Eurooppa Politiikka Talous

Euroopan energiakriisin perimmäinen syy ovat uusiutuvat energialähteet, ei Ukrainan sota

Kuva: Piqsels.

Ranskalainen energia-asiantuntija: ”Teollisuuden elpyminen vuonna 2021 tapahtui samaan aikaan, kun Saksan tuulivoimaloiden tuotanto laski (-14 prosenttia vuonna 2021). Tämä tilanne on pakottanut Saksan lisäämään voimakkaasti sähköntuotantoaan kaasu- ja hiilivoimaloillaan, mikä on johtanut näiden fossiilisten polttoaineiden kysynnän räjähdysmäiseen kasvuun.”

Ranskalainen energiapolitiikan asiantuntija Fabien Bouglé, joka on kirjoittanut kirjat ”Tuulivoimalat, ekologisen siirtymän pimeä puoli” (Éoliennes, la face noire de la transition écologique) ja ”Ydinvoima, piilotetut totuudet” (Nucléaire, les vérités cachées), selittää 22. heinäkuuta Le Figaro -lehden verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa Ranskan ja Euroopan tämänhetkisen energiakriisin todellisia syitä.

Bougléa kuultiin vuonna 2019 Ranskan kansalliskokouksen uusiutuvaa energiaa käsittelevässä tutkintakomiteassa, ja hänen kirjojaan on kommentoitu laajasti hänen kotimaassaan. Hänelle on selvää, että ”tämä kokemamme kaasu- ja sähkösokki ei johdu Ukrainan sodasta, vaan sen taustalla on ajoittaisen uusiutuvan energian lisääntyvä käyttöönotto Euroopassa”.

”Kysymys sähkökatkojen riskistä Ranskassa ei ole peräisin Ukrainan sodasta, ja viime vuosina EDF:n sähkönsiirrosta vastaava tytäryhtiö RTE oli useaan otteeseen varoittanut mahdollisista sähkökatkojen riskeistä”, Bouglé sanoo haastattelussa.

”Ranska on todellakin sitonut järjettömiä määriä rahaa uusiutuviin energialähteisiin ja samalla laiminlyönyt ydinvoimaloidensa kunnossapidon ja kehittämisen. Korroosio-ongelmista johtuvat ydinreaktorien pysäytykset ovat seurausta tästä tilanteesta. Vuonna 2021 maamme oli sähkönviejä, tänä vuonna joudumme tuomaan paljon sähköä. Johtajiemme pitkän aikavälin näkemyksen puute – sillä he eivät nähneet tätä energiakriisiä tulevan, vaikka se alkoi jo kauan ennen Ukrainan sotaa – on johtanut meidät absurdiin tilanteeseen, jossa joudumme harkitsemaan sähkön säännöstelyä ensimmäistä kertaa 40 vuoteen”, hän totesi.

”Presidentin tekemä käänne ydinvoimaa koskevassa asiassa on aivan liian tuore, jotta sillä olisi välittömiä vaikutuksia”, Bouglé arvioi ja lisää, että ”10 vuoden ajan olemme tehneet monia huonoja valintoja, kuten Alstomin ja Arabellen turbiinien myyminen, ajoittaisten uusiutuvien energialähteiden, kuten tuuliturbiinien, merkittävä lisääminen, Fessenheimin ydinvoimalan sulkeminen, pitkän aikavälin näkemyksen menettäminen energiapolitiikassamme ja teollisen asiantuntemuksemme tuhoutuminen”. Turbiinit myytiin amerikkalaiselle General Electricille silloisen talousministerin Emmanuel Macronin hyväksynnällä.

Fessenheimin ydinvoimala suljettiin lopullisesti vuonna 2020, 42 toimintavuoden jälkeen. Vuonna 2015 annetun ”vihreää kasvua edistävää energiamurrosta” koskevan lain nojalla, jossa vaadittiin ydinvoiman sähkön osuuden vähentämistä uusiutuvien energialähteiden hyväksi. Fessenheim oli ensimmäinen ydinvoimaloista, joka suljettiin ennen presidentti Emmanuel Macronin käännekohtaa, kun hän lupasi vuoden 2022 presidentinvaalikampanjan aikana investoida uudelleen ydinvoimaan ja että Ranska rakentaisi uusia reaktoreita, jos hänet valittaisiin uudelleen.

Mutta sillä välin Bouglé puhuu Ranskan nykyisestä energiatilanteesta: ”Vuonna 2021 olimme omavarainen ja jopa 43 terawattitunnin ylijäämäinen kauppatase (vientimme ja Eurooppaan suuntautuvan tuontimme välinen erotus). Tuomme nyt kuitenkin 10 terawattituntia Saksasta ja Belgiasta. Vuoteen 2019 asti meillä oli ylijäämäinen kauppatase näiden maiden kanssa (esimerkiksi 6 terawattituntia vuonna 2018). Tämä tarkoittaa, että Fessenheimin sulkeminen – joka tarjosi naapurimaillemme hiilivapaata sähköä – on osaltaan lisännyt riippuvuuttamme Saksasta ja erityisesti sen hiilivoimasta.”

Bouglé lisää, että Saksa ”näkee Ranskan sähkölaskun korotuksen hyvin myönteisessä valossa, koska se on synonyymi ranskalaisten yritysten kilpailukyvyn heikkenemiselle”. Saksan Agoraenergiwende ennusti muutama vuosi sitten sisäisessä asiakirjassaan, että ”Ranskan ydinvoiman väheneminen varmistaisi saksalaisten hiilivoimaloiden kilpailukyvyn. Ja tässä tilanteessa olemme nyt.”

Ranskan EDF:n ydinvoimalakannan ikääntyessä huoltoseisokit ovat viime aikoina moninkertaistuneet. Tällä hetkellä Ranskan ydinvoimalat toimivat noin 50 prosentilla kapasiteetistaan, mikä pahentaa energiakriisiä myös naapurimaissa.

Paradoksaalista on, että tuulivoimaloiden ja aurinkopaneelien kehittäminen johtaa Ranskassa paluuseen fossiilisten polttoaineiden käyttöön. ”Lämpövoiman tuotantokapasiteettimme ei ole pitkällä aikavälillä merkittävästi vähentynyt”, ranskalainen asiantuntija sanoo. ”Meidän pitäisi jopa olla riippuvaisempia fossiilisten polttoaineiden voimalaitoksista vuoteen 2022 mennessä. RTE:n vuoden 2021 taseen lukujen mukaan Ranskan fossiilisten polttoaineiden sähköntuotanto oli 8 prosenttia vuonna 2021. Se on pientä kasvua vuodesta 2020, kun hiilivoimalla tuotettu sähkö kaksinkertaistuu.”

”Koska tuuli- ja aurinkoenergia ovat todellakin ajoittaisia ja ydinvoima ei mahdollista tuotannon nopeaa lisäämistä tai vähentämistä. Mitä enemmän tuulivoimaloita rakennetaan, sitä enemmän kaasu- tai fossiilisia voimaloita on suunniteltava niiden täydennykseksi”, hän jatkaa.

”Tämän vuoksi on täysin harhaanjohtavaa uskoa, että vähentäisimme riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista kehittämällä ajoittaista uusiutuvaa energiaa. Ja tämän vuoksi myös kaasu- ja öljy-yhtiöt, kuten Engie ja TotalEnergie, investoivat massiivisesti ajoittaiseen uusiutuvaan energiaan vakiinnuttaakseen fossiilisten polttoaineiden markkinoitaan pitkällä aikavälillä”, Fabien Bouglé jatkaa.

Lähde: Remix

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ns. suvaitsevaisten suvaitsemattomien ideologinen hörhöily on syy.

Poliitikot eivät kyllä tule tunnustamaan olleensa täysin järjettömiä päätöksissään. varmasti osa niistä on tajunnut, että ideologiselle polulle lähteminen johtaa turmioon, mutta henkilökohtainen uraputki on kiinnostanut enemmän.

Yksikään niistä ei tule ottamaan mitään vastuuta mistään.

juha II

Blogi: Mikko Paunio , Oikeamedia.comhttps://www.oikeamedia.com/o1-185400

ike

Aika tyhjentävästi sanottu.

Kata

Tosiaankin..ja niin missäs se virheitten liike oikein kehitettiinkään…on se melkoinen naamioporukka…ulospäin maireaa sisällä punaista ja vihreää eli…

https://www.instagram.com/p/Cgnmpu5r05w/?utm_source=ig_web_copy_link

Liittyy tai ei liity mutta minusta nämä jabbitehtailijat ovat samaa porukkaa ja maailma sekaisin..noita lääkäreitä on jo useampia,oli kommenteissa.
Koska mandaatti. PRKL.

juha II

WEF = The Great Reset, YK = Agenda 2030, NWO = The New World Order Niinistö: ”Sääntöpohjainen Maailmanjärjestelmä”, ”Ilmasonmuutos”,”Depopulation” = Bill Gates,
EU = Kalergisuunnitelma: Euroopan hukuttaminen ”pakolais”vyöryyn alikehittyneistä maista tark. rodunsekoitus pehmeällä kansanmurhalla valjkoisten hävittäminen ja kansallisvaltiorakenteen perustan hajoittaminen + kansallismielisten vaino ja ajaminen marginaaliin sananvapauden kielloilla, NATO = globalismia ajava hyökkäysliitto kytköksissä Bilderberg -kokoustajiin, George Soros = Open Society Foundations … tukee BLM, Antifa, LGBTQ+ -liike, rikollista ”maahanmuuttoa” USA + EU, WHO = Korona + Apina rutto + ” + ” + ” …. Uusi pandemia joka vuosi + pakkopiikit, jotka suuret lääkejätit tuottavat ilman mitään ennakkotestejä vaarallisuudesta! Ihmiset ovat koekaniineja!!! Rokote PASSI sidottuna ruokaan, rahaan, matkustusoikeuteen ym. Digitaalinen raha, jonka diktatuuri voi sulkea tilit, jos ”niskuroi (käytössä Kiina), demokraattiset oikeudet vaihdetaan DIKTATUURIIN, jossa yksilöllä EI ole vapautta ottaa omaa kantaa, matkustaa, tehdä hankintoja, omistaa, vastata omista lapsistaan perheintituutiossa: Valtio ottaa lapset ja kasvattaa ”omaan uskoonsa”, Kristinusko kielletään, Rooman Paavin johdolla perustetaanj Yksi Maailmanuskonto satanismia, joka rienaa Jumalaa sekä NWO:n hallitsijat nostavat ITSENSÄ jumalaksi, Transihminen = sirutettu ja yhdistetty suureen Kezskustietokoneeseen (Bill Gates), mikä johtaa yksilön kynenemättömyyttä enää olla ”itsensää herra”. Olet ohjelmoitava ja käskytettävä kybordi.
Wanhoja ihmisiä EI hoideta eikä ylläpidetä elämää, vammaiset, itkäaikaissairaat murhataan ja aivan jokainen muukin ihminen iäswtä riippumatta, jos ”jumalat” katsovat, että olet rasite eli ”tuotat tappiota!!

Maatalous kielletään ja voit jopa syödä ihmisen lihaa tai laboratorioissa kasvatettua keino-lihaa.
Pienyrittäjyys PKT yritykset tapetaan. Suuret ylikansalliset yhtiöt hallitsevat monopoliasemassa ja näin käyttävät valtaa yli asiakkaiden. Jos ei heitä pärstä miellytä tai kumarra alttiisti ”epäjumalaa”. Sinulle EI myydä mitään + porttikielto…

Tavallinen kansa kuin Pohjois-Koreassa. Hallitsijat (jumalat) ja upporikkaat rikolliset psykopaatit elävät kuin KIM kaikessa loistossa!!!
(erittäin hailakka ja vain suuntaa antava esimerkki)

Ilkka Forsten

Ja hyvin paranoidinen, sillä et ota lainkaan huomioon sitä ettei asioita voi toteuttaa muutama päättäjä, sillä läpi maailmanhistorian päättäjät on joko alkaneet kuunnella kansan tahtoa, tai kuolleet kansan käsissä. Ei tarvita mitään muuta kuin päätös lopettaa kuunteleminen, ottaa valta omiin käsiin ja vaihtaa kehityksen suunta.

Jos epäilet sanomaani, nimeä yksikin diktatuuri joka on pysynyt tolpillaan pelkästään päättäjien tahdosta. Ihminen ei ole kone joka ohjelmoidaan käyttäytymään koneen lailla. Juuri se että meillä on kyky ehdollistaa ja kritisoida nähtyä ja kuultua, erottaa meidät koneista. Et taida tietää sanontaa,” kaikkein vaarallisin on maaton mies.” Erityisesti silloin kun hänellä on ollut maata joka on viety pois vailla oikeutta.

Kaikki elävät organismit pelkää kuolemaa, myöskin päättäjät. Se pelko ei heiltä koskaan katoa, siitä pitää huolen tietoisuus mahdollisuudesta kohdata noutaja silloin kun sitä vähiten odottaa. Jos edes-auttaa noutajan tuloa, on syytä vieläkin suurempaan pelkoon. Kuolema on ainoa oikea demokraatti, se ei valitse saataviaan se ottaa omansa siitä riippumatta mikä on sosiaalinen asemasi, tai oletko toiminut itsekkäästi tai epäitsekkäästi.

Tuumailija

Tätä ohjelmointiahan vihr.vas on varjoissa toimittanut juuri pienimpien kansalaisten kohdalla ja sen jatkumo tulee kouluasteissa, jolla vahvennetaan kieroutunutta maailmankatsomusta, koska ovat huomanneet ettei aikuisiin ja itsenäisesti ajatteleviin voi enää vaikuttaa niin tehokkaasti. Osa tarttuu syöttiin ja pienempi osa (vielä) havaitsee että sanomassa on virhe, välille jäävä suuri osa etsii vain aidasta matalimman kohdan tai kulkee virran mukana.

Ihmiset ovat ainoita organismeja jotka pelkäävät kuolemaa, siitä on etäännytetty tehokkaasti ja tehty lähes tabu, vaikka se on normaali prosessi luonnon järjestyksessä.

Ihmisen syytä on myös sen populaation alueellinen liikakasvu, koska tämä perustuu pitkälti uskonnolliseen dogmaan ja osittain primitiivisiin vaistoihin, sekä siihen että yritetään ”pelastaa” myös heikoimmat/vanhimmat hinnalla millä hyvänsä (luonnollisen poistuman pitkittäminen/ kuolemisen välttely).

Ilkka Forsten

Heikompien pelastaminen, ja poistuman pitkittäminen on vain ja ainoastaan länsimaisen kasvatuksen tuotos. Sitä ei ole missään kehitysmaissa. Penskoja kuolee jatkuvasti, samoin muuta populaatiota, mutta valkoiset ituhipit koittaa hyveliputtaa oikeutta elämään, ja samalla luodaan harha että kaikki maailman kansat ajattelevat samalla tavalla. Kaikkein mielipuolisinta siinä on väittämä että tilanne on meidän vastuullamme. Karrikoiden voi sanoa että ituhippien ajatustavalla naapurin tekemä jälkikasvu on jokaisen harteilla, vaikka todellisuudessa vastuu on sillä naapurilla joka mukuloita tuottaa.

Kun tähän sitten lisätään nyyhkytarinat kolonialismista, orjuudesta jne, liittäen kaikki valkoisten syntilistalle, on tuloksena täysiä idiootteja mitkä vakavissaan olettaa että afrikan loputon köyhyys onkin meidän vikamme. Vihreät ovat mielisairas lahko, joka pitäisi lopettaa lain voimalla, tai sitten vähemmän laillisesti. Jälkimmäinen tapa on tehokkaampi, joten suosisin sitä.

Sen lahkon asiosta nyt ryvetään pohjamudissa sekä pakolaisuuden kanssa että energian suhteen. On ironista että ihmisoikeuksista jankutetaan joka käänteessä, mutta valkoisten ihmisoikeuksilla ei ole mitään väliä. Olen jo aiemmin sanonut ettei minun ajatusmalliini sovi millään yhtälö, jossa pakolaisuutta lisäämällä muka tuotetaan hyvinvointia kaikille. Se olisi totta vain silloin kun ne tulijatkin tekisivät jotain, mutta kun eivät tee on tuloksena kantaväestön hyvinvoinnin romahdus joka oireilee jo nyt. Se mitä pitäisi tehdä, ei koskaan ole edes harkinnassa, mutta onko lahkot koskaan käyttäneet järkeä muuhun kuin oman agendansa tyrkyttämiseen seurauksista välittämättä.

Kata

Tuo uusi juttu jossa vonleyhytileyhyn taas antaa ohjeita…ja Epsanjassa ei saa pitää solmiota hahahhaaa kun nääs ilmastointia pitää vähentää kämpissä.
Joka päivä yhä hullumpaa juttua ,ei voi olla totta!

otto suni

Kuoleman pelko on viisauden alku, vanha sanonta pätee myös näihin tunnettuihin psykopaatteihin jotka johtavat WHO:ta, WEF, Meta, Twitter, Coogle vain muutamia mainitakseni. Viimeisin tutkimus Chicagon yliopiston politiikan laitokselta kertoo korutonta kieltään USA:sta, kolmas osa amerikkalaisista on valmis nousemaan aseelliseen vastarintaan hallitusta vastaan!

Puolueeton

Epäilen kyllä. Libyan diktaattori teki Afrikan huonosti kehittyneestä maasta Afrikan rikkaimman ja lukutaitoisimman elinaikanaan. Valtion loppu tuli Naton pommituksin ja nopeasti.
Hyvä diktaattori on parempi kuin massahypnoosiin johdettu demokratia.

Ilkka Forsten

Muuan Itävaltalaissyntyinen diktaattori teki Saksan hyväksi paljon, jopa työllisti kansan, mutta hänenkin aikaansaannoksensa pommitettiin raunioiksi ja tilalle nostettiin demokratia, joka nyt kärvistelee islamisaation alla ja talven tullen vaatii muita maksamaan lämmityskulunsa. Heidän onnekseen on olemassa Suomi niminen valtio, ja mikä vieläkin mehukkaamppaa, hallitus joka suosii tätä ajatustapaa parhaana mahdollisena vaihtoehtona.. HALOO !

Rudi

Ukrainan sota ei varmaa ole perimmäinen syy energiapulaamme Suomessa, mutta akuutein syy se on. Pakotteiden johdosta energian tuonti Venäjältä on loppunut ja sen osuus oli viime vuonna 34% kokonaisenergiakulutuksestamme. Se oli jättimäinen potti. Vertailun vuoksi että jos se maailman kallein rakennus eli uusi ydinvoimala saadaan tuottamaan kunnolla niin se tuottaa reilun 10% sähköstämme. Kaikki venäjäntuontia korvaava energia on kalliimpaa ja sen saatavuuskin kiikun kaakun.
https://www.stat.fi/julkaisu/cl1xmekvw1pp80buvn1cznxmy

Rudi

Vaikka turpeen osuus oli vain noin 4% energiankulutuksestamme, niin olisiko aika nostaa se välittömästi vähintään samalle tasolle ja mieluusti vaikka lisätä jos koneita vielä on olemassa. Kyllähän tässä nyt madonluvut on tulossa vaikka tiedotusvälineistä kuulee koko ajan että tilanne hallinnassa.
http://turveinfo.fi/kayttotavat/energiakaytto/turpeen-energiakaytto/

ike

Ei turpeen käyttöä voi lisätä, hallitus luulee että se on pois heidän aivokapasiteestistaan. No ei ole koska hallituksella ei ole aivokapasiteettia.

Ilkka Forsten

Uskallanko epäillä että tämä uutinen EI OLISI edesmenneen Vihreän langan etusivun juttu ?

Kata

Eppäillä soppii! 😀

ike

Anteeksi nyt että vielä palaan tähän asiaan. Ei meillä ole energiakriisi, meillä on poliittinen kriisi ja jos luoja antaa se näkyy seuraavissa vaaleissa.

Kata

Toivomme niin että ihmiset järkiintyvät!

Tuumailija

Valitettava seikka taitaa olla, että tuohon ihmeeseen ei ihmisikä riitä.

Kata

Pahoin pelkään mieki että noin…

Rudi

Kun olen jo vanha niin olen tullut tuon asian suhteen skeptiseksi, jopa kyyniseksi. Toivottavasti nuorilla riittää positiivisuutta.

Ilkka Forsten

Sitten kun vielä saatte Ohisalon uskomaan tähän, ja kaikki ne HELSINKILÄISET ituhipit joiden ansiosta myöskin suomi ajetaan konkurssiin, niin voi olla että maailmalla on tulevaisuus. Tällä ilmasto-öyhötyksellä sitä ei ole.

seant

Muutama päivä sitten, jostakin sähköfirmasta soitti sähkösopimusta 100% aurinkosähköstä, kysyin eikö yöllä sitten tule sähköä, niin meni hiljaiseksi eikä osannut sanoa mitään.

Kata

Juu mullekin tarjottiin sopimukseen 5e/kk lisämaksua vihreästä sähköstä…mie että ei kiitos, olen vihreämpi kuin vihreät,ajan punaisella Jopolla.Kiva naurahdus kuului…

ike

Ihmisten kannattaisi kai alkaa kyselemään että saisiko varmuudella sellaista sähköä joka on tuotettu kivihiilellä tai öljyllä. (No ei tietenkään saa, aivankuin ei saa sellaistakaan joka on tuotttu uusiutuvilla. Sähkönmyyjien kikka.) Kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla edullisinta. Voidaan sitten odottaa tuota 0-piste energiaa, kunhan joskus niin pitkälle päästään. Toki tuossa asiassa on monta sotkijaa, eikä armeija pienimpänä. En nyt siis puhu suomen armeijasta vaan niistä laitoksista jotka ovat kansalaisiaan kupanneet jo vuosikymmeniä kaikenlaisilla pimeillä projekteilla ja joilla on todella suuria resursseja käytössään ollut jo vuosikymmeniä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Niitä ”hyvän tarjouksen ” tekijöitä on taas joka paikassa. Itse törmäsin marketissa kahteen selittäjään. Keskustelumme alkoi sillä että nuorehko kaveri kysyi minulta mistä sinä saat sähkösi, johon vastasin että töpselistä. Hän hymähti ja jatkoi että tuo on vanha vitsi, mutta ihan oikeasti, mistä sähkö tulee sinulle. Sanoin ettei se tule yksin minulle, se tulee koko talouteemme. Seurasi hetken hiljaisuus ja uusi kysymys. Voitko kertoa mistä ostat sähkösi, ja sanoin että voin mutta miksi kertoisin sen sinulle ethän sinäkään kerro minulle mistä sinä ostat omasi ? Ok, jätetään tämä keskustelu sikseen, johon sanoin ettei jätetä koska kulutit jo minun aikaani, joten puhu loppuun. No niin, siis mikä sähkösopimus sinulla on, kerroin mitä kysyttiin, sitten seurasi kysymys paljonko siinä on siirtomaksuja jne, kerroin luvut kun niitä kerran haluttiin, mutta sanoin että sinä et pysty sanottavasti sitä pienentämään. Hän väitti että kyllä hän pystyy, ja luetteli syitä oikein tukussa. No lasketaan paljonko saat aikaan alennusta ja niin sitten laskettiin. Tulos noin 5 euroa / laskutuskerta. Jos ajatellaan että sähkölasku tulee neljästi vuodessa, ja voitan 20 euroa sen vuoden aikana, niin kysymys kuuluu, kannattaako vaihto ?

