Eurooppa Kulttuuri Muu maailma

Greta Thunberg huudahti: ”Murskatkaa sionismi!” – tuomittiin heti juutalaisjärjestön toimesta

Greta Thunberg puhuu LuetziBleibtissä 14.1.2023. Kuva: Wikimedia Commons / CC-BY-SA-4.0 / C.Suthorn.

Simon Wiesenthal -keskus tuomitsee ilmasto- ja äärivasemmistolaisen Greta Thunbergin. Syynä on se, että viime viikolla hän huudahti ” Murskatkaa sionismi!” mielenosoituksessa Israelin suurlähetystön ulkopuolella Tukholmassa.

Viime viikon keskiviikkona noin sata ihmistä uhmasi lumimyrskyä osoittaakseen mieltään Israelin suurlähetystön edustalla Tukholmassa. Mielenosoituksen takana olivat muun muassa Ruotsin Palestiinakomitea ja Vallankumoukselliset kommunistinuoret (RKU).

”Tämä taistelu voidaan voittaa vain sinnikkäällä taistelulla, kunnes sionistinen hanke kukistetaan ja siirretään historian roskakoriin!”, huusi yksi puhujista.

”Hanke perutaan. Ja se on meidän ansiotamme!”, puhuja jatkoi osoittaen sanansa Israelin suurlähetystölle ja viitaten Israeliin valtiona.

Greta: ”Murskatkaa sionismi!”

Mielenosoittajat huutelivat ”Murskatkaa sionismi!”, ”Israelin murhaajat!” ja ”Israelin suurlähetystö, terroristikeskus!”.

Yksi niistä, joka osallistui puheisiin ja huudahti ”Murskatkaa sionismi!”, oli vasemmistoaktivisti Greta Thunberg. Asiasta kertoi ensimmäisenä ruotsalainen Epoch Times -sanomalehti.

Greta Thunberg mielenosoituksessa. Kuva: Facebook/Facsimile.

Oopperalaulaja Malena Ernmanin tyttärestä, 20-vuotiaasta tytöstä tuli maailmanlaajuinen kuuluisuus neljä vuotta sitten, kun hän lintsasi peruskoulusta. Hänen mukaansa hän yritti pelastaa ilmaston.

Viime kuussa Israeliin kohdistuneen Hamasin terrori-iskun jälkeen Thunberg on ottanut avoimesti kantaa palestiinalaisten puolesta. Häntä on toistuvasti syytetty antisemitististen kertomusten ja viestien levittämisestä.

Juutalaisjärjestö tuomitsi ”saastuttajan”

Los Angelesissa Yhdysvalloissa toimiva juutalainen ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskus tuomitsi Greta Thunbergin osallistumisen viime viikolla järjestettyyn mielenosoitukseen.

”Neiti Thunberg saattaa olla valittu tiedottajaksi varoittamaan ilmastonmuutoksesta, mutta hän on myös osoittanut olevansa maailmanhistorian vanhimman vihan – antisemitismin – 2000-luvun saastuttaja”, keskus kirjoittaa verkkosivuillaan ”tuomiolauselmassa”, joka jatkuu:

”Hän ei ilmaise minkäänlaista empatiaa juutalaisia tyttöjä ja naisia kohtaan, jotka murhattiin, raiskattiin, siepattiin ja otettiin panttivangeiksi. Hänellä ei ole minkäänlaista myötätuntoa juutalaisille, jotka 7. lokakuuta kärsivät pahimmasta joukkomurhasta sitten holokaustin päättymisen.”

Lähde: Epoch Times, Simon Wiesenthal Center

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

”Antisemitismiä”, kuten tuota luonnollista inhoa loiseliöitä kohtaan, kutsutaan, on olemassa ainoastaan j–talaisten ja sionistien itsensä tähden. Nuo kiiltävät meduusat, jotka muuttuvat iljettäviksi viruksiksi takertuen ihmiskunnan herkkään kudokseen.

Peter Kreisler

Nyt olen kyllä yllättynyt, sillä olen samaa mieltä Greta Thunbergin kanssa, mutta eipä politiikka olekaan niin mustavalkoista.

Ismo Meinander

Politiikka on monimuotoista ja -väristä tänä päivänä. Veljeni Peter, maailmasta on tullut tätä nykyä hankala ja moniulotteinen paikka. Kaukana ovat vanhat kunnon hyvät ajat.

Ismo Meinander

Go Greta!
Black is white, wrong is right, This is the tale of the western night.