Eurooppa Talous

EU:n komissio vähättelee pelkoa elintarvikepulasta energian hinnannousun keskellä

Kuva: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

“Ei ole mitään syytä pelon lietsontaan elintarvikepulan suhteen”, sanoo korkein virkamies.

Euroopan komission korkein virkamies vähätteli pelkoja siitä, että energiakustannusten nousu voisi aiheuttaa elintarvikepulaa tulevina kuukausina sen jälkeen, kun Euroopan parlamentin jäsenet varoittivat tiistaina viljelijöiden kohtaamista taloudellisista paineista.

Viljelijät ovat nähneet keinolannoitteiden hinnan nousevan räjähdysmäisesti laajemman energiakriisin keskellä kaikkialla Euroopassa, koska maakaasu, fossiilinen polttoaine, on typpipohjaisten lannoitteiden merkittävä ainesosa.

”Tässä on selvästikin valtava ongelma, mutta meidän on tarkasteltava sitä tietystä perspektiivistä”, sanoi Michael Scannell, komission maatalousosaston apulaisjohtaja.

Scannell käsitteli huolenaiheita, joita Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan jäsenet olivat tuoneet julki, kuten mm. romanialainen Daniel Buda Euroopan kansanpuolueesta. Buda painotti, että ”erittäin vakava elintarvikekriisi” voi syntyä, jos EU ei ryhdy välittömästi kiireellisiin toimenpiteisiin keinolannoitteiden kustannusten lieventämiseksi tulevina kuukausina, varsinkin kun viljelijät kylvävät nyt talvivehnää.

500 miljoonaa kuluttajakansalaista ruokittavana

”EU:ssa on 500 miljoonaa kuluttajakansalaista – heidät on ruokittava. Ja olen siitä erittäin huolissani”, Buda sanoi komitean kokouksessa ja varoitti, että pientilat voivat mennä konkurssiin, jos EU ei puutu asiaan.

Scannell sanoi, että komissio analysoi säännöllisesti maatalousmarkkinoita yksityiskohtaisella tasolla. ”Olemme hyvin perillä tilanteesta, eivätkä tähänastiset todisteet anna meille syytä olla huolestuneita”, hän vakuutteli.

Komissio pohtii, poistetaanko polkumyyntitullit nestemäisten lannoitteiden tuonnista Venäjän kaltaisista maista lannoitteiden tarjonnan lisäämiseksi Euroopan markkinoilla. Se kuitenkin poistaisi eurooppalaisten lannoitteiden tuottajien suojan.

Pelkästään tuontia koskevien polkumyynnin vastaisten toimenpiteiden poistaminen ei missään tapauksessa alentaisi merkittävästi lannoitteiden hintoja EU:n viljelijöille, totesi Scannell.

Lähde: Politico

33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Lyhyesti kääntäen: Kusessa ollaan!!!

John Quiman

Ainoa mitä tuntuvat pohtivan, on, että kuinka nopeimmiten saisi kansan niin kuseen, että voisi perustaa kansandemokratian, jossa kansalta ei kysellä ja vain eliitillä on elintaso.

vesku

500 MILJOONAA,,kuluttaja kansalaista,,,minua hämää jo se,,,viimeaikoina,, Niin TEE-VEESSÄ kuin Iltapäivälehdissäkin,,,MAINOKSET ovat täyttyneet vierasmaalaisista muriaaneista ja trasselipäistä,,,,tuntuu joskus,,, elämmekö SUOMI NIMISESSÄ VALTIOSSA,,,,Onko kauramaito-juoma,,, ruisleipä, ja moni muu tuote enää kotomaista,,,,,

John Quiman

Suvakkien mielestä juuri afrikasta saapunut henkilö muuttui suomalaiseksi rajan ylitettyään. Suvakkien mielestä mikään ei ole kotimaista missään länsimaassa, joten kaipa heidän mielestään loppujen lopuksi kaikki on tullut tyhjästä.

Ajavat voimakkaasti aivopesuohjelmaa esittämällä Suomen afrikalaisena ja kuinka afrikkalaiset ovat uusi ihanne, joka kansan tulee hyväksyä.

Kata

No mulla on Suomen kartta ja kun laitan sen Afrikan päälle samassa mittakaavassa niin pakkohan sitä on alistua ja kaikki tänne mutta ne luonnonvarat myös! 😀
Komitsaari on sanonu että pittää auttaa.Jutta jaksaa tutkia majoja…

John Quiman

Afirkkalaisten ”auttamisessa” on kysymys vaikutusvallan ostamisesta ja niiden alistamisesta ”auttajien” holhoukseen.

Kata

Juu mulla on boikottilista aina edessä kun katon telkkua…aivan uskomatonta pashaa suomalaislle esitetään…on rinssessat ja muutkin hahmot muuttuneet mutta ei se mittään mie en vaan sitten osta mitään niiltä tahoilta.Pitäköön tunkkinsa.
Tekopyhyys on vienut wokeilun äärirajoille,suoranaiseen mielipuolisuuteen.

John Quiman

Wokeilu on kai tullut tiensä päähän, koska jopa valtamediassa alkaa näkyä sitä arvostelevia aatoksia. Syy voi tosin olla, että siitä on tullut niin paksua, että sen puolustaminen saisi aikaiseksi lopulta lukijakadon.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Minä olin kaukaa viisas kun laitoin hynttyyt yhteen naisväen kanssa. Lupasin pyhästi ettei minun kanssani lopu suola kupista eikä kuhmut otsasta. Vaikka nyt tulisi ruokapula, pystyn vastaamaan haasteeseen, koska suola on halpaa ja kuhmutkaan ei ole ylivoimaisia tuottaa. Te jotka lupasitte itsenne ja puoli valtakuntaa uhriksi, olette nyt hätäkakan partaalla. Mikäli teillä on joku ongelma, kääntykää aina ensin minun puoleeni, ratkaisen mielelläni myöskin muiden ongelmia ja otan vain pienen korvauksen avustani. Ihan ilmaistyötä en tee, sillä ainoa ilmainen asia maailmassa on Jumalan armo. ( Ja siitäkin joutuu maksamaan kirkollisveron + kolehtihaaviin nakatut killingit.)

Älkää siis vaipuko epätoivoon.Pitämällä nettiyhteydet auki ja lahjoittamalla tililleni kulloinkin vaatimani maksuorituksen, poistan henkisen tuskanne, avaan silmänne näkemään ja korvanne kuulemaan. Poistan myöskin kihtiä, sekä muita elitismin tuomia sairauksia antamalla teille mahdollisuuden päästä irti elitistisestä elämäntavastanne. Olkaa kiitollisia että kaltaiseni auttaja on olemassa, sillä SOTE palvelut ei tule enää koskaan paremmaksi, eikä vähäinen eläkekertymänne auta kun hätä on suurin. Jos olette nyt anteliaita, voin jakaa teille suolaa kun siitä tulee puute. Kuhmuista kerron lisää mikäli informaatiota halutaan, tai haluatte yksilöidyn neuvon asiasta.

Löydätte minut netistä aina kun haluatte, ja silloinkin kun ette halua. Päivystän näin kriisiaikoina aamukkuudesta iltakymmeneen. Ottakaa siis yhteys jo tänään, sillä huomista ei välttämättä tule ja vaikka tulisikin, olette keskellä koronalinkoa ilman suolaa. Muistakaa aina että profeetan pelko on kalifaatin alku, ja vaikka en olekaan sukujuuriltani kuin vaatimaton kaulusköyhällistön edustaja, osaan valaista polkunne antamalla uuden mahdollisuuden koronapassien luvattuun ihmemaahan.

Kata

😀 Voi kiitos aamun nauruista!Ihana tietää että suolaa löytyy! 😀
Ps.Kirkollisverosta pääsee irti….ei kannata maksaa.

John Quiman

Jos käy suola vähiin, voi perustaa oman kirkona ja kantaa sitten veroja jäseniltä.

murre riepunen

Koronan mukanaan tuomat ongelmat, siihen vielä lisätään ruokapula, siis nälkä, joka muutoinkin on ainakin meidän rupusakkiin kuuluvien jokapäiväinen vieras, eikä ongelmat tähän lopun, välimeren yli soutelee kymmeniätuhansia ikävyyksien aiheuttajia, nyt vielä energiapulaa uumoillaan, siis kylmä ja nälkä lisukkeena korona ja mutiainen..

John Quiman

Hyvää unelmaa! t. Viherfasistinen suvaitsevaisuusliike

Ilkka Forsten

En ole huolissani jos vaan kaupasta löytyy mummon lihapullia, sekä H&K: blö ja maksuvälineeksi kelpaa raha. Sitten kun alkavat pyytämään vanhoja vaatteita maksuksi näen aihetta huolestumiseen.

Eihän tässä kannata huolestua ruokahuollon jatkuvuudesta, sillä kuolemme kaikki koronaan ja maailma pelastuu.

Kata

😂😄Anteeksi mutta ko nauratti!👍Nuo vanhat vaatteet!😀

John Quiman

Kaipa niitä luodinlähetysvälineitä tykötarpeineen on riittävästi, kun eivät tulleet tuohon listaan.

Ilkka Forsten

On on, siitä en ole koskaan tinkinyt vaikka olisi aamupuuro jäänyt ostamatta.