Siihen ei hänkään sitten osannut enää sanoa mitään kun kysyin voitko taata että sopimus pysyy hinnoittelun osalta vakiona, sillä olen oppinut että aina kun joku yrittää esittää hyvin kilpailukykyistä, on tuloksena suurempi lasku ja kasa selityksiä kuinka se tai tuo nyt aiheuttaa korotuspaineita. Näin ollen, minulle tulee yhä sähkö töpselistä, samoin talouteemme ja ostan sen samalta toimittajalta kuin tähänkin asti. Häneltä jäi myyntiproviisiot saamatta mutta ehkä hän saa sähkönsä halvemmalla, joppari kun on.

ike

👍👍👍

ike

Älkää koskaan tehkö mitään sopimuksia puhelimessa, ei myöskään kenenkään kanssa joka tulee oven taakse kauppaamaan. Säästytte monelta.

Ilkka Forsten

Kesäkuun puolenvälin paikkeilla tässä nukkumalähiössä kierteli kaveri joka kaupitteli turvajärjestelmiä. Hän tuli pihaani, ja kysyi voiko hän esittää asiansa ? sanoin että kerro nyt mikä on hätänä.

Hän aloitti laveasti sanomalla että olettehan tietoinen asuntomurroista näin kesä-aikaan, etenkin silloin kun ette ole kotona ? Sanoin että olen tietoinen. Sitten hän kysyi onko minulla minkäänlaista turvajärjestelmää, jolloin näytin autotallin kulmassa olevaa kylttiä jossa lukee. ” Emme soita hätänumeroon, ja tekstin alla on pistoolin kuva.” Hän hymyili, ja sanoi että voisimmeko tehdä kierroksen sisällä niin hän tarkistaisi millainen järjestelmä meille sopisi. Sanoin että lukutaitoisena varmaan myöskin ymmärsit mitä tuolla seinässä julistettiin, se tarkoittaa täsmälleen sitä.. Syntyi pieni hiljaisuus joka päättyi siihen ettei hän halunnutkaan tulla tekemään ” sisätarkastusta ” mutta lupasi soitella möhemmin. Ei ole soittoa tullut, joten päättelen ettei asuntomurtojakaan ole ollut, tai sitten hän ei vain nähnyt minua potenttiaalisena asiakkaana. Tuskin sillä luetulla tekstillä ja kuvalla oli mitään vaikutusta, tai sitten se toimi odotettua paremmin.

En pidä siitä että tontilleni tulee joku selittämään miten minun pitäisi toimia, ja että tulijalla on antaa paremmat keinot varkauksien estämiseen kun ei ole.

Rudi

Olen sopimuksissani valinnut aina ydinvoiman paitsi nykyisessä kun valitsin paikallisen sähköyhtiön jolla myös omaa vesivoimaa käytettävissä. Ainoa paha puoli tässä on että nykyinen sopparini päättyy 31.12. ja voisi olettaa että silloin ei uutta pitkää sopimusta voi tehdä kun hinnat on pilvissä.
Tässä oli kohu kun mm. Teboilin rekat oli ajaneet täyttämään voimalaitoksen öljyaltaita ja mulle asia on ihan fine jos sillä yhtään hintoja voi pitää kurissa. Voimala kun toimi aiemmin turpeella ja nyt siinä joudutaan polttaan öljyä poliittisin päätöksin. Varmaan tämän hetken todellisuutta monilla paikkakunnilla. Semmonenkin juttu vielä että kun Saudi-Arabia ostaa halpaa öljyä Vennäältä ja myy sitä kalliimmalla eteenpäin Sauli-Arabiaan, niin onko synti anteeksi annettu?

Kata

Kyllä,silloin on synnit anteeksi annettu!Voihan juniperin persukset.

murre riepunen

Hyvinvointivaltion tuohamisen maailmanennätys, tässä kisassa nappasimme ykköspaikan, ylivoimaisesti. Uudistuksia toisensa perään, jotka kaikki ajettiin kiville. Suurimpana kampittajana on vihreiden sairaalloinen himo uusiutuvan energian varaan luottaminen. Voimalaitokset jotka jauhoivat takuu varmasti sähköä kansalaisille jyrätty sileeksi, kattilat moukaroitu sillipurkeiksi. Sähkönsäännöstelyyn varoitellaan kansamme joutuvan, nälkäkuurilla alati pahoinvoiva kansalainen ei voi ymmärtää tätä vauhtia jolla maamme tuhottiin, kaaokseen syyllisiä ei saada vastuuseen, kuten maassamme tapana on, heille järjestyy valtion palkkalistoilta vailla vastuuta oleva virka, joka palkitaan toki useilla etuuksilla

Kurjuus kurkkii jo nurkan takaa

Ja samaan aikaan Kiina rakentaa satoja uusia hiilivoimaloita.

Ilkka Forsten

Mutta lupaa olla hiilineutraali JO vuonna 2085. Aaaaah ja oooooh, ne on niiiiiiiiin meitä edellä, he käsittävät ilmastohätätilan, oiiiii, kinuskit oi viisaat kinuskit…

Kinuskit on viisaita. He eivät leiki ilmastohätilan kanssa vaan varmistavat sen että ovat tulevaisuudessa suuri talousmahti, josta EU saa vielä olla kateellinen.

orgoniakku

tämä kokemamme kaasu- ja sähkösokki ei johdu Ukrainan sodasta, vaan sen taustalla on ajoittaisen uusiutuvan energian lisääntyvä käyttöönotto Euroopassa”.

Vielä enemmän se johtuu ydinvoimavastaisuudesta, mikä on haitannut tuon fossiilisille polttoaineille ylivoimaisesti parhaimman vaihtoehdon käytön lisäämistä.
Saksan vihreiden ydinvoimakampituksen kulissien takana saattaa olla putinistien kätyreitä.

Sitäpaitsi nykyisiä ydinvoimaloita teknisesti paremmat ydinvoimalat (hyötöreaktorit ja Toriumreaktorit) on jätetty miltei kokonaan tuotteistamatta.

Not any surprise

Viherrän ja olin vuosikymmeniä tuulisähkötilaaja. No muutama vuosi sitten Fortumin asiakaspalvelija soitti minulle, että tällaisia tuulisähkösopimuksia ei enää tehdä, vaan he tarjoavat edullista uusiutuvan sähkön pakettia hintaan jotain/kWh. No järkytys oli suuri, kun kuukausittainen sähkölasku kerrostalokaksioon nousi 37 e/kk 57 e/kk:een. En ruvennut asiaa penkomaan, koska olin jo muuttamassa ghettoutuvasta lähiöstä. Irtisanoessani sähkösopimusta kysyin kuitenkin asiaa ja kävi ilmi, että lipevä myyjä oli jättänyt kertomatta, että itse paketissa on jokin lisämaksu kWh:n päälle. Lisäksi pakettiin oli mätetty tuulisähkön, vesi-ja aurinkovoiman ohella kaikki biomassa. Biomassa taas on laaja käsite ja osa siitä tuotetaan sähköllä esim. pelletit ja biodiesel. Tämän sähkön alkuperä taas voi olla ei-uusiutuva.

Kirjapaino Kursiivin tsuppari

Uusiutuvan energian tuotannon lisäämistä ajetaan fanaattisesti, mutta kun ei ole luonnontieteiden osaamista niin ei ymmärretä että ilman teollisessa mittakaavassa toimivaa varastointiteknologiaa tämä ei toimi käytännössä. Jotkut vannovat älykkäiden sähköverkkojen nimeen mutta kun ei edelleenkään ole olemassa muuta suuressa mittakaavassa toimivaa varastointiteknologiaa kuin pumppuvoimala, niin ei sellaisesta ole suuremmin apua ja siirtokapasiteetin rakentaminen on kallista.

Ilkka Forsten

Järki on aina ollut uskontojen pahin vihollinen, ja vihreät ovat uskonlahko.

Kata

Jotenkin Jonestown….

Konkurssi

Sama vihreä siirtymä ajaa myös Suomen talouden konkurssiin tulevaisuudessa. Ilmeisesti typerät äänestäjät luulevat, että kokoomus olisi joku pelastus. Ei todellakaan ole, koska kokoomus ajaa samaa vihreää utopiaa, jota vihervasemmisto. Juuri siksi kokoomus kuuluu myös vihervasemmistoon.

Oka

Viherfeministinen sairas huuhaa-maailmanpelastusaate on myös ruoan hinnan rajun nousun alkusyy. Nyt on vain hyvä syyttää sotaa ja Putinia.

Ilkka Forsten

Niinpä. Yllättävän harva tajuaa että korotukset alkoivat jo ennen Ukrainan sotaa, sen varjolla vaan uskallettiin laittaa suuremmat luvut näkyviin ja selittää ne ukrainan sodalla.

Maila Laukas

Yksi korkeiden hintojen aiheuttaja on typerä päästökauppa, jossa ei kuitenkaan maailman suurimmat päästönaiheuttajat mukana. Kuinka voikaan olla näin idiootti tällaisen typerän idean kehittäjä.

Ilkka Forsten

Se taisi olla eilen kuin vietettiin maailman ylikulutuspäivää. Ituhippien suurinta vedätystä. Meille annettiin vakava varoitus, että jos kaikki kuluttaisivat maapallon rajallisia luonnonvaroja kuten me, siihen tarvittaisiin 3.7 maapalloa. VÄÄRIN. Jos kaikki olisivat kuten me, se tarkoittaisi että maailman väkiluku ei olisi lähelläkään nykyistä. Meitä on noin 5.4 miljonaa kahdeksasta miljardista. Tällöin voidaan laskea miten paljon vähemmän niitä kuluttajia todellisuudessa olisi jos mentäisiin suomalaisten tavalla eteenpäin. Se populaation määrä saisi painaa yötä päivää kulutushysteriaa ja mikään ei loppuisi miljoonaan vuoteen.

Sitä paitsi, mikä määritellään kulutushysteriaksi ? Sekö että kohta ei ole varaa sähkölaskuihin, ruokaan, lääkkeisiin, infran ylläpitoon jne jne kun pitää elättää Afrikka nimistä tunkiota, joka ei tee yhtään mitään vaikka olisi millainen hätätila meneillään. Ja mikä vieläkin oudompaa, kuinka se muuttaisi meidän ” kestämätöntä ” kulutusta jos muutama miljoona toppahuulta nimetään suomalaisiksi, ja heille on annettava kaikki mitä osaavat vaatia ja vähän enemmänkin. Minun laskuopillani vaikkapa 50 miljoonaa ” tummapaahtoista suomalaista ” käyttää enemmän luonnonvaroja kuin se alussa mainittu 5.4 miljoonaa. ” Nehrut ” kun ei tule säästämään mitään, he tulevat kuluttamaan ja se on kuulemma jakamaton ihmisoikeus. Ihmeesti niitä luonnonvaroja silti riittäisi, outoa eikö totta ?

Eki Viklund

Esim kahvin hintaa on yritetty hinata pörssissä jo useamman vuoden. Epäonnistuneet yritykset kunnes ostoyhtiöt saivat aikaan jonkinlaisen huhun ettei kahvia kannata viljellä ja keksivät munakoison tilalle. Munakoisoa varten kahvipensaat piti tuhota jolloin syntyi automaattisesti kahviin kysynnän ja tarjonnan epäsuhta.

Ilkka Forsten

Onko siis niin että kun menen kahvilaan pitää tilata viineri ja yksi mukakoiso, lattena jos mahdollista ?

Kata

😀 Voi mahoton onneksi nauratti taas…

ike

Ideologeja ei koskaan saisi päästää johtamaan maan politiikkaa, jos näin käy, aina menee pieleen. Katsokaa vaikka historiaa. Se miten maalla menee on aika yksinkertaisten toimien tulosta. Se kuinka monta ”päätä” on jakamassa viennistä ym. saatua kakkua. En nyt puutu maahanmuuttopolitiikkaan. Jos tuo suhde menee negatiiviseksi niin ei hyvin käy. Se on jokaisen maan oman hallituksen ja ihmisten vastuulla. Mistä näitä öyhöttäjiä sitten löytyy. Ei ainakaan minun mielikuvitukseni riitä muuhun kuin toteamaan että jotenkin tuo väärän tiedon (ilmastohätätila ym.hallituksen toimiminen täydellisessä kuplassa) antaminen kansalaisille ideologisessa tarkoituksessa on saanut jo niin suuret mittasuhteet että siitä ei enää voi peruuttaa kuin katastrofin kautta. Sitten tuo Saksa. Se voi vaan katsoa peiliin täysin pieleen menneistä energiavalinnoista, no pelastaahan taas Suomi. Suomessakin vihreät ovat tehneet kaikkensa että Suomi olisi samassa tilanteessa. Taisi olla tässä joku päivä sitten kun taas joku ministeri sanoi että on se hyvä kun meillä on tuo vihreä siirtymä, sitä pitäisi vain ajaa kovemmin. Jotenkin tuohon suuntaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Kaikki ”ismit ” on vaarallisia. Kommunismi , Sosialismi, Kapitalismi jne.

Kata

https://www.instagram.com/p/CglMYufM8F8/?utm_source=ig_web_copy_link

Mutta immeiset on jo saatu sekopäiksi,vanhasta nuoreen omg!Meillä ja muualla.Poliisit kanniskelee tonttuja…

Mutta kaikki,ihan kaikki johtuu Ukrainasta..ja putesta.Vessapaperistakin oli taas pulaa…

Tuolla Remixin liitteessä oli muutakin jännää,lukekaa!

otto suni

Juuri näin, kaikkihan johtuu Putinista ja Ukrainasta! Tätä keltaista nestettä ovat vihreät laskeneet silmillemme jo n. 50 v, joten kaikki tuulimyllypuistot yms. ovat ainoastaan lisäämässä ahdinkoa ja kuluja. On syytä muistaa huippuhuijaus, otsonikato mikä oli keino varmistaa Dupont yhtiölle maailmanlaajuiset markkinat myydä uutta huonompaa kylmäainetta erinomaisen freonin korvaajaksi! Minun Wagoneerini ilmastointi toimii vielä tyydyttävästi freonilla, mutta viimeisiä vuosia!
Eurooppa maksaa katkeran hinnan vihreästä siirtymästä ja kipapäät pankkiirit nauravat USA:ssa, valitettavasti myös USA:n talous on kuralla, joten näillä mennään maailman mahtavimman suojeluksessa!

Uusimmat uutiset