Eurooppa Rikos Tiede ja teknologia

Feministi ”joukkoraiskattiin” virtuaalimaailmassa – ”Trauma on kuin tosielämän tilanteesta!”

Kuvakaappaus: YouYube.

Nainen olisi voinut koska tahansa lopettaa ”raiskauksen” ottamalla VR-lasit ja kuulokkeet pois päästään.

Britannialainen feministi nimeltä Nina Patel kertoi tulleensa ”virtuaalisesti joukkoraiskatuksi” neljän miespuolisen ”avatarin” toimesta Metan Horizon Worlds -virtuaalipelissä ja kertoo ”trauman olevan kuin tosielämän tilanteesta.”

Neljä miespuolista pelaajaa olivat ympäröineet virtuaalimaailmassa naispuolisen pelaajan ja puhuneet hänelle rivouksia. Miehillähän ei todellisuudessa ollut mitään valtaa naiseen, joka olisi voinut koska tahansa poistua tilanteesta vain ottamalla VR-lasit ja kuulokkeet pois päästään.

”He ahdistelivat minua säälimättömästi ja tekivät asioita, mitä voisi kuvailla vain seksuaaliseksi väkivallaksi avatariani kohtaan. Se oli epätodellista kauheaa.”

Intialaismiehen kanssa naimisissa oleva Patel sanoo ”raiskaajiensa” todennäköisesti kokeneen olleensa irtautuneita todellisuudesta, koska he olivat virtuaalimaailmassa.

”Jotkut ihmiset saattavat ryhtyä moiseen loukkaavaan käytökseen virtuaalimaailmassa, koska he tuntevat olevansa irtautuneita todellisen maailman identiteetistään ja luulevat voivansa toimia näin ilman seurauksia,” Patel sanoi viitaten oman tapauksensa ohella ”virtuaalimaailmassa esiintyvään rasismiin, seksismiin, ja homofobiaan.”

Poliisi tutkii tapausta rikoksena mutta asiasta ei ole tietoa epäilläänkö tekijöitä raiskauksesta.

Lähde: Daily Mail

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Olkaa nyt kuorivinanne perunoita, eversti on sitten tarkistavinaan ne.

Vappu Simanen

      Asia on vietävä virtuaaliseen tuomioistuimeen, joka sitten antaa virtuaalisen tuomion sen mukaan mitä raiskaaja-hahmot ajattelivat tekohetkellä.
      Jos raiskaukseen käyttää ala-ikäistä kuvaavaa hahmoa, syylliseksi on luonnollisesti tuomittava raiskattu virtuaalihahmo.

Ilkka

Euroopassa moiseen loukkaavaan käytökseen syyllistyy lauma kehareita ilman virtuaalimaailmaa, ehkä hekin ovat irtautuneet todellisen maailman identiteetistään ?