Eurooppa Kotimaa Politiikka Talous

EU:n energiaministerit keskustelevat hätätoimista korkeiden kaasun hintojen hillitsemiseksi sekä sähkömarkkinoiden uudistamiseksi

Kuva: Pixabay.

Tiedote 11.10.2022 Työ- ja elinkeinoministeriö

EU:n energiaministerit tapaavat 11.−12.10.2022 Prahassa epävirallisessa energiaministerikokouksessa, jossa aiheena on sähkömarkkinoiden uudistamiseen liittyvät tarpeet ja vaihtoehdot sekä hätätoimet korkeiden kaasun hintojen hillitsemiseksi.

Suomea epävirallisessa energiaministerikokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Suomi tarkastelee avoimesti eri hätätoimenpidevaihtoehtoja

Komissio on esittänyt tiekarttaa korkeiden energian hintojen, erityisesti kaasun hinnan hillitsemiseksi ja energian toimitusvarmuuden turvaamiseksi. Energiaministerit jatkavat lisätoimien pohdintaa tältä pohjalta. Suomi on painottanut nopeita EU-tason toimia. Suomi suhtautuu avoimesti eri vaihtoehtoihin energiahintojen alentamiseksi ja markkinoiden epävarmuuden ja riskien vähentämiseksi.

Suomi korostaa, että toimien tulee olla sellaisia, jolla voidaan vaikuttaa energian hintaan nopeasti vaarantamatta kuitenkaan energian toimitusvarmuutta. Kriisitilanteesta huolimatta eri toimenpidevaihtoehtojen, kuten kaasun hintakaton, vaikutukset tulisi arvioida huolellisesti.

EU:n sähkömarkkinoita tulee kehittää pitkäjänteisesti

Sähkömarkkinoiden kehitystyö alkoi jäsenvaltioiden vaatimuksesta viime syksynä energianhintojen kohottua huomattavasti. Suomi tukee sähkömarkkinoiden pitkäjänteistä kehittämistä.

EU-tason kehittämistyön tulee keskittyä erityisesti sähkön tukkumarkkinoihin. Ministerit keskustelevat kokouksessa myös sähkön johdannaismarkkinoista. Suomessa ja useassa muussa EU-maassa korkeat sähkön johdannaishinnat ovat aiheuttaneet kassakriisin sähköntuottajille ja johdannaismarkkina on ajautunut kriisiin sähkön korkeiden hintojen vuoksi. Suomi on pitkäjänteisesti painottanut, että komission tulisi tarkastella välittömästi johdannaismarkkinoiden sääntöjä.

Epävirallisissa kokouksissa käydään keskustelua ajankohtaisista aiheista, mutta niissä ei tehdä päätöksiä.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Hannes Torppa, 0295 047 405
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Elina Johansson, TEM, p. 029 504 7327

Työ- ja elinkeinoministeriö

54 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Venäjä tuhosi näytösluonteisesti 30 %a Ukrainan energiatuotannosta.. kahdessa päivässä.

https://www.reuters.com/world/europe/russian-missiles-hit-30-ukraines-energy-infrastructure-two-days-minister-2022-10-12/

Näin talven tullen kurjempi juttu.

Jatketaan provokaatioita, jospa saataisiin koko eurooppa kylmäksi ja pimeäksi niin ilmastoidiootit saisivat orgasmeja.

John Quiman

Ukrainalla olisi moraalinen oikeus tuhota Venäjän energiatuotantoa ja pommittaa Venäjän kaupunkeja, mutta jostain syystä elää sellainen kuvitelma, että se olisi väärin.

Krimin sillan osittainen tuhoaminen oli täysin sallittua sodankäyntiä. Putinin kiukustuminen siitä ei määritä totuutta, se määrittää vain sen, että Putinia pännii, kun Ukraina kykeni iskemään hänelle rakkaaseen siltaan ja on uhka hänen ryöstösaaliilleen Krimille. Kuten varkaat yleensäkin, Putin väittää, että Krim kuuluu ryöstäjälleen.

otto suni

Millä lihaksella Ukraina pystyy tähän ihmeeseen? Koko ajan sotaa on käyty Nato vastaan Venäjä eli proxy-joukot onUkrainan armeija!

juha II

Saksa ”kovisteli” – niin kuin sillä olisi varaa – Yhdysvaltoja toimittamaan sille halpaa kaasua.

USA vastasi: Emme toimita kaasua saksaan saatika muualle Eurooppaan.

