Eurooppa Politiikka Uutiset

Euroopan Unionissa on suunnitteilla lisää sensuuria

Kuva: Wikimedia Commons / CC-BY-4.0: Euroopan unioni 2019 - Lähde: © EP".

EU aikoo panostaa sensuuriin ”suojellakseen demokraattisia vaaleja”.

Euroopan Unioni on alkanut laatia ohjeita suurille teknologia-alustoille koskien ”vihapuheen”, ”disinformaation” ja erilaisten väärennösten leviämisen estämistä. Sensuurin tarkoituksena on estää yllä mainittujen mahdollinen häirintä vaalien aikana. Etenkin tekoälyn tuottama materiaali on suuri huolenaihe.

”Tiedämme että EU:n tuleva vaalikausi joutuu hybridihyökkäysten ja kaikenlaisen ulkomaalaisen häirinnän kohteeksi”, sanoo EU komissaari Thierry Breton. Hän oli juuri itse kehottanut suuria teknologia-alustoja tekemään ”oman osuutensa vapaiden ja reilujen vaalien turvaamiseksi.”

EU on painostanut useita suuryrityksiä, kuten Amazonia, Metaa ja Googlea kertomaan miten he ovat auttaneet tutkijoita keräämään dataa joka olisi mahdollisesti relevanttia tuleviin vaaleihin nähden.

Vuoden 2024 aikana onkin tärkeitä vaaleja ympäri maailmaa, mukaan lukien tulevat europarlamenttivaalit. Merkittävimmät vaalit ovat kuitenkin Yhdysvalloissa, joissa valitaan maalle uusi presidentti.

Lähde: Reuters

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Vaikuttaa siltä että EU pelkää Trumpin uutta valtakautta kun huolta kannetaan jo Yhdysvaltojenkin vaaleista. Oliko tarve huoleen yhtä iso silloin kun Biden valittiin, ja oltiinko varmoja ettei kukaan sormeillut vaalituloksia ?

Marko Kristian

Länsimaisessa ”demokratiassa” ja EU:ssa on olemassa enää yksi virallinen totuus ja erimieltä olevat pitää vaientaa. Jotenkin tulee mieleen se neuvostoliitto tästä eurostoliitosta.

John Quiman

Suvakkien diktaturia on kehittymässä. Saat puhua sopivia, et muuta, et edes vessassa.

John Quiman

Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että EU ei ole jokin erillinen olio, joka tekee jotain, vaan se on jäsenmaidensa poliitikkojen kyhäelmä. Suomessa on pyrkimystä suvakkilan luomiseen, siis suvakkien diktaturian tavoittelua, kuten on monissa muissakin jäsenmaissa. EU on jäsenmaidensa näköinen.