Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Gaza: Ruotsalaisten vaikea poistua

Kuva: Pixabay.

Noin 500 Ruotsin kansalaista tai maassa laillisesti oleskelevaa on tällä hetkellä Israelin pommittamassa Gazassa, kertoo Ruotsin ulkoministeriö. 62 ruotsalaisen on onnistunut poistua Gazan kaistalta ja 100 muun uskotaan päässeen tai pääsevän alueelta.

Ruotsin konsulipalveluista vastaava Svante Liljegren sanoo ulkoministeriöllä olevan yhteys useimpiin Gazassa oleviin Ruotsin kansalaisiin, ja neuvoo näitä maasta poistumisessa.

”Sotatilanteen vuoksi moni sanoo, että he eivät pääse Egyptin rajalle, tai sinne pyrkiminen olisi liian vaarallista”, Liljegren kertoo.

Maanantaina noin 80 ruotsalaista oli Gazasta pois pääsevien listalla, mutta on epäselvää, kuinka moni onnistui pääsemään Egyptiin. Lisäksi pääsyä maasta odotti 101 Ruotsin kansalaista ja yksi henkilö, jolla on oleskelulupa Ruotsiin.

Gazassa olevat Ruotsin kansalaiset ovat enimmäkseen perheitä. Useimpien asuinpaikka on Etelä- tai Länsi-Ruotsissa, ilmoittaa uutistoimisto TT. Suurin osa Gazan Ruotsin kansalaisista on alle 18-vuotiaita, ja kolmisenkymmentä nuorempia kuin 12-vuotiaita. Nuorin listalla oleva on yksivuotias.

Ruotsin Kairon suurlähetystön virkailijat ottavat Gazasta pääsevät Ruotsin kansalaiset vastaan Egyptissä. Henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen tulijat ohjataan busseille, jotka vievät heidät Kairoon. Tämän jälkeen Gazasta poistuneilla Ruotsin kansalaisilla ja asukkailla on kolme päivää aikaa poistua Egyptistä.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Egypti ei halua noita gazalaisia, eivätkä olipäätänsä Palestiinan arabeja. Ei halua ottaa vastaan niitä myöskään Syyria, vaan pitää rajan suljettuna. Saudi-Arabia ei ota vastaan, eikä oikein mikään arabimaa. Bahrainilainen ministeri sanoi aiemmin, että he eivät ota vastaan arabeja noilta seuduilta, koska ne ovat ongelmallisia. Niitä ei arabimaat halua ottaa vastaan, koska ne ovat ongelma, mutta euroopalaiset suvakit haluaisivat varmaan ne kaikki ongelmalliset eläteiksi Eurooppaan.

S. “seant” A

Asuvat Gazassa ja nostavat tukia Ruotsissa, voi olla, että monelta maksetut tuet peritään takaisin.

John Quiman

Ei niiltä saa perityksi mitään, mutta muodollisesti varmaan joiltakin päätetään periä. Ei ise tule vaikuttamaan niiden elämään, sillä tuet juoksevat jatkossa, kunhan hakeutuvat takaisin Ruotsiin, ilmaiseen elämään.

Uusimmat uutiset