Liittosuhde Yhdysvaltain kanssa on pahempi kuin sota liki Venäjää vastaan. On aivan toinen asia tietää alunalkaenkin tulevansa tapetuksi kuin, että ”ystävä” tekee käytännöllisesti katsoen saman ja vielä pirullisemmalla tavalla!

”Tyhjästä on paha nyhjäistä.”

EU:n Brysselissä sikäläisessä ”valtatyhjiössä” on Yhdysvalloilla ollut oma penkkinsä siinä missä itseriittoisilla yhdistyneiden eurooppalaisten maiden valtuuskunnillakin, joita Europarlaamentaarikoiksi kutsutaan. Hehän ovat siellä vain jättämässä takalistonsa jälkeä pehmeisiin penkkeihinsä. Sillä Brysselin kusiaispesässä kuhisee kuka määrän tietää vaaleilla valitsemattomia byrokraatteja, jotka tekevät ”likaisen työn” eli toteuttaa kaikki yli,kansallisten suuryritysten vaatimuslistat. Se, joka kuvittelle, että EU toteuttaa pienen ihmisen asiioita pienten ihmisten eduksi. On tällaisen ihmisen syytä pelätä taivaalta putoavaa lehmän p–kaa!!!

John Quiman

Yhdysvallat eivät enää toimita kaasua muualle, koska heidän kotimainen kysyntänsä vie koko tuotannon. Ei siihen liity mitään kiusallaan kieltäytymistä.

otto suni

USA:n etu on tuhota Euroopan kilpailukyky ja tämän asian ymmärtäminen näyttää olevan lähes kaiken ymmärryksen yläpuolella useimmille täällä kommentoiville! Biden tuhoaa myös täydellä vauhdilla USA:n omavaraisuutta öljyn tuottajana, joten tosiasioiden ymmärtäminen näyttää olevan vaikeaa kun kuvittelee Bidenin todella välittävän USA:n oman väestön ja erityisesti valkoisten selviytymisestä!

John Quiman

Sähköpörssi on huono juttu Suomelle. Suomi ei tarvitse sähköä mainittavasti muista maista, on siis kokolailla omavarainen. Saksa on hoitanut energiapolitiikkansa huonosti ja nyt se ostaa mahdollisimman paljon sähköä mm. Pohjolasta. Kysyntä on noussut ja siksi hinnat nousevat sähköpörssissä. Näin suomalaiset maksavat jälleen toisen maan huonosti hoidetun politiikan laskuja.

Saisi lopettaa koko sähköpörssin ja tuottaa sähköt ensin oman maan tarpeisiin tuotantokustannuksiin perustuvilla hinnoilla ja jos on ylimääräistä, sitten myydä toisille mihin hintaan nyt sitten myydäänkin.

Kata

https://www.verkkouutiset.fi/a/suomi-ottaa-vastaan-1-050-kiintiopakolaista/#0cf83d47

Kasvaa se meänki väkiluku…”– Suomi jatkaa johdonmukaisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien pakolaisten vastaanottamista.”

Aivan….

ike

En malta olla laittamatta tuohon linkkiä joka kyllä näyttää aika kylmäävästi missä suomessa nykyisin mennään. Aivan uusi Puopolo, vahingossa törmäsin, tänään tullut: https://www.youtube.com/watch?v=aWzzFl-tHN8

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Ei hittolainen tätä komukoiden muka ”arvomaailmaa”!Oodiinkin kyllä kelpaa se synnovepullo tai joitain ”muita” mutta että näin…No juuri aloitin mutta kiitos linkistä!Uskomatonta touhua ei hitto tämä on niin sekoa!Kirjastoihin siis EI sovi sananvapaus ja kuka niitä kirjastoja ylläpitää???

Ja meillä on pressa sun muuta liiteriä mutta hipihiljaa….ettei ”joku” siinä suutu….

Kata

Olipa siis hyvä keskustelu taas!Onneksi vielä on maalaisjärkisiä ihmisiä!

Rudi

Jos sinne kokoukseen joku piti lähettää niin se on Krista Kiuru. Lintilä on niin last seasonia näissä jutuissa. Kiuru kentälle kertomaan niille taliaivoille miten on pelit ja pensselit. Nimittäin jos hälle antaa agendan ja aiheen niin puskee sen läpi varmasti. Lintilä on joojoo-miehiä mutta voiko joku väittää että Kiuru on joojoo-naisia? Niin ittepäinen akka että alkaa puistattaa jo nimen kirjoituskin. Sais öljystä ja ruskohiilestä uusiutuvaa ihan vaan vasemmalla kädellä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi
Jäitä hattuun

Heh, ihan hauska ja mielenkiintoinen pointti sinulla 😉

Toimiakseen tuo kuitenkin edellyttäisi sitä, että Krista Kiurulla olisi jokin järkevä vaihtoehto tässä asiassa ajettavanaan.

Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että asia näin olisi. Eihän Kiuru ole mitään järkevää koskaan lausunut näiden energia-asioiden tiimoilta – mikäli hän ylipäätään on koko aiheesta edes puhunut.

Rudi

Juu,niin kuin kirjoitin, että kun hänellä olisi oikea agenda ja aihe. Pointtini oli se että EU:ssa ajaakseen Suomen etua on oltava tiukka, määrätietoinen ja periksiantamaton mutta maan kannalta edullisiin kompromisseihin kykenevä. Kevyitä seurustelu-upseereita ja illanviettojen lasinkilistelykuvauksia tärkeimpänä pitäviä reissuleidejä sinne ei vaan tule enää lähettää, sillä nämä ovat aiheuttaneet isänmaallemme niin järkyttävän suuria velkoja ja menoeriä sekä meille tulematta jääneitä tukia muiden eduksi, että sellaisen rahan holvaamisen tulisi loppua viimeistään nyt.
Parasta meille kaikille olisi että EU-jäsenyytemme harkittaisiin uudelleen huolellisesti, mutta kun näyttää siltä että suomalaiset ainakin vielä haluavat siinä jatkaa, niin jotain on asian suhteen tehtävä.
Asian ei kuvittelisi olevan edes poliittinen, sillä ei kai mikään puolue oikeasti haluaisi maksaa EU:ssa enemmän jäsenyydestä jos halvemmallakin voisi päästä, mutta jos halutaan päästä halvemmalla niin silloin tarvitaan teräksen kovia ministerejä ajamaan asiaamme, ihan välittämättä siitä mitä heistä tai Suomesta mahdollisesti ajatellaan, päämääränä oltava Suomen etu.
Ja aivan varmasti on niin että kun siellä on lepsuiltu ja annettu periksi, niin poskisuudelmat voivat antaa harhakuvan että meistä pidetään tai meitä arvostetaan solidaariduudesta, mutta todellisuudessa meitä pidetään tolloina ja vedätettävinä, ja kun näin on niin turha kuvitella että se vedätys loppuisi.

Jäitä hattuun

Tähän voi todeta, että EU saa juuri sitä mitä se on tilannut!

Energian riittävyyteen liittyvät ongelmathan ovat suoraa seurausta tästä ”vihreästä siirtymästä”, jota EU-johtajat ovat olleet suurella innolla ajamassa jo useita vuosia.

Ja tässä sitä nyt ollaan: energiakriisiä pukkaa.

Eikä kukaan voi ruveta edes väittämään, että tämä olisi tullut jonain yllätyksenä. Asiantuntijathan ovat moneen kertaan varoitelleet, että tämän politiikan seurauksena ei sähköä ja lämpöä riitä enää kaikille.

Kaiken kukkuraksi EU rupesi tätä jo ennestäänkin huonoa tilannetta pahentamaan vielä lisää julistamalla kauppapakotteita Venäjälle. Tämän seurauksena EU-maat eivät pysty enää paikkaamaan tilannetta venäläisen kaasun ja öljyn avulla, vaan energia todellakin loppuu ihan oikeasti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Lauri

Uskotko tuon kaiken olevan vain sattumaa? Olisivatko päättäjät vain niin typeriä? Vai voisiko taustalla olla suunnitelma Euroopan talouden tuhoamiseksi ja maaperän pehmittäminen tulevalle digivaluutalle ja -IDlle?

Jäitä hattuun

Vastaus hyvään ja aiheelliseen kysymykseesi:

En todellakaan usko tuon kaiken olevan pelkkää sattumaa – tai että kyse olisi vain poliittisten päättäjien typeryydestä.

Ilman muuta kyseessä on tietoisesti laadittu suunnitelma Euroopan talouden tuhoamiseksi ja sen asukkaiden alistamiseksi melkeinpä orjan asemaan.

Eikä tämä suinkaan ole mitään mielikuvitusleikkiä tai salaliittoteorioita, vaan näiden hankkeiden keskeisenä puuhamiehenä toimiva Maailman Talousfoorumin (WEF) johtaja Klaus Schwab on tämän kaiken ilmoittanut varsin suoraan parissa kirjassaan sekä antamissaan haastatteluissa.

