Eurooppa Kotimaa Rikos

Europol: Kansainvälinen operaatio sulkee Piilopuodin pimeän verkon markkinapaikan

Europolin toimipaikka Haagissa (Alankomaat). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / OSeveno.

Tiedote 20.9.2023 | Europol

Merkittävä voitto pimeän verkon rikollisuutta vastaan: Suomen Tulli on yhdessä eurooppalaisten kumppaneidensa kanssa onnistunut kaatamaan pimeän verkon eli dark webin markkinapaikan ”Piilopuoti”.

Huumeita ja muita laittomia tuotteita myytiin suuria määriä tällä suomenkielisellä alustalla, joka oli toiminut Onion Router (Tor) -verkossa toukokuusta 2022 lähtien.

Suomen tullin onnistunutta toimintaa tukivat muun muassa Saksan liittovaltion rikosvirasto (Bundeskriminalamt) ja Liettuan rikospoliisi (Lietuvos kriminalinės policijos biuras). Europolin Euroopan tietoverkkorikoskeskus koordinoi kansainvälistä toimintaa ja tarjosi operatiivista tukea ja teknistä asiantuntemusta.

Tutkinta jatkuu edelleen, kun lainvalvontaviranomaiset ympäri maailmaa tekevät yhteistyötä alustan myyjien ja käyttäjien tunnistamiseksi.

Onnistunut pysäytys tapahtui vain muutama päivä ennen vuotuista Dark Web -konferenssia, joka järjestetään Europolin päämajassa 4.-5. lokakuuta. Lainvalvontaviranomaisille tarkoitettu tapahtuma kokoaa yhteen yli 180 tutkijaa eri puolilta maailmaa keskustelemaan uusimmista rikollisista suuntauksista ja pimeän verkon kehityksestä.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Tästä asiasta en tiedä oikeastaan mitään, mutta voisin ajatella että tämä on hyvä uutinen?
Meikäläisen tuossa parin metrin päässä oli muutamavuosi sitten joku netissä sovittu huumekauppa. Siinä kävi sitten niin että toinen ampui toisen kuoliaaksi.

Ilkka

Miten sen ensimmäisen kävi, kun toinen ampui toisen, minkä tässä tapauksessa käsitän samaksi henkilöksi ?

Marko Kristian

Ensimmäinen oli monikulttuurinen feministi, eli sille ei käynyt mitään.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa