Kotimaa Politiikka

Ilmataktiikka 22 on kevään suurin lentotoimintaharjoitus

FA-18C Hornet, Suomen Ilmavoimat (2015). Kuva: Wikimedia Commons.

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot osallistuvat Ilmataktiikka 22 -lentotoimintaharjoitukseen 2.‒6.5.2022. Tavoitteena on harjoittaa ilmaoperaatioiden avainhenkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa, kerrotaan Ilmavoimien julkaisemassa tiedotteessa.

 

Ilmataktiikka 22 on kevään 2022 suurin lentotoimintaharjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 30 lentokonetta. Harjoituksessa on mukana 24 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa.

‒ Ilmataktiikka 22 on tärkeä Ilmavoimien taktiikkaa ja taistelutekniikkaa kehittävä harjoitus. Ilmapuolustustehtäviä harjoittelevien hävittäjien päätukikohta on Rissala ja harjoitusvastustajaa simuloivien koneiden puolestaan Rovaniemi, kertoo harjoituksen johtaja, Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen.

‒ Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa hävittäjälentolaivueiden ja pääjohtokeskusten henkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa. Jatkuvalla ja toimintaympäristön huomioivalla kehittämisellä ja henkilöstön harjoittamisella varmistamme sen, että pystymme taistelemaan tehokkaasti kaikissa tilanteissa, eversti Herranen jatkaa.

Ilmataktiikka 22 -harjoituksen taktisesti haastaviin skenaarioihin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yli 10 kilometrin korkeudessa lennettäviä yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Rissalan ja Rovaniemen tukikohtien lisäksi harjoitukseen osallistuvat hävittäjät tukeutuvat myös Oulunsaloon. Lennot suuntautuvat tukikohdista Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle. Ilmataktiikka 22 -harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 2.5. kello 9 ja päättyy perjantaina 6.5. kello 14 mennessä. Lentokierrokset ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 9‒20.

Lisätiedot harjotuksesta: Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen, puh. 0299 800 (vaihde).

Lisätiedot Karjalan ja Lapin lennostojen osalta:
Karjalan lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).
Lapin lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Teemu Pöysti, puh. 0299 800 (vaihde).

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Toivottavasti saatiin solmittua vastakauppoja uusien hävittäjähankintojen myötä, koivut alkavat jo viheriöidä.

juha II

Sodasta Venäjää vastaan on jo sovittu kuukausia sitten aivan kuten osallistumisesta Saksan rinnalla sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Tuolloin oli syy ryhtyä sotaan voimakkaan liittolaisen rinnalla (niin luultiin). Syynä oli luonnollisesti Talvisodassa menetetyt alueet ja höyrypäisimpien mielissä siinsi Suur-Suomi haaveet. Lisäksi toivottiin, että Saksa tekee lopullisesti selvää idän vainolaisesta.
Tuolloin meillä oli viisaita, lahjakkaita, isänmaallisia, järkeviä, realistisia ja uhrautuvia poliittisia ja sotilaallisia johtajia!!!

Nyt ei ole muuta kuin hävittävää ja aivan turhia sodan tuhoja ja kauhuja.
Nyt meillä on pelkureita, tyhmiä, vastuuttomia, laiskoja, kyvyttömiä, korruptoituneita, kansaansa murhaavia, kansanpettureita, valehtelevia, pikkusieluisia, avuttomia ja vain omaa etuaan ajattelevia poliittisia ja sotilaallisia johtajia!!!

Sarjavalehtelija Putin

Mistä sodasta on sovittu ja kuka on sopinut? Ryssien propagandastako sait tuon tiedon? ”pelkureita, tyhmiä, vastuuttomia, laiskoja, kyvyttömiä, korruptoituneita, kansaansa murhaavia, kansanpettureita, valehtelevia, pikkusieluisia, avuttomia ja vain omaa etuaan ajattelevia poliittisia ja sotilaallisia johtajia!!!” Näillä termeillä kuvaat tosi onnistuneesti Kremlin johtoa!

Rudi

Kun on tullut näitä tänne hommattua niin on se tärkeää että niitä osataan tiukassa paikassa käyttääkin. Fiksua toimintaa.

Hane

Niin, tulipa hommattua vahingossa, nyt niille pitää keksiä jotain käyttöä.

finne igen

Osto perustui jo silloin salaisiin sopimuksiin eli haluttiin länsimaista rautaa taivaalle ja lokoisia päiviä konevalmistajien ”koulutuksessa”! F 35 hankintapäätös oli vielä tyhmempi ja voidaan vain odotella milloin paljastuu laajamittainen korruptio!
Nykyjohtomme on anoastaan globalisteja ja kansansa pettäneitä, joten pahalta näyttää!
finne igen

Sarjavalehtelija Putin

Kovaa on kommareiden katkeruus, kun ei ostettukaan romuja itärajan takaa. Silloinhan olisi jäänyt mittavat vastaostotkin saamatta ja piristysruiske suomen teollisuudelle saamatta.

finne igen

USA ei ole koskaan toteuttanut mitään vastaostoja, ainoastaan rahastanut, joten tarkistele tosiasiat ennenkuin jauhat kuola valuen valheitasi. Britannia ja Belgia ovat asehankinnoissa suorittaneet vastaostoja, ei USA! Miksi USA esti Mir sukellusveneiden valmistuksen Suomelta, lue Matomäen muistelmat, koska USA on ostanut ensimmäisen jäänsärkijän Suomesta, kerro sarjavalehtelija!
finne igen

Sarjavalehtelija Putin

Ai niin tosiaan vastaostothan kuuluivat suomettumisen aikaan neukkulan kauppoihin. Nykyaikana ne ovat teollista yhteistyötä millä saadaan uutta nykyaikaista teknologiaa ja kasvatetaan taas isolla loikalla teknologista etumatkaa kivikaudessa rypevään itänaapuriin.

Kata

https://www.sandiegouniontribune.com/news/nation-world/story/2022-04-25/as-finland-considers-nato-membership-citizens-mobilize-for-an-invasion-by-russia

No siellä jenkeissä on kuiten Suomi kovassa kurssissa noin niinku puolustuksen puolesta,…ja Ruottikin pikkusen…