Esimerkiksi vuonna 2020 ilmestyneessä teoksessa ”COVID-19: The Great Reset” hän selostaa hyvinkin yksityiskohtaisesti, miten tämä länsimaiden talouden alasajo ja yksityisten kansalaisten omaisuuden haltuunotto tullaan käytännössä toteuttamaan.

Kirja on todella kylmäävää luettavaa!

Asian vaarallisuutta lisää vielä se, että Suomen nykyinen pääministeri Sanna Marin ja valtiovarainministeri Annika Saarikko ovat läpikäyneet Schwabin organisaation järjestämän YGL-koulutuksen, jonka tarkoituksena nimenomaan on nuorten poliitikkojen värvääminen Schwabin järjestön palvelukseen ja saada nämä sitten ajamaan kyseisen järjestön tavoitteita.

Mikään sattuma ei olekaan, että Marinin hallituksen kaikki teot ja päätökset ovat olleet täysin yhdenmukaisia niiden linjausten kanssa, joita WEF:stä on annettu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Torricelli

Suurin tuollainen ”suunnitelma” on kehitysmaalaisten siirtäminen maapallon lauhkeille vyöhykkeille koska ilmaston lämpeneminen uhkaa muuttaa sademetsät savanniksi.
Jos taistelu hävitään: Ilmastonmuutoksen 5 uhkakuvaa Suomelle – maassa 500 000 ilmastopakolaista vuonna 2050? (iltalehti.fi)

Osa ihmisistä ei vielä suostu uskomaan ihmisen toiminnan aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, mutta heidän uskonsa tulee horjumaan yhä pahemmin sitä mukaa kun asteet ja myrskyt lisääntyy.

Jäitä hattuun

Hinku noiden kehitysmaalaisten siirtämiseen on todellinen, sitähän nuo johtajat tosiaan haluavat.

Perustelu sen sijaan on täysin tuulesta temmattu.

Keskeinen syy tälle Ilmastovouhotukselle onkin juuri se, että ilmaston lämpenemiseen vetoamalla voidaan paitsi rahastaa ihmisiä, myös ajaa kaikenlaisia hämäriä poliittisia hankkeita – kuten vaikkapa juuri tämä kehitysmaalaisten siirtäminen Eurooppaan ja Suomeen.

John Quiman

Eivät malta odottaa, että ilmasto oikeasti muuttuisi siten, että olisi jokin todellinen syy ihmisten muuttamisille ilmaston vuoksi. Eivät tietenkään, koska sellaista syytä ei tule olemaan.

Raksaäijä

Mitkään nyt suunnitteilla olevat toimet eivät ratkaise itse ongelmaa, eli energiapulaa…
Suunnitellut toimet auttavat epäsuorasti ja silloinkin tilapäisesti, mutta eivät lisää energian tarjontaa joka poistaisi energiapulan….
Täydellistä kyvyttömyyttä…

John Quiman

Täydellistä typeryyttä, mutta onko kyse kyvyttömyydestä, vain tarkoitushakuisesta typeryydestä?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Tarkoitushakuista…ihan taatusti.

Piikkilampaat

Huolehtikoot joka maa omista energiamuodoistaan, h–vetti!
Suomi on omavarainen sähköstä ja ollut sitä aina. Se että sähkönhinta on kova, johtuu ainostaan yhdestä asiasta, sähkön tuonnista pörssin pyöritetettäväksi joka sen sähkönhinnan nostaa pilviin. Te olette säälittäviä jotka kuvittelette että sähköhinta johtuu jostain suomesta kaukana olevan maan sodasta taikka siitä että sähkö olisi loppumassa.

otto suni

Täysin samaa mieltä kanssasi ja on syytä tietää, että sähkön omakustannushinta on edelleen esim. Fortumille n. 1 c/kWh, joten on turha puhua pörssin vaikutuksesta!

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=Qdg4uQW8Dlg

Hieno haastattelu taas ilmastonmuutoksesta…..Niin ja miksi on ”hätätilanne”…Mikä taho vei tähän ja miksi ydinvoimalat suljettiin ja kaikki muukin pasha mitä EU:kin tekee ja teki?
Niin virhee siirtymä on kuin kulkutauti mutta vielä se häviää….

Ja taas poppoo lentää ”kokoukseen”…ja avustajia riittää…

Puolueeton

Kuka viitsii katso videota, jossa vanha ukko vaahtoaa jostakin omasta näkemyksestään. Ilmastonmuutos on vain poliittinen osatekijä EU’n korkeissa energiahinnoissa. Suurin tekijä on suhtautumisessa Ukrainassa olevaan väkivaltaan.
EU-poliitikkojen olisi ollut aivan yksinkertaista lopettaa sota vaatimalla molempia osapuolia sopimaan kiista rauhassa. Nyt kiistaa vain tuetaan syyttämällä Venäjän hallintoa ja tukemalla aseellisesti Ukrainan hallintoa ei kansalaisia. Kansalaisia voisi tukea pyrkimällä lopettamaan aseelliset menetelmät tilanteen ratkaisemiseksi. Olivat Venäjän vaatimukset rehellisiä tai ei, rauhan saaminen on ainoa ratkaisu. Liitetäänkö kiistellyt alueet Venäjään vai ei, se olisi paikallisten asukkaitten annettava rauhallisesti ratkaista ITSE.
EU on riippuvainen muualta tulevasta energiasta vielä kymmeniä vuosia, vaikka ydinvoimaloita alettaisiin heti rakentaa. Siltikin oltaisiin riippuvaisia Venäjältä ostettavasta uraanista. Ainoa keino ratkaista energiapula on tuoda sitä Venäjältä. Nyt kaasun hankkimisessa olisi parin vuoden hankaluus, kun NorthSream putki on särjetty kuin lumilinna lasten leikeissä.

Kata

Maailmassa tuotetaan tällä hetkellä uraania 16 eri maassa yhteensä noin 62 000 tonnia vuodessa. Suurimmat uraanin tuottajat ovat Kazakstan, Kanada ja Australia, joiden yhteenlaskettu osuus maailman uraanin tuotannosta on 72 %. Muita merkittäviä tuottajia ovat Niger, Namibia ja Venäjä….

https://www.hs.fi/talous/art-2000008512664.html

Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin……………………………… tahmatassut ovat päättäneet….

Ilkka Forsten

Jos EU nyt menee marisemaan putinille että sinun on tehtävä rauha, se on ihan sama kuin sanoisi suoraan että taloutemme on kuralla, sinä voitit. Ja sitähän EU ei tee, mutta jotain on keksittävä pakolla koska talous on asia joka koskee ihmisten elämää vuodenajasta riippumatta. Venäjän vaatimuksia ei pidä hyväksyä, koska ne ei ole rehellisiä, ja mitä tulee paikallisten päätäntävaltaan alueliitoksista, tiedämme kuinka ne hoidetaan. Äänestystulos on 250 % kannattavat putinia ja venäjää, ja koko ukraina on saatava taas venäläisten komentoon. Njet, tätä ei tule hyväksyä.

Venäläinen uraani ei ole ainoa jota voidaan käyttää ydinvoimaloissa, jos olisi, millä ne koko muun maailman ydinvoimalat pyörisivät. Mieti myöskin sitä KUKA sen putken rikkoi, ja jos olet rehellinen päädyt sanaan venäjä.

ike

Olen ihmetellyt tuota jo vuosikausia. Miksi selvät tosiasiat eivät mene perille. Kai se johtuu siitä että rahaa tehdään kaikilla mahdollisilla tavoilla. Surullisinta on että jotkut jopa uskovat tuohon ilmastohätätilaan. Ajattelu käy aina vaan harvinaisemmaksi, myös poliittisten puolueiden keskuudessa.

Kata

Pelko on oiva keino laittaa ihmiset polvilleen ja aikuiset lietsovat uhkaa elonappuloidenkin parissa…On taas nähty miten helppoa on aivopestä ihmisiä.
Ja tosiaan,ajattelu ja asioista selvän ottaminen monelta taholta on liian vaikeaa nykyihmisille…

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a96e0db2-6f2c-4249-86fa-302ee8c5e3df

Tällainen riittää….omg.Voi hyvät hyssykät sentään!

Kata

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cd1e2e90-571b-4757-ab68-71a5e6dcae7a

Ai niin pelkoa ja kauhua lisää….joko alkaa 8s kierros rökötteissä?

No ei se mittään koska Moderna ilmoittaa kehittävänsä ”uuden ämäränaa- piikin korjaamaan sydänlihasta sydänkohtauksen jälkeen”…..no silleen voi tätä maailmaa. Ei ole sanoja enää…

Ilkka Forsten

Mihin sitä Modernan piikkiä tarvitaan, eihän sivuoireita tullut kenellekään. 🥴

Kata

No siinä gateway punditin jutussa oli näin:”Ever since the experimental c19-jab was introduced a staggering and horrifying phenomenon has been sweeping The Western World.We have seen it happen to athletes,performers,musicians,news anchors,soldiers,high schoolers,healthcare workers,random people,politicians and so on.People have been dropping to the ground like flies…..
Mutta oliko tuo kenen teksti ei selvinnyt….

otto suni

Pelolla todella hallitaan, ensin oli lintuinfluenssa, sitten sikainfluenssa ja kaiken huipuksi Covid-19, kuitenkin tartuntoja, sekä kuolemia ennätysmäärä vaikka lähes jokainen kuollut on rokotettu! Nyt uhotaan energiakriisistä vaikka kysessä ovat EU:n johtajien itse tekemät ratkaisut. Klaus Swab ja ajautus siitä, että kun et omista mitään ja palelet kylmissäsi, olet onnellinen. Ajattelu ja tosiasioiden tunnustaminen on mahdoton tehtävä X,Y ja Z sukupolville ja on jopa boomereille pelon yltäessä massapsykoosiin! Sodalla pelottelu vie lopulta sähkön ja leivän kansalta, mutta saahan sentään sotia!

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M

Laitanpa tuon vaihteeksi miten se massapsykoosi saadaan aikaan.Aivan mahtava juttu ja noin se syntyy.

Tuumailija
Kata

Jooo oispa niitä 😀 !

Tuumailija

Sitä olen ihmetellyt ettei oikeasti ole. Itä-ja keskieuroopassa on puupeltoja, poppeli kasvaa niin maan perusteellisesti ja korjaavat sitä saman kaltaisilla vehkeillä kuin maissia amerikan maalla, se vielä haketetaan samalla.
https://www.youtube.com/watch?v=eQablAUrb28&ab_channel=BiomasseSchradene.V.
Suomessakin on pakettipeltoja vaikka millä mitalla, miksi näistä ei tehdä puupeltoja eli energiapuuta kasvamaan, oltaisiin hakkeen suhteen omavaraisia?

Jäitä hattuun

Tässä on ihan tuttu propagandatemppu kyseessä.

Modernin propagandan keskeisin oppi-isä Joseph Goebbels (1897-1945) aikoinaan oivalsi, että kun samaa väitettä toistetaan yhä uudestaan ja uudestaan, suurin osa ihmisistä rupeaa pitämään kyseistä väitettä totena, vaikka se oikeasti olisikin aivan tuulesta temmattu.

Juuri tätä taktiikkaa on tässä ilmastonmuutoshommassakin sovellettu: vallanpitäjät ja valtamedia ovat vuosikausien ajan jankuttaneet tätä ”ilmastonmuutoksen uhkaa”, vaikka minkäänlaisia tieteellisesti päteviä todisteita ei kukaan ole kyennyt esittämään.

Saman viestin jatkuva toistaminen on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja saanut ison osan ihmisistä uskomaan että kyseessä olisi muka joku todellinen asia.

Vaikutelmaa on vieläpä tehostettu liittämällä mukaan pelotteluefekti – tämäkin ihan suoraan Goebbelsin ”pelikirjasta”.

Eli pelkän väitteen lisäksi vielä pelotellaan ihmiset suunniltaan ilmoittamalla, että hirmuinen katastrofi ja tuho on tulossa, ellei nyt toimita juuri niin kuin vallanpitäjät ohjeistavat… (Tätähän Goebbels sovelsi Saksan kansaan Stalingradin tappion jälkeen, eli kuuluisa Berliinin urheilupalatsin puhe helmikuussa 1943.)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Ilkka Forsten

Pääministerimme on hullu, pääministerimme on hullu, pääministerimme on hullu, pääministerimme on hullu.. Minusta tuntuu nyt että pääministerimme on hullu, mutta tulin ihan itse siihen päätelmään, minua ei manipuloitu uskomaan että pääministerimme on hullu.

Jäitä hattuun

Olet ihan oikeilla jäljillä, vaikkakin tuo leikkimielinen esimerkkisi jäi aika lailla puolitiehen.

Otetaanpa toinen esimerkki, ja ihan todellisesta elämästä:

Kun Donald Trump valittiin USA:n presidentiksi marraskuussa 2016, sikäläinen valtamedia käynnisti oitis massiivisen kampanjan, jossa väitettiin Trumpin vaaliorganisaatiolla olleen läheiset yhteydet Venäjän tiedustelupalveluun. Niinpä Trumpin väitettiin voittaneen vaalit tämän venäläisten antaman avun turvin – minkä johdosta koko vaalitulos kyseenalaistettiin.

Myös meillä Suomessa valtamedia ryhtyi välittömästi toistelemaan tätä narratiivia. Muistamme hyvin, kuinka saimme lähes kolmen vuoden ajan kuulla Ylen uutisista ja muista valtamedian lähteistä, miten ”Trump nousi valtaan Venäjän avulla” ja kuinka ”silmukka kiristyy Trumpin ympärillä koko ajan”, kun näitä väitettyjä Venäjä-kytköksiä oli ryhdytty tutkimaan…

Olennaista on huomata, että tämä kaikki uutisoitiin aivan kuin kyseessä olisi varma tieto.

Kun sitten asiaa selvittänyt Muellerin raportti keväällä 2019 valmistui, kävi ilmi että mitään näyttöä minkäänlaisista kytköksistä Trumpin vaaliorganisaation ja Venäjän tiedustelupalvelun välillä ei ole olemassa – puhumattakaan että venäläiset olisivat suorastaan järjestäneet Trumpin vaalivoiton.

Tapaus oli todella nolo Ylelle ja muulle valtamedialle. Lähes 3 vuotta he olivat toitottaneet yleisölle tätä valheellista sanomaa.

Tavoitteena oli ollut saada mahdollisimman moni suomalainen kuvittelemaan, että Trump on kelvoton presidentti, joka on onnistunut pääsemään valtaan vain kepulikonsteihin turvautumalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Kata

Just.tätähän olen kertonut ympäristöllekin mutta ei, suurin osa nauraa että se donaltti on ihan hul*u…Näin se valtamedia on saanut maailman uskomaan olevansa faktantarkastajia,joka puolella!

Mutta huntteria ei vaan saada oikeuteen ei millään kun äkentit suojaa…ei me puhuta ko juttu kesken…..

https://www.youtube.com/watch?v=UgDafK8yEMc

Jäitä hattuun

Olet aivan oikeassa.

Tuon edellä kertomani ”Venäjä-yhteistyön” lisäksi toinen samanaikainen Trumpia vastaan masinoitu kampanja tähtäsi juuri siihen, että pyrittiin leimaamaan Trump täysin järjettömäksi kaheliksi.

Ja tähänkin hankkeeseen Suomen valtamedia lähti suurella innolla mukaan.

Ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä ruvettiin meilläkin uutisissa toistelemaan näitä amerikkalaisen vasemmistomedian levittämiä väitteitä, joiden mukaan Trump on aivan sekopää ja hänen viranhoitonsa täysin holtitonta…

Tätäkin sanomaa Yle, MTV3, Helsingin Sanomat, molemmat iltapäivälehdet sekä muu valtamedia toisteli usean vuoden ajan – ilman että minkäänlaisia päteviä todisteita näille väitteille olisi missään vaiheessa kyetty esittämään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Ilkka Forsten

Saihan USA:n kansa taitavan mutta unohtelevan prompterinlukijan tilalle, ja ullatus ullatus, huijaamalla vaaleissa sen minkä ehti. Nyt ei sitten enää kansasta edes puolet ole Bidenin kannalla, mutta siitä ei tarvitse huolestua. Seuraava vaalivilppi on jo suunniteltu. YLE on täyttä shittiä aamusta iltaan, joten sitä ei kannata seurata millään tasolla. On muuten mielenkiintoista seurata mitä tässä tapahtuu jos, ja kun Putinin valta lopahtaa ja sota päättyy ? Mistä sitten leivotaan syyllinen sille että suomen ja koko euroopan kansaa vedätetään miljardiluokan huijauksilla. Miten silloin perustellaan suunnaton tarve säästää kaikesta, ja miten perustellaan koko ajan kasvava inflaatio sekä kuluttajahintojen nousu. Vieläkö otetaan valikoimasta käsille ilmastohätätila, vai joko on tajuttu ettei sillä vedätyksellä enää onnistu rahastaminen ? Ai niin, ja pääministerimme on hullu mutta ei ne muutkaan siellä ole yhtään viisaampia.

Seuraavat vaalit, siis ensivuoden huhtikuussa tulevat olemaan sangen mielenkiintoiset. Onko tämä kansa niin tiivi taavi tasolle pimennetty, että se yhä äänestää vihersosialistit valtaan vaikka on paleltu kämpässä läpi talven, ja maksettu koko muun euroopan sähkölaskuja ?

Kata

https://www.foxnews.com/politics/pennsylvania-count-undated-ballots-election-official-says-despite-us-supreme-court-ruling

Kyllä ne meilläkin jottain keksii…virheet voittaa tuhansilla äänillä muut…lait ovat nykymaailmassa turhia?

Jäitä hattuun

Niin, ja onhan tässä kuultu jo sellaisiakin vihjauksia, että seuraavia eduskuntavaaleja ei välttämättä edes järjestetä, vaan ne siirretään jonnekin hamaan tulevaisuuteen…

Uhka on siinä mielessä aivan realistinen, koska tällaistahan on meillä ihan oikeasti tapahtunut – vieläpä aivan hiljattain.

Kevään 2021 kunnallisvaalejahan siirrettiin parilla kuukaudella eteenpäin, ilman mitään pätevää perustetta.

(Mitä ilmeisimmin taustalla oli hallituksen pyrkimys heikentää perussuomalaisten vaalimenestystä. Jopa valtamedian kokoomuslainen politiikan toimittaja Lauri Nurmi myönsi tämän.)

John Quiman

Mutta kun ei se ole meidän puolueemme ja meidän edustajamme vika, vaan muiden vika. Totta kai äänestämme omaa edustajaamme ja olemme puolueellemme uskollisia, kuten sukumme on aina ollut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

https://www.washingtonexaminer.com/news/justice/john-durham-witness-fbi-offer-proof-christopher-steele-dossier

Tuossapa siitä juttu…todisteita ei ollu mutta erottamishomma jatkui….ihanat demsut.

John Quiman

Ensimmäinen ajattelun vääristämisvirhe tapahtuu, kun mitään asioita ei tarkastella sellaisena kuin ne ovat, vaan ideologisin ennakkokäsityksin eli sopivan väristen lasien läpi. Sitten ollaan ajattelevinaan, kun tulkitaan opitulla ideologisella tavalla asiaa. Kun ei näe todellisuutta sellaisena kuin se on, ei kyllä oikea ajattelukaan paljon auttaisi.

Jäitä hattuun

Tämä kertoo juuri siitä, että elämme ”totuudenjälkeistä aikaa”.

Tuo termi ei ole suinkaan mistään tuulesta temmattu, vaan se kuvaa tilannetta erittäin osuvasti.

Totuudenjälkeisellä ajalla tarkoitetaan tilannetta, jossa yhteiskunnallisia päätöksiä ei enää edes yritetäkään tehdä tosiasioiden pohjalta, vaan tärkeimmäksi vaikuttimeksi on noussut ideologinen toiveajattelu ja muu epärealistinen haihattelu.

Kuvaavana esimerkkinä vaikkapa tämä viimeaikainen suuri into rakentaa lisää tuulivoimaloita ja muuttaa koko Suomen energiahuolto merkittävästi enemmän tuulivoiman varassa toimivaksi, vaikka aivan hyvin tiedetään, että tuulivoimasta ei ole pääasialliseksi sähköntuottajaksi, koska tuulettomina päivinä tuulivoiman tuotto putoaa käytännössä nollaan.

Tällaisia tuulettomina jaksoja esiintyy etenkin talven kylminä pakkaspäivinä – eli juuri silloin kun sähköä kaikkein eniten tarvittaisiin.

John Quiman

Tuulivoiman epätasaisuuden vuoksi tarvitaan varavoimaa yhtä paljon kuin mitä tuulivoima tekee. Siis tulee sijoittaa rahaa tuplasysteemiin. Jos unohtaisi tuulivoiman ja käyttäisi vain sitä varavoimaa, tulisi sama sähkömäärä, mutta tuulivoiman kustannukset jäisivät pois.

Jäitä hattuun

Kyllä, ja kustannusten lisäksi aiheutuu myös luonnolle enemmän vahinkoa.

Vihreät säännönmukaisesti ”unohtavat” nämä tuulivoimaloihin liittyvät luontohaitat.

Jokaisen tuulimyllyn tieltähän joudutaan raivaamaan laajoja alueita metsää, ja myllyjen siivet tappavat joukoittain lintuja. Lisäksi myllyjä varten joudutaan louhimaan tiettyjä metalleja kaivoksista, minkä lisäksi iso osa myllyn raketeista joudutaan aikanaan hävittämään ongelmajätteenä, kun mylly on tullut elinkaarensa päähän.

Nämä kaikki ovat siis tavallaan ylimääräisiä ongelmia, jotka saadaan aikaan näihin välttämättömiin varavoimaloihin liittyvien ongelmien lisäksi.

Helpommalla ja luontoystävällisemmällä tavalla päästäisiin, jos olisi jätetty nämä tuulimyllyt rakentamatta ja nojauduttaisiin pelkästään näihin ”varajärjestelmiksi” luokiteltuihin vaihtoehtoihin.

John Quiman

Mutta kun pitää näyttää vihreältä, ei järjelliseltä.