Eurooppa Politiikka

EU:n vasemmistolla suunnitelmana unionin laajuinen historian opetussuunnitelma

Kuva: Wikimedia Commons.

Opetussuunnitelman kerrotaan olevan turkkilaisen kommunistin kirjoittama.

Euroopan parlamentin vasemmistolaiset edustajat ovat päässeet vaikuttamaan vahvasti suunniteltuun koko EU-alueen kattavaan historian opetussuunnitelmaan.

EU julkaisi hiljattain raportintäysistunnossa Strasbourgissa, joka pyrkii määrittelemään ”Euroopan historiallisen tietoisuuden.” Raportissa selkeästi näkyy vasemmiston ideologinen sävy tulevassa mahdollisessa historian opetussuunnitelmassa, sillä raportissa puhutaan muun muassa ”sovinismista, sukupuolistereotypioista, vallan epäsuhdanteista ja rakenteellisista epätasa-arvoisuuksista syvällä Euroopan historiassa.”

Saksalainen Euroopan kansanpuolueenryhmään kuuluvan meppi Sabine Verheyen toimi raportin pääesittelijänä mutta parlamentin sisäpiiriläisten kertoman mukaan itse tekstin takana olisi pääosin ollut turkkilainen Euroopan vasemmistolaiseen ryhmään kuuluva Niyazi Kızılyürek.

Kotimaassaan Marxisti-Leninistisen AKEL-puolueeseen kuuluva Kızılyürek veti allekirjoituksensa pois raportista ja lopulta äänesti sitä vastaan johtuen lisäyksistä sisällyttää maininta kommunismista totalitaristisena järjestelmänä raporttiin. The European Conservative yritti kysyä Kızılyürekikltä tämän osuudesta raportin kirjoittamisessa mutta tämä ei vastannut.

Lähde: European Conservative

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Koko EU on perustettu Neuvostoliiton jatkajaksi hyvin monella tapaa, joten sinänsä olisi kai vain loogista, että kommunisti suunnittelee EU:n laajuisen opetusohjelman. Lieneekö ihmiset heräisivät viimeistään siinä vaiheessa, jos lapset alkaisivat yhtäkkiä ilmiantamaan vanhempiaan kouluissa ”sovinistisista”, ”rasistisista” ja oikeistolaisista mielipiteistä, tai vaikkapa kotoa löytyvästä Raamatusta tai Kalevalasta ja isin viehtymyksestä historiaan ja kulttuuriin? Silloin voi olla kyllä jo liian myöhäistä, koska uudelleenkoulutusleirin ovet jo kolisisivat.

Ilkka

Oletteko olleet tietoisia että Suomen peruskouluissa tehtiin salaiseksi luokiteltu kokeilu 1970 luvulla, jossa kommunistista aatetta levitettiin oppilaiden keskuuteen. Tämä ei ole sitten ole foliohattuilua, tämä on fakta. Siitä uutisointiin jokin aika sitten eikä se julkaisuajankohta ollut aprillipäivä. Kun pitää tämän mielessä, ei liene yllätys että kommunismia ajetaan taas lasten kalloihin, he ovat se otollisin maaperä viljellä nykyistä vihersosialismia.

Ismo Meinander

Tämä kokeilu olikin ihan omaa luokkaansa!