John Quiman

Otat kirjaimellisesti sen: ”toivo parasta, varaudu pahimpaan”.

Ilkka Forsten

Olen muokannut lausetta itselleni sopivaksi. Odotan pahinta, varaudun parhaiten.

Juha

Piuhat irti EUsta. Voimme ottaa hopeamarkan kåyttöön saman tien jos halumme. Turuilla ja toreilla voit jo kåydä kauppaa hopealla. Se on vain sinun ja minun tahdosta kiinni.

John Quiman

Plandemian ajan on toteutettu politiikkaa, jonka ainoa hyöty on mennyt niille, joiden tarkoitus on ajaa talous polvilleen. Elintarvikkeista voi hyvinkin tulla pulaa aika paljon. Luultavasti eivät kuitenkaan uskalla ajaa sitä sille tasolle, että ihmiset nälkiintyisivät, koska silloin tulisi kansannousu hyvin pikaisesti.

Suomalaiset on pelkureita

Ei tule kansannousua. Jaa miksi ei? No, ensimmäkin tyhjällä mahalla ei jaksa tapella. Se on Maslowin tarvehierarkia joka määrää mihin asiaan ihminen milloinkin kiinnittää huomionsa. Ja toisaalta, varsinkin Suomessa, ihmiset eivät tee mitään jos joku toinen tekis. Ne kyllä yllyttää ja rohkaisee sekä muodostaa tunteiden pyörremyrskyjä, mutta kun pitäis tehdä jotain niin ne juoksee nurkan taakse katselemaan miten muiden käy. Jos käy hyvin niin ne on hurraamassa muiden mukana. Jo käy huonosti, niin ne ei ole koskaan kuulleetkaan mitään.

juu

Eikä kyse ole mistään eu:sta tai suomesta vaan maailman rikkain promile on tehnyt nää suunnitelmat aikoja sitten.
Miettikää vaikka sitä että USA:ssa viljelijöille maksetaan 1,5 kertanen hinta että tuhoavat oman satonsa.
Ja samaan aikaan Bill Gates on noussut suurimmaksi viljelymaiden omistajaksi.

Ilkka Forsten

Mikä yhdistää Björn Walhroosia ja Bill Gatesia. Kummatkin ovat maanviljelijöitä ?

Eurooppa vajoo batskaan

Kuka noihin hemmetin idiootteihin vielä uskoo?

John Quiman

Aika moni. Seuraavan kerran sitä mitataan vaaleissa.

Markku Nieminen

Niin seuraavan kerran voi ilmaista painavan mielipiteensä aluevaaleissa 23.01.2022

Ilkka Forsten

Valitettavan moni.

Rajallinen tilanne

Minä en ole kovin huolissani. Minulla on 800kg purkeissa nautaa joka säilyy noin vuoteen 2032. Sitten on Italiassa viljeltyjä riisilajeja noin 350kg. Pähkinöitä 200kg. Pihalla on omenapuita, luumupuita ja kauhia kasa marjapuskia. Pihalla kasvaa nokkosia jne…

Mutta muiden kannattaisi ostaa varastoon, jos ei muuta niin hernekeittoa. Valtion varmuusvarastothan pienennettiin Kataisen&Stubin hallituskausilla 6kk mittaisiksi. Eli, meillä kansa syö puoli vuotta näkkileipää. Ja sitten se loppuu.

Suomessakin on maatalous ajettu alas. Tuotanto on muuttunut viljapuoleiseksi. Lihapuoli on kuolemaan päin. Kannattaa ostaa vielä kun saa. Tai ainakin liittyä hirviporukoihin.

ilmestyskirjan veto

Kehitysmaiden väestötsunami, ihmisen aiheuttama osuus nykyisestä ilmastonmuutoksesta sekä vuosien mittaiseksi pitkittyvä pandemia vie meitä vääjäämättä kohti WW3:a.
Ihmiskunnan koko kutistuu luonnon kestokyvyn tasolle.

Kata

Ei mittään hättää..kohta ollaan supply chain ongelmissa kuin USA.Mutta sitä kai toivotaankin.
Mulla on varmuusvarasto.En siis luota noiden kottaraisten höpinöihin.

Ilkka Forsten

Pettuleipä ja tuohivirsut sekä kaarnaveneet, siinä suomen tulevaisuus. Vakaa wanha väinämöinen, laskee laulellen vesiä ellei prostata haittaa näin kylmillä ilmoilla. Suksi luistavi, kelkka kulkevi loput mennä päin persietä.

Kata

😄🤣Voi Wäinämöinen ja Aino pääsi karkuun.Canceloikaa Wäinö itki joku 🤢🐸

Tagit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa