja myy säästyvää omaansa kovin hinnoin. Suurin osa maailmasta käy kauppaa edelleen Venäjän kanssa. Pakotteet kohdistuvatkin pääosassa yksityisiin ihmisiin ja ovat politiikkaa, mutta pakotteet vaikuttavat taloudellisesti Eurooppaan ja etenkin rehelliseen Suomeen.

Piikkilampaat

Tiesitkö että 90% venäjän kansasta on täysin putinin kanssa samaa mieltä ja kannatavat terrorista hyökkäystä siviileitä vastaan Ukrainassa, no et näköjään.
Tehkööt kipeää, kyllä eurooppa ja Suomi tulee selviämään lopulta venäjä erosta.
Puolustat siis mv kuraa, tuo ei tee muuta kun levittää sairasta venäjä aatetta ja syyttää kaikesta Ukrainaa.
Ensinnäkin ei ole mitenkään asiatonta kutsua venäjää ryssiksi, sillä ovat ihan sitä samaa kun stalinin aikana.

Rudi

Otappa torrakka ja lähe kostamaan koko maailman puolesta. Voi se sun patologinen ryssäviha saada hoitoa siinä samalla.

Piikkilampaat

Ei huolta.
Lähden ensimmäisten joukossa lahtaamaan ryssiä jos Suomeen hyökkäävät, menkää te ryssän lähettiläät kukkapuska kädessä noita vastaan, pääsette kyllä samaan kuoppaan ryssien kanssa.

Rudi

Hyvä juttu. Miinanpolkijoiksi valitaankin aina sieltä terävimmästä päästä.

Niin

Niin maan nimi taitaa aika monella kielellä olla russia..

Ihmettelijä

Kansa näyttää olevan siellä fiksumpaa, kuin muualla, ei taida huijaukset tai lahjuksetkaan auttaa saamaan venäläisiä globalistien nwo n ja great resetin puolesta taistelemaan, niinkuin länsimaissa on tapahtunut.

Aloitetaan idänkauppa

Näinhän se on. Eiväthän ihmiset riitele naapureidenkaan kanssa ja härnää niitä sielä missä asuvat. Sovussa koitetaan mennä. On se sitten kummaa miten suomalaisten muka pitäisi olla riidoissa venäjän kanssa. Ja totella jotain pakotteita joista ei meille ole mitään hyötyä. Ja vielä liittyä NATO:on josta joku kenraali voi päättää aamukrapuloissaan että ”Tänään Suomen pitää hyökätä Venäjälle”. Ja jäsenmaana meidän velollisuutemme ON hyökätä. Miksi meidän pitää hylätä terve järki ja alistua mielivallan alle?

No, ehkä niitä kiukuttaa että jonkun man johtaja ei suostu tanssimaan niiden pillin mukaan kun ei ole ottanut keskuspankiseen niiden pankkia. Ja alistunut taloudellisesti niille. Toisaalta, se on vain hyvä.

Eiköhän mekin aloiteta neuvottelut ja poisteta pakotteet ja ilmoiteta Kremliin että ”me ei liityytä NATO:on ikinä”. Perutaan ne kalkkuna-kaupat ja ostetaan silläkin rahalla sähköä. aasua ja öljyä naapurista. Ja rakennetaan se Hanhikivi valmiiksi. Se meidät lihotti -70 luvulla ja se pitää meidät hengissä jatkossakin. Silloin kun kolms maailmansota on täydessä käynnissä.

Muuten, harva ymmärtää montako miljardia Suomesta viedään yritysten voittoja Ruotsiin joka vuosi. Ja sitä että kaikki maahantuodu tuotteet joiden ”Nordic konttori” on Ruotsissa, ruotsalaiset tekevät 40% katetta suomalaisilla. Norjalaisille ja Tanskalaisille on ihan eri hinnat. Venäjä ei koskaan riistä samalla tavalla.

Piikkilampaat

Kyllä haisee täällä komentoijissa mahorkka.
Venäjän kohtelee kansaansa kuin torakoita joilla ei ole mitään oikeuksia, siellä hakataan vanhuksia, naisia, lapsia ja miehiä miliisin toimesta ja heitetään eliniäksi linnaan siitä että lausuvat vain yhden sanan jos se ei ole putinin mieleen.

Rudi

Etpä tunnu sinäkään maanmiehiäsi kohtaan kovin asiallisesti käyttäytyvän. Onneksi kaltaisiltasi tampioilta on aseet kerätty pois, tuskin niitä olet koskaan edes saanut.

jalmari finne

Todella hyvä kommentointi Rudi, sillä piikkilampaiden tapaiset henkilöt ovat todella niitä joilta Poha tulee kerämään aseet pois ja nopeasti. Mahorkka on nykyisin harvinainen ja sen kasvattaminen ei oikein onnistu edes Venäjällä missä on saatavan aivan hyvää ”tupakkia” niitä tarvitseville.
Suomessa on jo kiire suunnitella petun saamista leipäviljaan, niin typeriä ovat nämä hallituksemme omat ”piikkilampaat” Marinin johdolla! Kaikkien suhteiden katkaiseminen Venäjään on todellinen riemuvoitto USA:lle minkä jälkeen Suomessa joudutaan käyttämään Monsanton geenimanipuloitua siemenviljaa saadaksemme edes jonkinlaisen viljasadon.
Ruplan kurssi nousee kohisten ja ukrainalainen koomikko saa koko eduskuntamme paitsi Ano Turtiaisen toimimaan kuin opetetut Pavlovin koirat! Tuleeko kenellekään mieleen, että sama ruikutus avusta, sotilasavusta ja rahsta on kuultu ennenkin ja aina sama etninen ryhmä asialla!
Finne igen

Ilkka Forsten

Kyllä se ruikutus rahasta ja avusta on kuultu ihan muualta jos rehellisiä ollaan. Aavikon prinssit ja Afrikan muuten vaan lupsakkaat toppahuulet on käärineet vuosikymmeniä miljoonan toisensa perään. Tuloksena ylikansoitus ja gepardihattuisten kullatut Rolls Royce merkkiset ” pikkuautot.”

Ihmettelijä

Muistui mieleen, taisi olla Ahtisaaren aikana, Namibian kansalle tarkoitettu kehitysapu, jonka jälkeen sen maan presidentti ostikin lentokoneen omaan käyttöön.

Piikkilampaat

Mitä luulete että sinun ihailema idän diktaattori tekee jos suomi ei natoon mene.
Tiedoksi sinulle että olen metsästäjä, joten kertokoot tuo sinulle minun aseistuksestani.

Rudi

Mitäs heevettiä sinä minun ihailuistani tiedät? Vai että karjalan suunnalta, se kyllä selittää. Sielä suunnalla kun ne geenit on sekoittuneet. Meneppä sinne kannonkoloosi tappamaan kärpäsiä, kärpäslätkä on tommoisten miesten ainut ase mitä niille annetaan käsiteltäviksi. Voit siellä samalla taas touhuta niitä kätyrileikkejäsi.

Arvo Pohja

Hyvin on aivopesukone tehnyt tehtävänsä. Kaltaisesi eivät tiedä historiasta tai geopolitiikasta yhtään mitään. Ensimmäisenä mukana valtamedian tarjoilemasta joukkopsykoosista. Kun on tuollainen kansa, niin voi sanoa, että se on ansainnut kaiken p..kan mitä tulossa.

Piikkilampaat

Sinut on ryssä aivopessyt.
Minun koko suku tulee vallatusta Karjalasta, minä en ryssille pyllistele kuten te märkäkorvat putinistit.
Ai mikä on aivopessyt, ai sekö että en valtamediaa ole seurannut 30 vuoteen?

Ihmettelijä

Wikipedian mukaan putinisti on sellainen, joka haluaa pitää maan itsenäisenä ja haluaa että maalla on oma armeija. Hyviä tavotteita.

Ilkka Forsten

Geopoliittisesti olemme Venäjän naapurimaa, menikö oikein ? Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 30.11-1939. Menikö oikein ? Mainilan laukaukset ammuttiin neuvostoliiton puolelta, menikö oikein ? Venäjällä Putin pakottaa joukkopsykoosiin, menikö oikein ? Venäjän kansan joukkopsykoosi pakottaa äänestämään putinin valtaa kerta toisensa jälkeen, menikö oikein ? Onko oikein että meni oikein, vai oikeinto on oltava eri mieltä taas kerran ?

Suosittelen että kohtaat Ukrainasta paenneita, ja kerrot heille että meillä on meneillään joukkopsykoosi, sillä meillä ei ole oikeutta uskoa edes siihen että NATO on ainoa tae turvallisuudesta tänä aikana. Jos he ovat kanssasi samaa mieltä, myönnän että olen joukkopsykoosissa mutta silti kannatan natojäsenyyttä. On mukavampi olla psykoottinen vapaassa maassa kuin Siperiassa suolakaivoksen leipäjonossa, horisten miten hyvä isäntä Putin onkaan.

Sensuroimaton Totuus

Talvisodassa Suomeen hyökänneet joukot koostuivat UKRAINALAISISTA.

-Menikö oikein?

Rudi

Onneksi tuo tampio ei edusta millään lailla kansaa. Suomalaiset ovat kylmäpäistä porukkaa ja isolärviset kuumakallet marginaalia.

Vedä päähäsi jo sinäkin

Idän ihmemaan valtamediaa vissiin tarkoitat? Idässähän ne ovat hämmästyttävän yhdenmukaisia niillä kaikki uutiset..
https://oikeamedia.com/o1-179100

Ihmettelijä

Venäjän kansa ei selvästi halua globalistieliitin hallinnon alamaisiksi, joten hyvin siellä on siltä osin asiat, kun presidentti ei myynyt kansaansa niille.

Vedä päähäsi jo sinäkin

Milloin nato on hyökännyt johonkin vai ottaako se käskyjä putkoselta?

Vedä jo päähäs

Voidaanko sitten samalla neuvotella vaikka suomen asiat, miksi suomi estää rauhanmielisen denazifionnin suomessa esim. Vaasa voisi kuulua suomeen oulun lisäksi?

Uusimmat uutiset